Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pyrohun
Nem az a koppintás, hanem a kinézet természetesen. nagy fekete valami, ugyanúgy lekerekítve, ugyanolyan hangszóróval ugyanott. Egy gomb alul 😊

Pl. a többi gyártó helyében meglovagolnám, hogy nincs fém színû, alúminium burkolatú iphone, vagy fehér sincs. Nem igaz, hogy nem lehetne újítani, mert lehetne. De a többi gyártó MIND az apple után megy dizájnban (tisztelet a kivételnek) - és fogadnék, hogy az emberek többsége (70% legalább) nem ért annyira a telefonhoz, hogy mondjuk tudja biztosan, hogy amit esetleg a kezében tart az egy apple iphone-e, vagy egy samsung galaxy s például. Ezt használják ki.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
igen, azokban már akkor 240x320-as kijelzõ volt, amikor a 128x160 jónak számított 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ismerõsömet 75%ossal elhajtották, hogy melyik szervizbõl azt nem tudom, de gondolom errõl is egységes a döntéshozási rendszerük.
passatgt
nekem gx20 volt, de bant volt a nadrágom zsebében, a nadrágom meg a kinyitott csomagtartóra szélére volt rakva, és ahogy lecsuktam a csomagtartót, nem vettem észre hogy ott van, aztán ripityára törött😄

Tikal
Volt egy sharpom 5-6 éve talán, flippes, nagyon szép kijelzõje volt, a GX sorozat....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
inkább úgy a pontos, hogy az ASV a képernyõtechnológia neve (mint a Super-AMOLED meg a többi), és a Retina Display az az Apple számára exkluzívan gyártott elõzõ generációs ASV neve.

amúgy mi rajta a koppintás? egy Androidos telefon egy saját gyártmányú kijelzõvel, ami felbontásban azonos az iPhone-éval? Ilyen alapon minden 240x320-as képernyõjû telefon annak a koppintása, aki elõször legyártotta? (az is a Sharp volt mellesleg, és az elsõ 480x640-es is...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
és akkor most ezt úgy fogják hívni hogy retina kijelzõ? vagy ezt a nevet nem az apple találta ki? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

pyrohun
újabb iphone koppintás, köszönjük sharp 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
nem, ugyanígy 960x640-es (vízszintesen és függõlegesen is duplája az elõzõnek, hogy fenntartsák a kompatibilitást)
forrás
egyetlen japán LG telefon van a listában, ami sûrûbb képpontokkal rendelkezik, egy Sony Ericsson meg megközelíti...

I.C.ram
Retina 1024-es felbontású, nem?
passatgt

A nokia kezdi érezni, hogy okostelefon kategóriában kezdi lehúzni a rolót, illetve a többi cég is mind az apple-t akarja😊

stockhouse
én is hasonló gonddal küzdök mert 187 ciklus és 86% az akku health ahoz képest hogy 1000 ciklust ígérnek, gondolkoztam hogy bevigyem e, szerintetek nem érdemes akkor?
2009 late macbook

PSN ID: jay-jupiter

Bercy
Aha. 2008 márciusa környékén ha jól emlékszem.
neevous
Újonnan vetted?

Bercy
Én amikor vettem a macbook-omat alapból döglött akksi volt benne.
Egybõl cserélték is, azóta ez elég jól bírja. Olyan 2,5 éves a laptop és az akksi heathje 95-100 % között mozog (érdekes, hogy volt, hogy lement 95 ra majd vissza 100-ra, nyilván a kalibráció miatt).
neevous
Rendben, megfogadom. Köszi.

Dzsini
úgy néz ki lejárt a Retina Display exkluzivitása, és azóta tovább is fejlesztették: Sharp IS03

neevous nem aktuális állapotról beszél, hanem az aksi saját diagnosztikájából származó adatokról, amik amúgy szintén becsült értékek, szóval nem pontos értékként kezelendõek, de azért olyan +-4-5%os pontossággal bírnak.

neevous: szerintem akkor kezdj el aggódni, ha tovább esik rendszeresen, a 82% még nem az a cserélendõ kategória, el kell fogadni, hogy esett a kapacitás ennyivel és kész.
Ha esetleg vettél +3 év garanciát, akkor elnézhetsz vele hozzájuk, de szerintem olyan 60% alattig nem nagyon fognak vele foglalkozni.
Illetve ha jól olvastam volt egy hibás akkuszéria, ha a Tied is abból származik azt cserélik ha jól emlékszem 2 éven át akkor is, ha csak 1 éves a garanciád. Viszont akkor szerintem látványosabb lett volna a romlás.
Mostantól pedig figyelj oda arra, ha legalább hetente 50%nyit merüljön az aksi. Nem kell, hogy egyszerre történjen meg, csináld mondjuk 2 részletben és mindig olyan 60-75%ig használd töltõ nélkül a gépet.
neevous
A healthrõl van szó,

passatgt
össze vissza írja ez, felesleges nézni, úgyis bírja addig ameddig használod, én le is vettem a % mutatót fentrõl mert csak idegeskedek miatta, hogy megint csökkent 2%-ot 10 perc net után(közbe ebben az ütemben az 8 óra akksit jelentene, csak megleõdik az ember hogy -2% omg, mivan😄)

Tikal
nálam 92% és 267 ciklus

neevous
Jah és tavaly júniusi a gép 150 cycle-lel.

neevous
Megcsináltam a kalibrálást, sajnos újabb 1%-ot csökkent a healt az iStat szerint...bosszantó.
Két hete még 88%-os volt, most 82%-os. Mindig kikapcsolva töltöttem, ha napokig nem használtam az aksit, akkor 50% körül hagytam és a gépet konnektorról használtam.

I.C.ram
Azt azért ne felejtsd el, hogy kevesebb gomb van rajta. A hosszú i hiányzik.
Sajnos nem IPS van a 13-as proban sem, szóval ugyan az a TN paneles, LED háttérvilágításos, glossy felületû mindkettõ.
Talán a 17-es prok felülete matt, de nem vagyok benne biztos.
GregSB
Pro-nak nem jobb a kijelzõje? Nekem úgy dereng, hogy a mûanyag MB-nek kissebb volt a betekintési szöge. De ez lehet már nem igaz az unibodRa?

Lacee
ha már szóba került: jön az ebay, igaz herélt verzióban 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Valaki amúgy használja a magyarítást...? 😊
Azt hallottam, hogy nem kevésbé dilettáns munka, mint a magyar billentyûzet, amirõl ugyebár lefelejtették a speciális karaktereket (csak hogy ma is borzoljam a kedélyeket egy kicsit... 😊 ).
Mondjuk ez utóbbival már 100%osan megbarátkoztam.
Privátban válaszoltam arra, amit ott kérdeztél, itt válaszolok arra, amire ott még nem:

A karaktertáblák ugyan úgy megtalálhatóak benne, tehát a szoftverben beállíthatsz magyar billentyûkiosztást, sõt, például egy Ukelele nevû programmal akár teljesen saját billentyûkiosztást is csinálhatsz (valójában persze a nélkül is).

Az oprendszer magyarítását pedig letöltheted INNEN. Alapból amúgy a magyar boltban vásárolt is angol.
még annyit szeretnék kérdezni,hogy ha az apple honlapjáról rendelek pl. egy macbook-t, akkor az ugyanaz a gép lesz mintha az itteni apple kereskedésben vennék egyet? Gondolok itt a nyelvre leginkább. Azt hogy lehet állítgatni? vagy csak angol van-e? ilyenek.

köszönöm

Dzsini
igazad van, a pro-nál a táblázatban "maximum 6.6 lbs"-t ír, az meg nem a 13-as 😊 bocsánat a félretájékoztatásért

Részletkérdés, mert alig van különbség, de a pro könnyebb kábé 4-5%kal (9 dekával). 😊
Csak azért emlékszem, mert pont nemrég volt ugyan ez a téma itt.
passatgt
64bites verzióval nekem is látszik:C

Gabor1990
Nekem nem látszik, úgyhogy valamit elállítottál😊

Tikal
Ha full képernyõre rakok egy youtube videot, fenn látszik az OS menubar, ez mindig így volt, vagy elállítottam valamit? el lehet tüntetni??

franc0
Ja és hamár beléptem: a vatera olyan az ebayhez képest, mint az iwiw a fácséhoz képest. Fos.
Én mindig a hardveraprón hirdetek, és jó.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Mindenképp érdemes szerintem az alura rámenni. Idõvel úgyis 4 gigára fogod bõvíteni, ez pedig nem lesz olcsó. Az Apple ugyanis sosem 1 modulban adja a memóriát, azaz bõvítésnél dobhatod ki (azaz adhatod el apróban) a gyári memókat. 22 papír a 2x2 giga, ebbõl lejön amiért eladod majd a 2x1-et (ami nem sok).
Szóval így máris kisebb a difi, ennyit pedig bõven megérnek az elõttem felsorolt dolgok.

Azt azért hozzátenném, hogy mióta a fehér MB is unibody, már sokkal kevésbé van jelen az említett sárgulás meg repedés. (én még nem láttam egyet sem)

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Zsoltika 007
"International signed for" akart lenni.
Vagy megadhatod azt is hogy pl csak eu-n belül akarod csak eladni. Akár országra lebontva.
De ha nagyobb drágább dologról van szó akkor szerintem is a futárszolgálat a legbiztonságosabb.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Akkor internation signed for-al (ajánlottan) hírdeted meg.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
üdv a futárszolgálatok szép világában 😊 nem sokkal drágább, fõleg csomagoknál.

I.C.ram
Igen, de eladni teljesen más. Nekem nincs kedvem postán feladni egy 60*70*40-es dobozt, ami X kg. Aztán azon izgulni, hogy a postások hol nyúlják le itthon.
Zsoltika 007
Mit számít az ki vásárol? Nekem 8 lenne csak fizessék ki. Én mindent ott veszek és eddig egyetlen egy xbox360 gamem tûnt el de a srác tényleg feladta mint kiderült itthon csórta el egy jóravaló postás (nem a helyi). Ami ugye bármikor megeshet a vaterás cuccal is mert a gyenge láncszem mi vagyunk... Nekem az ismeretségi körömben csak ebay-en vásárolnak. A posta költség is megjelenik fixen és általában meg is adják. Néha még választani is lehet hogy ajánlottan vagy csak simán küldjék.

passatgt
a sima macbook mûanyag, picit vastagabb, nincs sd olvasó, nincs háttérvilágításos billentyûzet,

Gabor1990
Meg a karcolódásra:S

I.C.ram
A mûanyag hajlamos a repedésre, elszínezõdésre.
Dzsini
azt te döntöd el 😊 ha neked megéri, akkor megéri.

köszi, akkor azt a különbséget,nem éri meg az az árkülönbség?

Dzsini
a Pro-nak alumínium háza van, a simának polikarbonát (mûanyag)
a Pro-n van SD kártyaolvasó és Firewire port
a Pro-nak háttérvilágítás van a billentyûzetén
a Pro egy kicsit nehezebb

és persze az ár.

kihagytam valamit?

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy :
A "MacBook 13'' (2.4 GHz)" és a "MacBook Pro 13'' (2.4 GHz)" között mi a különbség pontosan? Azon kívül, hogy a Pro-ban 4GB ram van?

grizzly21
igazad van tenyleg van ebay-en is jutalek, en sem tudtam mert nem adtam meg el semmit. Sot ahogy latom nem is keves:
http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html