Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Megnézem majd milyen verziójú flash player van a laptopomon, de nekem igen rendesen (80-90%) terheli a gépet (core 2 duo 2Ghz, 4gb ram) egy youtube videó.
Mondjuk ha jól értem az újabb flash a vga-t is bevonja a lejátszásba.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
A Flash böngészõfüggetlen, tulajdonképpen oprendszerfüggetlen felület, valahogy úgy, mint pl. a Java. A Quicktime lejátszó pedig konkrétan bele van építve az oprendszerbe, ki tudja használni annak minden képességét, a gyorsítási lehetõségeket, hasonlókat - ezáltal természetes, hogy jóval kevésbé terheli a gépet.
Ugyanígy pl. mobilokon van youtube lejátszó szoftver, ami megkapja az flv/mp4 adatot a flash lejátszó helyett, és azt már jól le tudja játszani. Egy olyan mindenes, mint a Flash erre nem képes, mert nem pont erre találták ki, még a mostani GPU gyorsított dolgokat se nagyon.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
4 magos i7-es imac-en ha youtube videókat nézek, akkor egy idõ után hallható hangja van a gépnek, ez akármilyen durva javascriptnél vagy html5-ös videónál SEM következik be. És ne mondjuk már, hogy a youtube szarul van megírva... 😊 Azért ez vicces, hogy ha azt mndjuk szar a flash, akkor most már más érv nincs, mint az, hogy "jajj a programozók nem tudnak jól programozni" - igen, persze. A programozók hibája, nem a szarfos, cpu zabáló flash-é...
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Úgy tudom OS X-re is kijött már a bétája a 10.1-es flash playernek.
Én azt nem értem, hogy egy flash alapú videó lejátszása miért kell, hogy ennyire terhelje a gépet. A safari alatti clicktoflash pluginnal a flash videókat ugyebár quicktime segítségével próbálja lejátszani a böngészõ és úgy sokkal kisebb terhelést ró a rendszerre. Szóval ez zavar engem.
@9670: A WebM-et tolják ezzel, a H264 (esetleg fizetõssé váló)-el szemben, szerencsére az mindenhol támogatható lehet
A html videoval meg az a baj, hogy egyszeruen nem tudnak megegyezni, varhato is volt mondjuk:
http://www.engadget.com/2011/01/11/google-will-drop-h-264-support-from-chrome-herd-the-masses-towa/
Igaz ez 3GHz-s core2duo
Jo lenne mar megerteni, hogy ennek semmi koze a flash-hez. Ha html5-ben ir valaki jatekot / egeresemenyekre nagyban epito interaktiv honlapot, akkor ugyanezek a problemak merulnek fel.
Nem meglepo mellesleg, hogy nehez flash oldalakat iranyitani touch-on, iphone-on is, android-on is kiprobaltam eleg sok alkalmazast, jatekot (nativat), a 99%-uk hasznalhatatlan a touch miatt. Azok jo jatekok, amiknek eleg primitiv az iranyitasa ahhoz hogy ne legyen gond a touch csokottsege, pl: angry birds, ahol csak huzni kell egyet, vagy labyrinth ahol donteni kell a telefont, de a legtobbnel, pl valamilyen hidepitos mar kifejezetten zavaro hogy ahova nyulsz ott nem latod mi van alatta, nem lehet pontosan kezelni. fps-ekrol meg ne is beszeljunk.
A WebM videókat az Opera dekódere híresen rosszul játssza le (a többiekhez - IE9, Chrome, Firefox, Safari képest), de ott meg tudok nézni egy 720p-s videót. Igaz, nálam nincs hardveres gyorsítású 10.1 Flashre lehetõség.
Az általános letiltás onnan érthetõ szerintem, hogy vagy mûködjön jól, vagy ne mûködjön, de ne legyen kényelmetlen/problémás a használata.
Az pedig nem ertem miert indok, hogy problemas a flash -> ezert tiltsuk le? Tegyuk fel van egy akadozo flash oldal, amin nehez kivalasztani egy menut, de azert el lehet jutni a keresett infohoz, ennel jobb helyzet az, hogy egy 1-soros uzenet lat az ember, miszerint nincs megfelelo flash player-e, vagy egy kek lego kockat? nem ertem
Ezt tetszik 😊)
Amúgy tényleg durva, hogy egy flash video (pl youtube) vagy egy flash jaték (pl cartown) mennyire meg tudja enni egy gép teljesítményét.
Hát ez nagyon nem így van. Már alapból ott kezdõdik, hogy a "klikk" az egy pillanatnyi esemény, a move viszont egy hosszabb ideig tartó esemény, ugyanolyan a különbség, mint érintõképernyõs GUI-nál a tapintás, meg a slide / swipe. Teljesen más a kettõ és teljesen máshogy lehet funkcionálisan kihasználni.
Azért az tényleg vicc, hogy egy manapság összerakott flashes oldal a netbookokat és az én laptopomat megborítja, de még egy komolyabb rendszert is érezhetõen leterhel, pedig csak van rajta mondjuk egy plusz átlátszó réteg (azt már felfedeztem, hogy az okozza a legtöbb gondot). Persze, lehet ilyesmit csinálni html+js-ben is, de ott benchmarknak hívják, és nem "webesign"-nak. A mobil eszközök pedig most kezdik elérni ezt a teljesítményt (GHz körüli sebesség 2 maggal).
- az hogy valami mouseover-re, vagy mousemove-ra reagal az altalaban csak kinezeti dolog, nincs funkcionalis szerepe, masreszt ilyet html-ben is lehet irni, es flash-ben sem muszaj
- zoomolni ugyanugy lehet flash oldalaknal, ez is megvalositas kerdese
A kerdes, hogy arrol beszelunk-e hogy a mostani flash oldalak nagyresze jol meg van-e oldva mobilkliensekre (nem), vagy hogy meg lehet-e egyaltalan oldani.
Igen, lehet olyan flasht írni, ahol nem használják ki a kurzor meglétét, de több olyan van ahol igen, míg a sima HTML-nél ez elég ritka. Az áttördelés és folyamatos nagyítás lehetõsége is elvész flashnél, és még lehet sorolni a problémákat, ami felmerül az érintõképernyõ + flash esetén.
Emellett természetesen az is benne van, amit írsz.
Szerintem a vak is látja (kivéve ha szemellenzõs ;-) ), hogy ez az egész egy szimpla kinek nagyobb a p*cse versenyrõl szól a két illetékes cég között.
DE! Az sem teljesen korrekt, miszerint az iphone-on azert nincs flash, mert lassu lenne, kiprobaltam egy Galaxy s-en tobb flash oldalt is, meg 3d-seket is, amik a rendes pc-ket is megeszik neha, kifejezetten gyorsak voltak.
Ebben persze benne vannak az olcsó kategóriás telefonok is.
Mindezt miért írom az Apple topicba? Azért, mert Schmidt régi puszipajtása Jobsnak, és egészen addig amíg a Google az Androiddal nem lett erõs konkurense az Applenek, Eric benne volt az Apple vezetõségében (Board of Directors).
Kérdéses mennyire fog tovább távolodni a két cég egymástól ezzel a lépéssel.
Ahogy Pio mondta, profitra itt is kíváncsi lennék.
“iPad’s new gestures not coming in iOS 4.3
This feature will not be enabled in iOS 4.3 for customers, but we are providing this preview to gather input on how these gestures work with your apps.”
Lehet tippelni mi lehet ez 😊
Vannak extra UI fícsörjei az iPhonehoz képest, amik kihasználják a nagyobb képernyõt. Drop-down menük, popup menük, popup ablakban megjelenõ input-mezõk, amiket tudsz mozgatni, és közben látod a hátteret (ezek iPhoneon jellemzõen úgy jelennek meg, hogy kitakarják az egész képernyõt).
Ezek apróságnak tûnnek, de óriási különbség van használhatóságban a két készülék között. A 4.3-után pedig még több különbség lesz. (4 és 5 ujjasgestureök iPhoneon nem lesznek).
Ha nem, akkor miben/mennyire térnek el?
5:32PM Q: How do you view the iPad's competitors?
5:34PM A: Tim -- if you look at what's out there today, there's not much. There's the ones that use Windows, they're generally big and heavy and expensive. They have weak battery life, they require a keyboard or a stylus as an input device, customers are frankly just not interested in them. Then you have Android tablets, and the varieties that are out shipping today, their operating system wasn't designed for tablets. Google has said this, this isn't just Apple saying this. That means you have the size of a tablet that just isn't reasonable for what we call a 'real tablet experience.' That's just a scaled-up smartphone, which is a bizarre product category. If you do a side-by-side with an iPad, you'll pick an iPad.
5:53PM Q: Last call, Steve had a lot of comments around Android, some of its disadvantages. Any other comments you'd like to make?
5:56PM A: Tim -- <...> We firmly believe that our integrated approach is better than the fragmented approach. You can see this in a number of ways -- from the number of fragmented app stores with a variety of ways to pay, people will pull their hair out. Who's on the latest OS -- Android always lags ... In net we think our integrated approach is better, rather than making the end user a systems integrator. I don't know a lot of people who want to be systems integrators. And I think the same thing about iPad. It's the same set of issues, at the end of the day.
Durva. A "semmire nem jó, felhízlalt iPod Touch" 1 év alatt nagyobb bevételt hozott az Applenek 2010-ben, mint az iPod eladások, és majdnem annyit, mint a Mac eladások. 14 milliót adtak el, a legmerészebb pénzügyi elemzõk is 9 milliót jósoltak.
A németeknél majdnem 8%ot estek.
Holnapra derül ki, mi lesz a hatása az amcsiknál.