Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugy nez ki tenyleg szukos lesz az iPad 2 nyitokeszlet itt EU-ban. irtam az itteni (Nemeto.) Saturn-nak, hogy naluk lesz-e egyaltalan (eddig ugy tudtam, csak Apple Store-okban lesz). nos 25-en 17 oratol (miert nem reggel nyitaskor...), de igen korlatozott darabszamban, szal semmi elore foglalas. helyszinen sorbanallas es gyilok...

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Dzsini
Mert õk végtelen szeretettel, kézzel helyeznek el minden bájtot a vinyón, végül maga Steven Paul Jobs helyezi el a parancsikont a képernyõn, és ezt az extra törõdést hálálod meg némi plusz pénz fizetésével 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nekem mar megvan, csak tegnap nezegettem, hogy mennyi lenne egy jobb MBP + monitor az iMac helyett es akkor vettem eszre az AppStore-os emlekeimhez kepest remiszto arat😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
A telepítés komoly fáradalmai nem érnek meg neked 100 fontot? 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Koszi, szepen lehuzzak a naiv embereket...

(nincs VAT, az a UK arakban mar benne van)

franc0

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
45 GBP (+Fa)

passatgt
63 euró

Az OSX-es AppStore-ben mennyi most az Aperture3?

En nem latom, mert "installed", de ha veszek egy gepet es kerem pre-installalva, akkor 173 GBP.
Ugy emlekszem, hogy 17 GBP volt amikor megnyitott a store.

passatgt
alapból megy usb-s billentûyzet, usb-s headset (hang ki és bemenet is van) meg még egy csomó dolog😊

GregSB
Nem mûködik, a camera kit csak fileok másolására jó gyárilag. Jailbreak után persze sok másra is, de szerintem a netezés nem fog menni így.

GregSB
Ha jól tudom a világon sehol nem árulják kártyafüggõen, mindenhol függetlent kapsz 😊

GregSB
Mûködni fog, és bármelyik szolgáltatónál tudsz venni SIM adaptert, ha vissza akarod tenni a mobilnternet-pendriveba a microsimet. Asszem egy 3-as csomagot adnak 600 Ft-ért.

Starkingben vásárolt az már csak független. Csak azért kérdeztem, mert tudom, hogy normál sim kártyával nem müxik. Köszi a választ!😉
passatgt
az ipad független, megy vele minden

en meg azon gondolkodtam, hogy nem-e mukszik egy ilyen pendrive-os internet Camera Kit (vagy hogy hivjak) segitsegevel.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Dzsini
Nem, a Kindle-k rendelésénél (ha nem sokat rendelsz egyszerre), átvállalnak minden költséget, csak az eszközt (139 vagy 189) + 20 pénzt kell fizetni a postázásért.

Nem volt semmi kötözködés - kedd délután levonták a pénzt, szerda reggel eljutott a cucc az UPS-hez, õk csütörtök reggel küldtek egy magyar nyelvû nyilatkozatot, hogy érkezõben egy eszköz, nyilatkozzak:
"Tisztelt Ügyfelünk,

Fenti fuvarlevélszámon küldeménye érkezik, kérem a mellékelt vámkezelési megbízást kitöltve és aláírva visszaküldeni a következõ címre:

[email protected]

Kérem minden esetben ezt a központi e-mail címet használják, mert vámügyintézõink egymástól eltérõ munkaidõben dolgoznak!

Kitöltendõ rovatok: megbízó neve, címe
szállítási cím
árumegnevezés ( magyarul)
dátum és aláírás"

(egy .doc-ot kellett kitölteni és elküldeni emailben, még saját kezû aláírás se kellett) - majd csütörtök éjszaka befutott Európába a csomag, péntek reggel Vecsésen volt (a vám ügyintézése a nyomkövetés alapján jelentõs 20 percet vett igénybe) és délben csöngetett vele a futár.

Azon filózok, ha van egy vodás mobilinternetem, ami ugye egy pendrive benne egy SIM kártyával. Ha kivágom microsimmé és beleteszem egy 3G-s iPadbe, akkor az mûködni fog?
grizzly21
"ki kellett töltenem egy nyilatkozatot, amely szerint az Amazon átvállalja a vám és ÁFA kifizetését az importálás során, erre figyelmeztettek is, hogy a futárcég kérdezni fogja, és ezt kell válaszolni"

Ez hogy is van? Mert en eddig akarmit rendeltem nagyobb ertekben (200 dollar felett), azt mindig megvamoztak/megadoztattak, kb 30%-ot kellett fizetnem pluszba. Itt most nem kotozkodtek a vamnal, siman megjott a cuc?

Bercy
Kösz kösz.
Bercy
Meg tudja valaki mondani annak az appnak a nevét amivel windows szerû elõnézeti képeket lehet varázsolni a dock-hoz?
GregSB
Minden le van írva az Apple support oldalán... angolul. Sajnos az "its just works" életérzés leginkább a fõ piacon, az USA-ban érvényesül teljes egészében, ahogy Dzsini is írja.

jaja, ranyomtam, mondom ugysincs most kartya regisztralva, aztan kiirta szepen, hogy ez nekem ingyenes.
vegulis nem rossz ez, ahogy elnezem. vegtelen szamu iOS eszkoz egy gephez az szep. a kis macbook-on meg majd deaktivalom.😊

Dzsini
Mert az Apple (ahogy az Amazon) piaca az Egyesült Államok, máshol csak jelen van valamennyire.

Dzsini
Igen, én is gondolkodom azon, hogy átköltözök az Egyesült Államokba az Amazonnál - 2 helyett 80 ezer ingyenes könyv + tucatnyi plusz ingyenes tartalom a Kindle-re... (a megvásárolható 600 helyetti 820 ezer könyvrõl nem is beszélek)

Ez van, ha egy cégnek egy fõ piaca van, és a többi az "csak úgy" létezik...

Nyilván képletesen értettem a dolgot, csak összefoglaltam kinek milyen bajai voltak az elmúlt fél napban (amikre nyilván van megoldás).
Csak hogy is mondjam... Ez nem éppen az a "Just works" életérzés.
GregSB
Az oregoni regisztráció meg csak az én egyéni igényeim miatt van, sok haverom elvan a magyar Storeban is. Egyébként az sem tartott tovább 5 percnél, kigúgliztam egy random címet és azt adtam meg, az Apple ezt soha nem vette szigorúan.

Tikal
Mivel amcsi storeban eleve nem vásárolhatna.... mivel gift kártyával vásárol gondolom a rendszer rádobja az áfát, ugyanis gift kártya nem kapható itthon, tudtommal. hát ennyi. ha kártyával fizetne akkor nem terhelne semmit, de akkor csak a hazai boltbol tudna rendelni.. hm?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Te mégis mirõl beszélsz? Nem veszik el semmi, a felár nem random, hanem a helyi Áfa, az authorizáció meg 2 mp-ig tart, és lehetõséget nyújt pl arra, hogy 3-4 haver vagy családtag közösen használjon egy Accot, és közösen vegyen meg mindent az eszközeikre, szétdobva a költségeket.

SlickAdam: rákérdez, de nyugodtan nyomj a buy gombra, nem fog pénzt levonni.

GregSB
Sokan elfelejtik deauthorizálni a gépüket eladás elõtt, de van egy gomb, amit évente 1x nyomhatsz meg az acc info alatt, és az törli az összes gép authorizálását.

vagyis nem. 2 gep van aktivalva, tehat mar ez is. ennek ellenere ramegyek a mar letoltott programra a store-ban es rakerdez, hogy tenyleg meg akarom-e venni...

Random felárak, oregoni regisztráció, elveszik a már megvett termék, max öt gép, authorizáció...
Ilyenkor örülök, hogy nem használok iTunes-t.

Azért kíváncsi lennék, hogy ha a VALVe meg tudja normálisan oldani a dolgot, akkor az Apple miért nem.
aha, mar nezem. 2 gepet ir authorizalara, pedig csak a kis macbook-on lett eddig aktivalva.😞

GregSB
Egyszerre 5 gép lehet authorizálva egy accountra, és végtelen iOS eszköz (bármennyi iPhonera vagy iPod Touchra fel tudsz tenni 1 accra megvásárolt cuccokat).

Ha új gépen akarod leszedni a már megvásáolt alkalmazást, akkor elpször authorizálni kell a gépet (iTunesban Store / authorize). Utánna be kell lépni a sotreba az accoddal, majd rányomni a vásárlásra. Ezután szólni fog hogy már megvetted, ezért ingyen letöltheted.

passatgt
15 új hozzászólás, már azt hittem kijöttek az új imac-ek😊

Dzsini
Te igen, de lehet, hogy mások nem, ezért írtam be.

Dzsini
Valószínûleg igen, általában az a szokás. (bár ki szokták írni azt is, hogy az árak adótartalom nélkül vagy azzal szerepelnek, és a vásárlás leokézásakor már a konkrét értéket kellene írni)

(érdekesség: nekem pl. a Kindle vásárlásnál (Amazon.com-ról, Kentuckyból jött kedd délutáni rendeléssel péntek délelõttre) ki kellett töltenem egy nyilatkozatot, amely szerint az Amazon átvállalja a vám és ÁFA kifizetését az importálás során, erre figyelmeztettek is, hogy a futárcég kérdezni fogja, és ezt kell válaszolni)

I.C.ram
Én ezt nagyon jól tudom. 3 évig minden évben 2-3 hónapot kint éltem. Sokszor rendeltem online kint is, és ha olyan boltból rendeltem, aminek nincs képviselete a címzett államban, akkor nettó árat vontak le mindig. Az Apple-nél ugye ez nem játszik, mert minden államban ott vannak kb.
ha mar itunes store. ugy tudom egy profillal 3 gepre tolthesz le egy megvasarolt termeket. nos nekem van egy profilom, amivel a regi itouch-omra vasaroltam meg par progit. magyarorszagi reg. nos az itouch azota elkelt, de most van nalam egy masik, szoval gondoltam letoltom ujra a cuccosokat (igaz most egy masik laptoprol). belepek a store-be, kikeresem a progit, de ujra ki akarja fizettetni. semmi olyan, hogy mar megvettem volna. megtalaltam a korabban vasarolt dolgok listajat, de az csak egy egyszeru lista, semmi lehetoseg nincs ujra letolteni. hogy is van ez?

GregSB
Szerintem a magyar AppStoreban is nettó árak vannak feltûntetve €-ban.

Dzsini
Államonként más és más az ÁFA értéke az Egyesült Államokban, 0-13% között - ezért is a nettó árakat írják ki mindenhova online, mert ha te XZ államban laksz, akkor az ottani adóértéket hozzászámolod automatikusan.

GregSB
Szóval az amcsi ITS nem egy nemzetközi piactér, csak USA-ban élõ embereknek szól. Nekem, mint magyarnak a magyar AppStoreba kéne beregisztránom és onnan kéne vásárolnom, de fog a fene, amikor olyan Appok nincsenek fent, mint a Google Earth, vagy a Nimbuzz, a sok bagópénzért kikölcsönözhetõ filmrõl / sorozatról eg nem is beszélve (már régóta felirat nélkül nézem az angol filmeket / sorozatokat, szóval nekem nem okoz gondot hogy nincs szinkron / felirat).

I.C.ram
hát azt nem tudtam, hogy csak amcsi lakosok regelhetnek oda, bár nekem is van usa accom, de nem használom.

Az apple azért vonhatja le tõled az áfát, mert VAN Oregonban is boltjuk. Ha nem lenne, akkor nem igazán vonnák le.
GregSB
Azért, mert az amcsi ITS-ba csak USA területén élõ emberek regisztrálhatnak be. Én is Oregonban élek egy kis városkában a regisztrációm alapján, gondolom az ottani adót vonja le minden vásárlásért. Hülyén fogod fel a dolgokat, amikor veszek valamit az ITS-bõl az gyakorlatilag olyan, mintha bemennék egy oregoni közértbe, és ott levennék valamit a polcról és kifizetném.

Vagy akkor szerinted egy amcsi állampolgárnak, aki be van regisztrálva az ITS-be, és elmegy nyaralni valahova akkor mindig a helyi adókat kéne kifizetnie, nem az otthoniakat? 😄D

(BTW azért használom az amcsi storet, mert sokkal nagyobb a választék, semmi más miatt)

franc0
Na álljon meg a nászmenet.

Te ezt írtad: "Nem tudom, milyen alapon vonhatják le az amerikai áfát tõled"
Erre mondtam, hogy jogosan rádverhetik, ha ez történik kár sírni. Az hogy NEM SZOKTÁK, az már egy teljesen másik kérdés.

I.C.ram
nem tudom, hogy feltûnt-e, de online webshopokról beszélünk. Amerikában NEM szokták az áfát ráterhelni soha, ha külföldre megy a cucc.
franc0
Szóval szerinted ha idejön hozzánk egy angol turista, akkor nettó áron kell kapjon mindent?
A Fiz.ÁFA az eladó cég könyveiben jelenik meg és õ fizeti be az államnak. Szerinted az Apple utalgat a magyar államnak a te vásárlásaid után?

ez nekem magas. ha angliabol rendelek barmilyen media formatumot, akkor is azon az aron kapom, mint a tobbiek. szoval kinek is adozom akkor?

I.C.ram
és? én is amerikai boltokból rendelek, mégsem rakják rá az áfát. Sõt, amikor Amerikában voltam, és rendeltem valamit másik államból, és nem volt az én államomban boltja/székhelye a cégnek, akkor is nettót számláztak ki.