Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem csak az Apple, a Gúgli is gyûjt adatokat a felhasználók pozícióiról az Androiddal.
Ez van, aki paranoiás az használjon egy 5110-es Nokia-t, akkor csak a szolgáltatók fogják tudni merre jársz.
(amugy a bill szerintem fizikailag felesleges, engem nem zavarna, ha egy screen lenne, ami esetleg felvenne a hasznalt program shortcut-jait)
http://gaborszantai.co.uk/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Más:
Húsvéti leárazások az Appstoreban.
Tõlem mondhattak volna más készüléket is, én sem tartom fairnek, hogy összemérjük a kettõt 😉
Vagyis úgy gondolom, hogy ahogy nem jogos piaci részesedés szempontjából egy kalap alá venni az androidot és az ios-t úgy nem jogos ugyan ezt tenni a galaxy s-sel (vagy bármely más konkrét androidos készülékkel) és az iphone-nal sem.
akkor ha valaki az android platform mellett dönt akkor válaszson magának egy készüléket, és hasonlitgassa azzal az iphone-t, nyilván több eséllyel indul, ha felsõkategorábol választ magának, ez világos.
"és ha erre az érvre alapozva úgy gondolod, hogy nem jogos összevetni az androidot az ios-sel, akkor gondold végig, hogy jogos-e összevetni a galaxy s-t az iphone-nal."
bocs, de nem én hasonlitom össze, az androidosok, mégpedig azzal hogy mennyivel jobb mint az iphone... magamtól eszembe sem jutna összehasonlitani 😉 Szóval én nem érzem jogosnak, de mások igen, ezzel nem tudok mit kezdeni...
A kezdeti iphone lenyom minden android telot táblázatok azért voltak érdekesek, mert megmutatták milyen sokáig volt képes uralni a piacot az iphone, és ezek a táblázatok még mindig érdekesek egyébként, hiszen most már mindenkivel versenyeznie kell 😊
Azt mondod, ne vessük õket össze, mert iOS-re egyetlen, felsõ árkategóriás készülék létezik, míg androidra rengeteg, változatos teljesítményû és árú készülék, ami miatt nyilván többen fogják venni az utóbbit, tiszta sor.
Ugyan ez viszont fordítva is igaz, nem várható el az, hogy egyetlen, konkrét androidos készülék versenytársa legyen az iPhone-nak, hisz ha valaki az android platform mellett dönt, akkor hatalmas választék áll elõtte, ha csak a prémium árkategóriát tekintjük abból is van szinte minden nagyobb cégnek 1-2.
Szóval amivel érvelsz, az szerintem teljesen jogos, viszont mindenféle vitatkozási és meggyõzési szándék nélkül mondom, hogy gondold végig azt, hogy az érved oda-vissza is hatással van a dolgokra és ha erre az érvre alapozva úgy gondolod, hogy nem jogos összevetni az androidot az ios-sel, akkor gondold végig, hogy jogos-e összevetni a galaxy s-t az iphone-nal.
Ez a rész pedig már minden vitatkozónak szól:
Mindkét cég meghozott egy döntést, követ egy saját üzletpolitikát, ami nem hozható fedésbe egymással, de úgy gondolom, hogy ez minden szintû összehasonlítgatásra kihatással van a készülékek szintjén éppúgy, mint a platform szintjén. Nem illendõ szelektálni ezek közül és a mi álláspontunknak kedvezõ szempontokat figyelembe venni a többit pedig figyelmen kívül hagyni.
Szerintem pont az a negatív jelzõként használt fanbojság legfontosabb ismérve, hogy az illetõ kizárólag feketén és fehéren képes látni a rajongás tárgyával kapcsolatban és nem hajlandó elfogadni azt, hogy az azzal kapcsolatos VÉLEMÉNYEK nem binárisak.
De alapvetõen Dzsini összefoglalta a lényeget... 😄
apropo, nem is tudtam hogy a 4"-os kijelzõ már évek ota alapfelszereltségnek számit, és nem is örülnék neki, ez is felirhatod, ha majd ugy érzed nem veszem magam észre mikor kijott az iphone 5 😊

Eladas:
Apple: csak egy kurva jo sportkocsik vannak a kinalataban
Google: sok autoba szallit hajtaslancot, also kategoriastol a sportautokig
Bevetel:
Apple: sportkocsibol es hajtaslancbol is minden hozzajuk megy
Google: reklamokat ragaszthatnak azokra az autokra, amelyekbe a hajtaslancot szallitottak
Amig az Apple keves sportkocsija sokkal-sokkal tobb penzt termel, mint a Google reklamautoi, addig ez a fontos, nem amit a forumozok gondolnak.
#10805: lesz, majd szeptemberben lehet sorbanallni erte megint negyedmillio forintert hogy a segglyukmeretu 3,5"os kijelzo helyett 4" legyen ami kb minden mas okostelefonnal evek ota alapfelszereles

illetve elsosorban telefonokrol beszeltunk ami android-nal kb az osszes eladast jelenti mig apple-nel csak az iphone eladasokat. de ha a teljes platformot nezed, es beleszamolod a platformhoz tartozo osszes telefonjukat, osszes tablajukat es osszes zenelejatszojukat (meg azt is feltetelezve hogy minden eladott zenelejatszojukon ios fut ami nyilvan kozel sem igaz), akkor is legfeljebb azt mondhatod hogy kb egalban vannak, de az android terjedesi uteme folyamatosan felfele mutat, mig az apple-e stagnal ill. csokken.
tehát mégegyszer: készüléket készülékkel hasonlitsunk, ne rendszert készülékkel. Rajtad kívül ez itt mndenkinek világos mar...
"Ez a premium kategoria vicc, hogy az ar alapjan hatarozod meg, es nem a tudas alapjan."
Ezt mond a Vertunak, aki fél millió Ft-ért árult sokáig alap Symbionos telefonokat, drágakövekkel meg minden szarral feldíszítve 😄
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
itt most a platformokrol volt szo. a kutyat nem erdekli hogy melyik konkret telefonbol mennyit adtak el.
Masik pelda: anno a flash vita alatt ismerte el az Adobe igazgatoja, hogy a sokkal kevesebb OSX user ellenere ugyanannyi Adobe szoftvert adnak el OSX-re, mint Windowsra.
Ugyanez van az Android es iOS eseteben: lehet tobben toltenek majd le Android App-okat, de a fizetokepes piac (akik £0.59-os Angry Birds miatt nem sirnak es nincs is benne reklam) egyelore a Megragott Alma oldalan van.
Gyorsan raneztem Dell-re, pillanatok alatt el lehet erni a £2000-t es meg nem is erzem jonak a konfiguraciot. A felepitest meg plane, ami nem mindegy egy laptopnal.
Ez a premium kategoria vicc, hogy az ar alapjan hatarozod meg, es nem a tudas alapjan. Ennyi erovel lehetne csak a 200 feletti telefonokat premiumnak nevezni, es mivel csak az iphone ilyen draga, ezert az az egyeduralkodo.
A fejlesztok tobbet tudnak keresni az appstore-ban: ketsegtelenul egyetertek, de ez egy uzleti kerdes, nem technikai, azt sose vitattam hogy anyagilag jol megy az apple-nek.
Másrészt amikor az eladásokat nézzük, akkor mindig mindenki a teljes Androidos eladásokkal veti össze az iPhoneét (beleszámolva még a kenyérpirítókat is), pedig õk csak a prémium szegmensben árulnak készüléket. Ha viszont azt vesszük, hogy az egyes gyártók mennyi telefont értékesítettek csak a prémium szegmensben (120.000+os kategóriában), akkor az látható, hogy az Apple önmaga több telefont ad el, mint a 2-3 legnagyobb Androidos gyártó együtt, összesen.
Persze az Android el fog húzni szépen felhasználók számában, de szerinted ez izgatja õket, amikor az oprendszerek terén is 10% alatti a részesedésük, mégis durva %-okkal tudták növelni a Macek eladását tavalyhoz képest?
Az sem feltétlenül igaz, hogy ha az Android sokksl több embert fog elérni, mint az iOS, akkor a programozók inkább azt fogják választani, mint elsõdleges platformot. Jelenleg ugyanis sokkal jobban tudnak keresni a fejlesztõk az App Storeban, mint bármelyik Androidosban. Igazából az Android Marketban a Rovio-n, és pár cégen kívül senki nem tud nagy pénzeket leakasztani, õk is csak úgy, hogy iszonyatosan felhypeolt játékokat (Angry Birds) árulnak ingyen, rengetegen letöltik, és a reklámokból vannak szép bevételeik. Egy igényes irodai alkalmazás, konvertáló progi, média lejátszó, stb, amit nem töltenek le több százmillióan, és éppen ezért $3-$6 között mozog az ára, iOS eszközökön jól fogy, Androidon halálra van ítélve.
Szóval jelenleg a feljesztõk sokkal jobban szeretik a iOS-t, mint platformot, és hidd el, az Apple mindent meg fog tenni hogy ez így is maradjon, és ne történhessen meg az ami a Win - OSX vonalon lezajlódott a 80-as, 90-es években.
mondjuk egy két számot mondhatnál...
iphone eladások
a fejlesztõknek meg szerintem fontosabb a zsé, mint az hogy páran sirnak hogy zárt, meg nehezebb rá fejleszteni, csak keres rá 😊
carmack véleménye
a darabszam az amiben egyre csunyabban lemaradnak ami hosszutavon a profiton is meg fog latszodni.
Bocs, de most hangosan felnevettem. 113%-al több iPhonet adtak el, mint 1 évvel ezelõtt, és 4 év alatt lenyomták a Nokiat a befolyt bevételek trónjáról. "Apple iPhone revenue rose to $11.9 billion in the last quarter, while Nokia slipped to $9.4 billion."
Szerintem is iszonyatosan nyomasztják õket ezek az eredmények.
Elsõ opció lehet, hogy teljesen kikapcsolod a Location Services-t, és csak akkor használod, amikor valóban szükséges. A Location Services melletti gomb OFF-ra állítása ugyanis az összes ilyen jellegû helymeghatározást is kikapcsolja – legalábbis a feladata ez.
Másik lehetõség a számítógépen található backup védelme. Erre maga az iTunes biztosít lehetõséget, csak tegyél pipát az “Encrypt iPhone backup” opcióhoz, és adj meg egy jelszót. Ebben az esetben hiába fér hozzá bárki is a backuphoz, a jelszó nélkül azt elég nehezen fogja tudni feltörni."
Forrás.