Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja és a legérdekesebb aspektusa az lesz a Lionnak, hogy megvehetõ lesz a Mac AppStoreban, és optikai meghajtó nélkül is telepíthetõ lesz. Ezt a dev preview-t is anélkül telepítettem fel, hogy kiírtam volna DVD-re.
Na én is pont így gondolom.
Tényleg felesleges volt, hogy folyton ott lebzselt oldalt, ez egy nagyon jó köztes megoldás.
Ja és azt figyeltétek, hogy végre valahára bárhol megfogva át lehet méretezni egy ablakot? 😄DD
Mondtam én, hogy jó lesz ez a Lion...
Némely logitechen két görgõfunkció van. Egyikben a görgõ "kattog", miközben görgeted, ez ad lehetõséget a precíz görgetésre, a másik állapotban viszont szabadon pörög, ha kicsit lendületesebben belököd akár 15-20 másodpercig is, atomgyorsan.
Sõt, úgy tudom van olyan modell is, ami automatikusan vált a funkciók között: ha lendületesen görgetsz automatikusan gyorsgörgetésre vált, ha lassabban, akkor precíz marad.
Itt van például az én egerem az tud ilyet, de azon még manuálisan kell váltani a két funkció között.
Na, ezzel az egérrel a rajthoz mernék állni. 😊 Most kipróbáltam, az általam linkelt oldalon 4 erõteljesebb görgetéssel kényelmesen végigmentem 34 másodperc alatt.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egy magic mouse-zal pl iszonyat jó a momentum scroll.
De a lényeg, hogy azért ha odaviszed az egeret akkor lehet scrollozni így megvan az a lehetõség is. Tetszik ez a megoldás, sokkal elegánsabb.
Illetve õszintén szólva nem tudom, hogy hogy van alapból, én Ukelele-vel csináltam magamnak egy saját billentyûzetkiosztást, abban az ékezetes betûket használtam fel alt-tal párosítva. Jobban kézre esik, az FN billentyû azért elég messze van.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
az itteni a css alapján magasabb(lehet)
home-end azért csak van macen is 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Csak görgetõvel lehet ezután scrollozni, mert ugye ha épp nem scrollozol eltünik.
Vagy ha a képernyõ szélére viszem a kurzort akkor elõjön és meg lehet fogni?
Screen record
Kicsit bugos még a quicktimeban a screen record, lefogja kicsit a gépet, a valóságban ettõl folyamatosabbak az animációk.
(amúgy érdekességképpen: egy 2008-as (!) referencia build az akkor már tervezett (és azóta sem elkészült, mert minden hardvert, minden platformot támogatni akarnak) hardveresen gyorsított Operából: video link)
Valahol mindig is ez volt a nagy különbség az OSX és Windows között. Utóbbi mindig is a funkcionalitásra törekedett (bár a Vista-val és 7-essel a Microsoft is elindult a "csicsa és kényelem" felé), az OSX-et meg már a kezdetek óta a felhasználói élményre hegyezték ki.
Viszont az az érdekessége, hogy nem kell a használatához fentlenni azonos Wifi hálón. Ad-hoc kapcsolatot hoz létre 2 Mac között.
Más: rájöttem, hogya Launch Pad-et be lehet hozni egy 4 ujjas gesture-el. Olyan mozdulattal, mintha össze akarnád szedni a morzsát a trackpaden 😊 Igy már sokkal gyorsabb az elérése, bár az én 2008-as MBP-men nem túl kényelmes, mert ezen még kicsi a trackpad, de az újakon már nem lesz gond.
Ami még érdekes, hogy nálam nem jelent meg az AirDrop a finderben.. lehet azért mert már lassan 3 éves lesz a gépem, és régebbi gépeken nem támogatott ez a ficsör? Egyébként még pont megütöm a minimum konfigot a Lionhoz, Core 2 Duos gép kell neki legalább, ez meg az egyik elsõ ilyen volt. Ennek ellenére tökéletesen megy rajta a rendszer, csak ezt az AirDropot hiányolom.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Itt, 1:03-tól. Szerintem egyáltalán nem zavaró, vicces ahogy 2 ujjal dobálod az oldalakat. Ha lassan csinálod, akkor látod 1x-e mindkettõt, ezt a videón is csinálja. Az egész valahogy természetes, egyáltalán nem tolakodó.
...vagy csak az animáció része új? Akkor felesleges, egy böngészõ nálam ne tolakodjon, ha visszalépek az elõzõ oldalt akarom látni, nem egy lapozásanimációt.
A Mission Control + vertikális Spaces + a közéjük ékelõdõ full-screen appok iszonyat kényelmes workflow-kialakitására képesek. Az új multi-toch gestureök meg még egyszerûbbé teszik a navigálást közöttük. Kell pár perc, hogy ráálljon az ember agya, utánna viszont iszonyat kényelmes az egész. 3 ujjal lapozol a Spaces-ek és full-screen programok között (ha valami messze van és lusta vagy sokat lapozni, akkor 3 ujj fel a mission controlhoz, és át tudsz klikkelni a sor végére).
Safariban is jelen van a lapozás, 2 ujjal elõre-hátra tudsz lépegetni (back-forward), de itt is olyan mintha lapoznál. Igazából nehéz ezt leirni, látni kell. Az oldalakról ahova vissza mész "back"-el készit screenshotot a program, és amikor visszatérsz rájuk olyan mintha lapoznál oldalak között.
Egyedül a Launch Padnak nem látom sok értelmét, programokat eddig is spotlightból inditottam, szerintem továbbra is onnan fogom. Sokkal gyorsabb benyomni a cmd+spacet, és beirni a progi elsõ pár karakterét, mint elinditani a LP-et és ott kikeresni az alkalmazást. Tényleg nem tudom mi értelme volt ezt berakni...
Szóval fasza lesz ez nagyon. Mondjuk már most meglepõen gyors és jó rendszer ez a dev preview. 1-2 bugot, meg lefagyogató 3rd party programokat leszámitva atomstabil és gyors az egész. Holnap felteszem rá az Officet, és ha tûrhetõen fog mûködni lehet tovább fogom használni hétköznap is 😊
http://gaborszantai.co.uk/
"tudsz arra valami boztonsagos megoldast, hogy elerjem az imac vinyojanak tartalmat egy masik macrol?
gondolok itt arra, hogy sleep modeban van a gep, de fel tudom ebreszeteni a macbookomrol mo-rol es a vinyorol az adatokat tudnam olvasni"
Mi erre a legjobb megoldás?
thx
http://gaborszantai.co.uk/
"Az alaplapok egyik fõ alkotóeleme a réz, melynek átlagára folyamatosan növekszik. Jelenleg egy tonna rezet 9500 dollárért lehet vásárolni, ami a jelenlegi árazás mellett túl magas költség, így a gyártóknak árat kell emelni a megfelelõ haszon megtartása érdekében.
Az iparági források szerint az év elsõ felében többnyire 5-10%-os áremelésre lehet számítani, de egyes termékek esetében a 15% sem zárható ki."

Zsír, bár kcisit furcsa hogy 1 klikk nem visz azonnal az adott Space-re, meg kell majd szokni...
Érdemes megnézni a többi videóját is a srácnak, bemutatja a Lion újításait.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597