Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Zsoltika 007
<#idiota>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
neevous
Köszi, javított egy kicsit a dolgon. Most 80% körüli.

passatgt
Jazz Mood

Nincs panel, de a tapot is cserelik majd, szoval varnom kell😞

A masik, ami lehet hulye kerdes, de abszolut segg vagyok zenei stilusokat illetoen, ellenben szivesen hallgatnek olyan zeneket, ami a Flight Control alatt hallhato ("Kitschie Koo")- ha tudnam milyen is az😊

hlp pls😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
zónásan állítható fényerõ? Nagyobb tévéknél ezért hihetetlen pénzeket fizetnek...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nah, ma delben viszem vissza ujra az iMac-et: a kepernyo bal oldala kb. 70% fenyeron van a jobbhoz kepest.<#eljen>

GregSB
Az Angry Birds kapja az ívet rendesen a Mac Appstoreban:

3 csillagon áll jelenleg, ami nagyon rossznak számít az iPhoneos és iPades verzióhoz képest.

íme a ok:

Dzsini
Ázsia nagyobbik része elsõsorban CDMA-s, és jóval kevesebb GSM hálózatuk van.
http://phone-solutions.pavemyway.com/Cdma-Operators/Cdma-Operators-List.php

sõt, a Verizonnak van is listája, hogy hol mûködnek az általuk forgalmazott telefonok:
http://b2b.vzw.com/international/technology/cdma.html

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Hol használnak még CDMA-t? Kínában?

Más: Az Apple leszedte a VLC playert az AppStoreból 😞(

"Nearly two months after a licensing issue between the creators of the open-source VLC platform and creators of the VLC iOS application, Apple has removed the application from their App Store. The conflict even broke an Apple-created policy on the App Store regarding DRM and applications built off open-source projects."

Dzsini
hát, egy kicsit keletre utazva (majdnem annyit, amennyire nyugatról jött) megint jó lesz 😊

GregSB
Nameg már elõre látom a sok barmot, aki ilyet fog kint venni, aztán megpróbálja majd itthon használni 😄

Dzsini

GregSB
Kedden bejelentik a Verizon iPhone-t. Valszeg Jobso is jelen lesz az eseményen.

Azért érdekes ez, mert ugye a Verizon CDMA-s rendszert használ, nem GSM-est, és egy átalakított 4-est kezdenek majd el forgalmazni. Voltak már róla leakelt képek / videók a neten.

GregSB
Bejött neki az élet már fiatalon 😄D

neevous

GregSB
HyperDock, annak akinek, kell a Win7-es Window Preview.

Bercy
Jogos, ezzel nem tudok vitatkozni 😊
Dzsini
Hogy gondolod, hogy egy tvájsz ez ömézing programot te le akarsz szedni?! 😊 Én igazán nem értem, hogy miért is van egyáltalán lehetõség az uninstallra...

Bercy
Ezt így egész pofás 😊
Elõbb-utóbb meg talán uninstall gomb is lesz 😛
Tikal
ez rendben is van...
de hidd el nem véletlenül van szükségem azokra a tweet-ekre, azonnal 😊 nem story magazint olvasgatok meg kütyü híreket... 😊 arra pont jó a tweeter amikre nekem kell.

RSS-en pedig olyanokra vagyok feliratkozva ami szintén érdekel, 20-30 oldal, de ezeknél mindegy mikor olvasom õket.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Madeiran nem volt netem a hotelben egy hetig, de mivel annyi mas ujdonsag volt korulottem, nem is hianyzott.

Londonban meg a buszon is a 3G-n logok😊

GregSB

Itt látod mik azok amiket már letöltöttél. Mint látható a Poker HD-t már töröltem, de ott maradt a purchase historyban, és tudom újra telepíteni ha akarom.

Egyedül az Uninstall "macerás", mert ugye nincs gomb a Storeban, hanem törölni kell az App dirbõl.

Dzsini
Szerintem nem kötelezõen: ha pl. csak így olvasod, akkor elég, ha betöltöd néha az oldalát, nem kell feliratkozni hozzájuk - pl. az Index fõoldalát is meg szoktam nyitni, de az RSS-ükre nem vagyok feliratkozva, mert annyira nem érdekel, elég néha belepillantani, és amit épp látok, az elég. Ha fel lennék iratkozva, akkor persze meg lehetne szûrni X meg Y témakörök szerint (ahogy a twittert is a lentiek alapján), de nem kell.

Dzsini
én így töröltem ki a wiwrõl magam még a pörgés közepén 😊 De egyetértek, volt ilyen idõszakom nekem is, még egyetem alatt.

RSS-eim egy része SG-s moderátori "munka", másik része képek (NASA astro picture, képregények), meg egy-két hobbiblog (fõzés, ilyesmik). Hírek meg hasonlók már nincsenek is benne, az úgyis befut máshonnan, ha fontos. Az Operás gyorshívón van 8, napi szinten olvasott oldal (köztük az SG).

Érdemes amúgy kipróbálni, hogy egy teljes napra kikapcsolni a böngészõt, a rádiót és a tévét (hírforrásokat) - akár csak egy hétvégi napon. Ha nem hiányzik nagyon, és nem azon jár az agyad, hogy "vajon mi lehet a...", akkor még nincs nagy baj 😄

Ez így van, csak elkalandoztál a kiindulási témától, ami nem az volt, hogy jó avagy rossz a twitter, hanem hogy regeljünk-e rá, ha érdekelnek más tweetjei és vittél engem is a málnásba... 😊
Nyilván aki twitterezik és követi a T híreit az followolja is õket. Vagy tévednék? Tényleg nem vagyok képben, sose használtam még a cuccot.
igen, lehet es nekem ez volt a bajom: a vegen annyi jo fotost, fotos vagy fashion blogot kovettem, hogy fel napom rament a tartalom atnezesere... es tenyleg erdekelt a 80%-uk, nem tudtam csak atfutni rajtuk😞

Ne vegye senki Magára, csak alapvetõen ez inkább egy modern kori betegség, mint tényleges igény.
Az információs társadalom és az internet egyik legnagyobb potenciális veszélye az információfüggõség, egyre többet hallani róla és egyre többen szenvednek tõle.
Egy átlagos netlakó által napi szinten tudatosan felszívott információnak legalább a fele tökéletesen felesleges a számára. És ez a helyzet nagyon el tud fajulni, amikor már valaki minden szabadidejét azzal tölti, hogy minél több információt érjen el az interneten, de ezek hasznosítására már nem is szán idõt, mert az erre szánandó idõ helyett is még több és több hírt olvas el, nehogy valamirõl lemaradjon.
Valamilyen szinten amúgy én is betege voltam/vagyok ennek, aztán egyszer hirtelen elhatározásból bezártam a böngészõben megnyitott közel 30 tab háromnegyedét (most általában 5-7 tab van nyitva) és töröltem az RSS feliratkozásaimnak is legalább ekkora részét. Nagyon nehezemre esett, mert szentül meg voltam gyõzõdve arról, hogy ezzel számomra nagyon fontos információktól zárom el magam és mi lesz így velem. De utólag egyáltalán nem bántam meg a dolgot. Azóte úgy 2 havonta egyszer rászánok egy negyed órát, hogy végiggondoljam, melyik feliratkozásra van még szükségem és gyomlálom õket könyörtelenül. 😊 Mondjuk így is van még vagy 20-25 feliratkozásom, hétköznap átlagosan olyan 60-70, hétvégén olyan 30-40 hír. Néha kicsit sok, fõleg amikor 3-4 napon át nincs idõm végigolvasni õket.
Bercy
Nem, nem bonyolult cseppet sem. Csak olyan jó lenne egy olyan felület ahol szépen látnám mik azok az alkalmazások amiket megvettem, ezek közül mi az ami a gépemen fent is van és ebbõl a listából lehetne mind az uninstalt mind az instalt kezdeményezni.
De mivel nem tudom használni az app store-t ezért csak a hozzászólásokból sejtem, hogy nem így van.
Majd nyáron tervezek firssiteni ha kijön a Lion. Tényleg, szerintetek lehet majd a 10.5 Leo-ról frissíteni Lion-ra?
Dzsini
nem reklámozom, csak olvastam róla, hogy többen dicsérték a példaértékû kommunikációjukat - ha a vodáról vagy a telenorról hallottam volna, akkor azt írom 😊 (meg nekik volt nemrég ez a balhéjuk a 3G hálózat behalásával, amivel kapcsolatban feljött a hírekben, meg volt egy Vodafone-os kirúgás is egy régebbi zûr miatt)

nem kell followolni ahhoz, hogy betöltsd a twitter oldalukat, ha valami zûr van (vagy egy ismerõstõl megkapd retweetként) - fõleg mondjuk ha mobilos környezetben vagy, akkor egy weboldal betöltésénél gyorsabb egy tweet oldal elolvasása (pl. kölcsöntelefonon, mert a saját leszédült). Ráadásul ha híre megy, hogy náluk a twitter a gyors és aktív kommunikáció formája, akkor a fõoldallal majdhogynem rá is érnek.

Tikal
sajnos ez más klienseknél nincs így, hidd el tudom, mert keresgéltem. még a netnewswire is csak fél óránként frissit.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Köszi szépen a fejtágítást, ezzel tényleg nem voltam tisztában, hasznos infó, RSS-en azok is jönnek ezerrel, ez +1 pont a twitterre regelés mellett!
Dzsini
"mondanál macre vagy windowsra olyan RSS kliens ami 1 percenként vagy 10mpként frissit?" - Opera. Amióta van benne RSS olvasó, nem nézegettem a többit - mûködik, jól, amúgy is használom, úgyhogy minek? (és mindegyik feedre egyesével beállítható, hogy mennyi idõnként frissüljön, mappákba rendezhetõ, kereshetõ, rögtön meg lehet nyitni fülön is a benne levõ tartalmat, stb.)
kép

Felcsaptál t mobile reklámembernek? 😄

Amúgy ez még egy kezelhetõ, követhetõ twittercsatorna, tényleg jól csinálják. Gondolom fõleg azért, mert Magyarországon nem annyira elterjedt a szolgáltatás használata, ha twitteren özönöljenek a népek.
Én ha jól emlékszem a gameloft twitterét tettem be rss-be de 3 nap után töröltem, nem túlzok, napi 50+ tweet jött tõlük és abból 49 az volt, hogy "@johndoe próbáld meg újratelepíteni", "@johndoe2 örülünk, hogy örülsz", satöbbi. Na az azért egy kicsit a ló másik oldala.. 😊

Azzal amúgy azért vitatkoznék, hogy ne lehetne ugyan úgy egy pillanat alatt kitenni egy BREAKING hírt a honlapjukra is, ez csak rajtuk múlik, fel kell erre készíteni a honlapot és kész. Az pedig szerintem vitán felül áll, hogy melyik csatornán jut el több emberhez az adott hír. 3500an se followolják õket twitteren, milliós nagyságrendû ember az ügyfelük...
GregSB
Tehát ha benne van a tweetben a @username, és utánna az üzenet, az alapból nem jelenik meg nálad, hacsak nem retweet, de azt is tudod blokkolni. Ergo be lehet úgy állítani a twittert, hogy csak azt lásd amit alapból ír akit követsz, + azt amit neked válaszol. Ha gipsz jakabnak válaszol az nálad nem fog megjelenni.

+ okosség még, hogy az iPhoneon be tudod kapcsolni, hogy a Direct Messageket kitolja neked Pushban. Tehát telefonos IM-ként is mûködik.

És nyugatabbra igen sokan használják, inkább szomorú hogy itthon nem elterjedt.

Tikal
szerintem nem olyan nehéz elképzelni hogy valakinek fontosak az azonnali hírek, azért ilyet mondani 2011ben... a híreknél mindig fontos volt hogy idõben érkezzenek.. de mindegy, nyilván nem élet halál kérdése és nem csak ezért jó a twitter

egyébként csak egy terület, ahol fontos a gyorsaság: gazdasági hírek

GregSB
Vodafone, és Telenor is aktvan használja Twittert. Biztos van még 1-2 magyar cég, de nem is magyarországra gondoltam elsõsorban.

Pio: Amikor a T-mobile válaszol valakinek, az nem jelenik meg azoknak akik követik õket, csak azok az özenetek jelennek meg alapból, amik sima "kinyilatkozások".

Tikal
nem használok operát. safariban mukodik nekem most ez, de most is közel 50 rss-em van, és csak egy kis piros szám jelzi hogy olvasatlan feedek vannak,nem látom mik jöttek, pláne a fontosakat amikbõl sok érkezik oránként. kényelmetlen. olyan hirekre jo az rss amiknél nem fontos mikor olvasom el.. egyébként mondanál macre vagy windowsra olyan RSS kliens ami 1 percenként vagy 10mpként frissit? Mert OS X-re csak 5 perceset találtam, és fel tudom tenni a menubarba, az em hátrány.

Dzsini
Amikor pl. lehalt a T-Home/T-Mobile hálózat, akkor twitteren tolták ki az információkat, hogy ismert a hiba, mikorra és hogy várható a javítás, ilyesmik - korrektül mûködött a válságkommunikáció. (ekkor pl. a weboldaluk frissítése sok idõ lenne, így 1 perc alatt kint volt az információ, és gyorsan szét is terjedt a retweetek útján)
http://twitter.com/tmobilehungary

Én sajnos nem tudom elképzelni mi lenne olyan hír, amihez kifejezetten csak twitteren juthatnék hozzá és azonnal, a létrejötte pillanatában szükségem lenne rá. De persze azt el bírom képzelni, hogy valakinek ennyire fontosak bizonyos hírek, ezzel nem vitatkozom.
Amúgy ajánlom figyelmébe minden hírfilnek a Brief addont firefoxra például, azzal ha jól emlékszem elég sûrûn lehet frissíteni.
A supportos dolog viszont annyira azért nem elterjedt szerencsére. Vicces is lenne, ha twitteren egész nap gipsz jakaboknak szupportolnának és minden follower egész nap azt olvashatná. 😊
Dzsini
Opera, átállítod 1 percre vagy akár 10 másodpercre... ha ilyesmit nem lehet állítani egy RSS olvasóban, az elég ciki.

A kétirányú kommunikáció más kérdés, magyarföldön még a magenta T-n kívül nem láttam igen aktív Twitterezõ nagycéget.

Tikal
errõl nem is beszélve...

GregSB
Twitter nem csak RSS feedre jó, hanem Customer supportra is. Jobb cégeknek valaki figyeli a twitter accját, és ha kérdezel tõlük valamit azonnal válaszolnak is.

Szóval amíg az RSS egy irányú, addig a twitter sokszor kétirányú is lehet. Kapod a frissítéseket, újdonságokat, és ha kérdezel válaszolnak is.

Tikal
és mit csinálok az RSS feed-el ha minden RSS olvaso féloránként frissit nekem meg azonnal kell a hír? 😊 szoval kitörölhetem vele... bár safari alá talátam egy google reader klienst, de a több tucat feedem mellé inkább nem raknám be azokat amikre azonnal szükségem van..

a többit nem értem mire írtad.

1. minden twitter regnek van RSS feedje
2. ???
3. profit
Tikal
nem vagy az... facebookn 15 ismerõsöm van, mind barát... nem vagyok az az ismerõs jelölgetõs fajta, szóval csak azzal osztok meg tartalmat akivel amugy is megtenném, erre pedig jó a facebook szerintem... twitter-t nem irtam még talán egy tweetet sem, de nekem fontos hireket azon kapok.... szerintem lehet ezeket jol használni.

Az lesz majd a reinvented, twice as amazing 2.0 fõ újítása, boom! 😊
Dzsini
hihi 😊

bár tetszik a "morális" háttér a hekkerbácsi(k)nál, hogy majd akkor eresztik szabadon, ha már túl sok lesz a szemét az appstore-on.

a trial/timelockos verziók nemléte szerintem is butaság.