Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Plants vs Zombies-t emelném ki, szerintem a legzseniálisabb játékuk, megy macen is és teljeskörû steam cloud támogatással bír.
Dzsini
tudnak valamit, bizony...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A PopCap sz*rt még nem csinált, biztos ez is remek darab. 😊
Dzsini
Szerintem a lényeg pont ugyanaz, a keskeny képernyõre (PC-n sok éve van már) valószínûleg más pályákat alakítottak ki. Asztalin volt 2 rész, a sima Peggle és a Nights, darabja 100 körüli pályával meg challenge-ekkel meg egyebekkel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nem tudom, en telon nyomtam vegig parszor, valahogy desktop gepen nem tudom elkepzelni

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Peggle jó móka 😊 - a deluxe-ban benne van a sima meg a Nights is?

Peggle Deluxe - £3.49

passatgt
ja és elõtte még sosem volt párosítva vele

passatgt
Van egy bluetooth-os headsetem, amit telefonnal párosítva kér egy passcode-ot, 0000-t, így hibátlanul megy

Viszont amikor a macbook-al akarom párosítani, akkor nem kér semmi kódot, hanem azt írja csatlakozott hozzá.
De nem, mert az hangkimenetnél nem látom a headsetet és a Bluetooth Setup Assistant meg csak azt írja, hogy információt gyûjt az eszközrõl és nem töténik semmi

Mi lehet a gond?

Tikal

<#fejvakaras>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

franc0
"simán van olyan masszív, mint az alu Mac-ek"
Én itt a MacBook Pro-ról beszéltem. Viszont te eddig nem beszéltél róla, konkrétan.
Amúgy használtam egy rövid ideig 15-ös MBP-t, tavaly vettem Houston-ban (6% VAT, nice), itthon el is passzoltam busás haszonnal. Szóval tudom mirõl hadoválok. Come at me, bro.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
A belépõ kateoriás mûanyag macbook-rõl beszélsz? mert én a macbook pro-ról 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ha ez egy femvazas muanyag gep, akkor nincs foto😊

Neki meg tokeletesen mukodik tovabbra is😊

passatgt
ha mûanyag lett volna, nem élte volna túl az esést😊

franc0
Nem csak a katalógusban mutat jól. Azzal kezdtem mint a hülyegyerek, és beleborítottam vizet, meg ráültem a lájtos 90 kilómmal, és semmi gond. Leejteni még nem sikerült hálistennek.
A mûanyag Mac-em viszont sikerült, totál elhajlott meg berepedt a sarka. Így is szinte beszer áron vitték el, ez viszont marha jó benne 😊

Zsoltika 007
Ezek nagyon jó vasak voltak anno.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

franc0
Bakker én is ezt akartam 😊

Appleblogról 😄

Dzsini
Azért a naaagy rajongók szerint a Thinkpad addig volt jó, amíg IBM volt ráírva, és nem Lenovo 😄 (bitang jó gépek amúgy most is, az kétségtelen - meg is kérik az árát)
vajon milyen gépek vannak az ISS ûrállomáson?

Jaja, lattam mar magneziumvazas profi fenykepezogepet leesni rosszul: szart sem er ez a vaz egy egy darab alubol kimart tokhoz kepest😊

talan meg az egy muanyagbol kimart sima MB haza is joval stabilabb, mint a femvazra huzott muanyag: egy ideig nagyon massziv, aztan elkezd deformalodni, illeszteseknel bemegy a por, nagyobb erovel hajlitgatod, tekergeted, nyikorog az egesz, katalogosban jol nez ki leirva, sokan orulnek neki😊

Magnézium merevítés, szénszálas váz. Ez utóbbihoz hasonló anyag lesz jövõre az ipadokben a "twice as amazing" "as never seen before" "revolutionary" újítás. 😊
franc0
Speciális szénszálas mûanyag. A mûanyag MacBook a fasorban sincs ehhez képest, ezt bizton állíthatom. A magnéziumvázas merevítés miatt pedig simán van olyan masszív, mint az alu Mac-ek. Ráadásul ezek nem deformálódnak és karcolódnak annyira, mint a fém.

Bercy
Hát nem egy Mac az biztos. Céges laptopnak el tudom képzelni, de itthon inkább ne.
(mielõtt bárki betalálna SZUBJEKTÍV véleményem)
Tikal
Nekem ez már ránézésre sem tetszik... de nem fejteném ki jobban, elég legyen annnyi hogy csúnya 😊 de hagyjuk is, mert kinek mi jön be, ez szubjektív dolog 😊 és ráadásul ez se olcsó cucc... és hiába nyomná le az ugyanennyiért kapható macbookot, nem bírnék rá se nézni mindennap 😊

Egyébként ez mûanyag vagy színre fujt aluminium vagy más ötvözet? 😊

Bercy
Asszem ezeken az akciókon jól bevásárolok 😊
World of goo és orange box már megy is a kosárba 😛
Mai Steam:

Bit.Trip Beat - £3.45
The Orange Box (incl. Half-Life 2, HL2:E1, HL2:E2, Team Fortress, Portal) - £4.25
World of Goo - £1.75

Hát megfontolom mi éri meg nekem és mi nem. Tény hogy az Apple minõségi dolgokat csinált és csinálni is fog. Köszi mindenkinek.

LoDMaSt
Gondoltam, hogy odaírom, hogy az appleblog szerint, ami pedig ugye nem teljesen objektív forrás. A linkkel egy dolgot akartam kiemelni, amit írtam, hogy amikor notikat néztem, akkor szinte az összes macbook méretû gép is ennyibe, vagy többe került. Van itthon t60-as is, de az már az touchpad méretén elbukott. Multitouchos, 13-as, ilyen vékony gépet meg nem igazán találtam.

És akkor vannak a szubjektív elõnyök, az osx rendszer, és máig nem bántam meg a váltást. Ez sem tökéletes, de barátibb, mint a win, jobban szeretem egyszerûen.

@ Hellomarci

Dzsini
tulajdonomban nem volt, de használtam (és ismerõs kb. 6-8 éve nyúzza egy vinyócserével) egy T20-ast. te se ítélj ismeretlenül, ha már mást kioktatsz miatta 😊

franc0
Nem nyitnám meg ezt a vitát. Külön felhívnám a figyelmet a "nekem megfelelõ" kifejezésre.
Egyébként másfél évig volt Mac-em, nemrég adtam el. Nem kell bemutatni.

(Bár annyit hozzátennék, hogy valószínûleg még sosem volt T-s ThinkPad-ed.)

*szubjektívabb "elõnyöket", nehezebben körülírható
helyett természetesen
szubjektívabb, nehezebben körülírható "elõnyöket"
Azért vannak benne elavult cuccok, mert évente csak 1, max 2 hardverelemet cserélnek, hogy ne legyen túl drasztikus az ugrás de elég legyen ahhoz, hogy az igazi megszállottak éventte, max 2 évente mágis fejlesszenek. 😊
Persze ez nem így van, de tényleg felfoghatatlan, hogy a professzionális felhasználóknak szánt, igen drága gépeikben miért C2D csücsül.
Bár engem ez nem zavart, amikor megvettem, nem érzem olyan komoly problémának ezt.

Egyszerûen azt kell megérteni, hogy az ár/teljesítmény mutatót el KELL felejteni, ha Apple termékekben akarsz gondolkodni. El kell fogadni, hogy ennél sokkal szubjektívabb "elõnyöket", nehezebben körülírható kapsz a felárért (és pesze tudni kell, hogy azért a csócsált alma logó is rádob egy 10-20%ot az árra...). Amint valaki elkezd ár/teljesítmény mentén gondolkodni máris biztos, hogy sose vesz Apple gépet. Ha számodra ez nagyon fontos mutató, akkor szerintem felejtsd is el ezt a márkát.
Dzsini
Amelyiken nincs MacOS és a hozzá tartozó programcsomag. Ne csak a vasat nézd.
Plusz a macbook házak általános minõségét nem sokan tudják utánozni, a touchpadról nem is beszélve - a használati élményt pedig nehéz forintosítani, egyénfüggõ.

franc0
És te hiszel egy "pártatlan" blog(!) ilyen összehasonlításának?
Venni kell a fáradtságot, és utánanézni a dolgoknak. Meggyõzõdésem, hogy az Apple sikerének az az egyik nagy titka, hogy utánanézés nélkül is jó cuccot kapsz. De ha értesz hozzá, kapsz jobbat a pénzedért.
A nekem megfelelõ ThinkPad T410-ért 240K-ért tudok hozzájutni, MBP esetén ez 400K lenne.(persze mindkét esetben okoskodás van, de van gari és számla is)

grizzly21
Azert mert a mac gepek arban es boritasban szamitanak csucsgepeknek, belul ugyanaz vagy meg kicsit elmaradotabb cucc van mint minden masban

grizzly21
Ez egy darab konkret laptopra vonatkozik, es itt is a vegen azt irjak hogy kicsit azert dragabb, ilyen kategoriaban sokkal dragabb nem is nagyon lehetne.

Ami teny hogy egy mac laptop arban legalabb 100.000-el dragabb egy ugyanolyan hardveru minosegi laptopnal. Elonyok hatranyok mindket oldalnal vannak, vitat inditani nem erdemes dontsd el, mire hasznalod. Ha nem akarsz osx-re atallni akkor nem erdemes macet venni szerintem

Hát igen érdekes a cikk, köszi a gyors választ. Neked milyen Apple géped van, mióta használod és mi a véleményed róla?

LoDMaSt
Amikor én kerestem gépet, akkor is azt találtam, hogy a hasonló windowsos gépek is kb ennyibe kerülnek.

http://appleblog.blog.hu/2010/05/19/draga_e_az_uj_macbook

@ Hellomarci

sziasztok srácok. Szeretnék tõletek kérdezni valamit. Már a gépem elmúlt 3 éves, és szeretném lecserélni és gondoltam valami új dolgot kellene már valami egyedit. Erre elkezdtem nézegetni az Apple gépeket (Macbook Pro és IMac) és hát igen borsos áruk van. Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy Macbook Pro laptopba mi a francnak kell belerakni Core2Duo processzort amikor az már elavult? A mai gépek szinte már csak Core2Quad (minimum) illetve corei5 és core i7 procikat használnak, akkor miért erõltetik a core2 duot, fõleg egy ekkora cég...!? Ne értsetek félre nem fikázni akarom az Apple-t nekem nagyon tetszenek a laptopjai és fõleg az IMac. De egy 13" Macbook Pro ért amibe csak core2 duo proci van elkérni közel 500 ezer Ft-ot ez igen kemény lehúzás. Tudom a minõséget meg kell fizetni. A másik meg a Macbook Air, ami viszonylag elérhetõ árba van de nincs benne dvd író meg core2 duo proci is, elképesztõ...:S

GregSB
Fail 😄

Left 4 dead 2 kötelezõ darab, a Galcon Fusion egy õsi C64es játék klónja, én nosztalgiázás céljából tettem fel annó, 1-2 óránál tovább nem tudott lekötni, de akinek bejön a játékmenet az sokáig ellesz vele.
Nem olyan nagy eresztás ez, ilyenek minden másnap vannak a spektrumon és társain.
Múltkor valami tehenész csávó számítógéprõl vezérelt egy egész tehénfarmot etetéssel, fejéssel (!!) együtt és ha valami gond volt a rendszer akár sms-t is küldött neki.
Max ott nem hangsúlyozzák, hogy mondjuk Dell laptopon vezérli Windows XP alól és Sony-Ericsson-ra kapja az SMSeket. 😊
Left 4 Dead 2 - £3.75
Galcon Fusion - £1.75

GregSB
Mondjuk ehhez havi 9e Ft-os elõfizu dukál.

Kíváncsi vagyok a T milyenkonstrukcióban fogjaadni itthon.

GregSB
Szerintem még eléggé kiforratlan az UI, de jó az irény. Nagy lehetõségek lesznek a home automationben iPaddal...

Más:

Orange UK bejelentette, hogy 200 fontért (kb 65e Ft) vihetõ az iPad 2 év hûség aláírása esetén.

joebacsi
kicsit feszült a csávó 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
ez már túl sok

GregSB

Nekem egy logitech egerem van, semmi problémám nem volt az egérkezeléssel.
A játékok teljesítménye viszont tényleg ég és föld akár a 2 éve 100ezerért vett asztalimhoz képest is.
De azért macbook pron is bõven az élvezhetõ kategóriába esnek a Valve játékai. Na persze elég régi motorról van szó.
LoDMaSt
Ikoncsere osx-en, hátha valakinek új, nekem tegnap az volt:

Szóval egy program, vagy file ikonját ki lehet cserélni, hogy 'get info'-t nyomsz rá, és akkor a bal felsõ sarokban van az ikonja. Ha alap rendszerikont akarunk a helyére rakni, simán finder-bõl kimásoljuk cmd+c vel az ikont, és a kívánt file 'get info' paneljében rákattintunk a bal felsõ sarokban az ikonjára, majd cmd+v. Ha saját képet akarunk berakni, akkor én ezzel az ingyenes progival csináltam:

http://www.img2icnsapp.com/

bármilyen képet átalakít ikon formátumúvá, és az elõzõ módszerrel bemásoljuk a cserélendõ ikon helyére.

@ Hellomarci