Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
nekem meg pont win alatt gyorsult fel amikor visszaalltam. Kezdjuk ott hogy az osx-es egerkezelessel ami nekem 2 ev alatt sem volt megszokhato meg ugy sem hogy vettem ezt segito programot (steermouse). Az hogy egy klikkre fullscreenbe vagy felkepernyore rakok egy ablakot az is nagyon jo.
CTRL-x hianya szinten gond, konyvtar felulirasakor torli az eredeti fajlokat

szoval sok dolog van, az elejen nyilvan az ujdonsagoknak orul az ember, aztan megszokja. Vegeredmenyben az szamit hogy ami programot hasznalsz hogy mukodik az meg jo esetben os fuggetlen dolog.

Ezen kivul a stabilitas az az osx oldalan van, bar hozzateszem egyenlore a win7el meg vagyok elegedve, letisztultabb is, de ez is izles kerdese, es a windows is skinelheto. En pl meguntam hogy osx-en minden szurke, most kifejezetten jol esik hogy szineket is latok.

Dzsini
viszont nem tudsz úgy kivágni-beilleszteni, több elemet kijelölni (ctrl x-c-v, shift+click), ahogy "logikus" lenne, nincs meg a 7-ben profin megcsinált libraries rendszer...
a hardver meg megint más tészta, van külön zoomgombos egér, van multigesture-os egérpad is, a zoom csúszka helyett meg ha a fentiek nincsenek, akkor ott a ctrl+egérgörgõ - azért, mert neked az elõzõ gépen nem volt, most meg van, arról nem az Apple tehet 😊
Persze, számodra nagyon jól jönnek funkciók, és a te munkádat felgyorsította, viszont bõségesen vannak kényelmetlenségei is, ami másnak meg csak gondot okoz. Nagyon egyéni a dolog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grizzly21
ne a monitor szelet nezd munka kozben (plane ne a gepet ami alul van), hanem a pixeleket rajta 😉

GregSB
Itt most nem csak arról van szó, hogy elájulok 1-2 fícsörön, aztán 2-3 nap múlva már meg is szokom õket. Sokkal gyorsabban / gördülékenyebben tudok dolgozni rajta mint Win7-en. Pont az elõbb említett quickview-quicklook: én munkám során naponta többször nézek rá megosztott excel fileokra, word doksikra. (a bennük lévõ adatokra 😊 A win7-es quickview-panel, ami az intézõben bekapcsolható a jobb oldalon iszonyat bugos és lassú tud lenni. Amikor nyitva van a háttérben egy 2003-as excel file compatibility módban, akkor volt hogy 10-15 mp-et kellett várnom hogy kihozzon valamit. Volt olyan hogy egy excel restartig nem csinált semmit se. Stb. Ehhez képest macen rábökök a space-re, és egybõl kidobja a filet. Ha bele kell zoomolni csak "pinazoomolok" egyet a trackpaden, nem kell az egérrel keresgélni a zoom-csúszkát.

És ez csak egy példa a sok közül, reggelig írhatnék a különbségekrõl, amik az én work-flowmat felgyorsították (ilyen még pl a sokkal gyorsabb / gördülékenyebb user-profile váltogatás, amit szintén napi szinten használnom kell).

Szóval én nem azért ájuldozom, mert van exposé, meg csilivili dock, hanem mert leírhatatlanul felgyorsult és leegyszerûsödött a munkám OSX alatt.

Dzsini
ez ugyanígy lett volna szerintem visszafelé is - ha világéletedben MacOS - OSX-et használtál, akkor a 7-en találtál volna pár olyan dolgot, amin ledöbbensz 😊 van mit tanulni a másiktól, pont jó ez így.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Én most vátottam Win7-rõl, és még így is elájzltam 1-2 dolgon. Pedig a Win7 már eléggé jó, sõt...

passatgt
ez meg kurvajól néz ki, fõleg a cube, ez mellé még egy hardon karbon vagy milyen hangszóró és örömbódottá

GregSB
Én szeritem egy 2000-es évek eleji desktop gépre nem tudnám rámondani, hogy hûdeszép mai szemmel...

passatgt
mac mini?

franc0
Korábban ez tényleg így volt. Én is XP-rõl váltottam, mint a többség, és el voltam ájulva az OSX-tõl. De ma már nekem többet ad kevesebb pénzért a Win7+Ubuntu 10.10 SSD-n, múlt héten el is adtam a gépem.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

az adott kortarsakhoz viszonyits...

a Cube mai napig szebb, mint a mostani hazak 99%-a, pedig nem fiatal😊

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
De rondán öregszik az Apple Design. Mai szemmel baromi rondák a régi Apple cuccok, egyik sem egy kortalan design.
És azt jól értettem, hogy a szerviz elhajt vele, hogy "majd lesz szoftveres javítás"?
Mert az azért eléggé fail...
Jól van, meggyõztetek...
Dzsini
nem is az ár/teljesítményrõl van szó, hanem inkább a választékról és a skálázódásról...
laptopból van - most az új Airrel fõleg - gyakorlatilag annyi fajta, amivel le tudják fedni az egyetemista laptoptól a felsõ kategóriáig nagyjából mindent, viszont asztalon van a kisgép, az erõs+monitor és a nagyonerõs(bár a nyári frissítéssel együtt sem lett a legcsúcsabb kategória). Nincs közepes erejû gép monitor nélkül, mondjuk ilyesmi:

pyrohun
Én akármennyit költöttem PC-re (rendszerint csúcskonfigokat vettem 2 évente), az soha nem núyjtotta azt a "gördülékeny" munkavégzési lehetõséget / érzést, mint a Mac-em. Ezért PC-ben nem gondolkodom, habár ha csak a nyers erõt vesszük, akkor persze jóval olcsóbb.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Szentségtörés, tudom, de ha asztali konfigot akarsz venni és fontos az ár/teljesítmény mutató, akkor szerintem ne macekben gondolkodj.
pyrohun
Igen. És itt csak egy dolog az ár. Értelme sincs a legtöbb embernek Mac Pro-t venni, még ha simán kifizeti, akkor sem, mert feleslegesen nagy teljesítményt kap. De pl. egy iMac szintû hardvert egy Mac Pro házban + egy szabadon választott monitort sokkal szívesebben vennék.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
ezerszer átrágtuk már ezt, és továbbra sem értem az almáékat, mióta az iMac kinõtte magát, és desktopból (színes CRT monitorok) prémium kategóriás lett, azóta nincs normális, (mondjuk barebone méretû) asztali gépük.

pyrohun
Az a baj, hogy a LaCie tényleg drága, esetleg MVA paneles Dell is szóba jöhet, ami már barátibb árkategória.
És igen: a Mac Pro is húzós. Az Apple kijöhetne egy Mac Pro házban lévõ olcsóbb konfigurációval, amit lehet fejleszteni. Szerintem vinnék, mint a cukrot.

Dzsini
ha jó alkatrészekbõl van összerakva, akkor teljesen stabil, gyors, és még frissíthetõ is

van egy jó nagy wiki, azon a kompatibilitási lista, abból érdemes válogatni, hogy ne legyen gond.
plusz ott teljeskörû leírás van a telepítéshez is.

ez munkafuggo, ha a szinhuseg es homerseklet nem szamit, akkor jo az Apple - en szopok rendesen az iMac-kel, de nincs penzem Mac Pro + Eizo/LaCie kombora...

passatgt
az a baj, hogy ez meg kinézetre nem tetszik, és hogy egész nap ezt kelljen néznem miközbe dolgozok...😊

amúgy ha valaki használ huzamosabb ideje hackintosht írhatna valamit, hogy mennyire másabb egy gyári apple gépnél, stabil e stb...

franc0
Egy 27 colos iMac 535K itthon.
27 colos monitorok közül én ezt venném. Ugyanaz a panel mint a Cinema Display-ben, viszont nem glossy. Nem tudom hogy gond-e ez neked. A monitor 182, tehát marad 353 papír amit elverhetsz gépre.
Persze mondanom sem kell, ebbõl olyan PC jönne ki hogy beszarsz. De ha kell az OSX a kenyeredhez akkor nem szóltam 😊

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

ezen en is gondolkodtam, mert PS-hez a 8 GB-ot Mini-be is berakhatom, de akkor inkabb egy rendes monitort vennek erte, szerintem ennyiert mar ki lehet futni NEC-et vagy kifuto Eizo-t hasonlo meretben, felbontassal...

passatgt
nehéz ez😄

Dzsini
hogyne, viszont teljesítményben nem lesz ugyanott:
az imac-ben minimum 3,2-es i3 van, (vagy i5, i7)
a macminiben maximum 2,66-os Core2Duo

passatgt
amúgy most azon gondolkozok hogy veszek egy macminit és mellé egy jó 27-es monitort😊
így olcsóbban kijönnék, mint egy sima 27-es imaccal nem?

Zsoltika 007
Várható volt hogy szoftveres hiba ha restart után megjavul. Mbp is csinált ilyesmi dolgokat anno.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
valami megborul a driverben és kékhalál helyett ez marad belõle?

Itt van a múltkori Air monitor hibából egy elfajultabb darab. 😊

Apple szerint szoftveres gond, majd javítják.

forrás
bettertouchtool például tud ilyet is.
Amúgy szinte minden osx fícsörre van wines program és fordítva.
Ez is csak azt mutatja, hogy még nagyobb ütemben kéne, hogy menjen az egymástól "nyúlás", mivel rengetegen használják az egyiket és örülnének 1-2 dolognak a másikból (illetve fordítva).
És így az "OMG EZT NYÚLTÁK !!!!44!4négy!44!!" emberkéknek is van min élvezkedni. 😊
grizzly21
win7 = jobban konfiguralt windows vista

passatgt
arra van valami program mac-en, majd valaki belinkeli😊

GregSB
Beálított idõközönként váltakozó háttérkép, az intézõben baloldalra kipakolható shortcutok, jobb alsó sarok desktop-peek (ez az exposébõl van, de nem értem ha ezt átvették a maradék 3 sarkot miért nem használták ki), intézõben a quicview nézet (ez borzasztó az OSX-es previewhoz képest, lassabb és bugosabb). Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.

Ami viszont jó és eredeti a win7-ben, az az ablakok jobbra, illetve balra igazítása (2 ablak kitöltse a képernyõt). Ez pl a minap épp hiányzott az osx-bõl nekem.

pyrohun
Így van, ezt szerettem volna írni én is:

SSD-vel szinte semmit sem fog lassulni a rendszer.

Zsoltika 007
Tegyél bele egy ssd-t és még évekig el leszel vele! Nekem is megtáltosodott a 2.4-es mbp-m. Szintén unibody elõtti 2 giga rammal 8600gt-vel.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Jó videó. 😄DD
De most win7-rõl volt szó.
grizzly21
nekem ez tetszik:

Mondanál néhány példát a nyúlásokra? 😊
grizzly21
en konyveket szoktam foleg, azok nincsenek itt, de mostanaban bluray filmeket, ps3 jatekokat is, sokkal olcsobban kijon mintha itthon vennem.

grizzly21
egy uj rendszer mindig gyorsabb, nekem sem lassult az osx sokat, de nem is pakoltam fel ra csak alig. Windows azert lassul be foleg, mert tele rakjak az emberek szemettel, toredezettsegmentesiteni, mert tisztitani azt is lehet ujrainstall elott

GregSB
Közben szép csendben én is áttértem Macre. Mostmár 1 hete nyúzok egy MBP-t (unibody elõtti széria).

Egyelõre csak csodálkozok az egész rendszeren (OSX), hihetetlen gyors és olajozott az egész. Ahogy fedezem fel a fícsöreit úgy döbbenek rá hogy mennyi mindent nyúlt a Microsoft a Win7-be belõle... persze ez nem baj, csak sokról én azt hittem hogy eredeti ötlet 😊

Amire a leginkább kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog belassulni masszív használat után. A Win7-et egy régebbi laptopomra pont 1 éve telepítettem fel, és emlékszem akkor iszonyat gyors volt. Most kb össze sem lehet hasonlítani a notimat azzal az állapotával, pedig rendszeresen karbantartottam. Van hogy perceket kell várnom rá hogy egyáltalán el tudjak indítani egy programot. Iszonyatosan ráfér egy újratelepítés.

Állítólag OSX-nél ilyen nem lesz, kíváncsi vagyok...

Tikal
Világos, de szerintem ilyen kis értéknél csak akkor van értelme usabol rendelni ha máshol nem kapható... Mondjuk egy két mûszaki cikk is vammentes, szamtech cuccok talán, mar pontosan nem emlékszem...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

köszi
de nekem olyan "use audio port for.." nincs - csak a csuszka meg a szintmérõ van, alatta meg kimeneti hangerõ.

Dzsini
esetleg a .de -rõl, németeknek is van bõségesen készletük (ugyanez igaz az ebay-re is, bár abból most már itt a magyar - igaz csak normál fixáras boltokkal, licittel egyelõre nem)

grizzly21
com-rol is lehet, kb 100, 120 dollar alatt nem vamoljak meg, es amazon.com-on joval tobb minden van mint co.uk-on. Ha arban kb ugyanaz es megvan angolon is akkor onnan erdemes, mert gyorsabban is itt van.

Tikal
Angol amazonrol rendelj...mert az usabol csak gond lenne a vammal.. Ugyanaz mint eBay csak nincs licit😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Amazonon rendelt már valaki? Ha igen,akkor az illetõtõl kérdeznék pár dolgot majd pü-ben. köszi