Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem is hagyjuk, még mielõtt erõteljesebb személyeskedésbe csap át a dolog. ;-)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Melegedés szintúgy érdektelen, ha a processzort izzasztom, akkor langyos a bal kezem alatt, ennyi, még jól is esik (mint tudjuk kinek a bizsergetés... 😊 ).
Amúgy felesleges is sorolni ezeket járulékos "hasznokat", a gyorsabb elérési idõ és sebesség ezeknél sokkal többet ér, de azért túlzásokba se kell esni.
Lehet amúgy, hogy csak azért mondom ezt, mert nekünk programozóknak ez az egyik leglényegtelenebb paraméter, akárhogy is, Bercy írta a lényeget: "ez szubjektív". 😊
Laptopba amúgy nem vennék SSD-t, növeli a fogyasztást-->csökkenti az akkuidõt. Ez a magas árral kombózva pedig pláne haszontalanná teszi. De persze ez is szubjektív, aki folyton tápról használja, annak tökmindegy.
laptopba, asztali gépbe elég az SSD, az otthoni hálózaton meg a pincében van egy akárhány terás (!) NAS jó teljesítményû, hûtött HDD-kkel, arról meg bármit meg lehet nézni, hallgatni, lehet oda letölteni/eltárolni dolgokat.
Ha csak 1 laptop van otthon, oda nem jó csak SSD-t tervezni. 30 gigás van kb. 20ezerért, 64 gigás 30-ért, azon elfér minden futtatnivaló, tárolni meg NAS-on, vagy vinyón. Jobb megoldás a tempónövelésre, mint a HDD-ket RAID-elni összevissza (a hangról és melegedésrõl nem is beszélve).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Mutassatok már olyan elérhetõ árú vinyót, amely tartósan képes 280MB/sec sebességgel ÍRNI. Mert a legújabb SSD-k ezt tudják. Mindezt melegedés nélkül, tökéletesen hangtalanul.
Aki szerint csak érzésre gyorsít, annak elmondom, hogy az iMac bootolási idõ SSD csere elõtt már 70 másodperc volt, SSD-vel 19 másodperc - de ekkorra már 6-7 programot is betöltött a gép. Ez szerintem nem csupán "érzésre" gyorsulás, hanem konkrétan több, mint 3x-os sebességnövekedés, amit igazából kicsiben minden programindításnál / mentésnél / stb. ugyanúgy lehet érzékelni. Gyakorlatilag nem kell várni soha a gépre, amit eddig akármilyen csúcshardverrel SEM mondhattam el eddig, mert a vinyó mindig megmaradt sajnos szûk keresztmetszetnek. 😊
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Eddig pl az iTunes megnyitásakor szabályosan sokat kellett várni amíg a loading itunes library csík végig ért. Most ez a csík meg se jelenik...
Ez szubjektív, hogy ilyen dolog valakinek megér-e ennyi pénzt, de szerintem errõl vitatkozni fölösleges.
Olvasásban a VR200M mindent letarolt (350 olvasási mûvelet), az elõzõ VR-nél közel 35%-kal volt gyorsabb (260 mûvelet), a leggyorsabb 7200-as HDD-ket pedig 60-70%-kal verte el (210 mûvelet). Írásban is hasonlóan jól szerepelt a VelociRaptor (500, 370, 270), de ezt is vártuk tõle. Kérdés, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. A leglassabb SSD-k olvasásban kb. 5000 mûveletre képesek másodpercenként, ez több mint tízszerese a VelociRaptor eredményének.
érdemes ám végigolvasni, elég sok emberközeli tesztet is csinálnak a jelenleg leggyorsabb HDD-kkel összevetve, nem csak szintetikus méréseket.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezt én még win 7 alatt csináltam az asztali gépemen. Elindítottam egy vmware win7-et amin ment valami és tényleges host rendszeren futtattam a symantec enpoint prot. scanjét. Mellette meg ment film (720p vagy 1080p azt már nem tudom) + ugye skype, msn, ventri, chrome, steam meg az apróságok . Volt már raid tömb is a rendszervinyóm, hidd el nem szar!
Az én laptopom azonnal reagál, pedig csak 5400rpm-es hdd van benne.
Ahol várni kell az az, amit leírtam: programok elindulása, bootolás, ezen dob rengeteget az ssd és ez nagyon látványos dolog, nem mindegy, hogy eddig 2 perc alatt indult el a rendszer+böngészõ+mail kliens+torrent+akármi most meg fél perc alatt megvan, de azért egy átlagember munkafolyamata nem folyamatos programindítgatásokból áll és mondjuk egy 3-4 órás számítógépes dolgozgatásban nem jelentõs az idõ, amit az ssd megspórol egy átlagos embernél.
Persze ezt embere válogatja, plakátszerkesztõknek biztos maga a megváltás egy ssd.
Csak a kedvedért kipróbáltam amúgy, parallelses win7ben elindítottam egy víruskeresést (windows malware anyámkínját, mert nincs rajta vírusirtó), mellé osxben egy 720p-s videót, nem volt vele baja, most is fut, instant tudtam áttabolni ide és megírni ezt a postot. 😊
Persze 1 perc volt, mire eljutottam oda, hogy fusson a virtuális gép és abban a víruskeresõ, aztán volt egy kábé 10 másodperces szenvedés, mire ment a videó osxben, ez ssd-vel nem lett volna, de amikor minden elindult, bekerült a memóriába annak, aminek ott a helye már rendben voltak a dolgok.
Örülök is ennek, hogy az osx szeret mindent átokádni a memóriába azonnal, mert így ha már elindult minden, ami kell nem szokott akadozni a rendszer engem pedig annyira nem zavar, hogy az xcode mondjuk ~10 másodpercig "indul", naponta úgyis legfeljebb egyszer teszi.
Persze jobb lenne, ha azonnal indulna. Asztali gépet szerintem jövõ év végén fogok vejleszteni és ha addigra bejön az, amit lentebb jósoltam, akkor abba már tuti, hogy ssd fog menni.
"Azt felejtsétek el, hogy az SSD tényleges teljesítménynövekedést eredményezne."
Leírtam hogy nem lesz a 2 magos gépedbõl 4 magos tõle, de mégis 2-3x megdobja a gép reakció idejét és nincs malmozás homokóra meg kis karika minden AZONNAL megtörténik! Mintha egy teljesen új gépet vettél volna. Annyira visszafogja a vinyó a mai modern gépeket hogy gyakorlatilag bármibe rakod ki fogja szúrni a szemed a különbség és mindenki még a casual pc userek is egybõl észre veszik hogy ez most sokkal jobb.
a maximális folyamatos olvasási-írási sebesség hasonló.
Mintha nem talált volna meg semmit azon a pendrive-on, amin letiltottam az indexelést...
Swappelési (töltési) idõket csökkent.
Ez annak, aki a munkája során folyamatosan bazi nagy fájlokat olvas be látványosan gyorsíthatja a munkamenetet, de annak, aki nem körülbelül annyit fog jelenteni, hogy gyorsabban indul el a program, ami aztán ugyan úgy mûködik, mint eddig.
Ha valaki pedig sokat ír fájlokat, fõleg ha rengeteg apró fájlt annak lassabb lesz a munkafolyamata. Ez szerencsére a legtöbb felhasználót nem érinti.
Csak nekem van deja vu érzésem? 😊
http://prohardver.hu/teszt/wd_velociraptor_itt_a_masodik_generacio/
"Következõ a helyzet: a 7200 rpm-es HDD-k és az SSD-k közti ûrt egy átlagfelhasználó szemszögébõl a VelociRaptor aligha tudja betölteni, mert ahhoz egyrészt túl drága (ki vesz HDD-t 90 000 Ft-ért?), másrészt nem elég gyors. Gyorsabb, mint a többi HDD, de az SSD-khez képest még mindig lassú. Ebbõl kifolyólag azon a véleményen vagyunk, hogy a rendszer felgyorsítására továbbra is az SSD a nyerõ választás (nem kötelezõ 120 GB-osat venni), emellé pedig betársíthatunk egy nagy és akár gyors merevlemezt, így adott a sebesség és a tárterület kombinációja."
ami bent volt a gépben az meg jó usb-s vinyónak tárolni rajta filmet, zenét stb😊
Ez volt a dvdíróknál, a hdd-knél, a ddr2-es memóriáknál is. Viszonylag sokáig kitartottak egy adott áron, aztán amint kiforrott lett a szabvány és megjelent az igény a tömegek részérõl elindult meredeken lefelé az ár, a minõség/technológia/sebesség pedig ezzel párhuzamosan felfelé és alig 1 éven belül harmadannyiba kerültek a 2-3-szor olyan jó modulok.
Szerintem ugyan ez kezdõdött meg mostanában SSD fronton is.
Szinte alig tölt a gép, spotlight villámgyors.
A disk utilitinek köszönhetõen meg telepíteni se kell, régi vinyót usb-n rákötöttem, arról bebootolt majd restore az SSD-re.
(ha a régi vinyódon több adat van, mint amit az SSD-re át akarsz tenni akkor a carbon copy cloner ingyenes programmal is megoldható a másolás).
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Az uj szériás macbook pro-k 2010-es gyártmányúak ugye?
Köszi
hiszen csak annyi a trükk, hogy máshova nézzen az ember.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Olyan lehet ez, mint a fülmozgatás vagy a nyelv U betûvé alakítása: vagy benne van a génjeinkben a képesség, vagy nincs.
Elõbb-utóbb majd felfedezik a bandzsa 3d-s látásért felelõs kromoszómát. 😄
De azért kössz, hogy megpróbáltad. 😄
U.I.: Az imént említett két szuperképességgel viszont rendelkezem! 😄
Mondjuk nekem már azok a "távolíts el szép lassan az idióta pacától és meglátsz valami fasza 3D képet" cuccok se mentek soha. 😞
Viszont nekem legalább megy 720p-ben akadás nélkül a pcmen (macen holnap kipróbálom), ha más nem, ennyi öröm nekem is jár. 😊