Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
( a faszért nem dugultak el a többiek a háttérben )
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
hangerõ állításnál(f10,f11) a shift gomb nyomvatartásával nem ad ki hangot az egyes szinteknél
hangerõ állításnál alt+shift nyomvatartásával minden kis kockában még + 4 lépést lehet állítani
alt+hangerõgomb a hangbeállításhoz visz
alt+fényerõ a képernyõbeállításhoz
alt+billentyûzetvilágítás a billentyûzetbeállításhoz
http://gaborszantai.co.uk/
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
ha igen, akkor valószínûleg Március 2.-án jelentik be.
amúgy még mindig kevesebbet hazudtak, mint a többiek😄
Akinek van elõzõ generációs 13-as pro-ja, az tökéletesen tudja, hogy erõteljes "felülbecslés" (és akkor még szépen fejeztem ki magam 😊 ) volt az akkuidõ.
Biztos nagyon sok panasz futott be, hogy "az oldalon azt olvastam 10 óra, közben nem is", ezért az új generációnál már valóságközelibb adatokat tettek ki.
Elõzõ áprilisban jelent meg az elõzõ modell, azt ne mondják, hogy azóta ennyire megváltoztak volna a laptophasználati szokások. 😊
Illetve milyen használati szokások mellett igaz az a 10 óra? El nem bírok képzelni egy olyan tesztet, ami csak egy picit is közel áll az 1 évvel ezelõtti szokásokhoz és 10 órát hoz ki macbook pro-n.
Szóval az, hogy eddig az Apple számai nem a valóságot tükrözték tény, ezért volt a kérdésem költõi.
Arra emlékszem, hogy volt valami új mérésrõl szó az Airnél, ha ugyan ez vonatkozik ide is és ezzel pontosakká váltak az adatok, akkor az nagyon is dicséretes dolog.
Amúgy az elõzõ pro-ra is a 7 óra lenne a reaális. Ha nagyon óvatoskodok kijöhet több iss, de ha nem ezen izgul folyton az ember és tényleg használja a gépet, akkor a 7 a nyerõ szám.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ott van ahol írja az akksiidõt
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Köszi a leírást!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mármint a Féjsztájm.
A régi számítási rendszer régi használati szokásokat vett alapul (feltételezés: nem vették bele pl. az aktív videonézegetést a böngészés részeként, a HD videonézegetést, hanem több zenehallgatást vettek bele), így ez egyre pontatlanabbá vált. A mostani számítási módszer valószínûleg jobban közelíti az átlagos használati szokásokat (gyûlik hozzá elég adatuk, hogy legyen mibõl kiszámítani), és ahogy az az Airnél látszik is, inkább alábecsülik a valós élettartamot. Ott is írták, hogy mennyi lett az új rendelkezésre állási idõ, aztán a tesztek kihozták, hogy kis odafigyeléssel 30-40% pluszt simán ki lehet belõle hozni (ha emlékszel az Air bemutatásakor volt is hörgés az alacsony idõkre, aztán estek lefele az állak, hogy mit hoznak valójában a gépek a tesztekben).
Hogy ezt miért nem kürtölik ki a weboldalakon? Passz... Az új Sandy Bridge procik amúgy nagyon takarékosak, mert óriási részeket le tud kapcsolni önmagában, ha épp pihen (3 mag áll a 4bõl böngészés közben, stb.)
Ezek szerint mindegyik csökkent.
Tudom, tudom, új számítási módszer.
Csak azt nem értem, hogy
1. akkor eddig hazudtak?
2. miért nem írják ki, hogy új a számítási módszer? Az, aki nem olvas Apple fansite-okat pont ugyan azt fogja leszûrni, mint én: csökkent az üzemidõ.
Bár most mintha az villant volna be, hogy az is csökkentve lenne, mert 8 vagy 8-9 volt eddig, de nem tudom, nem emlékszem, utoljára közel egy éve nézegettem ezeket a gépeket... 😊
Ugyanez a 17"-re is.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Csak mert ott maradt 7 óra, mint eddig.
Maradjunk inkább abban, hogy ez az i5-ös processzor ára.
A HD3000 pedig igen kellemes, benne van minden videolejátszást gyorsító lehetõség, és játékra is bõven használható: részletek
Ez a Intel VGA már közel sem olyan szar ám. Mondjuk nekem a GMA4500 is elég lenne, és tökre idegesítene, hogy megveszek egy VGA-t amire semmi szükségem, ráadásul lezabálja az akkumat is.
A hivatalos üzemidõ nem megbízható. Az elõzõ sorozatnál hirdetett 10 óra igazából kb 5 óra volt, ha rendesen használtad.
Úgy emlékszem, eddig is a 15-ös jött be elõször.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
-3 óra hivatalos üzemidõ, gyengébb videókártya, ezek azért elég súlyos dolgok.
Nem is csoda, hogy ha bemész az apple.com-on a macekhez, akkor egybõl a 15-ös jön be és nem a 13-as (ez egyáltalán eddig is így volt?) és a passatgt által linkelt oldalon se szerepel a 13-as application performance-nél.
Az a rengeteg autosave meg versions dolog meg úgy fogja megenni a vinyókat, hogy öröm lesz nézni (fõleg kisebb SSD tárhelyeken)... ha a Time Machine nem volt elég 😊
Ez viszont zsír lesz nagyon. Gestureök faszák, lesz végre hibernálás is (Resume néven).
A 13-as airnek meg nagyobb a képernyõfelbontása, mint a 13-as pro-nak 😛