Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
A yahoo-n kb 2 hete megy, de ki használ yahoo messengert? (én még nem láttam embert, külföldi ismerõseim közül is mindenki Skypeol). Skype-ról én pedig nem tudok. Iphoneról tuti nem lehetett, Androidos, WinMo-s vagy Symbianos telefonokon támogatta a telefon-pc közti videohívásokat?

I.C.ram
Úgy tudom, hogy a telefon-gép mûködik a yahoo meg a skype videóbeszélgetésével is.
GregSB
Telefonon az a jó a FaceTimeban, hogy nem kell hozzá semmi regisztráció. Hülyebiztos, baromi egyszerû beüzemelni. Ez még önmagában nem nagy szám, ami az hogy megy telefon-számítógép között is. Javítsatok ki, de ezt eddig még semmivel nem lehetett ha jól tudom.

I.C.ram
Én se mértem ezt a facetime hypeot. Semmi újdonság, csak a Lich King Jobs megint lenyomja az apple-zombik torkán, hogy micsoda amazing, never seen before újítást talált már ki. Arról nem is beszélve, hogy az appstoreban is van jó pár progi, ami tudja már a videó telefonálást.
Épp az a baj, hogy csak nyílt szabvány és nem nyílt forráskód.
A mai napig nem tudni, hogy ez mit fog jelenteni.
Az is lehet, hogy az Apple aranyáron fogja eladni, akkor pedig a kutya se fogja implementálni.
Öööö... azzal ugye tisztában vagy, hogy a facetime fõleg inkább okostelefonokra van kitalálva?
grizzly21
De mi az hogy sikertelen volt? En tobbszor hasznalom skype-on, sokszor mondjuk video nelkul (erre van egyaltalan lehetoseg facetime-ban). Az hogy csak wifin mukodik egyertelmu uzleti huzas es megbuktatja azt hogy olcson tudj beszelni ha van mobilneted.
Elhiszem hogy sikeres lesz, de nem ertem miert. Lassan mar tenyleg az van hogy kutyaszart adnanak el szappantartoban az is sikeres lenne.

passatgt
facetime nyílt szabvány, és ha jól tudom már több telefongyártó is használni fogja majd

Hamarosan lesz wines kliens is.
Amúgy az ipod elõtt is voltak mp3 lejátszók, az iphone elõtt is voltak érintõképernyõs telefonok, az ipad elõtt is voltak tabletek, mégis az Apple termékei váltak igazán divattá a tengeren túlon.
Az Apple afféle "divatdiktátor" az amcsiknál. Régóta van már videotelefonálás, totál sikertelen volt az egész, aztán most jött az Apple és a Facetime és pont a napokban olvastam valahol, hogy az USAban teljesen népszerû lett a dolog.
grizzly21
Megneztem mi ez a facetime, ez tenyleg csak videotelefonalas? Nem ertem minek ez a rajongas korulotte? A skype-on evek ota megy, miert kellett egy ilyet bevezetni, ami csak osx-en mukodik? Soha nem fog elterjedni mashol. Az egyetlen ujitas benne hogy csak wifin mukodik. Letisztult user friendly a kezelese azt latom, de ennyi? :o

Dzsini
<#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Már javították.

Dzsini
mondjuk az az elõnyük megvan, hogy a neten bóklászó OS-ek elsöprõ többsége eredeti és folyamatosan frissül - tehát ha kiderül egy sebezhetõség és javítják, az hamar elterjed.

Viszont a hackelõs eseményeken szokás szerint elsõnek zuhannak meg 😊

(és az iOS4-es tárcsázzunk-bárkit-képernyõzár alól dolgot még nem is hoztam ide 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Úgy fest maradni fog a legsebezhetõbb szoftvereket gyártó cégek listájának az élén az Apple... 😊

Mondjuk mentségükre legyen mondva, hogy béta verzióról van szó.
Dzsini
once a user has logged into FaceTime for Mac with his or her Apple ID, the password on the account can be changed from FaceTime without knowledge of the old password, leaving the account ripe for the picking by any passersby of the physical computer.

The sabotage of an Apple ID is as easy as navigating through FaceTime's preferences menu to the "View Account" page. Once there, whoever happens to be sitting at the computer can change the associated account password.

As long as the password satisfies all the security rules, the change instantly applies across the Apple ID account. For example, changing the password in FaceTime and subsequently accessing the iTunes Store will result in a prompt from iTunes to re-enter your password, and the old one will not work.

Signing out of FaceTime won't help, either—the program saves your password to the field, and there's no way to opt out of password memory. FaceTime will not let users delete the only e-mail address associated with the account, so if you've already signed up, you're kind of stuck.

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

passatgt
13-as pro 4 giga ram, 2.26ghz

Zsoltika 007
Ez milyen vason lett lemérve?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
és -70 deka, amit esetleg nem kell minden nap cipelni.

Tessék, egy ilyentõl minden teszt "hivatalosabbnak" és hihetõbbnek tûnik... 😊

passatgt
nálam:
CPU Test 156.50
Thread Test 291.78
Memory Test 179.17
Quartz Graphics Test 196.49
OpenGL Graphics Test 157.60
User Interface Test 249.93
Disk Test 40.41

de közbe megy mail, safari, itunes(netrádió), photoshop(200megás psd), espresso, word

😊

Én is összenéztem egy xbenchet gyorsan:

ITT VAN az én xbenchem 2 hete ki nem kapcsolt géppel úgy, hogy a háttérben fut vagy 10 program.
A lényeg:
CPU - 171.56
Thread - 247.62
Memory - 191.62
Quartz - 171.40
OpenGL - 158.03
UI - 191.90
Disk - 47.78

ITT PEDIG például egy új, 13as Air. Lehet találni kicsit jobb és sokkal rosszabb eredményût is az oldalon.
CPU - 120.03
Thread - 180.43
Memory - 178.41
Quartz - 139.87
OpenGL - 115.34
UI - 148.47
Disk - 244.83

Pont az jön ki, amit azonnal bárki megmondana, a Disk-en kívül mindenben gyengébb.
De ne feledjük, hogy az Air handráséknál 40ezerrel drágább a pronál, szóval az árkülönbözetbõl ha nagyon akarom kábé megveszem a pro-ba az ssd-t... 😊
Erre jön az, amit a múltkor összeszedtünk és nem derül ki az xbenchbõl: nuku billentyûvilágítás, firewire, optikai meghajtó+író, ethernet, - 120 giga hely, - 2 gbram (xbench csak a ram sebességére ad pontokat), - 30% akkuidõ.

Azt nem tudja valaki, hogy külsõ akkutöltöttségjelzõ-gomb van-e rajta, mint a Pron?
Zsoltika 007
Áh! Annyiért pofátlanság.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

neevous
Macbook Air vs. Macbook Pro

A 13-as talán kéne, de 400k-ért...hát nem tudom.

passatgt
<#idiota>

Persze ne feledjük, hogy a Kinect-tel jön a hangvezérlés is! 😊

Dzsini
viszont ugrálós-pörgõs játékoknál egy-egy menet bõven kitölti egy tévétorna helyét:

Ha arra van ingerenciád a kezedbe vehetsz egy játékpisztolyt vagy akár a Wii kontrollert is közben... ;-)
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
ja hát ez így kurvagáz😄

Dzsini
igen, a gombok hiánya eléggé átalakítja a dolgokat, viszont a videók alapján pl. csuklómozdulatokat is érzékel - azzal már lehet "pisztolyost" is játszani 😊

mondjuk kicsit kínosan érzi magát a játékos is:

grizzly21
A Wii az mas, nekem a webkameras mozgaserzekelessel van bajom. Szerintemnem lehet es nem is kell erre hasznalni. A PS3 move egy fizikai eszkoz, az meg mukodhet is.
Persze hulyeskedesre lehet hogy ez is jo lesz

Dzsini
A PS3 Move már egészen sikeres, pedig "nem tudom hogy gondolták" a rózsaszín világító fagylaltos irányítást. 😊

Akárhogy is, mindkét nagy cég látta a Wii sikerét, és õk is hasítani akarnak a casual-partijáték tortából.

Minden idõk legsikeresebb asztali konzola a Wii, ami teljesen hasonló stílusú. Több, mint 75 milliót adtak el belõle és mindenféle "új generáció"s, "új dizájn"os trükközések nélkül közel 4 évvel a megjelenés után is viszik, mint a cukrot. Ráadásul a közel 45 millió eladott Xbox 360 közel 45 millió potenciális Kinect vásárlót jelent. Szerinted? 😊
Akárhogy is, novemberben meglátjuk. 😊
grizzly21
Ez igaz, de az pl szerintem meg fog bukni. Nem tudom hogy gondoltak..

Dzsini
a Google most leplezte le az automata autóit, több, mint 200ezer kilométert futottak már.

http://www.sg.hu/cikkek/77497/robotautokat_fejleszt_a_google

Tikal
elektromos autót, töltõállomáson ráállsz a dokkolóra és szóljon a zene 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Vegyenet neg egy autó márkát, és csináljanak egy almautót 😊

Tikal
szerintetek érdemes adás vételit irni macbookról? elsõ tulaja vagyok, kötve van az hozzám mikor megvettem? ....

I.C.ram
Nem úgy volt, hogy a Facebook-ot veszi meg? Mondjuk, ha az EA-t megvenné, annak örülnék, mert ritka egy ócska szarokat dob piacra az EA, és nem ártana valami minõségi cucc is.
Efreet
Azt ugye tudod, hogy az apróhirdetéseket az apróhirdetési oldalon kell intézni?
Az ilyesmiért következõre lendületbõl kizárás megy, vedd ezt utolsó figyelmeztetésnek.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Sziasztok!

Ismét csemegézhettek!
elsõnek itt
azután itt

szokásos... PM, levél, L-ink.
Dzsini
a microsoft-féle kinect-en egy sincs.

grizzly21
nagyot azert nem akasztananak, egy olyan gamepad nem sokat er amin 1 gomb van..

Tikal
nem.

grizzly21
kepes lenne amugy? Eleg durva, en inkabb azt gondoltam volna, hogy a Sony veheti meg az Apple-t

Tikal
hát az durva lenne ha betörne a játékpiacra vagy kiadna egy konzolt... dobnám ki a ps3at az ablakon 😄

"A bank csak három smsben tudja elküldeni a számlaegyenleget"😄😄😄😄DDDD
passatgt
macbook prom-ba recseg a hangszóró, mármint alap állapotban, akkor ha nem szól belõle semmi

ez mitõl lehet?