Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LoDMaSt
félsiker, köszi! 😊

@ Hellomarci

Bercy
Mûködik az a shift + katt kijelölés csak NE ikonos nézetben csináld.
LoDMaSt
de ezzel csak egyesével jelölgetem ki õket, nekem olyan kéne, hogy egyszerre/egy kattintással a két szélsõ ikon közti összeset kijelölje, mint win-alatt a shift-klikk.

@ Hellomarci

Tikal
a CUT alapvetõ elvekkel ellenkezik 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Esetleg... csak halkan merem kimondani... Cmd+x (cut) lehetõség Finderben? O_o
Tikal
Ez mûködik.
A CMD+kattintás kijelölés is mûködik.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LoDMaSt
pl, hogy ha belemegyek egy mappában, amiben van egy csomó file, rákattintok egyre, majd shift+katt egy tõle több mint 2 egységgel arrébb lévõre, akkor az összes file-t kijelöli, ami a 2 ikon közt van. Vagy van ilyen, csak én nem találtam meg?

@ Hellomarci

Tikal
ez mit jelent?

LoDMaSt
"rendes" kijelölés a shift-et, és a ctrl-t használva! 😄

@ Hellomarci

Dzsini
de az kit érdekel? 😊

sikerül megint az elmúlt 1-1,5 év technológiáját támogatni (esetleg már eljut hozzájuk az SSD-k híre), meg esetleg kibõvítik az OSX táccsos lehetõségeit, valamilyen együttmûködést építenek ki az iOS-es cuccokkal (profibb adatáramoltatás oda-vissza), a belsõre úgyse lehet tippelni se nagyon - valamint lesz további felületcsiszolás, javított ezmegaz - azért egy 10 éves rendszerrõl van szó, még ha komoly változásokon is esett át párszor.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bercy
Én a gekkóra szavazok!
Inkább arról theorycraftolnátok, hogy mi lesz benne... Ez nem biológia topik. 😄
Tikal
nem hiszem 😄

Dzsini
pontosabban fordítva, mert a szokás a dél-amerikait tartja inkább Pumának, az északit Cougarnak

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
akkor a 10.1 Puma volt az észak-amerikai változat, a 10.8 Cougar meg a dél-amerikai lesz (az is ugyanaz, csak kicsit más a színezése) 😊 és akkor máris lehet ugyanazt elsütni újra 😄

Tikal
öö nem érted.. ezért mellékeltem képet 😊 hagyjuk már a fajokat, nemzetségeket, szaporodást...

Dzsini
ami pedig pontosan ugyanaz a faj, mint a normál foltos leopárd, csak melanintúltengése van (sötét alapon még sötétebb foltjai vannak) 😊
még egy területen is élnek, párosodnak egymással, - ott nincs a színek miatti gyûlölködés, de pl. fekete szülõknek lehet sima foltos kölyke

I.C.ram
A fodrásznál...

Nem emlékszem már, hogy hol olvastam, de valami nagyobb oldalon az tuti.
Tikal
és ezt hol hallottad? a piacon? 😊

I.C.ram
Azt amúgy hallottátok, hogy az iPad szoftvere a következõ frissítés után már nem lesz ingyenes? Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be ezt az üzletpolitikát az iPhonera is.
neevous

Tikal
ja...ugyan nem látok bele steve jobs fejébe, de ott a panther-rel rá gondolhattak... persze ettõl még lehet igazad...

Dzsini
illetve ott is a Panther a nagyobb csoport hivatalos megnevezése, a Leopard a rendes név, de a közbeszéd simán átfedésben használja, ahogy a Cougart és a Pumát

Dzsini
Panther és Leopard is volt már, az is ugyanaz 😊

Tikal
Egyébként 11-tõl szerintem jöhetnek a ragadozó madarak 😊

Tikal
és szerinted egy állatnemrõl nevezték el aztán meg magáról a fajról is elfogják?
a hópárduc hólepoárd már más kérdés....
szerintem a cougar mint OS név kilõve...

Dzsini
nem biztos, a Puma az lehet az állatnem:
Rend: Ragadozók (Carnivora)
Alrend: Macskaalkatúak (Feliformia)
Család: Macskafélék (Felidae)
Alcsalád: Macskaformák (Felinae) - tehát a normál méretû macskák közelebbi rokonai, a hiúzzal, a gepárddal és a vadmacskákkal együtt
Nem: Puma
és két faj tartozik bele, a Cougar (Puma Concolor, magyarul Puma vagy hegyioroszlán, de még hegyipárduc is) és a Jaguarundi (Puma yaguarondi)

persze mivel az összes ilyesmi név azelõtt lett kitalálva, hogy a latin nevezéktan szerint besorolták õket, így most tök jól el lehet szórakozni, hogy mi micsoda, és minden nyelven más a megszokott elnevezés 😊 (lásd még leopárd, párduc, jaguár, vagy OSX-et nézve hóleopárd vagy hópárduc)
a köznyelv úgyis keveri, az angol meg tök másképp használja.
itt futottunk rajta egy-két kört

passatgt
mondjuk valszeg macbook air lesz bemutatva

Tikal
cougar=puma

passatgt
az ios integrálós oprendszer meg lehet valami everék, pl pumapard, leopon😊

I.C.ram
Vagy lehet még Liger is.
Lion után Hot Lion?😄
Bercy
Pink Panther még belefér szerintem 😊
Mnemomic
Most nézem csak sima SATA vinyó van benne? Nem is érdemes SATA2-öt venni?

Dzsini
ki fognak fogyni a cicákból...
a béta még maci volt (Kodiak), aztán Cheetah, Puma, Jaguar, Panther, Tiger, , Leopard, Snow Leopard
most jön a Lion, le volt foglalva a Lynx és a Cougar, azt még elõvehetik és 10.9-ig megvannak - a 11.0 pedig átmegy más állatcsoportra.

vagy jöhet a 10.10 Hello Kitty

Tikal
iPhone-nál deauthorize??

Dzsini
és mit csinál az oroszlán a hegyrõl? 'lájön'

(bocsánat, fáradt vagyok)

GregSB
A képet elnézve oroszlán lesz 😊

GregSB

És azt hogy kell?😊
passatgt
okt 20 új osx:o

Lacee
szerintem de-authorize aztán restore, esetleg fordítva. 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Hupsz, ezt nem ide akartam, hanem az iPhone topicba. Bocsánat.😊
Ha el akarom adni a telóm, akkor milyen lépéseket kell csinálnom iTuneson? Restore gondolom, meg lehet valahogy törölni az accountom és a telóm közötti köteléket? Ha egyáltalán van..😄
Tikal
Nekem 7200 van, meleg ahol a vinyo van, de nem vészes... nem hangosabb egyébként.. legalábbis az enyém, Hitachi.

Mnemomic
Hi!

Macbook alu-ba akarom a merevlemezt kicserélni mert ez a 250 Gbyte-os Fujitsu kapacitásra is kevés meg tesztek alapján a gyorsasága is elmarad egy WD-tõl.

Most egész jó árban van WD 500 Gbyte a 7200 fordulatos. Az érdekelne, hogy ilyet rakot már valamelyõtök a gépébe és ha igen, akkor nem melegszik nagyon a wincsi? De lehet elég lenne a 5200-es is.

Ja és ha vennék a disk utility image szolgáltatásával vigyem át rá a rendszert? A time machine is megy de az a Snow Leopard telepítése után nem állított mindent vissza mert a felhasználónév egyezéssel volt gondja. Meg most telepíteni sincs kedvem 😊

Tikal
ugyanannyi 😊

grizzly21
kivancsi vagyok mennyi lesz

Dzsini

I.C.ram
Valakit érdekel esetleg egy Mac OS X Panther és eg Tiger? Eredeti mindkettõ, dobozos.