Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondjuk ez az i5 ára.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

tenyleg vastagabbnak tunik 😊

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Jól látom, hogy 13-as pro-nál 10-rõl 7 órára esett a wireless üzemidõ?
passatgt
amúgy nem hogy vékonyabb, vastagabb lett😊

GregSB
passatgt
Itt van

szóval lesz thunderbolt😊

Tikal
Remélem hamarosan jön egy iMac frissités is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
És tényleg váltás van AMD-re Nvidiáról, errõl is volt pletyka...

passatgt

passatgt
store.apple.com😊

GregSB
Hol írja?

BTW, 10am Pacific lesz az intel Ligh Peak bejelentése (itthon 19:00), utánna várható a MBP-k frissítése is.

Apple honlapja update-et ir, izgi.😊

passatgt
Settings/Accounts/Login Items, pipát kiveszed elõle, újraindít és akkor nem fog elindulni😊

Üdv,
Van egy kis problémám: a Mac App Storeban találtam egy olyan progit a Top Free-k között, hogy MenuWeather. Ez arra szolgál, hogy a fenti állapsorra kirakja, hogy hány fok van. Elkövettem azt a hibát, hogy bekapcsoltam, hogy induljun el minden bootolásnál. Na most ez a cucc valamiért csak tölt és nem csinál semmi mást. Nem tudok rákattintani, de lehozni a menüjét és ebbõl adódóan nem tudom bezárni sem. A Force Quit között nincs ott, mivel háttérben futó alkalmazás, az ikonját nem tudom törölni mivel fut. Mit tudok tenni ilyen esetben? Köszi elõre is!😊
OFF

Vicces videó sebesség témában:

GregSB

Aha, integrált.
Kategóriájához képest nagyon erõs cucc, de mindenképp visszalépés az elõzõ generációban található 320m videókártyához képest.
A legtöbb teszt a 310m-hez hasonlítja.
ITT VAN egy.
Dzsini
Prohardveren tesztelték ezt az Intel HD 3000 szériát, meglepõen jól teljesít.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hmm, es mar ebben is i5 lesz. na igy megjobban kivancsi vagyok a tobbi modellre.😊

GregSB
Az. Ez dogja leváltani az alap, belépõ fehér MacBookot.

miez az Intel HD hoki benne? 384 Mb RAM... miert pont 384? ez valami integralt cumo? :S

passatgt

GregSB

arcpálma

http://gaborszantai.co.uk/

es ezt minek fenykepezte le? sima DisplayPort, mellette egy figyelmeztetessel, hogy "nem nyulka, mert megb@sz az aram"... <#idiota>

passatgt
azért vicces, hogy ezt a pici szart letudja fotózni, de az egész gépet vagy a dobozt már nem😄

GregSB

GregSB
Minidisplay port (mellette kis villámocska). Ugyanaz a csatlakozó lesz.

Persze nem nehéz odafotosoppolni egy villámocskát a MDP mellé, és német katalógust is 5 perc összehozni, szal nem kell mérget venni ezekre a képekre, de esélyes hogy ezt fogjuk holnap látni 😊

Dzsini
Az a display az villámocska - az a Thunderbolt. Azt írták is, hogy az Apple szabadon építhet rá, és hogy más lesz a neve, mint az Intel szabványnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
táp-ethernet-firewire-display-usb-usb-sd

vagy én látok valamit tosszul:?

Dzsini
Éljenek a kiszivárogtatások 😊

GregSB
SDXC port is fincsi.

GregSB

GregSB

Dzsini
Az is jó lehetne, a Lightpeak angol wikijén is emlegetik a cat6a ilyen lehetõségeit - ott már benne van az áramtovábbítás lehetõsége is, ahogy az USB3nál és ennél is, a réz védõréteget ha jól olvasom fel tudják ilyen célra használni, tehát lehet spórolni a tápkábeleken.
A lényeg, hogy legyen sávszélesség - 10 megabit fölötti, és legyen lehetõség valamilyen módon kb. egy monitorra való áramot áttolni ugyanazon a kábelen (mondjuk 10-20 méterre legalább). Innentõl a megvalósítás már verseny kérdése, az UTP az USB3 és a Lightpeak is megfelelõnek tûnik (laikus szemmel nézve).

olyan hir is volt, hogy halozati komm.-ot, kepet, hangot levalthatna akar az UTP is... (igaz ez kicsit mas megoldas)

Dzsini
Az USB-t is mindenki támogatta egy idõ után, ennek pedig van pár olyan elõnye (és sávszélessége), hogy még szélesebb körben elterjedhet, beleszámítva a hálózati kommunikációt, kép és hangátvitelt is, nem "csak" olyan perifériákat, amikre most az USB megfelelõ (bár lejjebb mutattam tisztán USB-s monitort is, de azért az ritka madár).

Persze, az idõ a megmondhatója, hogy lesz-e belõle valami, vagy olyan elszórt eszköz marad, mint a Firewire.

az otlet jo (annak ellenere, amit emlitettem. regi eszkozokhoz kellene egy szep, aranyos kis adapterhegy), viszont, hogy ezt mindenki tamogatni fogja-e, az mas kerdes... 😞

GregSB
Új csatlakozó, de univerzális lesz, nem csak Maceken lesz megtalálható.

passatgt
asszem új castlakozó, de kompatibilis a régiekkel, valami ilyesmi😊

nekem meg mindig nem tiszta ez a Light peak. ez egy ujfajta csatlakozot is takar, vagy csak a szamitogepen beluli kabelezest hivatott lecsokkenteni?
uj csatlakozo persze jo lenne, de attol meg ugyanugy tele lennenk adapterekkel, hogy a meglevo cuccosok menjenek. most is tele van az Macbook osszes pontja (2 usb, ezek raadasul hub-ot futtatnak, DisplayPort, FW, LAN)

GregSB
"Intel released a statement to the media today saying that on Thursday in San Francisco it will "host a...press briefing to discuss a new technology that is about to appear on the market."

Na, minden bolygó együtt áll, jön a LightPeak holnap az új MacBook Prokba.

GregSB
Végülis csak a #10026-ra nem válaszoltam, ami elindította ezt az egész témát 😄

Most biztosan nem vennék a helyedben. Szerintem 99%-os biztonsággal állítható, hogy lesz frissítés áprilisban, a kiegészítõk már a spájzban vannak.

Aztán hogy mi lesz õsszel (ráncfelvarrás, termékcsalád-bõvítés, vagy esetleg semmi), azt valószínûleg csak Jobs meg pár felsõvezetõ tudja csak 😊

GregSB
Nameg ezért is kényelmetlen az áprilisi iPad-frissítés: az új iOS mindig nyárra készül el, kicsit hülyén nézne ki ha minden évben bemutatnának egy új iPadot az elõzõ szoftverrel, aztán fél év múlva jönne rá az új. Már csak ezért is kézenfekvõ lenne õszre kitolni a frissülési ciklust.

Azt viszont nem hiszem, hogy az Apple meg merné lépni, hogy õszig nem frissíti az iPadot. Tény, hogy nagy a piaci elõnye a tábla piacon, de azért ez nagyon merész lépés lenne, mivel tavaszra-nyárra várhatók igen erõs konkurensek (HP-WebOS, Android 3.0-s táblák, BlackBerry Playbook).

GregSB
Mivel elsõ generációs termék volt. Azért jelentették be januárban, hogy az áprilisi startra legyenek már rá kész Appok. Mostmár erre nincs szükség, a nagy Apple-elemzõk 2 lehetséges utat látnak az idei évre:

-Bejelentik az iOS 5-öt márciusban (új iOS-t mindig tavasszal jelentik be, hogy készen legyen rá a fejlesztõk a nyári iPhone launchra). Az új iPad megjelenik áprilisban (1 éves ciklussal, mint minden Apple mobiltermék), az iOS 5 viszont csak õsszel érkezik rá.

- A második lehetséges út nagyjából ugyan ez, csak annyiban különbözik, hogy az õszi bejelentéskor bemutatnak még egy iPadot (nem egy olyat, ami kiváltja az áprilisban bemutatottat, hanem egy olyat amit azzal együtt fognak árulni). Az õszi bejelentések eddig ugye az iPodokról ésa zene-bizniszrõl szóltak. Az az üzletág viszont haldoklik, várható hogy az Apple átcsúsztatja valamelyik jobban menõ termékének frissítését erre az üzletileg kb legbefolyásosabb idõszakra - mivel ez van legközelebb a karácsonyhoz.

nem berendelesre gondoltam, hanem ugy altalaban a csodalatos atvaltasra (es ez nem csak az Apple-nel van igy...)

Ez csak teljesen új terméknél van így, egy már futó modell ráncfelvarrását nem jelentik be elõre, mert akkor a kutya se venné az elõzõt.
Bejelentés után pár nappal már kapható lesz.
Hogy a bejelentés mikor lesz az persze kérdéses, úgy nagyjából, körülbelül 1 évente szokta ráncfellvarrni az Apple a cuccait.
VAT, vam, szallitast belekalkulaltad?

http://gaborszantai.co.uk/