Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérdés: dockon levõ mappák GRID nézetében az ikonok méretének csökkentésére van valamilyen workaround?
Futtass OnyX-ban egy font cache törlést.
Igazából lefuttathatsz egy teljes karbantartást, ártani nem árt, sõt, sokaknál állítólag elég sokat használ.
Amikor elõször használtam nálam is érzékelhetõ volt a gyorsulás, azóta havonta 1-szer lefuttatom.
Tikal
4GB és most épp semmi memoria zabáló nem volt nyitva... csak az Aperture szokta megizzasztani a gépet... ez a probléma meg leginkább safarival van, most láttam elõször hogy a Mailben is csinálja ezt... lehet valami a font-okkal vagy a helyesírás ellenõrzõ? <#idiota>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Lacee
nekem a firefox szokott megkergülni rendszeresen, ha azt force quitelem, akkor szinte mindig megoldódik a dolog.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

oroy_
menyi memória van a gépedben? lehet túl sok minden van kinyitva.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Tikal
Mi lehet az oka hogy néha teljesen belassul mikor gépelek pl ide vagy épp egy emailt a Mail.ben? Elkezd pörögni a strandlabda aztán fél percig semmi...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

neevous
Én tegnap applikáltam rá az enyémre, de majd egy kicsit le kell szedni a vastagságából, mert egyrészt gáz, másrészt nem fogja a mágnes.

Nem gond, csak furcsálltam a dolgot, de aztán leesett, hogy a laptopok 99%ánál van szegély a képernyõ körül és esetleg arra gondolhatsz. 😊
Végül is itt is van "szegély", de az ugye része a képernyõnek, csak fekete.
neevous
Jó, ezt benéztem. Sajnos ha egész nap idiótákkal beszélgetek, akkor estére teljesen akklimatizálódok😄

Jaaaa, leesett mire gondolsz, arra, hogy akkor a képernyõ fekete szegélye lenne "foltos" és az nem zavaró.
Ahogy írtam, a képernyõ "kihasznált" részén a billentyûk (amúgy nagyon halvány) nyoma nem látszik egyáltalán, a fekete szegélyen eleve jobban érzékelhetõ a foltosodás. Általában a szegély szokta "felhívni a figyelmem" arra is, hogy lassan le kéne takarítani a képernyõt. Fõleg felül, ahol nyitásnál/csukásnál hozzá szokott érni az ember.

Ha viszont esetleg ilyesmire gondoltál volna: macbook pro-nak nincs a monitor körül borító (alumínium) szegély, az egész felsõ rész egyetlen, összefüggõ felület egy 1-2 mm-es peremet leszámítva.
Tipp: talán a képernyõ felsõ sarkainál? 😊
neevous
ha a képernyõ felsõ sarkaiba raksz, akkor hol hagyna nyomot?😊

...és lesz helyette két korong lenyomata rajta. 😄
Meg esetleg még a zárómágnes is szétnyílik néha-néha... 😊

Ahogy ICram írta, észrevehetetlen a dolog normális használat közben, csak pont teljesen oldalról akadt a szemem ügyébe a képernyõ, miközben telibe sütötte a Nap és feltûnt.
Nincs az a képernyõfelület, ami nem koszolódna ilyen-olyan okokból kifolyólag, szerintem teljesen mindegy, erre találták fel a monitortörlõket. 😉
neevous
Ikea vevõszolgálat...kérsz két szilikon korongot...megtartja a kijelzõt annyira, hogy ne érjen a billbe😊

I.C.ram
Látszik az, max nem veszed észre.
passatgt
2009-es

De neked még 2008as van, nem?
passatgt
😮
nekem nem látszik rajta

Csak mert a TFT-m matt és sokkal kevésbé foltosodik, mint az elõzõ, üveges felületû tette.
A matt képernyõsöknél is így van amúgy? Úgy tudom a 17 colosok már olyanok.
Ott azért fura lenne.
I.C.ram
Sõt, nekem az Asus-omnál is így volt.
Igen, sejtettem, hogy az összesnél így van, attól még érdekes. 😊
I.C.ram
Összes MacBook-nál így van.
Most nézem csak, erõs háttérfénynél látszik, hogy a billentyûzetem lenyomata megjelent a monitoron, látszik minden egyes billentyû. Persze egy picit erõteljesebb törlésre lejön. Érdekes. 😊
I.C.ram
Közben eszembe jutott, hogy a telszámok google-rõl vannak szinkronizálva, szóval, azok tuti megmaradnak remélhetõleg. Ha csak nem fogja szinkronizálni a tök üres contact listet a gmail accommal, és törli ki mindet 😄
GregSB
Ha csak a telszámok kellenek, akkor szinkronizáld ki õket addresbookba / outlookba, nyomn egy restoret és szinkronizáld vissza. Jb-s backupot nem szerencsés visszatenni felfrissített, gyári rendszerre. Az updatel nem tudom mi a helyzet, régebben azt sem volt szabad rányomni jb-s telefonra. Szerintem szinkronizálj ki minden fontos adatot, nyomj az updatere, aztán ha legrosszabb esetben összeszarja magátv
a rendszer akkor nyomj neki egy restoret, és szinkronizálj vissza mindent.

I.C.ram
Szeretném újra rakni az iphoneom, de JB-s. Ha JBrõl updatelem, akkor is megmaradnak a telszámok, stbk? Ha nem, akkor lehet valami backup filet csinálni JBs telóról, amin csak a telszámok vannak?
És innen már csak egy lépés lenne a lopásgátló, ami lenyesné a tolvaj kezét (mint a Penge kardja 😊 ).
passatgt
"mondjuk erdekes , mert gyorsulas mero van az iphoneban , ipadban, miert nem tud kinyilni minden sarkon egy gumibutyok eseskor
siman megoldhato lenne 1dollarbol"

ez mekkora ötlet lenne😄

Tedd be avatárnak. 😄 Bár lehet olyan kicsiben gagyi lenne... 😞
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

😄DD

Dzsini
Meier, és ez lesz az, ha jól látom bétafázisban leledzik (többet nem látok belõle, mert nincs facebook accountom)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jön Sid Meyeréktõl a civ facebookra is úgy tudom. 😊
Dzsini
IPS (akkor mégsem elõzõ generációs ASV volt a Retina) vs. ASV - az alsó, monokróm kijelzõ jó ötlet, a többi meg ebbõl nem állapítható meg, szép.

Lacee
ez de kemény 😮

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
az elsõ felülnézetbõl volt, a második résztõl volt ez az izometrikus nézet - akkor kezdték el készíteni a nyílt forráskódú klónt, amibõl a Freeciv lett 😊

a maces grafikát meg inkább az Amigáshoz kell hasonlítani, ahhoz közelebb jártak a képességei (bár civ2 meg már nem készült el rá), az 1. rész tényleg szebb volt, a 2 szemre egész hasonló volt mindkettõn.

I.C.ram
Gyakorlatilag ezen nõttem fel 😊 Ami tök jó volt, hogy sokkal szebb volt MAC-en, mint PC-n. De lehet keverem az elsõ résszel.

Ugyanez volt a LucasArts kalandjátékoknál is. Szebbek voltak macre.
Dzsini

I.C.ram
Macen mennyit nyomtam a 2-vel.... 😄
Lacee
király!

egyébként valamelyik oldalon láttam már egy wineskin portot is a civ5-rõl.

Dzsini
tényleg, mindegyik teljesen pont úgy néz ki... (not)

nézegetem az elmúlt 4-5 évben a mobilarena-t, láttam az összes lényeges telefonról tesztet, elvétve van 1-2, amelyik hasonlít (és nem kínai klón), meg 4-5 ami kicsit. Ez a kicsit kategória.

viszont abból, hogy van egy böszme érintõképernyõ, felül egy hangszóró, lent egy mikrofon és 1-3 (ritkán több) gomb, abból nehéz úgy nagyon egyedit alkotni, hogy az még kényelmes is maradjon. Persze, lehetne szögletes, hegyes sarkot csinálni rá, amivel ki lehet bökni valakinek a szemét, vagy lehet fémkeretet adni az egésznek, amitõl marha kényelmetlen lesz. Maradt designelemnek a telefonok hátlapja, ahol viszont egészen változatos dolgokat sikerül alkotni (bár nem mindig erõltetik meg magukat). Kezelhetõségben igen, designban nem lett igazodási pont az iphone.

Tikal
Galaxy az egyértelmû koppintás, a többieknél azért simán van eltérés...

pyrohun
"És volt már szinte gombnélküli érintõképernyõs telefon az alma elõtt is 😊"

Igen, de nem lehet mégsem összekeverni az iphone-nal.
Pl: miért kerekítenek mindent õgy, ahogy az iphone-t? Lehetne szögletesebb dizájn, a fémes vagy fehér színrõl már nem is beszélve 😊 Eddig is volt a piacon kb. 1000 féle telefon, mégis azért valamennyire egyedinek lehetett õket mondani, de amióta van iphone, gyakorlatilag fél méterrõl már megkülönböztethetetlen (külsõleg) telefonok tömkelege árasztotta el a piacot.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

passatgt
😄

és még mindig ott van?D:

franc0
Ez OFF lesz, de telefonos sztoriban szerintem mindent visz:
Rionál vártam valakit, bagózás közben felraktam az Omniámat az autó tetejére. Persze rajta is felejtettem, de erre csak akkor jöttem rá, amikor leparkoltam az Arena pláza alagsorában. És baszki nem hiszem el a mai napig sem, de ott volt még mindig a tetõn!

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

neevous
Elvileg akkor cserélik, ha a gari alatt 50% alá esik, de majd rákérdek.

Dzsini
nehéz ám egy nagy képernyõ köré túl sok fantáziát alkotni... ilyen alapon az érintõképernyõsök elõoldala 80%-ban koppintás. A hátulja meg 0%-ban.

És volt már szinte gombnélküli érintõképernyõs telefon az alma elõtt is 😊