Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Magyar sotre-ra ne reménykedj. Amcsi storeba mondjuk barommi egyszerû regelni, és Gift Cardal fel lehet tölteni egyszerûen...

passatgt
ja és ha sorozatokat lehet majd nálunk is elõfizetéssel streamelni, mondjuk 10$/hó, akkor tuti beruházok rá😄

passatgt
de amúgy beszarás, hogy több ezer ember dolgozik egy-egy ilyen projekten, és mégse szivárog ki semmi infó, pedig már 2010-et írunk, ahol gyakorlatilag végtelen lehetõség van anoním módon információ közzétételére

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
akkor jónak láttam, nem emlékeztem rá, hogy lett volna errõl szó - az itteni tippelgetéstõl eltekintve, amikor szóba került, hogy minden streaming lesz pár éven belül 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ja, + az se hülyeség amit az Appleblogon írnak:

"Ha összerakjuk a darabokat, sejthetjük, mi készül: az Apple lassan egy éve felvásárolta a Lala.com stream-szolgáltatásokat nyújtó oldalt, majd bezárta. Elkészült a milliárd dolláros szerverpark elsõ üteme a Keleti Parton. Már régóta elõkészületben van a pletykák szerint a stream szolgáltatás, úgyhogy ez egy lehetséges verzió"

Dzsini
ó van még pár vad feltételezés, de ez még beleférõsnek tûnik:
monthly subscription for unlimited music/movie streaming - jól illeszkedne az új AppleTV mellé.

a helyi storeok megjelenését amúgy nem a .com -ra hirdetnék, és nem úgy, hogy Tokiótól Göd-alsóig kiírják, hogy mikorra 😊

Szerintem a korábban már pedzegetett havidíjas itunes lesz a bejelentés.
GregSB
Legmerészebb tipp:

"exciting announcement from iTunes"

Világszinten kiterjesztik az iTunes Music és film storet. Jönnek Magyarországra is a bérelhetõ filmek és sorozatok + zenék.

(ok, ok kiveszem a bilibõl a kezem).

GregSB
Na ez vajon mi?

4.2-t így hypeolják be? Az kicsit erõs lenne 😊

GregSB

Dzsini
én is így mûködök, bár már patcheltem, ha nem kell, akkor 7-ig is tudok aludni... viszont olyan hajnali 4 órától bármikorra 5 percen belül tudom magam ébreszteni, a csipogás elõtt kelek mindig.

nem hasznalok ebreszoorat, banyasznak kellene lennem, hogy az automatikus 5 orai ebredesem ne legyen eleg😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
imádkozzatok, hogy márciusig kijöjjön, különben jönnek az újabb körök az ébresztõórával, csak most egy órával korábbi ébresztéssel 😄

4.2 csak nem jott ki a nagy varakozas ellenere sem...<#ticking>

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
+1

recuva
Tikal
windows-ra tudtok valamit amivel törölt fájlokat tudok visszaállítani? free legyen 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Használtok iPad/iPhone/iTouch készülékekhez valamilyen fóliát?
SwitchEasy-t láttam. Ujjlenyomat és karcok ellen. Van olyan, ami mattá is teszi. Milyen úgy a képe a gépeknek?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

oroy_
Megjelent a 10.6.5 frissítés.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

passatgt
visszavontam, hogy nincs por a gépben, csak ki kell csavarozni a ventillátort is, és a mögötte lévõ rács kb 30%-a porral fedett volt😊

joebacsi
Én a most törölt kicsipuhát sajnálom.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dzsini
kíváncsi lennék más gyártók korabeli koncepcióira, nagyon érdekes tud lenni, hogy milyen irányokba próbálkoztak...

GregSB
A nagy részük mind concept model, soha nem került sorozatgyártásba, de igen, látszik hogy nem ma kezdek ezzel a területtel kíséreltezni 😊

Tikal
és még azt mondják az apple-nek semmi köze a táblagépekhez...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Lehet keverem már az éveket 😄 A lényeg, hogy amióta új PCm van, azóta egy win volt rajta összesen, akkor 1 éve.
I.C.ram
Köszi.
Dzsini
jaja, januárban az iPad-os jött ki.

passatgt
van új iwork?😊

Az új iWork-el mi a helyzet? Lehet itthon kapni? Upgrade van?
Tikal
nekem se minden rss-nél lenne fontos az azonnali megjelenés, de egy két csatornánál igen...de remélem átköltöznek twitterre és akkor máris jobb lenne, bár ott is elég nehéz volt olyat találnom ami legalább 3 percenként frissit 😄
Pl iPhone-ra nincs is push twitter alkalmazás, elég szomoru pont egy ilyen szolgáltatásnál...

GregSB

GregSB
Haverom a netnewswire-re esköszik Macen. Össze lehet szinkronizálni iPhoneal is. Én még nem próbáltam, én meg vagyok elégedve a Google readerrel.

Dzsini
de ha már online, akkor van választék - persze ha valaki aktív google accountos, akkor kényelmesebb oda költözni - abban igazad van, hogy igényfüggõ a dolog, számomra fontos, hogy az a pár feed, aminél erre szükségem van, percre friss legyen. Így a reader kiesett. Emellett pl. van olyan is, hogy egy forgalmasabb feed mondjuk visszamenõleg 20 bejegyzést ad csak ki, és mire a Reader ki tudja mikor frissít (és nem állítható, hogy nekem igenis szükségem van gyakori frissítésre), addigra kifutnak olyan hírek, amelyek amúgy megjelentek az oldalon...
De jogos a dolog, visszavonom, hogy egy rossz vicc - inkább azt mondom, hogy csak az használja, aki tisztában van a korlátaival, és esetleg az alternatívákat figyelembe véve még így is elfogadható számára a GR.

Operából meg van egy hordozható változatom, azt pendriveon oda viszem, ahova akarom - így elérem a feedjeimet (leveleimet), vissza tudok olvasni, stb.

passatgt
és nem is n-es router

passatgt
nálam kb 8 méterre van a router egy másik szobában, 40% a signal, de lazán töltök max sebességgel, 2 megával, ennyit tud a upc😊

Igényfüggõ. Nekem például sokkal többet ér az, hogy bárhol el tudom érni az rss-eimet mint az, hogy fél órával elõbb tudok meg valamit.
Alapvetõen nem is szoktam nézni RSS-t csak esténként, így meg pláne. 😊
Használtam egy ideig azonnal frissítõs winmailt, aztán brief-et firefoxhoz, de mindig arra jutottam, hogy jobb ezeket a dolgokat online kezelni, így el fogod érni akkor is, ha nincs géped, akkor is, ha baj van vele, satöbbi. Ha az online erõforrás használatának az az ára, hogy fél órával késõbb jön az rss, akkor ezt az árat hajlandó vagyok megfizetni, de ettõl még nem tartom rossz viccnek azt, ami fordított elven mûködik.
Dzsini
gugli reader rossz vicc - attól függõen, hogy hányan vannak feliratkozva egy RSS-re frissít ritkábban vagy gyakrabban. Ha olyasmira iratkozol fel, amire kevesen rajtad kívül, akkor 2-3 órás késésben is lehet a Reader, ami azért eléggé zavaró lehet.

Én az Operát használom RSS olvasónak (is), szabadon állítható 1 perctõl felfele a frissítés gyakorisága - feedenként.

grizzly21
ez nem olyan egyszeru hogy minnel kozelebb annal jobb, tul kozel sem jo szerintem

Tikal
ok megnézem ezeket. bár közben találtam yahoo widget-et... jó a reader, de nekem olyan kell amire jelez ha uj feed jött, mint OS X-en a growl...

még megnézek egy safari extensiont.. hátha

Szimpla google reader nem játszik?
Én nem szeretek feleslegesen programokat telepíteni arra, amire nem kell.
Google readert aztán bármelyik böngészõn addonnal figyelheted, vagy fel lehet tenni valami google tools szerûséget, ami kiteszi jobb alulra az értesítési felületre.

Annak idején használtam a Live csomaghoz tartozó Windows Live Mail-t, ez az alapértelmezett, ingyenes megoldása a windowsnak, az is simán tud sûrûbben frissíteni.
Tikal
Tudtok olyan Rss olvasót Windowsra ami nem fél oránként frissit hanem sûrûbben?

GregSB
2 éve az elsõ béta van a gépeden? 😊 a végleges win7 tavaly nyáron jelen meg.

Mind1, ez nyilván használattól is függ, de nálam iszonyat belassult 1 év alatt a rendszer.

Kábé 1 méterrõl 93%.
D-link DIR-300as rúter.
oroy_
az rendben van, nálam is 1 méteren belül 55%.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

I.C.ram
na azt hiszem rájöttem a hibára... így kb 3 óra kísérletezgetés után, pedig már kb az elsõ másodpercben rájöhettem volna, csak egyszerûen nem is gondoltam erre, mint eshetõség.

Szóval... letöltöttem az istumbler nevû progit, amivel a wifi hálózatokat lehet vizsgálni. A mac pro-n 20-25%os jelerõsséget produkált. Közvetlenül a router mellet (értsd 2 centire a routertõl) a noti pedig 65-75%ot. Aztán átvittem oda a notit, ahol a macpro van, és letettem közvetlenül mellé, és a notinak szintén 20-25%os jelerõssége volt, és szintén lement a sávszél 13 mbitre (15,8-ról), mint a macpron.

Az normális szerintetek, hogy a router mellett közvetlenül is csak 70%ig megy fel kb a jelerõsség? Elég régi a routerem, kb 8 éves (linksys wrt54g 2.2), gondolom nincs már a topon. Firmware is a legújabb, de 97 óta nem jött ki új.

Meg tudná nekem valaki nézni, hogy a macbook pro-ja milyen jelerõsséget produkál az istumblerrel (www.istumbler.net) a routere közvetlen közelében? Mert szerintem a 70%-nak legalább 90-95-nek kéne lennie.
I.C.ram
Nyilván nem annyit várok. De jelenleg még az 5-6 mbit is alig-alig csurdogál át. Míg a notinál simán kijön a 15 mbit.
Dzsini
Azért az 54 mbit az a teljes adatfolyam szélessége akkor, ha ott áll egymás mellett a két eszköz, és teljesen titkosítatlanul, autentikáció nélkül csak önti az adatot.
Minden biztonsági intézkedés, minden centi távolság és minden adat becsomagolása (lásd még: OSI modell) az effektív sávszélesség rovására megy - hogy mennyire, az változó, de semmiképp ne várj 54 mbitet, az a reklámszöveg.

I.C.ram
Hát de mi az, hogy ennyit bír? n szabványú airport kártya... a routerem G-s, szóval 54 mbitnek ki kéne jönnie simán, nem hogy a 15nek. A macbook pro-ban, amiben szerintem amúgy tök ugyanez a hardver van, simán megy max sebességgel.