Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
gondolom azért mert az amcsi store-ból vásárol, gift carddal.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Nem tudom, milyen alapon vonhatják le az amerikai áfát tõled, ha nem is amerikából vásárolsz. Akárhányszor rendeltem amerikából cuccot, sose rakták rá a kinti sales tax-et.
passatgt
biztos tetszik nekik a Neoton Familia az itunes store-ba😊

GregSB
Ez csak azét különös, mert eddig az Apple nagyjából azonos szinten kezelt minket a Csehekkel, bizonyos esetekben meg rosszabbul (már ami a termékek / szolgáltatások megjelenését és a supportot illeti).

Persze ez nem baj, csak furcsa 😄

sok helyen mar tuti raktaron van. pl nemet eBay-en is mar arulgatjak "raktarrol azonnal". persze nagy ciganyok. legkisebb modell-t vmi 850 euro korul.😊

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

passatgt
appleblogon Handras kommentje:
"az xms.hu-n tovabbra is marcius 25 szerepel a banneren, nyilvan nem veletlenul..."

nem meglepo. lehet, hogy eltoljak a kisebb orszagokban a megjelenest, de szerintem egesz europaban is akar.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

GregSB
Csehországban eltolták az iPad 2 lancsot Április 25-re. a magyar honlapon még márc 25 van kint...

vegulis amerikaban eleve bevett szokas, hogy a boltokban netto arat tuntetnek fel. a kasszanal jon hozza az ado.

Oh. Cseles..😊
GregSB
Mivel az AppStoreban nettó árak vannak feltûntetve. $0.99-es játékok után nekem is $1.1 - $1.2-t szoktak levonni (nincs bankkártyám megadva, amcsi store-t használok gift carddal, szóval ez nem tranzakciós díj).

Amúgy nekem is mindig többet vonnak le.
Mnemomic
Múltkor se került mikor indult. Akkor is többet vontak le. Most írtam nekik. -az Applenak. Ekkora ingadozás nincs meg ez nem szokott gond lenni. Még arra gondolok, hogy erre még eselteg rámegy a 25% Áfa?

Tikal
Majd mikor megküldte az iTunes a számlát, akkor majd kiderül hol a turpisság, de gyanitom a bank vont le többet, illetve csak zárolt, az árfolyam ingadozás miatt, a többlet visszakerül majd a számládra..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Mnemomic
Ott nem lehet gond, -OTP-s amúgy- mert ha bárhol máshol vásárolok- Amazon, TheHut- ott mindig úgy vonak le amennyit kell.

Tikal
a bankodnál kérdezõsködj...

Mnemomic
Hi!

Megint gondom van az AppStore-al. Egyszer már írtam, hogy többet vontak le. Most megint vettem egy programot 15 Euroért. Mikor megvettem rögtön levonak 580Ft-ot megint, most meg le akarnak még vonni 4422-õt ami sehogy sem 15 Euro, meg ugye egszer már levontak 580-at.

Múltkor is legalább 500Ft-al megkárosítottak. Veletek nem fordult elõ ilyen?

Tikal

I.C.ram
Magyarul egy 5ezres alkatrész cserével megoldották 😄
passatgt
<#taps>

grizzly21
Az i-doki nem volt rossz tipp, mar nem tudom ki adta de koszi! Most hivtak (miutan az istyle-ban mondtak hogy 250-ert lehetne uj alkatreszt venni ezert inkabb megerne ujat vennem), hogy igen a videokartya volt rossz (az istyle-ban rakerdeztem, es azt mondtak, nem tudjak pontosan mi a baj de biztosan nem a videokartya, lol), es 40-be kerult hogy megcsinaltak.

GregSB
Jah 😄

Van mágnes az iPadban is, de azért megnézném mennyire tartja ott a hûtön egy izmosabb nyitás-csukásnál 😊

pyrohun
azért megnézném, amikor hanyagul kinyitják / becsukják azt a hûtõt 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Tikal
jobb mint a post it cetlik! 😊

Dzsini
Azért szerintem kipárnázták alatta a konyhakövet, biztos-ami-biztos alapon 😊

(a Zepöl feltalálta a mágnest, és a Zemberek örvendeztek vala 😄 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
A SmartCovernek van egy keveset emlegetett fícsörje is 😊

Zsoltika 007
Gondolom az alu házat nem szereti

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

I.C.ram
Asztaliknál szopás csak. Az én MBP-m is sokkal erõsebb jelet kap, pedig 1 szinttel még lejjebb is van, mint a router. Az asztalik aiport cardja ugyanaz, mint a notiké. Legalábbis nagyon hasonló. Hardver tök ugyanaz. Szerintem az antenna szarabb, ami meg a házakban van, tehát semmi köze a wifi kártyához. Én úgy orvosoltam a hibát, hogy felraktam custom firmwaret a linksys routeremre, és azon picit jobban bekalibráltam a jelet. Így már sokkal jobb, szinte teljesen megszûnt a szakadás, és lényegesebben gyorsabb a kapcsolat is.
oke, de akkor a regi 17-es MBP-nek miert jo, az uj 13-as MBP-nek miert jo?

lakotarsamnak szinten MBP-je van, semmi baja a wifivel - akkor csak az asztali gepnel szopas?
iMacben nem a laptopok belseje van?

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
Eleve baromi gyenge az airport antennája. Én is beraktam egy airportot egy mac pro-ba, és kb 8-10 méterre van a routertõl. Állandóan szakad, lassú a net, stb. Hihetetlen ócska egy eszköz. Sima USB-s wifivel sokka gyorsabb, és megbízhatóbb, csak ugye szarul néz ki 😞
Dzsini
6 méterrel a 2-3 perc az már akkor tûrhetõ, az már hozhatja az MBP 2 megabites netkapcsolatát. Lehet, hogy a szomszédból zavart rá valaki a csatornára (pl. egy másik wifi router, amelyik ugyanott sugároz), és az iMac antennája zokon vette.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

semmi ilyen nincs kozte, mivel nincs is ilyenunk😊

a zuhanyhoz van villanyos hotarolo, de az sem vonalban😊

6m-re van a router, az MBP pedig 20cm-re az iMac-tol

Dzsini
Apropó a macbook pont ugyanonnan hoz jobb sebességet, vagy máshonnan próbáltad?

Dzsini
Lehet, hogy van valami a router és a gép között, ami rázavar? Elektronikus eszköz, tévé, nagyobb hangszóró... ?

a routeren channelt valtottam, igy 3 percre redukalodott a masolas

passatgt
xms-nél van mindenre kedvezmény, ipad-re 4% (most válaszoltak levélre)

passatgt
Utilites/Network Utility faszán ír minden adatot, érdemes összehasonlítani a macbookéval.

Dzsini
A 100 megát? Az nagyon sok - másik két eszköz között ki tudod próbálni (pl. iphone - macbook)? Bár így is sejthetõ, hogy valami a wifivel van - nem értek a beállításaihoz, meg tudod valahogy nézni, hogy milyen jelszintet meg sebességet ír az imachez?

7 perc

Dzsini
Valami komolyabb méretû (100 mega vagy ekörüli) filet áttolsz innen oda meg vissza, és figyeled, hogy milyen gyorsan végez vele (akár stopperrel, akár ránézésre, nem tudom a mac ír-e adatátviteli sebességet) - a wifi ilyen közelrõl 6-8 mega/sec körüli tempót ideális esetben ki tud hozni (ez az 54 megabit vége), vagy 15-20-at (ez a 108 mbit). Tehát ha a 100 megát fél percen belül átviszi, akkor rendben van a kapcsolat.

azt hogy tudom tesztelni?

Dzsini
Az adatáramlás két gép között milyen wifin át? Ha az is lassú, akkor az iMac wifi antennájával lehet a zûr.

Nagyon kellene a segítség, mert megbolondulok.
Van egy iMac-em, amin elviselhetetlenül lassú az internet, ráadásul gyakran ingadozik is.
Mellette van egy MBP, amin ellenben gyors.
Mindkettõ wireless csatlakozik a routerre, nem is tudnám megoldani máshogy és nem is akarom.
Ha minden más eszköz offline, az iMac akkor is hektikusan viselkedik, függetlenül attól mikor és hány eszközzel kell osztozni a neten.

Mit kellene csinálnom, mi lehet a baja?
Tehát van net, de lassú a többi eszköz kapcsolatához képest és ingadozó.

Lassu szuz Safarival szuz Chrome-mal is, jogjavitas, reset is megvolt.

Speedtest.net szerint:
iMac: 0.47 Mbps / 0.19 Mbps
MBP: 1.81 Mbps / 0.55 Mbps

(ez a meres kb. az atlag, de amig az MBP szinte alig tert el, addig volt, hogy az iMac nem is tudott csatlakozni, de volt mikor adott 1.7 Mbps-t)

passatgt
valakinek van infója a diákkedvezményrõl?
csak macekre jár, vagy igényelhetõ ipod/ipad-ra is?
az xms-nél azt írja, hogy minden apple termék, a többinél meg azt írja, csak a macekre vonatkozik.

Dzsini

Dzsini
Gondolom azon (is) múlik, hogy melyik országban foglalkoznak egyáltalán a refurbished cuccok forgalmazásával - a HP renew és a Lenovo hivatalosan is árulja nálunk az ilyen dolgait (amikor keresgéltem ~2 éve ezeket találtam), igaz ezeknél oda kell figyelni a lokalizációra is, simán lehet találni teszem azt svéd billentyûzetes és oprendszeres példányt, 2-3 napos szállítással, 2 év garanciával, 1 évvel ezelõtti modellt, harmadáron 😊

Ahogy az Apple az EU piacot látja, szerintem nem nagyon fognak ilyesmivel foglalkozni... de létezik, és ez azért jó.

passatgt
"iPad 2's Smart Cover Repairability Score: 0 out of 10 (10 is easiest to repair)"

😄

Dzsini

Na, errõl nem is tudtam. Érdekes.
Ezek szerint akkor mégse volt olyan nagylelkû az az ajánlat.
Na ez kimaradt: de hivatalos forgalmazásról nem tudok.
Maszek szervizek viszont szinte minden alkatrészt cserélnek "refurbished" cuccokkal. Lehet, hogy oda "vándorolnak" ezek a termékek... 😊