Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
Azért hülyeség, amit írsz, mert az RGB színtér teljes lefedésének az az alapfeltétele, hogy a kijelzõben ugyanakkora méretû, ezáltal ugyanakkora intenzitású alképpontoknak kellene lennie, csak a helyzet nem ez:

Ebbõl adódik, hogy az Amoled kijelzõ az RGB színtér 60-65%-át tudja lefedni. Ugyanúgy sávosodik a színátmeneteknél, mint a régi plazmák.

A fehér megjelenítése azért nem tökéletes, mivel a fehér színkódja 255, 255, 255, így mindhárom alképpontnak azonos intenzitással kellene mûködni, de ez ugye nem jön össze.

Emiatt az úgynevezett pentile matrix miatt az effektív febontása a 480*800-as kijelzõnek 392*653. Részben emiatt, részben a layout miatt halál fehér alapon fekete szöveget olvasni rajta.

A pixelsûrûségrõl csak annyit, hogy az általad említett 30cm-rõl 477ppi a szemünk felbontása, ami jócskán több, még az iPhone4 336ppi-s felbontásánál is. 47 centire kell tartani az i4-est, hogy tényleg "retina display" legyen. Lehet számolgatni ugyanezt a 392*653-as felbontással...

5c0rp330n
Dicserendo, hogy az eredeti vita szempontjabol egy teljesen jelentektelen reszletre hivatkozva lezartnak tekinted a vitat, de ezzel nem leszel sokkal elorebb 😊 egyebkent nemtom mi szerint adjak meg a gamut-ot es mi szamit a 100%nak ott, igy tunt logikusnak de igazabol teljesen mind1, a lenyeg csak annyi hogy az iphone4 ebben is egy kalap szart er az sgs-hez kepest. 😊

"vagyis tobb szint tud megjeleniteni, mint amennyit az emberi szem erdemben erzekelni kepes."

Innentol nincs mirol beszelnunk.

http://gaborszantai.co.uk/

5c0rp330n
en nem tesztekrol beszelek, mindket telefont lattam, hasznaltam. illetve ami tesztrol beszeltem ott muszerekkel mertek le az ertekeket es nem sok szegyenkeznivaloja van az sgs-nek. azt is megneznem akinek max fenyeron keves a samoled kijelzo, nekem konkretan retinaegetonek tunik. aki meg a szineit szarozza, nemtom mit szolna egy LCD szineire (tobb nagysagrenddel szarabb, csak a technologia miatt). a kemeny expertekrol mar lattam eleg izelitot ahogy hogy ezt kicsit megmosolyogjam 😄 a profi grafikus munkak pedig mobilkijelzokhoz plane abszolut nem ertem hogy kapcsolodnak. talan te iphonon nyomod a photoshopot? 😄 a teszt amit linkeltem szepen leirja h legalabb olyan szarok az iphone4 szinei mint a samunak, csak mig samuban altalaban tul sok, tul elenk a szin (szerintuk), addig iphone-nal ez pont a forditottja: fakoak a szinek, keves a kontraszt. egyebkent ha visszakeresed a hozzaszolasomat amivel elindult reszemrol a vita, lathatod, hogy csak egy nyilvanvalo kerdest valaszoltam meg, ami greg trollkodasanak koszonhetoen bontakozott ki abba a flame-be, ahol most tartunk, tehat el lehet gondolkozni hogy ki a troll es ki nem az.

GregSB
Oajajajajaaj<#pias><#bdead>

Sent from my Alcatel 25678

Vagy nezzuk meg az Engadget osszehasonlitasat, ahol szepen leirjak, hogy szep-szep az AMOLED, csak szarok a szinei?😊))
Raadasul kicsit halott a fenyereje (hwsw.hu), de videken, Nokiarol atszokva egesz jo😊))

Mindig vannak tesztek, ami a masik oldal szajizenek megfeleloek😊

Amugy Te csak trollkodni jarsz ide? Mert itt eleg kemeny expertek vannak, tehat sokaig nem erdemes ugralni😊

Az utolso mondatod meg akkora hulyeseg, hogy ketszer fordultam le a szekrol😊))
Az EIZO majd sirva konyorog, hogy ezentul Samsung panel legyen a pro grafikus munkara tervezett monitorokban😄DD

5c0rp330n
mindket telefont lattam eloben, egy atlagos emberi szemnek teljesen elhanyagolhato a felbontas kulonbseg valos hasznalat kozben, 20-30 centirol vagy tavolabbrol vizsgalva. aki nagyitoval vizsgalja, az verheti arra a 100 pixelre iphone4-en amivel ott tobb van szelteben/hosszaban, ettol meg normal hasznalat soran semmivel nem fog tobbre menni vele 3,5"-on mint egy sgs vagy hasonlo pixelsurusegu teloval. szoval normal hasznalat soran rohadtul nem tunik fel hogy pixelsurusegben barmilyen kulonbseg lenne, illetve ami kulonbseg feltunik, az teljesen minimalis. sokkal inkabb feltunik a kijelzomeretbeli kulonbseg (4"-hoz szokva a 3,5"-os iphone-ra raneznem kb olyan volt, mint 19"-es monitor utan egy 15"-os ele beulni), a tobbirol nem is beszelve.
ami sokkal inkabb meresz, az az iphone4 kijelzojet jobbnak mondasa, ami egy sima LCD panelt hasznal annak a technologianak minden hatranyaval (nevetseges kontraszt, nevetseges szinek, nevetseges valaszido, rossz betekintesi szog) amikben a samoled mind-mind felmossa vele a padlot. tessek csak megnezni ezt a tesztet. a nagyobb fogyasztason kivul feher kijelzonel (ami egy nagyobb oled kijelzonel termeszetesen igy van), 1 helyen tudtak komolyabban belekotni az sgs kijelzojebe, ami a tul nagy (lol) szinskala volt, vagyis tobb szint tud megjeleniteni, mint amennyit az emberi szem erdemben erzekelni kepes. (iphone4 kijelzoje pl feleakkora reszet nem tudja a szinskalanak megjeleniteni)

neevous
Az iPhone4-nek jócskán nagyobb a felbontása, mint a GalaxyS valós(!) felbontása. Ha visszaolvasol a HTC topikban, leírtuk Greggel, hogy mi a bajunk a SGS kijelzõjével. Attól még jobban be is jöhet, de az elég merész, hogy jobb a kijelzõje.

A dolgok értéke szubjektív.
Én ha fegyvert tartanának a fejemhez se adnék ki mondjuk maximum 40ezer forintnál többet egy telefonért (és hogy ne lehessen belekötni havi 10+ezres díjcsomagos kiskapuval sem 😊 ) tudjon az bármit, más meg igen, szerintem ezt azért lehet simán tolerálni, elfogadni még ha megérteni nem is tudod (ahogy én sem).
Bár korábban már mondtad, hogy te eléggé rühelled a diplomatikus, semleges véleményeket, szóval értem, hogy miért írod, amit írsz.
GregSB
"a 4-es eros visszalepes"

Igen, erõs visszalépés, megyek ki is dobom és veszek inkább egy 3GS-t.

Oh, várjunk, inkább mégse.

Ez van, az Android legnagyobb elonye, hogy a buheratorok, geekek le tudjak kotni vele a felesleges idejuket es energiajukat.
DELL notebookra sincs OSX, aztan megis van😊

Sot, en mar Nokia N(nemtudommelyiken) lattam szinten OSX-et. Kicsit lassu volt, de mukodott.

Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, hogy a jelenlegi ket csucstelefonja az Androidnak es iOS-nek kozelsem er annyit, mint a fanok szeretnek...

5c0rp330n
tudom, letezhetne, de eleget bujok kinti forumokat hogy tudjam, hogy stabil 2.3 meg nincs sgs-re a mai napig. kulonbozo erosen betas valtozatok vannak, de mindennapi hasznalatra egyik sem javasolt, komoly bugok vannak bennuk, nem mukodik a kamera/gps, stb.

Ez nem feltétlenül akadály, az én ZTE Balde-emre sincs hivatalosan 2.2 mégis az van rajta már december óta. A nyíltság szépségei. 😊
5c0rp330n
az erdekes mert 2.3-at meg ki se adtak arra a telora 😊

Én vagyok amúgy a világon az egyetlen ember, aki nem használt már minden olyan eszközt, amit nem is birtokol? Minden fórumon, blogkommenteknél csak pislogok, hogy minden fikázó (most teljesen mindegy, hogy androidot, iphone-t vagy bármi mást fikáz és persze akinek nem inge...) "használta már" az adott épp szidott eszközt, legyen az iphone 4, ipad, galaxy s, galaxy tab, nexus one, windows mobile, vagy bármi egyéb.
Az oktoberin 2.2 volt, a ket hete visszaadotton 2.3 - es igen, jo szoftver, jo telefon, csak nem iOS4 utan...

Mintahogy az uj Mondeo, amit Mo.-i hasznalatra kaptam szinten jo auto volt, amig nem ultem be az 530 XD-be...

Ez jo volt kiserleti dummynak, majd a kovetkezo generacio jo lesz😊
A 3G jo telefon volt, a 3GS meg jobb lett, de a 4-es eros visszalepes. Gondolom a hibakat es a hianyossagokat kijavitjak es igazan jo lesz az idei iPhone.

Kicsit mas:
Az elejen az Apple-t ekezik, de szinte barmilyen ceg behelyettesitheto: China's dirty secrets

Dzsini
A "tvájsz ez ömézing" szupertörhetetlen gorillaüveg pedig a második csúnya ránézésre ripityára törik 😊
(és ezért perelik is õket)

Mondjuk máig nem értem, hogy minek kellett a hátlapot is ezzel fedni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
mindkettot hasznaltam, nem kell roluk meselni. galaxy s-bol minden bizonnyal valami fos alap 2.1-es szoftvert foghattal ki amit nem frissitettel, ezert tunhetett lassunak, ujabb, jobb szoftvereken (2.2.1-tol kezdodoen jellemzoen) minden teljesen gordulekenyen megy. erintesekre kb tokeletesen reagal, fel evig hasznaltam iphone-t es nem volt jobb semennyire (mondjuk semmi masban sem). az egyetlen valos elony az iphone mellett az ottani appstore elorebbhaladottsaga (azon a platformon szivesebben vesznek meg az emberek minden szart mint androidon - milyen meglepo😊 ), de ez nem noveli meg a telo eloallitasi koltsegeit, amirol ugyebar eredetileg szo volt.

GregSB
😄

Te már alapból paranoiás vagy az iMaces mizériád óta (mondjuk nem csodálom). Ismerettségi körömben 8db iPhone 4 van, egyiknek sincs semmi baja.

Mivel en Galaxy S-t is hasznaltam ezert tudom, hogy nagy szar a hypehoz kepest, ami korulveszi.
Es igen, az iPhone 4 is az.
Egyiket sem vennem meg sajat magamnak, mert mindketto egy lufi.
Az iPhone ezernyi apro sebbol verzik, ha veletlenul olyan kerul hozzad, ami a szalag rossz oldalan jott le, a Galaxy S + Android meg borzasztoan lassu es lag-ol a kordulekeny IOS-hez kepest.
Ezt onmagaban nem is veszi eszre az ember, csak ha 3GS vagy 4-es iPhone utan akarja hasznalni.
Az erintesekre meg vagy reagal vagy nem...

5c0rp330n
self-pwnage
kizarolag szarral tud dobalozni es arra mondja hogy troll aki esz ervekkel szetrombolta a faszsagot amit mondott. FAKKJE, igy kell ezt csinalni. jobs buszke lenne rad!

GregSB
Nem kezdõdik, mert Goto -> #9756 😄

Bercy
apa kezdõdik...
5c0rp330n
lol? trolling failed 😊
hw oldalon gyakorlatilag mindenben ugyanolyan vagy erosebb, ram ugyanannyi, cpu, gpu, aksi erosebb. 2 dolog van osszesen amiben az iphone4 jobb itt: vaku (led-es -> szart nem er, zseblampanak mondjuk jo, azt el kell ismerni), minimalisan nagyobb kijelzo felbontas (3,5 colon epeszu tavolsagbol eszre nem veszed, ellenben a samoled ezerszer jobb szineit, kontrasztjat, valaszidejet, betekintesi szoget sokkal inkabb eszreveszed)
sw oldalon meg szerintem ne menjunk bele h melyik os a nagyobb tudasu 😄

GregSB
"a nala nagyobb tudasu"

Muhahaha. Nem veszekszek veled, troll.

5c0rp330n
"Ennyivel nem drágább a szifon a többi okostelefontól."
azert ne vicceljunk mar, dehogynem dragabb ennyivel. siman masfelszer dragabb a nala nagyobb tudasu Galaxy S-nel, de meg Desire HD-nel is jocskan dragabb.

Dzsini
de pont errõl beszéltem, hogy nem fogja neked egy cég elmondani, hogy egy típusra bontva mekkora bevétele/profitja volt - abból tudod kikövetkeztetni, hogy az adott eszköznek kb. mennyi a gyártási költsége (ez megbecsülhetõ), és hogy mennyit adott el belõle (mert ezt elmondják)

nincs olyan információ, hogy "a Nokia 1234-en százhuszonnyolc dollár profitunk volt az évben" - olyan van, hogy "tizenöt Nokia 1234 kelt el idén" és "háromszáztizenhét dollár bevételünk volt idén" - ebbõl a kettõbõl kell sakkozni 😊 Igen, az apple-nél a szûk termékpaletta miatt könnyû számolni, a többinél viszonylag nehéz, ezért nem is teszik meg, csak a legnagyobb modellekkel.

és amibe végképp nincs belelátásod, az a negyedik helyezett ZTE-nél általános, szolgáltatói telefonokból (pl. a Vodafone sajátmárkás kínálata) származó bevétel... még csak megtippelni sem lehet.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kiegészítés: Apple esetében talán még léteznek is erre vonatkozó becslések, hisz összesen két típusú iphone 4 van, szerintem egy hozzáértõnek nem nehéz a közzétett adatokból VISZONYLAG pontosan megbecsülnie a haszonkulcsot. De az ilyen dolgok felkutatása már a Te asztalod. 😊
Nem kell ehhez semmiféle bekerülési költség, pont ugyan azok az adatok kellenek, amiket amúgy is megkapunk, csak típusokra lebontva.
franc0
Amit leírtál azzal semmi gond nincs, csak nem bontod ki minden részletét a dolognak. Mondjuk egy sörös este is kevés lenne erre szal nem gond. Egyébként a chartokkal jól állok köszi, közgazdász vagyok 😊
Elõször is, a dolgok vizsgálatánál a magyar piacot kompletten felejtsük el, az csak félrevezet. Az iPhone-on nagyobb a haszonkulcs, mint a konkurensek csúcsmodelljein, Magyarországon ez nem igazán áll meg.
A szolgáltatós részben igazad van, de ne gondoljuk, hogy azt a szolgáltatók nem hárítják át a fogyasztókra részben.
A RIM azért áll ilyen jól amúgy, mert baromi nagy pénz van a BES-ben, illetve valamivel kevesebb, de még szép summa a BIS-ben.
A HTC is valahol gané társaság, mert nagyjából hasonló lehet a haszonkulcs (ez az én becslésem) a közép és felsõ kategóriás készülékein, azaz aránytalanul drágának találom a középkategóriás modelljeit. Tehát az õ esetükben kicsit nehezebben elfogadható az az egyébként teljesen logikus érv, hogy az olcsóbb modelleken kisebb a haszonkulcs.
Az mondjuk kényes, hogy az operating profit számítási módja számunkra ismeretlen, de tisztán látszik az Apple adó.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Dzsini
egyetlen gyártó sem fogja elárulni egy készülék bekerülési költségét, csak tippelgetni lehet, de a fejlesztést, egyebeket még nehezebb dollárra váltani.
ezt amúgy meg is szokták tenni:
múlt nyári adatok alapján egy iPhone 4 alapanyagára kb. 187 dollár (kép) - ehhez hozzájön a szabadalmak díja, a gyártás, a szoftver, és minden ilyesmi... hasonló táblázatot elkészítenek minden nagyobb eszközzel kapcsolatban.

igen, a lenti grafikonon a függõleges vonal az egységre jutó átlag profit, így a teljes profitot a téglalapok területe adja.

Épp ezért kéne abszolút statisztikák helyett relatív statisztikákat vizsgálni.
Például az utóbbi ábránál SOKKAL informatívabb lenne egy százalékos ábra, ami az eladott készülék árának arányában jelzi az egy készülékre jutó profitot.
Így ez az adat szerintem annyira nem meglepõ. Ahogy mondod, egyrészt a többieknek vannak sokkal olcsóbb telefonjaik is másrészt azért valamennyit nyom a latba az almalogó felára is. Ráadásul ha jól értelmezem súlyozzák a statisztikát a darabszámmal is, tehát ha a nokia elad 1 darab drága telefont 101 dolcsis haszonnal és 99 olcsó telefont 1 dolcsis haszonnal, akkor a statisztikában 2 dollárig fog felkapaszkodni a csíkjuk (igaz cserébe baromi széles lesz).
GregSB
1. Azért tettem be, mert érdekesnek találom, és mivel ez Apple topik gondolom bõven elfér itt. Nem örülök neki, nem is utálom miatta az Apple-t, szerintem bárki akit kicsit is érdekel a közgazdaságtan az érdekesnek fogja ezt találni.

2. Mint írtam ez nem azt jelenti hogy az Apple adja neked a legnagyobb haszonkulccsal a telefonját. Az iPhoneon nincsen sokkal nagyobb haszon, mint egy csúcs HTC-n, vagy BlackBerryn. Amiért ennyire kiugrik a 2. charton az Apple a többi gyártótól, az amiatt van, hogy csak csúcskategóriás telefont árulnak, a legdrágább árkategóriában, messze õk adják el a legtöbbet ebben a kategóriában, a többi gyártó pedig rengeteg olcsóbb telefont is árusít, amin sokkal kevesebb a haszon. Ezen kívül az Apple kap részesedést a szolgáltatóktól is. Ennyi, rólad a vásárlóról szinte semennyivel nem húznak le többet, mintha egy csúcs HTC-t vennél. Épp ez a "gyönyörû" benne, hogy így sikerült nekik a mobilpiac profitjának felét bezsebelni.

Közgazdaság OFF, topic ON.

ember...

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

franc0
Értem én hogy Apple topik, de most ennek mint végfelhasználó (feltételezem nem vagy részvényes), te örülsz? Az alsó chartra gondolok.
Mert ez semmi mást nem jelent, hogy akkor keresnek rajtam a legtöbbet (magasan a legtöbbet), ha Apple telefont veszek.
Nem tudom hogy vagy vele, de én kurvára nem szeretem ha rajta keresnek. Inkább én keresnék másokon, ha lehet. Ez a táblázat (ha valós adatokon nyugszik) már önmagában elég indok nekem, hogy ne vegyek iPhone-t.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Még 2 chart ezzel kapcsolatban, és ígérem leállok 😊

És most figyeljetek, ez a kókemény. Azon gondolkodom, hogy ez hogy lehetséges? Ennyivel nem drágább a szifon a többi okostelefontól. Lehet a többi gyártó statisztikáját az húzza le, hogy sok olcsóbb készüléket is árulnak. + lehet az Apple egyéni megállapodásai is okolhatók (részesednek a szolgátatók bevételeibõl is):

Dzsini
már visszajött, az Opera Mini szerverek második napja fogadnak Egyiptomból indított kéréseket.

Egyiptom, iPhone...

Dzsini
Az általam linkelt lista a negyedik negyedévrõl szól - Q4 2010, és az elõzõ év negyedik negyedévével veti össze (nálad a szövegben pl. meg van említve a Samsung-féle 80,7 milliós negyedik negyedéves adat).

Egyébként globális, és mindenféle telefon.

GregSB
Érdekes, itt teljesen mások a számok 😄

Jó lenne tudni melyik piacról (globális vagy regionális) szólnak ezeka táblázatok.

OFF
Nem semmi ez a ZTE erõsödés. A Blade-et megvettem én is, bár gyanakvással voltam felé és mégis: ennyi pénzért ilyen minõségû és teljesítményû okostelefont képtelenség más cégtõl vásárolni. Sõt, még kétszer ennyiért is.
Kíváncsi vagyok, mi lesz velük 1-2 év múlva.
Dzsini
Ami félelmetes, hogy a teljes világszintû telefonpiacon már nincs az elsõ ötben se a Motorola, se a Sony Ericsson... viszont az Apple igen (sorrendben Nokia, Samsung, LG, ZTE, Apple), pedig róluk nem igazán lehet elmondani, hogy széles termékpalettával terítenék be a piacot. Ezért is ilyen hihetetlen nagy a profitjuk - nincs 'óccó, kici' telefonjuk.

forrás

GregSB

Jelenleg a mobiltelefon piac 4.2 százalékát teszik ki az iPhoneok, a forgalmazásukból bejött profit viszont már a teljes piac 51%-át teszik ki. Magyarul az leguóbbi pénzügyi negyedévben a globális telefon eladásokból származó profit fele az Applenél landolt. És akkor még csak most fog elstartolni a készülék a 2. legnagyobb amcsi hálózaton, a Verizon-on, ahol becslések szerint csak idén 25 millió darabot fognak értékesíteni.

GregSB
Én feltettem, azóta is faszán mûködik. Lavolom, hogy 1db ablaka van, a régitõl már néhaagyfaszt kaptam, amikor keresgélni kellett külön-külön a kontaktlistát, meg a cseteléseket 😊

Köszönöm, jó lett
passatgt
örülök neki, de nálam meg nem😄

nekem akadas nelkul frissitett mindent...

passatgt
felraktam, rányomtam egy contactra, fél percre lefagyott, majd betöltötte az 1 napos beszélgetéseket, ezuán megynitottam egy másik contactot és 99%-on pörgette a procit megállás nélkül
ennél a pontnál raktam vissza a 2.8-at😊

én adtam neki esélyt, de ha egyszer nem, hát nem