Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Egyébként ja. De amúgy az ebay is jutalékos, ha jól tudom, bár még nem adtam el ott semmit.

Vatera viszont valami brutális jutalékot kér. Kb 6%ot.

Nem is értem, miért nem jön be az ebay. Lengyeleknél is van már pár éve.
grizzly21
nem .hu-s domain, nincs benne a koztudatban, senki nem hasznalja ezert semmi ertelme magyaroknak eladni dolgot rajta.
Onnantol hogy nincs kulon .hu-s resze, ha rakeresel valamire, akkor szinte 0 esellyel talalsz meg pont magyar feladotol barmit.

Amugy nem ertem mitol lehet sikeres itthon a vatera, szanalmas szerintem hogy jutalekot nyelnek be minden eladas utan...annyi kene hogy az ebay bejon magyarorszagra, masnap lehuzhatnak a rolot

Tikal
én expresszen szoktam hirdetni meg hardverapro-n.... vatera-ra még regisztrálni is körülményes, és sosem volt szimpatikus a cég, a honlapjuk is egy gány...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Be volt írva, hogy nincs rá garancia. Ebay-jel meg az a baj, hogy nem sok magyar vásárol rajtuk a vaterához képest.
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

neevous
Miért ne lenne? Jah, hogy nem .hu-s a domain? Értem.

grizzly21
de az nincs itthon

Zsoltika 007
Legközelebb oda kell írni ezt is a termék leírásához. Amúgy vateráról sok rosszat hallottam én is. Egyértelmûen ebay ha már aukciós portál.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

I.C.ram
Pfff...

Végén még én leszek a köcsög, hogy pénzt merek kérni azért a cuccért, amiért régen nem kevés pénzt fizettem ki, és gyakorlatilag hibátlan állapotban továbbadnám. Igazad van, miért nem adom neki rögtön ingyen, és adok mellé örökgaranciát meg 24/7 telefonos customer support-ot. Vagy esetleg dobjam ki inkább a kukába? Miért ne lehetne eladni azt, amire az embernek már nincs szüksége, de egy másik ember meg örömmel használná.

Egyértelmûen leírtam, hogy NINCS rá semmilyen garancia, de jófejségbõl még fel is ajánlottam neki, hogy pár napig kipróbálhatja otthon, ha beszarik, akkor visszaveszem.

A stílusról meg annyit, hogy ha te is a 945. olyan emberrel beszélsz, aki képtelen felfogni, hogy nincs csere, nincs garancia, stb, akkor egy idõ után te is idegessé fogsz válni.
Ja és még annyi, hogy lássátok, hogy ilyen is van még a világban:
Ha valóban az a helyzet, hogy valaki szabályos licitben elõre megadott feltételekkel nyert és utána elkezd pofátlanul pluszfeltételeket szabni, akkor vissza is szívom az elsõ postomat és elnézést érte, azt hittem, hogy ott is apróhirdetések vannak és valaki jelentkezett az egyikre.

Annyit viszont fenntartanék mindettõl függetlenül, hogy a stílusra azért próbáljunk odafigyelni, ez nem gumiszobás topik.
Ezt mondjuk tényleg nem tudtam, nem vaterázok, szerintem aki a használt vackait próbálja rásózni másokra az egy "fillérb*szó majom", aki "két forintért meg....ná a saját anyját is", ha már ez a stílus dívik manapság. 😊

Viszont ha tényleg így mûködik a vatera, akkor látatlanban is csatlakozom passatgt-hez. 😊
passatgt
passz, én vaterát már megutalátam a sok csaló meg balfasz user miatt, inkább ebay, még ha drágábban is tudok beszerezni valamit...

GregSB
És itt most nem arról van szó, hogy valaki ezt követeli, és úriasan elhajtod. Vaterán leütötte, köteles vagy neki eladni, és elkezd ilyen feltételeket megszabni, kihasználva a helyzetét. Én sem lennék úrias vele, elhiheted.

Tényleg, erre van valami a Vaterán / Ebayen? Leütés elõtt nem volt a feltételek között a gari, akkor õ ezt utólag nem követelheti, vagy igen?

GregSB
Azért, mert aki ezt követeli, az egy fillérbaszó majom 😄

Attól függetlenül, hogy milyen termékrõl van szó.

pyrohun
Pióka, fejezd be a saját magadat hülyének-tettetõ stílust. DIREKT leírtam, hogy nyilván nem mindenki engedhet magának meg drága cuccokat, de EMBER: egy 6 éves, HASZNÁLT cuccra SENKI NE KÉRJEN garanciát, mert igenis ez filléreskedõ, undorító, fasz magatartás. PONT.

És nem érdekel, hogy Apple, vagy nem Apple. Nokia telefonra se kérjen és játékvasútra sem. Baszki, ha egy magánszemély elad valamit használtan, jóval a gariidõ lejárta után, akkor igenis van benne rizikó, ezt mindenki tudja. És a rizikót a vásároló vállalja, mint ahogy minden normális boltban, ahol garancia nélkül vásárolsz pl. használt terméket, szintén. Nem tudom, ebbõl te hogy a francba jutottál arra a hülye következtetésre, hogy "nektek" (nekünk?) a bõrünk alatt is pénz van... -.-

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Nem a garanciaadásról beszélek, hanem a stílusról.
El lehet ezt intézni úgy, hogy megírod neki, hogy "boccs, nincs garancia, ha nem tetszik viszlát" és el is felejted a dolgot vagy lehet jönni az esgére "fillérb*szó majmok"ozni.
Ez utóbbiról beszélek és nem a garanciáról.

Tényleg nem értem, miért akarjátok a számba adni azt, hogy én úgy gondolom, járna a garancia, hisz nem is említettem a dolgot, de mindegy, ez van, szerintem lapozhatunk is akár... 😊
Tikal
És most azért mert épp egy apple cuccról van szó, adjunk garanciát? 😊 Ez a termék se más mint a többi...

GregSB
De fogd már fel hogy ez nem az Apple-rõl szól. Bármi más használt tech cuccot ha eladok akkor kinevetném aki garit kérne tõlem. Az hogy az a cucc éppen hány heti fizetésébe kerül meg magas ívbõl tojnám le. Egyéni szoc. problem.

Nem rémlik, hogy olyasmit állítottam volna, hogy fel kéne ajánlani garanciát...

Lehet, hogy erõs volt az utolsó mondat, de felhívnám a figyelmet arra, hogy abban se írtam, hogy igazuk lenne ezeknek az embereknek, de az biztos, hogy az ilyen jellegû szövegek nem tesznek túl jót az "imázsunknak". 😊
Tikal
az utolsó mondat nem kellett volna....

szerinted mégis milyen garanciát kellett volna adnia egy magánszemélynek? vegyen használt boltból, ott talán kap garanciát...

egyébként eddig akármilyen cuccom adtam el, amihez nem volt már garancia, mindig felajánlottam hogy ha pár napon belül valami problémát észlel hozza vissza... ez általában megnyugtatja a vevõket, én meg ugy is tudom mit adok, nem lesz vele probléma...

Dzsini
de hogy adna bárki bármilyen garanciát egy 6 éves, használt eszközre? próbálja ki, ha mûködik vegye meg, ha fél attól, hogy tönkremegy, akkor pedig ne... miért vállaljon az eladó garanciát arra, hogy esetleg 6 év után valami zûr lesz vele?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lehet, hogy nektek a bõrötök alatt is pénz folyik, de egy átlagembernek 57ezer forintért több, mint 2 hetet kell dolgozni.
Ha szerintetek "filléreskedõ" dolog az, hogy egy ember szeretné bebiztosítani magát, ha elkölti 2-3 hetes fizetését, akkor irigylem a szociális helyzeteteket.
Pont az ilyen stílus miatt mondanak rosszakat az Apple fogyasztókra...
pyrohun
Az a baj, hogy ez nem csak a Vaterán van így. Szerintem az átlag magyar ember (sajnos) ilyen "két forintért meg....ná a saját anyját is" - már elnézést. Unodrító ez a filléreskedõ fos hozzáállás. Oké tudom: nem mindenki engedhet meg magának drága cuccokat, de a másik embert akkor sem kellene teljesen hülyének nézni.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

I.C.ram
Pedig itt is írtam, hogy eladó. De lehet addig idegesít a vevõ, amíg leszarom, és nyomok rá egy negatívot vaterán.

direkt írtam, hogy nincs rá garancia, mert miért lenne. Én nem vagyok szerviz, hogy ingyen megrendelem a gyártótól a cserealkatrészt.

De utálom a vaterát.
Zsoltika 007
Ebayen csak amerikában találtam de 3x annyit kellene fizetni a postáért mint amennyit a gépért kérnek. -.-

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Hírdethetted volna itt is. Én pont ilyeneket keresek! 😞
Vagy egy G5-ös Powermac vagy egy Xserve kéne.

passatgt
😄

I.C.ram
Eladtam vaterán a régi PowerMac G5-ösömet 57ezerért, erre ilyen szövegekkel basztatnak, hogy adjak rá 1 hónap garanciát.... Hol élnek ezek? A vadonatúj félmilás gépekre ad az Apple 1 év garanciát, én meg adjak rá 1 hónapot egy 57ezres gépre, ami kb 6 éves... Elmennek ezek a fillérbaszó majmok a picsába.
LoDMaSt
Újra lett egy problémám, van egy Canon gép, 30D, ha kell a típus is hozzá, és amikor rádugom a gépre, iPhoto/Aperture felismeri, de én finder alatt szeretnék képeket másolni róla, de valamiért az nem látja. :S Mi lehet a megoldás?

@ Hellomarci

Gabor1990
Vaterán vettem, meg nem volt túl drága, ugyhogy mind1.

neevous
Ha 72 órán belül vetted vidd vissza és cseréld ki.

Gabor1990
Ha valakit érdekel esetleg mini dvi to dvi átalakító az írjon, mert sikerült ilyet vennem mini display portos helyet😄

pyrohun
agility 2 az elég jó, de a simával is ég és föld lesz (lenne?) a különbség.

franc0
Illetve ez még durvább lehet, de az én gépembe ha jól sejtem ez már fölös lenne. (sata1)

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Én is nyálazgattam az SSD kínálatot, én EZT venném meg most. A feleekkora változata 31 500 ugyanitt.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

pyrohun
jó a cikk!

neevous
*Köszi.

neevous
Ezt akkor vasárnap megejtem😊

Töltsd maxra, hagyt töltõn pár órán át (közben használhatod a gépet), utána mindenképp kapcsold be a gépet, húzd ki a töltõt, majd használd folyamatosan, szünet nélkül a gépet (ha másképp nem megy indíts el egy videót és hagyd magára) addig, amíg le nem merül teljesen és ki nem kapcsol magától.
Ezután hagyd így legalább 5-6 órán át, majd kösd rá a töltõt és hagyd teletöltõdni, kapcsold be, majd nézd meg, hogy mi a helyzet.
Ezzel újrakalibrálod a számlálót.
neevous
Srácok az normális, hogy egy hét alatt az aksim healthje 88-ról leesett 83-ra?

Ez mondjuk jogos, bõ 2 éve nem ott dolgozom, azóta nem vagyok naprakész. 😞
Mondjuk passatgt olcsó ssd-k iránt érdeklõdött, azok pedig lehet, hogy még küzdenek ezzel a gonddal.

Dzsini látom adott naprakész infókat is. Régebben is az volt amúgy a baj velük, hogy nyugalmi állapotban nagyon sokat fogyasztottak, ez látom valamelyest megmaradt, de persze rengeteget mérséklõdött.

3-4 éve amúgy a gagyi ssd-k érezhetõen csökkentették az akkuidõt. Azért persze nem drasztikus csökkenésrõl volt szó.

Ez a hibrid dolog pedig nagyon jó megoldás lehetne, remélem rákapnak. Bár talán már felesleges, szerintem max 2-3 év és tényleg jönni fognak a hagyományos HDD-kel szemben ár és kapacitás szempontjából is versenyképes SSDk. A Dzsini által linkeltek alapján akkuidõben már bõven versenyképesek, a sebesség pedig sose volt kérdéses.
Aquir
jó kis cikk!

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dzsini
ezt a cikket olvasd át szerintem (és ne csak a képeket nézegesd)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

passatgt
és ehhez van Pio áltaál említett hardveres trim? vagy azt külön kell megvenni?😄

Dzsini
a mai SSD-k fogyasztása gyakorlatilag egyenlõ a HDD-kkel.

"Fogyasztás és melegedés terén nem tudnak túl sokat hozzátenni a már meglévõ értékekhez, hiszen energiaigényük elhanyagolhatóan alacsonyabb notebook HDD-s társaiknál, és a komoly használat ezeket a tárolókat is ugyanúgy bemelegíti."
(ez 1 éves cikk)
tehát a melegedéssel kapcsolatban én is tévedtem, de az biztos, hogy hangtalanok 😊

Bár lehet ügyesen trükközni egy kicsi SSD-vel pl. netbookokban:
http://prohardver.hu/teszt/kicsim_meddig_birod/akkuteszt_ertekeles.html
160 gigás vinyó + 8 gigás SSD a rendszerrel a vinyót lekapcsolva (menet közben le lehet egy gombnyomással állítani pl. netezéshez, stb.) 16,5 órás készenlét, 720p-s videólejátszás 9 órán át.

"..nyugalmi állapotban egy fejlett, Intel Centrino 2 platformos gép SSD-vel 6 watt környékén fogyaszt. A Wind kikapcsolt winchesterrel beérte kevesebb mint 3,5 wattal, míg az Aspire One 6,3 wattot, az Eee PC pedig majdnem 7 wattot fogyasztott. Videolejátszás közben a Wind energiaigénye 6,3 wattra emelkedett a GPU használatával, a CPU-ra támaszkodva pedig 8,8 W körüli érték jön ki. Ugyanehhez az Aspire One-nak kicsit több mint 10, az Eee PC-nek pedig majdnem 11 wattra volt szüksége."

Zsoltika 007
Ha nem baszott volna ki velem a kedves upc akkor már tegnap írtam volna hogy ne egy 2008-as cikkel támaszd alá mert azóta már 2-3 generáció lement ssd fronton. 😊

osx-hez szerintem mindenképp olyat vegyél, amilyet pyrohun is vett nemrég, amiben van egyfajta hardveres trim (pyrohun biztos meg tudja mondani, hogy pontosan mi is ez). Ezen ne spórolj, mert évekkel elodázhatja az ssd esetleges lassulását, nagyon jó dolog.
Höhö, kicsit csócsáltam ezt a power consumption témát és látom a japók már kifejlesztettek kereskedelmi forgalomra tervezett, a jelenleginél közel 90%kal kevesebbet fogyasztó, közel 10 gigabyte/sec-es nand flasheket, az lesz ám a jóság! 😊