Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
ebayen nézegettem, 100e alatt azért meglehet úszni a dolgot, + a beszerelés ugye

de én is azt javaslom, hogy vidd el az i-dokihoz, hátha lehet valamit forrasztgatni rajta és megjavul, és akkor megúszod pár ezer ft-ból😊

Zsoltika 007
Nem csak az apple csinálja így..

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Ha Windowst használnék én sem vennék Mac-et, de ha az OSX futna más gépen, szerintem akkor sem.

http://gaborszantai.co.uk/

Teljesen abszurd ár. Persze Hozzád hasonlóan én se kétlem, hogy tényleg van pofája az Apple-nek ilyen áron adni, ez nem a szervizesek hibája.
Ha wint használnék laptopon én se macet vennék. A touchpad talán hiányozna, de annyi bõven belefér.
Ha nem iOS-esítik el túlságosan az OS X-et és nem megy a Tiedhez hasonlóan magától tönkre a laptopom ~3 év múlva, amikor cserélni tervezem legkorábban (persze ez a hardveres fejlõdés ütemétõl, az akkori macbook típusoktól, a windows 8-tól, a többi UNIX alapú rendszer alakulásától, a 2012-es világvégétõl és még egycsillió egyéb dologtól is függ), akkor szerintem maradok macnél.
grizzly21
ezt irtak:
"Valamivel 200e forint felett lenne csak az alkatrész ár, ami a gép piaci értékét jeleneti ha a gép hibátlan lenne"

Nincs is ezzel semmi baj amugy, tenyleg ennyi valoszinuleg..csak azt mondom, hogy nincsenek csodak, az apple ugyanabbol a kinai szarbol epiti a laptopjait mint mindenki mas.

grizzly21
Nem azzal van a baj, hogy a laptop semmit nem er gyakorlatilag ha meghalt az alkatresz, es mashol is igy van valoszinuleg. A baj azzal van, hogy ezzel hogy meghalt, szamomra semmiben sem er tobbet hardveresen sem egy mac. Eleve windows-t hasznalok mostmar, ha ugyanazt a gepet megkapom minimum 100e-el olcsobban, inkabb 200 a csucsgepeknel (+alap 3 ev vilaggari peldaul dell-nel), akkor minek vegyek ezekutan mac-et.

A lényeg: nem az Apple laptoppal van a gond, hanem az Authorized SP árképzésével.

Tehát i-Doki. Még az is lehet kicserél egy ellenállást 3e-ért és jó lesz😊

Egy átlag logic board 30-40ezer forint, de jó, tegyük fel, Apple nem szarral gurigázik, legyen náluk a 3 éves, elavult, Afrikában konténerszámra kiszórt alaplap 80ezer. És számoljanak fel a fél-egy órás cserére valami abszurd magas költséget, mert azért mégis csak drága az az Authorized Service Provider embléma. Legyen mondjuk 40ezer forint.
Az akkor 120ezer.
Ezzel szemben egy új pro alaphangon 350ezer forint.
Jó, van hardveres különbség simán, de azért szerintem nem 230ezer forintnyi.

És hogy lásd, nem csak a levegõbe beszélek: Ezüst billentyûzetes macbook pro alaplapcsere munkadíjjal együtt 295 dollár (~60000 forint) 6 hónapos garanciával. Nyilván a Dzsini által vázolt úton beszerzett alkatrésszel, szóval nem újjal, hisz azt nyilván nem kaphatnának, de a 6 hónapos garancia azért elég nagy biztosíték.
Mivel 3 éves géprõl van szó, gondolom ilyen modellje van grizzlynek is.
Nem azt írta, hogy drágább, hanem aránytalanul magas...

Akkor talán az összes terméket el kellene felejtened, mert az alaplap az adott laptop árához képest mindig drága lesz.
Talán az alsóbb kategóriában nem, de a Sony, HP és DELL prémium gépeit ki is húzhatod a listádról.

(ugyanez áll minden termékre, autótól a kávéfõzõig)

Igen, ez lesz az. Emlékeztem, hogy valami gagyi i-s szójáték a neve, de egyszerûen nem ugrott be.
Dzsini
i-Doki?

Amúgy én (az akkor 3 éves) ASUS laptopomhoz próbáltam szerezni 1 billentyût (! - eltörött a támasztó akármi alatta, és kijárt a helyérõl) - azt mondták szerezzek egy azonos típusú elhullott laptopot, mert pont azt a billentyûzetet már természetesen nem gyártják, nem utórendelhetõ, az újabbakon pedig más technológiájú a felfüggesztés (megnéztem vagy 5-6 hasonló kategóriás asus laptopot, tényleg). Cserélni nem lenne gond, ha lenne alkatrész hozzá... te is megpróbálhatod esetleg, hogy veszel (szerzel) egy más szempontból hulla, azonos típusú gépet, és akkor egy szervizes már nagyobb gond nélkül összelegozza a kettõbõl az 1 mûködõt 😊 De azért a bontókban nem gyakori vendég az MBP.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Van az a maszek magyar Apple szerviz, nem emlékszem a nevére, valaki linkelt itt cikket róluk, az alapján õket nem köti az Apple belsõs szabályzata, a nevét biztos valaki be tudja írni. Ott tegyél szerintem egy próbát, hátha megcsinálják.
Bocsánat, youtube-on találtam videókat, simán cserélhetõ a logic board a macbookokban, még csak nem is egy hosszadalmas folyamat.
Valamit igen, de javítást, azt nem.
Hardverszervizben dolgoztam elég sokáig. Egy alaplapcsere drágább lenne, mint egy új laptop? Meglepne. 😊

Itt is valami olyasmi áll a háttérbe, hogy az Apple dizájntermékeket gyárt, ha valami hibás, az egész hibás.

Lásd nekem gyenge volt a zsanér. Ezt egy átlag laptopnál még akár házilag, 1-2 csavar meghúzásával lehet javítani, de szervizben 10 perces munka lenne.
Ezzel szemben macbook pro-nál ez egy teljes panelcserét igényelt volna, ami olyan költséges, hogy inkább azt mondják, amíg 45 fokról nem csukódik le nem garanciális a hiba, használjam így.... Az egy hete 370ezerért vásárolt eszközt... Mert egy nappal lekéstem a csereszavatosság határidejét.
gari nelkul valoban rohadt draga. bar nem ertem ezt az idezetet. ha nincs garid, egyszeruen megmondjak mennyi a javitas es vagy kicsengeted, vagy nem. legalabb ajanlottak vmit.😊 😞

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

grizzly21
Na ezert nem fogok tobbet mac-et venni:

"Számítógépének javítása sajnos aránytalanul magas költséggel járna a termék értékéhez viszonyítva, ugyanis az alaplap hibásodott meg.

Amit fel tudunk ajánlani fájdalom csillapításként az 5% kedvezmény egy új MacBook Pro árából, vagy pedig egy már 3 napon belül visszahozott és javított gép, ezek jelentõsen olcsóbbak mint az újak, viszont már ugyanúgy hibátlanok, viszont alkalmi vétellévén a készlet belõlük folyamatosan változik, az értékesítõ kollégák tudnak pontos készlet információval ezekrõl."

Nem azt mondom, hogy rosszabb mint egy atlag pc laptop, mert nem az, de nem er tobbet mint egy minosegi pc laptop, ami viszont joval olcsobb, nagyobb garival, kisebb javitasi koltseggel...ez igy egy vicc. Persze, pont napra pontosan 3 ev utan romlik el, most gondoljatok bele milyen agyfaszt kaptam volna, ha megveszem a garit es 3 ev + 1 nap mulva hal meg..szerintem Jobs beleepitett valami idozitot ami 3 ev utan szeteget valamit az alaplapon😄

grizzly21
De, csak azt nem vettem meg hozza, ugy lett volna a legviccesebb hogy megveszem es nem aznap 3 ev utan, hanem masnap doglik be😊 Utanaolvastam, es az akkori szeriaknak amibol en is vettem az az egyik baja, hogy a videokari hibas: nvidiga 8600gt M, es ha emiatt doglik be a gep akkor az apple allitolag javitja ingyen 3 even belul, akkor is ha nem terjesztettem ki...

grizzly21
de, sokfelekepp probaltam, vinyot is csereltem, netes otleteket is kiprobaltam (mindenfele pram reset meg mit tudom en), de semmi.

grizzly21
koszi ezt kiprobalom

passatgt
külsõ monitorra rádugva nem próbáltad?

GregSB
Ja a lényeget lehagytam: úgy tudsz rámásolni tartalmat, hogy nem tûnik el semmi a telóról. Az Apps fülnél le kell görgetni az oldalt a szinkronizált progik alá, ott tudsz feltölteni rá tartalmakat, de tudsz Wifi hálón keresztül is.

GregSB
Szedd le az OPlayer ingyenes változatát, abba bele tudsz másolni bármilyen filmet és lejátssza. Addig jó lesz aíg nem kapod vissza a gépedet.

3 ev a kiterjesztett gari, nem?😮

grizzly21
Napra pontosan 3 ev utan egyik naprol a masikra meghalt a macbook pro..😞
Soha semmi baja nem volt, most pedig egyszer csak bekapcsolom es fekete kepernyo, ventillator megy, hang van, cd-t bevesz, de nem reagal semmire. Beadtam szervizbe, kivancsi vagyok mi lesz.
Igy most az egyetlen apple cuccom az iphone, de azt is lehet cserelem, mert most pl egy videot akartam ramasolni, de egyszeruen nem lehet, mert a regi gep amin szinkronizalva volt (mbp) most nem elerheto, egy masikhoz pedig ha hozzakotnem filemasolasra, akkor letorolne mindent a telorol a szinktronizalassal. probalkoztam video lementos progikkal is, de rendes appstore-ba nincs, cydia meg most nem mukodik a telon...

5c0rp330n
hagyjuk.

neevous
My bad, elbasztam a sorrendet a képnél, de az, hogy szándékosan hazudok, miközben nem fûz hozzá semmilyen érdek elég meleg.

GregSB
De azt már leírtam, hogy ott más is közrejátszott, hogy így néz ki az a diagram.

+ az a baj, hogy ezek fiktív dolgok. Találgatások vannak arra, hogy melyik készülék mennyibe kerül, de azt soha nem fogjuk megtudni, hogy fejlesztést, marketinget, terjesztést és minden más beleszámítva mennyibe jön ki egy készülék legyártása és fogyasztóhoz eljuttatása az egyes cégeknek. Lehet az SGS-ben jobb, drágább proci / kamera / akármi van, de maga a készülékház és a mûanyag hátlap elõállítása olcsóbb, mint a 4-es fém + üveg kombója. Ésígytovább. Nem mondom, hogy az Apple termékeken nincs nagyobb haszon, de nem annyival több, mint amennyi a lent linkelt diagrammon látható.

Dzsini
kicsit keresgéltem:
iPhone4 BOM (alapanyagár) 187$, a Galaxy S-rõl csak becslést találtam, kb. 20%-al kevesebbre teszik az iPhone4-nél.
iPad 264$(-384$), Galaxy Tab 205$

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
kedves Greg, arra kene csak emlekezned, ahonnan a vita kiindult, es maris minden vilagos lesz. epp azon ment a csodalkozas, hogy hogy lehetseges, hogy az apple-e a teljes mobilpiac profitjanak >50%-a mikozben gyakorlatilag teljesen jelentektelenek piaci reszesedest nezve a teljes piacon. erre irtad te, hogy:
"Ennyivel nem drágább a szifon a többi okostelefontól."
amire en mondtam, hogy de, nagyon is dragabb ennyivel, elkepesztoen draga es a brutalisan nagy profitjuk amit felhalmoztak valoszinuleg nagyreszt ebbol szarmazik. ezt cafolando/alatamasztando alakult ki a vita, ami nagyreszt egy konkret pelda menten folyt: SGS vs iPhone4. siman masfelszer dragabb az utobbi, ugyanakkor az elobbi olyan dolgokban amik a gyartasi koltseget jelentik (ezek nem szubjektiv dolgok termeszetesen) foleg hangsulyozva itt a hardveres reszet a telefonnak osszessegeben siman ugyanolyan ill. tobb dologbal egyertelmuen jobb.
tehat egyszeruen azert van nagy profitjuk, mert sokkal nagyobb profitot tesznek minden egyes termekukre, mint barki mas, mert tudjak, hogy igy is megveszik.
az pedig most hogy konkretan valakinek melyik a jobb, nyilvan szubjektiv szempontokon is mulik (illetve az esetek tobbsegeben jelentosen azokon mulik). soha nem mondtam hogy aki mast valaszt mint en az zombi, nem is nagyon lenne jogom ilyet mondani, mivel az elozo telom iphone volt. csak azt mondtam, hogy (ami az eredeti vitankban nezve fontos) objektive nezve abszolut nem felsobbrendu az iphone4 az sgs-hez kepest, mikozben jelentosen dragabb, es a nagy profitjuk foleg ebben keresendo.
szerintem sincs ertelme ezen tovabb ragodni.

GregSB
""sgs-t csak azok a csórók vesznek, akiknek nem teli ájfónra, háhá, lúzerek"."

Az az ember, aki ilyet mond, az szimplán primitív, nem kell foglalkozni vele.

"Elhiszem, hogy valakinek csak az SGS-re telik, mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér!"

Na ez viszont szerintem egy erõsen undok érv. Nem abban a formában, ahogy Te most felhoztad, de sokszor látom azt, hogy "sgs-t csak azok a csórók vesznek, akiknek nem teli ájfónra, háhá, lúzerek".

Nem különösebben akaszt ki az, ha valaki X más valaki meg Y telefont használ és próbálják meggyõzni egymást totálisan szubjektív "érvekkel", de amikor egymás pénztárcájában kezdenek turkálni, az már szerintem túlmegy egy határon.

Csak magamból kiindulva nem kevés ájfónt vehetnék úgy, hogy az az életmódomra semmilyen káros hatással nem lenne, mégis egy ZTE-t vettem dominora mert amire nekem igényem van, arra ez tökéletesen megfelel.
Ha valakinek pedig tényleg annyira rosszul megy, hogy iphone-ra már nem futná de mégis összekaparja azt a kevéske pénzét és elcs*szi egy SGS-re (vagy bármilyen más 100+ezres telefonra) annak van elég baja anélkül is, hogy még mások cs*szegetik.
GregSB
*iPhone helyett.

GregSB
Én 140 ropit fizetek ki a 4-es szifonra 1 év alatt. Így van egy T-s függõ telefonom, ami engem egyáltalán nem zavar, mert tuti nem fogok szolgáltatót / díjcsomagot váltani, és más SIM-el sem akarom használni. Ezt jelenlegi munkám mellett kényelmesen meg tudom tenni, pedig nem vagyok top menáger. Elhiszem, hogy valakinek csak az SGS-re telik, mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér!

Néztem, az SGS normális netes díjcsomaggal hasonló konstrukcióban 100 ropiért van. Azonban az SGS nálam több dolog miatt szóba sem jöhetett, szinte mindegyik szubjektív tényezõ:

1. Nem futtatja azokat az appjaimat, amiket elõzõ iphoneomon megvettem. (igen, fizettem sokért, mert ha már 0-24 használom õket és megkönnyítik a munkámat, életemet, akkor megtisztelem ennyivel a fejlesztõket). Biztos van mindegyikre alternatíva androidon is, de nincs kedvem új felhasználói fiókokat létrehozni azoknál, amik nem multi-platformosok.
2. Nem tetszenek a kijelzõjének az eltúlzott színei.
3. A recsegõs mûanyag hátlapja sem tetszett.

Nagyjából ennyi, egyébként semmi bajom az Androiddal, tudnék vele élni. Azt kéne felfogni, kedves Skorpió, hogy egy telefont pusztán objektív tényezõk alapján (proci sebessége, kamera felbontása, OS tudása) csak a vérkockák és techbuzik vesznek. Az emberek nagy része szubjektív tényezõket is figyelembe vesz telefonvásárláskor (ami sok esetben lehet a pénztárca mérete is!). Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember szubjektív okok miatt választ iPhonet egy SGS helyett. Biztos vagyok benne, hogy sokan szubjektív okok miatt választanak SGS-t iPhone miatt (pl az elõbb említett pénztárca mérete). Próbáld meg megérteni, hogy emberek vagyunk, különbözõ igényekkel, szokásokkal, és vásárlási preferenciákkal, és az aki nem olyan szempontok alapján vásárol, mint Te, az nemfeltétlenül egy idióta zombi, csak egyszerûen más.

Ezzel jó lenne lezárni ezt a vitát, mert kezd egyre értelmetlenebb lenni.

Tikal
Emlékszem eleinte milyen sokan mondták hogy nagy tepsi az iphone 😊
Mikor elõször megláttam a galaxy S-t, nem hittem a szememnek <#wow1>. igaz nem sokkal nagyobb, de optikailag baszottul.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

5c0rp330n
eddig en linkeltem egy oldalt (ahol mert adatok szerepelnek-ezzel vitazni nemigen lehet), es o linkelt egy oldalt, ami szinten az en igazamat tamasztja ala, es azt hogy o hazudott. tehat meg egy darab teszt nem szerepelt itt ami az iphone4 kijelzojet hozza ki gyozteskent, akar tolem, akar mastol, szoval nemtom mirol beszelsz. 😊
a fotokhoz meg lehet h ertesz, de a kijelzokhoz ugy tunik mar kevesbe 😊 persze ebbe nyilvan jocskan benne van az izles is es hogy kinek milyen szempontok a fontosabbak, de ha csak a szaraz tenyeket nezzuk hogy melyik kijelzo mellett mennyi elony van, eleg erdekes az iphone4-et kihozni gyozteskent.
en meg senkivel nem talalkoztam akinek problemaja lett volna azzal h beferjen az sgs a zsebebe, igencsak valoszinutlen hogy egy zsebbe egy iphone beferjen egy sgs pedig nem. amig iphone-om volt addig en sem ereztem h szuksegem van nagyobb kijelzore, most viszont kifejezetten kicsinek tunik. ahogy amig csak 15"-os monitort lattam, nem tunt fel hogy az szar, csak 19"-es utan mar szar erzes volt visszaulni ele. ugyanerrol van itt szo, te is a kis kijelzokhoz szoktal, ezert mondod. nem veletlen, hogy a Desire HD-nek 4.3"-os kijelzoje van. igeny van nagy kijelzokre, mert a nagy kijelzok jok, az mar nyilvan egyeni preferencia kerdese hogy kinek mekkoranal nem kell nagyobb, de ez idovel valtozhat is. iphone topicba jartam eleget amig iphone-om volt, most sok ertelmet nem latnam azt latogatni. ez az egesz tema nem is tolem indult ki, szoval nemtom miert nekem magyarazod hogy nem ide valo ez. az apple sokaknak egy vallas ezert a vegletekig is elmennek hogy megvedjek a szent markajukat es nem zavarja oket ha minden letezo teny ellenuk szol, mostani vita is hasonlo mopdon juthatott el erre a szintre, de errol a legkevesbe sem en tehetek, sokkal inkabb az apple vallast nem csak hobbikent uzo kollegaid.
az utolso mondatodat abszolut nem ertem. az elozo hozzaszolasom utan nyilvanvalova kellett volna valnia, hogy neevous hazudott, azt pedig hogy en barmiben hazudtam volna itt, semmi nem tamasztotta meg ala, ugyhogy barhogy is jutottal erre a kovetkeztetesre, erosen gyanus hogy nem teljesen helytallo 😊

Nezd, Te megint idezel onnan, ahol az eredmeny neked megfelelo, erre jon egy valasz majd egy masik oldalrol, ahol az SGS lesz elverve. Ennek soha nem lesz vege...

Ettol fuggetlenul fotoskent mondom, hogy szarabb a kijelzoje. Csodalatos, nagyon jo, atlagon feluli, de az iPhone 4-enel szarabb.
Szembol leginkabb. Mondjuk en soha nem ertettem ezt a betekintesi szoges marhasagot, mert nekem soha nem jutott eszembe sajat telefonom kijelzojet kis szogben bamulni.
Az meg, hogy egy telefon 4"-os inkabb hatrany, mert nem akarok ovtaskat vagy hatizsakot hordani melle.
Persze ez is emberfuggo, de nekem egyelore tokeletes a szemem, nem kell ekkora mobilmonitor. (szvsz az iPhone is lehetne miattam kisebb)

A monitoros hasonlatod pedig elege santit, mert ugye egy inch vs 6. kicsit eltulzott pelda.
Raadasul mig egy telefonban az a jo, hogy zsebben is elfer, a monitornak ennek a kitetelnek nem kell megfelelnie.

S vegul ez altalanos Apple topic, ha gondod van, akkor menj at az iPhone-ba es ott probalad meggyozni a kozonseget.
Termeszetesen ide is irhatod a velemenyed, de a legkisebb szemelyeskedest sem fogom toleralni - egyik oldalrol sem.
(a bevezetesedre gondolok, mert neevous is mas oldalakra tamaszkodott, ergo vagy Te is hazudsz mert mashonnan idezel vagy egyikotok sem)

5c0rp330n
aztarohadt, reg lattam ennyi hazugsagot es suletlenseget egy ilyen kis helyre osszehalmozva 😄 akkor lassunk neki 😄
volt iphone-om, lattam mindket szoban forgo kijelzot eleget a sajat szememmel, semmi okom nem lenne hazudni, az elfogultsag a legkevesbe sem jatszik abban amit magyarazok, nekem az kell amelyik a jobb, es az szamomra egyertelmuen az SGS. te pedig latszik hogy meg eletedben nem is lattad azt a kijelzot a sajat szemeddel amit szapulni probalsz. es nem Pio, nem azert jobb az SGS mert annak ellenere hogy mennyivel olcsobb a masiknal megis mennyire jol teljesit. az arakat abszolut nem nezve is siman elveri gyakorlatilag majdnem mindenben, es pont ez benne a szep. igen, annak ellenere, hogy az iphone 4 siman masfelszer dragabb. ilyen kepmeretben SOKKAL tobbet szamit az a +0.5", mint az iphone 4 tobbletfelbontasa azon a miniatur kijelzon. ez kb ugyanolyan minthogy szivesebben nezel egy 22"-es 1080p monitort, mint egy 16"-es 1560p-set (nem is hiszem, hogy letezik ilyen, nem veletlenul). normal nezesi tavolsagbol teljesen minimalis a kulonbseg. a szinekrol is mar leirtam egyszer, hogy iphone4-en legalabb annyira pontatlanok (vagy ahogy te fogalmazol: aberaltak) a szinek, csak iphone-on aberaltan halvanyak a normal szinekhez kepest.
hadd ne kelljen idezni a tesztbol amit linkeltem nemreg:
SGS: "Photos and Videos have too much color and accurate contrast, saturation Too High - Gaudy Colors"
iphone4: "Photos and Videos have too little color and too much contrast, saturation Too Low - Subdued Colors"
ezt egyebkent a masik teszt is alatamasztja, lasd: kesobb. szoval az SGS szinei siman ugyanott, vagy valamivel kozelebb vannak a valodi szinekhez, mint iphone4-en.
a betekintesi szogrol szolo keped nagyon szep es jo LENNE, ha igaz lenne. az eredeti tesztre nem volt nehez ratalalnom amit te magad linkeltel. a telefonok valodi sorrendje az altalad linkelt kepen SGS, 4, 3G. nem is ertem hogy gondoltad hogy egyszeruen azt hazudod hogy az SGS kepe a 3G-e es forditva, legkozelebb probalj meg kissebbet hazudni es akkor valaki lehet hogy nem veszi eszre 😊 egyebkent a rendes, pontosan lemert teszt szerint 30%-os szogben az iphone 4 fenyerejenek majdnem 60%-at elveszti, ming az SGS feleannyit sem veszit el, lehet persze ilyen 70-80%-os szogben keszult kepeket is nezegetni, de sok ertelme nincsen. a kijelzo tukrozodeseben is egyebkent jelentosen rosszabb az iphone4 kijelzo.
egyebkent a tesztet vicces volt vegigolvasni, hogy ez az altalad linkelt teszt lenyegeben pontrol pontra alatamaszt MINDENT amit mondtam es pontrol pontra rombadonti minden egyes erved ami valaha elhangzott a temaban. egy olyan tesztbol linkeltel kepet, ami lenyegeben el is donti a vitat az en iranyomba 😊 most nem is fuznek hozza kulonosebben semmit, annyira egyertelmuen megfogalmazza pontosan azt amirol beszeltem. csak 1-2 kiemelt reszlet:
"The SuperAMOLED technology is superior to LCD, especially on hand-held"
"All that said, we really believe that the Samsung I9000 Galaxy S takes an edge on the more important parts of the display performance. Plus it gets an extra point for the extra size to win this one.
Apple iPhone 4: 9/10 • Samsung I9000 Galaxy S: 10/10"

akit reszletesebben erdekelhet, elolvashatja a tesztet itt.

Nem, nekem nem is jegyzi meg😊))

I.C.ram
Nektek is csinálja a fos szifon, hogy pár hetenként teljesen elfelejti a historyt? Nagyon idegesítõ, hogy újra irkálhatom be a címeket.
Nekem mindketto ugyanolyan szar😊))

Ha kell vmi ultrakonnyu gep, akkor inkabb az uj, 11-es Air, de az is csak rancfelvarras utan (villagito bill.).
1kg vs 0.7 koszi, de nekem MaxiTouch nem kell😊

Az SG tab azért jóval szélesebb tudású eszköz, mint a ipad.
Már ami a technikai paramétereket illeti, szóval nem szükséges erre senkinek beírni, hogy "OMG ololo én próbáltam mindkettõt és a tab/ipad sokkal sz*rabb, nem is tudom, hogy gondolták ezt!!44!négy!44!".
Ez meginkabb erthetetlenne teszi a SG Tab es iPad arkulonbozetet...

Megkerestem a T-nél a magyar domino-s árat is webshopból, mert listaáron csak az sgs kapható és a domino-nál montható el legkevésbé az, hogy a szolgáltatás ára befolyásolja a készülék árát:
sgs: 123 491 Ft
iphone 4: 179 990 Ft
ártöbblet: ~46%
Szóval még szélsõségesebb, majdnem másfélszeres ártöbblet.
Az a baj, hogy arról az apróságról megint elfelejtkeztek, hogy a Galaxy S ára és az iphone 4 ára közt alaphangon van egy 25-30%-os különbség.
Tényleg tök izgalmas azon vitatkozni, hogy mikroszkóp alatt melyiknek szebb a kijelzõje, de amíg az egyik 30%kal drágább, mint a másik, addig higgyétek el, nem ez lesz az elsõdleges összehasonlítási szempont (na jó, ez igazából sose lesz az, de mindegy) a fogyasztók részérõl és egyetlen értelmes ember se fog többet várni egy ennyivel olcsóbb terméktõl.
Tudjátok, "ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az biztosan nem az".
neevous
Most olvastam végig a hsz-ed...hát az agyam eldobom 😄

Képméret:

Jobb egy kissebb felbontású nagyobb kijelzõ ugyanakkora nézési távolságra? Hááát ööö..

Színek:

Attól, hogy szaturáltabbak a színek, nem azt jelenti, hogy jobbak a sznei az adott kijelzõnek, maximum azt, hogy sokkal abberáltabbak. Ez akárt tetszhet is. Elfogadom viszont, hogy a legtöbb embernek elbaszott az ízlése. A lent említett pentile matrix szerkezet az additív színkeverést is befolyásolja, gondoltam erre magadtól is rájössz. Sajnos tévedtem.

Kontraszt:

Jobb az amoled a képpontvezérelt képitartalom miatt.

Betekintési szög:

3GS, 4, SGS

Válaszidõ:

SGS a jobb, viszont én a válaszidõt olyan kijelzõknél hoznám fel érvként, amin folyamatos gyosan mozgó képitartalmat jelenítünk meg. Pont ezért vagyok plazma párti.
Ha valaki nem HC gamer szerintem már egy asztali monitornál sem szempont semennyire a váaszidõ.

Kiszálltam.

neevous
A nagyítóval való pöcsölés csupán az okokra mutat rá. Látom sikerült értelmezned.

5c0rp330n
Kosz az infot captain obvious, es hogy eredmenyesen bemutattad azt amire en csak ugy hivatkoztam, hogy nagyitoval valo pocsoles 😄
Ha el is tekintunk attol, hogy a valos hasznalat kozben ennek minimalis jelentossege van, ez akkor is csak 1 pont az iphone mellett az sgs mellett felsorakoztatott kb 5 mellett (kepmeret,szinek,kontraszt,betekintesi szog,valaszido)
Szoval ez meg nagyon keves lesz, de azert nice try, majd legkozelebb 😄

neevous
Te is csak trollkodsz, aztán legszívesebben Amoled kijelzõn retusálgatnál, lévén referenciakijelzõ (not). 😄