Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Atyaúristen...

http://gaborszantai.co.uk/

3G-sek sajna maradtak 😞

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

franc0
Igen jelentõs erõsödésen van túl az euró a dollárral szemben, az lett volna a pofátlan, ha nem csökkentik.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Még1 tipp: ha gyorsan akarsz programokat bezárni, akkor CMD+Tabbal elõjön egy ikonos váltogató, mint Windowsban Alt+Tabra. Nyomva tartod a CMD-t, Tab-al kiválasztot a progit amit le akarsz zárni, majd rányomsz a Q-ra (a CMD nyomva tartása mellett) és bezárja.

passatgt
chrome-ba nem megy, csak cocoa-s appokban (gyakorlatilag azon kívül mindenben)

az elso tipp nem mukodik, a masodikat koszi

passatgt
pár tipp😊

a kurzort valamelyik szó fölé helyezed, majd megnyomod a cmd+ctrl+d-t
exposé-ban a cmd+1-el név szerint rendezi az ablakokat, cmd+2 programok szerint, tabbal pedig lehet váltogatni egyesével

nemet oldalon mar fellottek az iPad-okat, bar meg nem rendelhetok. a sima wifi-s modellek olcsobbak lettek 20 euroval, 480, 580, 680...

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Bercy
Volt egy másik hasonló bejegyzés is homáron. Ott a srác fogyasztóvédelemmel kezdett fenyegetõzni, hogy kicseréljék a telefonját, de ki is cserélték akkor egybõl.
Tiszta szégyen ez a t-mobile...

Más: ma van az osx 10. szülinapja 😊
GregSB
Egy kis update a történettel kapcsolatban: ügyvédi felszólítás után kicserélik a telefont egy újra.

Azért szomorú, hogy ilyen ezsközök árán adják csak be a derekukat.

Oké, APN-t elfelejtettem beírni. Tárgytalan.😊
alap eu-s arakrol beszelek. ha otthon olcsobb, az meg jobb 😊

passatgt
xms-nél olcsóbb lesz elvileg mint volt

Hello megint. Elkéne egy kis segítség, ha valaki jártas a 3G-s iPad körökben. Van egy céges mobil internetem (Vodafone) amiben egy normális sim kártya volt. Bementem a vodához, és mondtam, hogy kéne egy micro sim, hogy iPaddel tudjam használni. A srác adott is sõt, még egy adaptert is, hogy tudjam használni a pendriveon is a számítógépen. Berakom az iPadbe, felismeri, kiírja, hogy Vodafone HU 3G, de amikor rámennék mondjuk a Safarira ezt írja ki: "A mobil adathálózat nem aktiválható. Ön nem rendelkezik mobil adatszolgáltatási elõfizetéssel.". Ha visszarakom adapterrel a pendriveba és bedugom a gépbe ott gond nélkül mûködik. Mi tévõ legyek? Találkoztatok már hasonlóval? Köszi elõre is a segítséget!
(ui.: ki- bekapcsolás már volt, pin kódot is kért, el is fogadta)
ha erdekel valakit: voltam ma Apple Store-ban, kerdeztem az eladot penteken mikortol kaphato az iPad ill. az arat is. azt mondta marad minden annyi, mint az elsonel. persze ez varhato volt, csak felroppent par pletyka 10-20-30 euros dragulasrol.

Hát igen. De legalább annyi eszük lett volna, hogy visszaírják az eszköz nevét az eredetire és akkor kb észre se veszem..😊
igy kicsit masabb a helyzet. a tornyosulo mennyiseg miatt lehet beszoptam volna en is. de azert e "kis's" eleg erdekes. en leginkabb ezen haborodtam fel.

Oké, még a témához hozzátennék két dolgot, nemtudom számít-e.
Egyik, hogy a laikus bátyám is furán nézett és a szállítás kedvéért adtak hozzá egy dobozt, ami már koszos és régi volt. Azt mondták, hogy az újabb szállítmányokhoz nem jár.
A másik pedig az, hogy bátyám elmondása szerint ott tornyosultak a billentyûzetek, mind doboz nélkül és onnan vettek ki neki egyett. Azt gondolta, hogy csak nem bontogatják ki az összeset és rakják oda, csak azért, hogy egy használtat új áron elsózzanak.
Mellesleg most is arról írok, tökéletes a bill. és tényleg esztétikailag, illatilag is vadiújnak mondható. Nem vagyok ez miatt felháborodva és nem is csinálok belõle ügyet, de ahogy ti is leírtátok azért felhívtam rá a figyelmet, más ne járjon így.😊
hat ez megint nagy hulyeseg volt, mert nyilvan nem szo szerint ertendo az arcba hajitas.
nem o vette at, hanem a batyja, aki a "nem adunk dobozt"-al nem ellenkezett. otthon aztan kiderult, hogy ilyen nem letezik, szoval valamilyen magyarazattal szolgalniuk kell. es ez a "nem adunk dobozt" nem egyenlo egy kesobbi panaszra adott valasszal.
na most te vagy rohadt lusta vagy, vagy csak nem merned leorditani oket, vagy nemtom, de a reakciod szerintem egyaltalan nem helyes.

Ez miben nyujt tobbet, mint pl. a XBMC?
Ugyanúgy nem szed le subtitle-t.

Windowson az SPlayer minden filmhez lehúzza egy online tárból, nem nekem kell keresgélnem.

Dzsini
Te az arcukba hajigálnád, én meg nem vettem volna át doboz nélkül 😊 hülyeségeket én is tudok írni, csak minek?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nekem 8, en elmennek, te nem. en szeretnem az o szajukbol hallani, te kitalalod magadnak.

Dzsini
Idézném az eredeti hozzászólót: "Na most õ doboz nélkül hozta haza, mert azt mondták neki, hogy ehhez nem adnak."
Itt van, hogy õk mit válaszoltak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lecci nehogymar en legyek itt a hulye, aki a penzeert igenis olyan formaban szeretne megkapni a termeket, ahogy az elvileg el van kepzelve. apple cuccok nem olcso keszulekek, nem 1500 ft-os billentyuzet, hogy zacsibol is jo legyen hasznaltan. en vennem a faradtsagot es elmennek legalabb rakerdezni, meg ha azzal nem is erek el semmit. tobb haszna lenne, mint forumon elmelkedni es elore kitalalni, hogy vajon mit valaszolnanak a boltban. lehet, hogy szo nelkul adnak az ujat.

Dzsini
A híresztelést el lehet kezdeni (megtörtént), a dobálózással semmire nem mész, azt átvételkor kellett volna, most már nincs semmilyen bizonyíték rá, hogy õk nem adtak hozzá dobozt - mi elhisszük, mások esetleg nem, és akkor mi van?

oroy_
Probald ki Plex

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

nem tudom mit tennek es mit lehet tenni. de eloszoris hangosan kirohognem oket es igen, hivnam a fogyasztovedelmet. plusz hangot adnek ennek minel tobb helyen, hogy akar csak 1 emberrel is kevesebb ember menjen hozzajuk. ez itt mar meg is tortent.

Dzsini
Átvette, elhozta. Most visszaviszed zacsiban, közlik, hogy õk adtak dobozt. Innentõl mihez kezdesz? Mész a fogyasztóvédõkhöz?

LoDMaSt
Szerintem, ha mûködik, nem érdemes foglalkozni vele, nem tudod bizonyítani, hogy nem adtak hozzá dobozt, inkább adjanak doboz nélküli mûködõ bill.-t, minthogy egy dobozba visszarakják az esetlegesen nem/rosszul mûködõ visszahozottat, és azt adják oda.

@ Hellomarci

zacsiban adtak oda, holott uj Apple termek dobozban jon. pont. ezen nem kell bizonygatni, nem ovoda ez.

Dzsini
Mit tudsz bizonyítani? Átvette, elhozta.

azonnal visszavittem volna es arcukba hajitottam volna...

Tikal
Valaki visszavitte, neked meg eladták doboz nélkül, mert biztos széttépte az elõzõ tulaj... ja és hazudtak, starkingbe nem megyek ezentúl, éljen az internet <#levele>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LoDMaSt
A doboz nélküliség már gyanús, az Apple fõleg mindent becsomagol kis fekete, vagy fehér dobozokba. 😊
Véglis, ha a számlát odaadták, és gari van rá, biztos a srác, aki visszavitte, a dobozt megtartotta magának.

@ Hellomarci

Vettem a Starkingben (Aréna) egy bluetooth billentyûzetet. Pontosabban vetettem, mert bátyám tett nekem egy szivességet mivel nekem nem volt idõm. Na most õ doboz nélkül hozta haza, mert azt mondták neki, hogy ehhez nem adnak. Ezzel sincs gond, fóliás, tök újnak néz ki, semmi elváltozás (tudjátok mattról fényesebbé változó billentyûkre gondolok a sok használat után). Na de valaki magyarázza már meg nekem, ha a Starkingben vesz az ember egy vadiúj billentyûzetet, akkor miért "kis's Keyboard" a neve?😊 No mind1, túlsokat nem használták, de annyi pénzért legalább az elsõ használója lehettem volna. Vagy legalább figyeltek volna erre. Szerintetek?😊
Melyik a legjobb media lejatszo, ami felismeri a filmeket a gepen, zeneket es iTunes playlistet importal es netrol lehuzza a feliratot?

Nem az XBMC, azt mar sejtem, mert az semmit nem csinal a feliratokkal, hiaba konfiguralom...

Kijött az új peccs, mindenhol azt írják, hogy javítja a macbook pro külsõ monitoros bugját.
Hát.. én ezt nem tapasztalom... :\
Dzsini
Rákeres a Kindle-re, és talál legalább 4-5 segítséget az ebookos oldalakon, ahol screenshotokkal részletezve leírva elmesélik neki, hogy hogy kell rendelni, hova mit töltsön ki, így marad a neten fizetõs kártya hiánya, mint probléma (ilyen keresés nélkül valószínûleg nem is tudna ebook olvasókról, vagy hogy egyáltalán létezik a Kindle - boltban nem kapható). 😊
Persze, értem én a problémát, és tudom, hogy miért lehet kihasználni, de ugyanez volt igaz arra is, amikor még nem lehetett kapni itt iPadot, vagy az aktuális új generációs iPhonet, vagy épp PS3-at, vagy X360-at, elég komoly árréssel. Egy kis utánajárással, maximum pár óra kezdõ netes tudás befektetésével (a Vaterán kívül is rákeresek) komoly árcsökkenést lehetett elérni. De ezt sem teszik meg, így virágzik az ilyen kereskedelem, és néhányan vidáman megélnek belõle.

joebacsi
Bárki, aki
- tud angolul
- ismeri az amazont
- van dombornyomott/internet kártyája/paypal-ja
- nem fosik az elõre utalástól/távoli szállítástól

Persze mi itt mind tech buzik vagyunk, nekünk ez természetes, de ugye azt nem kell külön kiemelni, hogy az innen vett minta nem igazán reprezentatív az össz lakosságra nézve 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ez különösen igaz ebben a topikban. Meg merem kockáztatni, hogy az apple árazási stratégiája sem besz.ár*1,1 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

mindenesetre nem lenne pofam minden nap ott allni a sor elejen es felvasarolni az osszeset a tobbiek elol.

Dzsini
íme a kínálat - 40 ezer és felette a Kindle Vaterán, amikor bárki 30-ért megveheti az Amazonról (40-ért a 3G-t). És veszik, viszik napi szinten.

Dzsini
Ha te vehetnél és eladhatnál többszáz dolláros árréssel megtennéd? Mikor szólt ez utoljára jóindulatról? Ugyan már...

nyilvan csak 1-2 dollarral beszerzesi ar felett es mindezt joindulatbol... not.

joebacsi
Tetvedékek? Kínálatot teremtenek ott, ahol amúgy nem lenne.

uristen mekkora tetvedekek. most neztem egy videot youtube-on, amin elmeseli egy srac a friss elmenyeit (amcsibol gondolom). felkel reggel, nyitas elott kimegy az Apple bolt ele. elotte all egy no es kozli a sraccal, hogy o mar 1 hete minden nap reggel ott all, de sose jut neki, mert mindig ott dekkolt mar hajnaltol egy csomo ferdeszemu egyen, akik az osszes iPad-ot felvasaroltak. hogy miert? hat hogy eladjak a japoknak. ugye naluk el lett tolva a megjelenes. megall az eszem.
persze a nemet ebay-en is van mar 1 hete csomo iPad (azonnal atvehetok). gond annyi, hogy legkisebb modell vmi 850-900 euroert.

meg amugy se lenne nagy a keszlet, amcsiban is orak alatt elfogyott az osszes es atallt a szallitas ido 4-5 hetre. es az meg a foldrenges elott volt (ha jol tudom...)

Dzsini
valószínûleg a földrengés sem tett jót a gyártás tempójának, több mindent importálhatnak hozzá Japánból, ami most parkolópályára került...