Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt

Most vettem észre, hogy értelmes szöveg van rajta😊

passatgt
már letettem róla, esetleg úgy, ha valami ismerõs elhozza repülõn😊

de körülnézek majd angliában, ott senkit nem érdekel semmi, és úgy is tudok spórolni egy keveset😊

Dzsini
"a Vám- és Pénzügyõrség információs központjának segítsége vehetõ igénybe, ahol a vámhatóság munkatársai a 06-40-FINÁNC (06-40-346-262) (belföldrõl helyi tarifával hívható kék számon)"

Azért van humorérzékük 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

És rögtön jött is minden ezzel kapcsolatos jogszabály.
passatgt, az új Homár cikk alapján készülj fel arra, hogy amit nyersz az Amerikából rendeléssel azt bukni fogod a telefonszámlán. 😄
hello valaki le tudná írni, hogy hogy tudom magam regisztrálni itunesba úgy hogy nem akarom meg adni a bank kártyámat Vagy egyáltalán lehetséges?

Dzsini
Hát, akkor lehetne úgy, mint a casual játékoknál szokás, hogy 1 órás(napos, hetes, akármi) teljes funkciós programot adnak, és az pont elég kipróbálni.
A felügyelõszoftver pedig pl. a frissítésekre biztos figyel, ugyanúgy ellenõrizhetné a programok lejáratát is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kicsit belerágtam magam, úgy fest, hogy nem.

"At the iTunes App Store, it's common practice for developers to release "Lite" versions of apps in order to attract buyers. Apple bears the financial burden of hosting the software, however, and may not be willing to extend such courtesy for much larger files."
passatgt
de ingyenes lesz nem?
szóval feldob valamibõl egy ingyenes verziót, ami ilyen lite és 1-2 funckió le van tiltva aztán kész a trial meg a demo😊

Zsoltika 007

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

És az a pletyka igaz, hogy nem kerülhetnek rá demók/trialok csak fizetõs szoftverek? Nem is tudom már, hogy hol olvastam, csak átfutottam rajta...
passatgt
"A MacRumors mindenesetre megbízható forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy már december 13-án megnyithatják az online boltot"

Mac App Store

Dzsini
itt a teszt - alsó harmadban van a "user interaction" csoportban a DnD

...egyelõre messze van még a html5 javaslat egyáltalán a véglegesítéstõl is, emiatt annyiféle support van, ahány böngészõ.

grizzly21
http://gmailblog.blogspot.com/2010/04/drag-and-drop-attachments-onto-messages.html

"We'll enable this for other browsers as soon as they support this feature. For now, you can drag and drop attachments in Chrome and Firefox only. "

Dzsini
böngészõfüggõ, hogy megírták-e a drag and drop támogatást (még nem véglegesített a szabványa, úgyhogy eléggé összevissza az implementáció weboldalak terén is) - ezekszerint a PC-s Safari még nem tudja.

Firefoxban mindkettõ tökéletesen mûködik, szóval szerintem a böngészõvel lesz a gond.

Persze a dragndrop úgy, ahogy grizzly is írta. Ki is írja bazi nagy betûkkel, hogy "DRAG FILES HERE".
grizzly21
Nekem gmail firefoxon ha a csatolasokhoz huzok egy file-t azt rogton csatolja

passatgt
ráhúzás win-en szerintem nem mûködik
a másik passz😊

Tikal
Safarit használok a PC-n is. Belépek Gmail-be, levélírás, majd a szövegmezõbe huzok egy fájlt, de ahelyett hogy beillesztené csak kiirja az elérési utvonalat, C:asztal..... ez miért van? Explorer meg megnyitja a képfájlt explorer ablakban, az se helyezi be.

A címzett beírásánál, elkezdem gépelni a nevet, dobja ki a találatokat, ráklikkelek a helyesre, de nem illeszti be, hanem csak annyi marad amit én gépeltem be. pl elkezdm irni hogy lá, kidobja a lászlókat, de mikor a helyesre nyomok akkor is csak annyi marad hogy lá. érti ezt valaki? OS X-en ez ment minden gond nélkül, ja és windowson is megcsinálja ezt az explorer, de a safari nem....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
amúgy ipad-osoknak camera kit, itthon 9300 Ft + posta, itt meg 4200 postával együtt:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.45486

és egybe van a kettõ, nem kell két ilyen szart cipelni😊

passatgt
imac kéne, ipad nem olyan vészes itthon, bár akkor az is jöhetne😄

pyrohun
Ha akarsz USA-ból iPad-et, akkor lehet, hogy tudok segíteni. Ismerõsöm (kettõs állampolgár), szokott kijárni, az enyémet is õ vette meg a saját nevére és úgy hozta be. Ilyenkor ugye nem kell fizetni semmit. De nem tudom, hogy mikor megy.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

I.C.ram
Nincs ilyen... EU-n belül kapásból vámunió van, szóval egységes mindenhol a külsõ vám. Belsõ vám ugye meg nincs.
passatgt
És esetleg tud valaki olyan európai országot, ahol amerikából érkezõ csomagra nem kell vámot fizetni?😊

Nem véletlen Envy neve. 😊

De ez mit se változtat azon, hogy szerintem végtelenül bugyuta dolog az IT világában "koppintás"sal dobálódzni. Sõt, bárhol máshol is az.
Az egész világ errõl szól, ha nem "koppintanánk" másokról, akkor nem tartana ott a tudomány, ahol. 😊
Bugyuta példa, de akkor minden generáció fedezhetné fel újra a kereket, mert "ha az enyém is kerek, gumiból van és lehet rajta gurulni, akkor koppintás"? 😄
passatgt
envyvel példálózi, mint nem macbook koppintás, elég erõs😄
amiket mutatsz, az meg mind az apple féle szigetes billentyû után készültek, de ha jól utdom a sony csinált ilyet elõször, de lényegébe tökmindegy, maradjunk annyiban, hogy hasonlít rá😊

Amiket sorolsz szabványmegoldások, fõleg a magasabb árkategóriában. A fényerõszabályozás piktogramja például annyira elterjedt, hogy már-már nemzetközi szabványnak nevezném. Annyi, hogy nem teljesen egységes, egyiken belül van egy teli kör, másikon nem, harmadikon +/- van mellette, satöbbi...

Szerintem az lehet a gond, hogy nem sok minõségi laptopot nézegetsz az Apple gépein kívül és ezért rájuk asszociálsz.
Vess egy pillantást a 13-as Envy billentyûzetére vagy akár egy Dell Adamora, esetleg az xps szériájára. Satöbbi, satöbbi. Végtelen mennyiségû hasonló billentyûzetet találhatsz. 😊
grizzly21
Mellesleg az Apple abbol lett nagy hogy elsokent lelopta / felhasznalta a nagy otleteket a Xerox-tol. Jobs is megmondta hogy nem szegyen lopni, gyakorlatilag ok ebbol elnek, ellopjak a jo otleteket, user friendly-ve varazsoljak es lenyomjak mindenki torkan.

Dzsini
tényleg. Gyakorlatilag mindent online érsz el és felhõben tárolsz, így nem kell bele tárhely, és nagyon kicsi a gépigénye.

Bizony, bizony és azt hallottam, hogy ugyan azok a színek lesznek rajta, mint az Apple laptopján!
passatgt
meg azért a a fényerõ ikonok ugyanazok, a kis lámpa a caps lockon, a fel/le gomb kialakítása is ugyanaaz, szóval van azért letagadhatatlan hasonlóság😊

joebacsi
Az, hogy van rajta képernyõ már alapból gyanús 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
hát csomó laptopon nem középen van a touchpad, úgyhogy...😄

Amúgy nézegettem Parallelsben ezt a chrome os-t. Vagy vagyon alpha volt még az a verzió, vagy ez tényleg kábé egy chrome böngészõ lesz 1-2 plusz programmal és kézcsók.
Azért kíváncsi vagyok, mit raknak össze.
Kábé minden laptopon ilyen a felsõ kiosztás és kábé minden laptopnak hasonló a billentyûzete. Azért ennyire nem kéne már belemagyarázni szerintem... 😊

Apropó azt figyelitek, hogy a macbookokon is ugyan ott van a touchpad és ugyan úgy helyezkedik el a képernyõ a billentyûzethez képest?!
passatgt
ja és a backspace fölötti kikapcsol gombból nem sok jó fog kisülni, bár ha nyomva kell tartani, akkor ok😊

passatgt
meg a tocuhpad is, szóval gyakorlatilag az egész az de jóról nem szégyen másolni, kíváncsi leszek rá😊

passatgt
a billentyû is eléggé macbook pro-s, de a nyitáshoz használt mechanikai is hasonló, ha jól látom😊

Dzsini
jajj, ismerõs kislaptopján is ilyen feles fel-le gombok mellett voltak teljes méretû balra-jobbra kurzorgombok, hát nem kicsit volt szokatlan... (inkább vágják azokat is ketté, és legyen ott egy dedikált pgup/pgdn páros (mondjuk shift-el együtt home/end)
a capslock számûzése nem rossz, az F gombok hiánya érdekes felvetés, ha az OS-t úgy alakítják ki, végül is tényleg nem kellenek.

GregSB
Kedden mutatja be a Google a netbookját Chrome OS-el. Eléggé OSX-re hajaz ez a felsõ gombkiosztás 😊

Lacee
kapni fogsz egy értesítõt postán, egy olyasmi cetlit, mint a tértivevény.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

passatgt
imac-re gondoltam, nem ipad-re😊
és igen, körülnéztem már az angol és egyéb európai amazon, ebay dolgokon, de sehol nem találtam olcsóbb imac-et... tegnap még angol ebayen volt egy 80e-el olcsóbb, de ma néztem, már elvitték
mindegy, úgyis januárban esedékes, addigra csak raknak majd fel😊

grizzly21
De honnan, usa-bol vagy angliabol? Mert eu-n belul nincs vam, ezert pl az is sokat szamit, hogy usa-bol direkt vagy atszallasos jarattal jossz, ha pl usabol franciaorszagban atszallsz, akkor itthon mar nem nagyon fognak tudni megfogni, nekem viszont direkt jaratnal atscanneltek a nagy pakkot, a hatamon levo taskat szerencsere nem

grizzly21
ezert siman lecseszheted oket szerintem..

Igazabol nekem azert nincs ilyen tapasztalatom, mert en mindig szemelyesen, kezi poggyaszban vittem at, amit akartam, nem feladott csomagkent vagy postan kuldtem haza.
Igy meg csak megkerdezik, hogy mi ez, mondom ajandek, legtobbszor ilyen valaszok jonnek:
- Barcsak en kapnam
- Jo lenne, ha nekem is ilyen barataim/rokonaim lennenek
- Biztos orulni fog neki, ez nagyon nagyvonalu...

Es hasonlo elismero valaszok😊

http://gaborszantai.co.uk/

OFF

Érdekes, hogy mégis ennyire elterjedt tévhit az, hogy ez az õ mondása.
Köszönet az infóért, megjegyzem!
franc0
Figy, szerintem jobban jársz, ha:
- keresel a neten egy max párhetes használtat, 120 körül, vagy
- google: 'apple bazár hardverapró', és megrendeled tõle. 125 körül lesz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

passatgt
vagy kell egy vámos haver, aki nem csekkolja le😊

passatgt
ezt a szarságot
próbálom kijátszani a dolgokat, keresem a joghézagot, és nem hagyják... elképesztõ😊

joebacsi
Ezt szerettem én is sokat idézni, de úgy fest, hogy ilyet Churchill mégsem mondott.
Akármennyire ástak vissza, elsõnek mindig egy német forrást találtak.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"