Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Pages is governed by Inspector > Text > More > Language instead of the system preferences." - megtaláltad te is / ismered / próbáltad?
forrás forrás2 (itt egy brazil hozzászóló ír talán értelmeset)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Van ugye a TextEdit és a Pages. Mindkettõ Apple szoftver.
A spelling jelenleg automatikusra van beállítva, de a jelenség direkt nyelvállításnál is érvényes:
Texteditben írok, bemásolok angol vagy magyar szöveget, az adott nyelvnek megfelelõen ellenõrzi a helyesírást.
A profi(?) Pages meg mindent aláhúz, teljesen mindegy neki a beállítás. Komolyan mondom napról napra egyre jobban ki van a faszom az Apple baromságai miatt.
http://gaborszantai.co.uk/
2.2-es galaxy s-en a gyari bongeszo 5855 ms-t csinalt, firefox 2684-t. ez utobbinal egyedul az ipad2 csinalt jobbat, ami meg meg sem jelent 😊
mondjuk az androidos teloknal nem irtak oda h melyik bongeszovel csinaltak, pedig az nagyon nem mindegy.
Last Release: July 27, 2010
Days Since Update: 221 (Avg = 226)
illetve korábban már pletykáltak arról, hogy nemsokkal a macbook után jön az új imac is, más kijelzõméretekkel és gondolom az új intelekkel
Ami nagy dolog, hogy 30 ezerért az alap Wifis változatot hozzádvágják (és legolcsóbban duplaennyiért lehet konkurenciát kapni). Hátránya, hogy Magyarországon a meglevõ nagyobb elektronikus könyvesboltok nem az õ formátumukat használják (ráadásul DRM-esek), így onnan nem lehet vásárolni - külföldrõl viszont lehet, az Amazontól (mert az õ formátumukat pedig csak a Kindle olvassa, ezt hívják komoly árukapcsolásnak). Ennek örömére a felmérések alapján a Magyarországi ebook olvasók több, mint fele Kindle.
Blogom nincs, itt beszélgetek SG-n, ez nekem pont elég online jelenlét 😊
franc0: én például egy tohonya, puhány ember vagyok, mégis kifejezetten jól esik az a kis súly a hátizsákban. 😊
Szerintem egy kicsit ott van e mögött a "szokásos" Apple rajongós "ha valamit az Apple megváltoztat, akkor az úgy jobb" felfogás. Mert nem tudom, hogy tudat alatt vagy szándékosan, de sokan vannak ezzel így. Emlékszem amikor jött a 3GS, mert a fikázóktól, hogy háhá de szánalmas a felbontása, mire a fanok visszavágtak azzal, hogy hülyék vagytok ez így tökéletes, kell a francnak nagyobb felbontás, aztán jött a retina display és hirtelen ez lett minden idõk legjobb dolga, ami telefonnal történhetett. Nem ragozom tovább, szerintem érthetõ, hogy mire gondolok.
Így van most ez is. Általános iskola alsó tagozatos gyerekeknek vannak sokkilós hátizsákjaik és nem nyöszörögnek, de most, hogy kijött az 1 kilós laptop hirtelen a 2 kilós már "használhatatlan".
És persze akinek nem inge...
Dzsini: a kindle cuccokkal nem lehet jól böngészni? Egyáltalán nem ismerem õket, nem láttam, nem is olvastam róla, de úgy tudom jóval olcsóbb a tableteknél.
Amúgy van blogod? Adsz linket? Olvasgatnám.
Végezetül ArchAngelnek jár a poénért egy videó 😄
És persze mindenkinek, aki szereti:
Az elsõ ilyen termék ugye a PC volt a 70-es években. Akkor is mindenki hülyén nézett, hogy ezt meg mi az istenre fogja otthon használni, mi ez az értelmetlen, drága kütyü? A gondolatmeneteket folytatva a PC megjelenésével is mesterségesen generáltak igényeket, amikre elõtte az embereknek qrvára nem volt szükségük. Aztán látjuk, hogy mik sült ki belõle 😛
Hogy a táblagépeknek mi a jövõjuk azt majd meglátjuk...
most szarul erzed magad? 😄
Ha elsõsorban csak olvasnék, akkor jó lenne az iPad - netezni olvasási szintig lehet rajta, zenét hallgatni, filmet nézni, stb. lehet rajta, kényelmesen, jól, egy emailt meg lehet rajta írni, vagy hozzászólni egyszer-egyszer egy fórumhoz, facebookhoz.
Ha viszont inkább alkotó tevékenységet folytatok - pl. aktívan fórumozok, blogot írok, szövegeket írok, képet, egyebeket szerkesztek, akkor egy laptop jóval kényelmesebb lehet a szélesebb funkciók, a nagyobb, rugalmasabb tárhely, és nem utolsósorban a billentyûzet miatt.
Én eszerint alkotónak tartom magam, szeretek és szoktam beszélgetni fórumokon, több szöveget gépelek be, minthogy az egy érintõképernyõn kényelmes legyen (a külön billentyûzettel együtt is valószínûleg kényelmetlen lenne számomra). Bátyám például az interneten nagyjából képeket néz, elolvas naponta 3 emailt, ha pedig photoshopozik, arra van egy kétmonitoros nagy, asztali gépe - amit csak emailolvasás és pár netes kép megnézegetése miatt nem kapcsolna be - õ olvasó, és nagyon szemez az iPaddal, mert pont arra való, amire õ sokszor használja a gépet, feleslegesen.
csilivili okostelefonom meg nincs, enyémmel csak telefonálni lehet, szóval szerintem ez teljesen kifogja váltani az átlagos laptophasználatomat
gyurni meg nem gyurok mar, utoljara megboldogult nagymaminal kakaoskalacsot, de azota tesztat sem nagyon eszek😊
Hát nézd, a súly dolgot megértem. Csak mondjuk engem pont nemérdekel, heti 3-4x gyúrok...
Tisztában vagyok a felbontásokkal. Szerintem az megintcsak tökmindegy a legtöbb embernek. Nekem a bajom inkább a 13.3"-el van, az kicsi ha sokat használod. A 15,4" meg nagy. A 14.1" a fasza nekem. (egyik fõ indoka, amiért ThinkPad-re váltottam)
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
A 13-as 2kg, mig az Air 1 - ezt mar megerzed, ha a felszerelesed melle teszed, fotozashoz keszulve.
Raadasul az Air felbontasa (a 11-ese is!) jobb, mint az MBP-nek. Ez pedig nalam nagy elony a kepek ellenorzesenek is, de netezesnel is. 1280 sok oldalnal keves. A 13-as Air pedig a 15-os MBP szintjen van. (1440)
De mint mondom, nem szerkesztesre kell, mert ha eleg eros is lenne, a PS-ben a felbontas miatt a panelek eltakarjak a kep harmadat.
Persze ez mind feltetelezes, nem fogom lecserelni.
Ja az egy másik érdekesség, hogy mióta trendi lett a Mac, baromi sok képszerkesztõ meg videóvágó lett hirtelen mindenhol 😊 Nyugi, tudom hogy te például pont az vagy, de érted hogy értem.
Az Air mitõl jobb? Most komolyan. Az SSD miatt? Hát teszek bele bakker.
Hiába mondjuk, hogy ilyen meg olyan igények, a többség azt veszi amit elétolnak, meg cool.
Mondjuk ettõl még lefikázom aki hülye, más területen is.
Ott vannak az OSX eszkozok, amelyek megjelenitik a Flasht es szerkeszteni is lehet rajtuk. De az IOS eszkozok ebbol a szempontbol hasznalhatatlanok (az Android is, de az legalabb betolti es osszeomlik).
Peldaul csinalok egy online portfoliot, most mar van lehetosegem leforditani a flast az IOS eszkozre es a legtobb online kepmegoszto, portfolio oldal kinal iOS app-ot ezekre az esetekre, csakhogy a legtobb ilyen oldal, galeria, blog nem az utobbi ket evben jott letre, ezek pedig elerhetetlenek.