Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Hát igen, a jó öreg google, nem is tudom ki gondolta hogy majd pont õk nem 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
szerintem meg olyan kéne mint ez, csak a gombok mögött lenne a kijelzõ, szóval fizikailag benyomható, de minden gombra más képet lehetne rakni😊

GregSB
Mégegy féligoff a múltkori adatgyûjtõs cikkhez:
Nem csak az Apple, a Gúgli is gyûjt adatokat a felhasználók pozícióiról az Androiddal.

Ez van, aki paranoiás az használjon egy 5110-es Nokia-t, akkor csak a szolgáltatók fogják tudni merre jársz.

wow, a billentyuzet is egyre jobban Apple😊

(amugy a bill szerintem fizikailag felesleges, engem nem zavarna, ha egy screen lenne, ami esetleg felvenne a hasznalt program shortcut-jait)

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Off: A Lenovo is beáll a vékonyítási-lázba, ThinkPad X1:

Tikal
Nem, nekem is kettõ van, ha épp valami nem elérhetõ az itthoniban akkor váltok és megnézem a kintiben.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Koszi, es nem okoz gondot a ket account? Marmint, hogy tudom szinkronizalni az iTunes-on belul az App-okat?

GregSB
Igen, ha beregisztálsz a magyar storeba. Magyar cím + bankkártyával lehet csak (ha fizetõsök kellenek, ha csak ingyenesek akkor elég a cím)

Más:
Húsvéti leárazások az Appstoreban.

Magyar Bookstore-bol tudok en vasarolni?

Tikal
Én is így gondolom, mint mondtam is, nem én akartam szembeállítani a kettõt, csak épp ezt hozták fel az iphone ellen, illetve pont a galaxy s-rõl volt szó mint ellenfél, mert ugy gondolják ez a készülék összemérhetõ az iphone-nal, akkor hasonlitsuk õket, miért ne? 😊
Tõlem mondhattak volna más készüléket is, én sem tartom fairnek, hogy összemérjük a kettõt 😉

Ezek szerint félreértettél, én nem a minõségi összehasonlításról beszéltem, hanem a mennyiségirõl, mintha errõl is tettetek volna említést, bár bevallom egyáltalán nem olvastam végig a dolgot... :$
Vagyis úgy gondolom, hogy ahogy nem jogos piaci részesedés szempontjából egy kalap alá venni az androidot és az ios-t úgy nem jogos ugyan ezt tenni a galaxy s-sel (vagy bármely más konkrét androidos készülékkel) és az iphone-nal sem.
Tikal
egyébként ez a kétszer annnyit valoszinuleg arra vonatkozott, hogy kétszer annyit mint az elõzõ évben, vagyis iphone-t, vagyis nincs bajban az apple, nincs baj az eladásokkal ...

Tikal
...
akkor ha valaki az android platform mellett dönt akkor válaszson magának egy készüléket, és hasonlitgassa azzal az iphone-t, nyilván több eséllyel indul, ha felsõkategorábol választ magának, ez világos.

"és ha erre az érvre alapozva úgy gondolod, hogy nem jogos összevetni az androidot az ios-sel, akkor gondold végig, hogy jogos-e összevetni a galaxy s-t az iphone-nal."
bocs, de nem én hasonlitom össze, az androidosok, mégpedig azzal hogy mennyivel jobb mint az iphone... magamtól eszembe sem jutna összehasonlitani 😉 Szóval én nem érzem jogosnak, de mások igen, ezzel nem tudok mit kezdeni...

A kezdeti iphone lenyom minden android telot táblázatok azért voltak érdekesek, mert megmutatták milyen sokáig volt képes uralni a piacot az iphone, és ezek a táblázatok még mindig érdekesek egyébként, hiszen most már mindenkivel versenyeznie kell 😊

Nem szeretnék belefolyni a balhétokba, de ezt a gondolatot rengetegszer leírtad már.
Azt mondod, ne vessük õket össze, mert iOS-re egyetlen, felsõ árkategóriás készülék létezik, míg androidra rengeteg, változatos teljesítményû és árú készülék, ami miatt nyilván többen fogják venni az utóbbit, tiszta sor.
Ugyan ez viszont fordítva is igaz, nem várható el az, hogy egyetlen, konkrét androidos készülék versenytársa legyen az iPhone-nak, hisz ha valaki az android platform mellett dönt, akkor hatalmas választék áll elõtte, ha csak a prémium árkategóriát tekintjük abból is van szinte minden nagyobb cégnek 1-2.

Szóval amivel érvelsz, az szerintem teljesen jogos, viszont mindenféle vitatkozási és meggyõzési szándék nélkül mondom, hogy gondold végig azt, hogy az érved oda-vissza is hatással van a dolgokra és ha erre az érvre alapozva úgy gondolod, hogy nem jogos összevetni az androidot az ios-sel, akkor gondold végig, hogy jogos-e összevetni a galaxy s-t az iphone-nal.

Ez a rész pedig már minden vitatkozónak szól:
Mindkét cég meghozott egy döntést, követ egy saját üzletpolitikát, ami nem hozható fedésbe egymással, de úgy gondolom, hogy ez minden szintû összehasonlítgatásra kihatással van a készülékek szintjén éppúgy, mint a platform szintjén. Nem illendõ szelektálni ezek közül és a mi álláspontunknak kedvezõ szempontokat figyelembe venni a többit pedig figyelmen kívül hagyni.
Szerintem pont az a negatív jelzõként használt fanbojság legfontosabb ismérve, hogy az illetõ kizárólag feketén és fehéren képes látni a rajongás tárgyával kapcsolatban és nem hajlandó elfogadni azt, hogy az azzal kapcsolatos VÉLEMÉNYEK nem binárisak.

De alapvetõen Dzsini összefoglalta a lényeget... 😄
Tikal
szóval ne izgulj, ha majd a samsung több galaxyt ad el mint az apple iphone-t akkor tudomásul veszem majd, kicsit talán majd sirok, de tul leszek rajta 😊

Tikal
szerintem te összekeversz valakivel 😊 menjél keresgess hozzászolásokat tõlem amik alátámasztják amit mondtál... annyira nem érdekel, hidd el, szoval észre vehetnéd már magad, de tényleg, lehet át is mehetnél danit boldogitani a másik topikba 😊

apropo, nem is tudtam hogy a 4"-os kijelzõ már évek ota alapfelszereltségnek számit, és nem is örülnék neki, ez is felirhatod, ha majd ugy érzed nem veszem magam észre mikor kijott az iphone 5 😊

GregSB
Nincs, de állítólag olyan upgrade lesz mint a 3G-3GS-nél volt. A forma marad, csak jobb proci, GFX kerül bele.

passatgt
a 2. egy sima hátlap a 4-esre, lehet venni boltban

Megvan, ráadásul mindjárt kettõ különbözõ is:

Láttam valami teljesen fémborítású cuccot, nem tudom, hogy köze lesz-e az iphone 5-höz, de szerintem elég korrektül nézett ki.
Meg nem hagyta el senki😊

I.C.ram
és van már róla valami leírás, vagy kép?
GregSB
Szeptemberben lesz.

Ezt senki nem vitatja, autos pelda:

Eladas:
Apple: csak egy kurva jo sportkocsik vannak a kinalataban
Google: sok autoba szallit hajtaslancot, also kategoriastol a sportautokig

Bevetel:
Apple: sportkocsibol es hajtaslancbol is minden hozzajuk megy
Google: reklamokat ragaszthatnak azokra az autokra, amelyekbe a hajtaslancot szallitottak

Amig az Apple keves sportkocsija sokkal-sokkal tobb penzt termel, mint a Google reklamautoi, addig ez a fontos, nem amit a forumozok gondolnak.

5c0rp330n
nyilvan, semmi jelentossege hogy melyik platform mennyire elterjedt. csak addig volt jelentossege amig az apple nem vezetett, akkor viszont nagyon nagy jelentossege volt. mostmar hogy nem o vezet, senkit nem erdekel. ellenben hogy konkretan melyik telefontipusbol adnak el a legtobbet, az megint nagyon erdekes. egeszen addig amig egy androidos telo at nem veszi meg azt is amikor hirtelen az is erdektelensegbe fog fulladni. te komolyan nem veszed eszre magad?

#10805: lesz, majd szeptemberben lehet sorbanallni erte megint negyedmillio forintert hogy a segglyukmeretu 3,5"os kijelzo helyett 4" legyen ami kb minden mas okostelefonnal evek ota alapfelszereles

Gabor1990
Mindegy, mert az android úgyis lenyomja azt is😞

I.C.ram
iPhone 5-tel mi a helyzet, lesz, nem lesz?
Tikal
Engem cseppet sem hat me hogy több az android, nem érdekel, mar lentebb is írtam semmi jelentõsége....a galaxy s pedig mint konkret telefon jött elõ, azzal lett összehasonlítva, arról beszéltünk hogy jobb e vagy sem, grizly ezzel kezdte.....több szót nem is érdemel... Az android a király elterJedtsegben, szép napot 😊

GregSB
Az Android szar

5c0rp330n
ennek kapcsan kezdodott a tema, de alapvetoen a platformokrol szolt, a galaxy s csak mint egy konkret pelda jott elo.
illetve elsosorban telefonokrol beszeltunk ami android-nal kb az osszes eladast jelenti mig apple-nel csak az iphone eladasokat. de ha a teljes platformot nezed, es beleszamolod a platformhoz tartozo osszes telefonjukat, osszes tablajukat es osszes zenelejatszojukat (meg azt is feltetelezve hogy minden eladott zenelejatszojukon ios fut ami nyilvan kozel sem igaz), akkor is legfeljebb azt mondhatod hogy kb egalban vannak, de az android terjedesi uteme folyamatosan felfele mutat, mig az apple-e stagnal ill. csokken.

Tikal
Csak nem olvastál vissza úgy látom, mert akivel tûnt volna hogy mindenki galaxy s -rol és iPhone 4 rol beszél , a társalgás indító hsz rögtön ezzel kezd, iTt egyedül te vagy aki az androiddal jött... De mondom, mutatnal galaxy s eladásokat? Mert rendszert semmi értelme egy készülékkel hasonlítani, ezt azért remelem megérted 😊

5c0rp330n
felelmetesen nagy baromsagokat beszelsz. platformokrol beszeltunk ha nem tunt volna fel. es attol hogy odateszed a smiley-t, meg semennyivel nem lesz kissebb hulyeseg amit magyarazol.

Tikal
Juh de nem érted 😊 a galaxyrol meg az iphonerol beszélünk mar az elejétõl kezdve, erre tr jössz itt az androiddal, hat ki nem szarja le a napi 300e android aktivalast 😊 galaxy s eladással gyere majd vissza, pá

tehát mégegyszer: készüléket készülékkel hasonlitsunk, ne rendszert készülékkel. Rajtad kívül ez itt mndenkinek világos mar...

GregSB
Szerintem tudás szintjén nincs különbség pl SGS és iPhone között. Én még nem ütköztem olyan problémába, amit Androidos haverjaim meg tudtak volna oldani telefonjukkal én viszont nem az iPhoneommal.

"Ez a premium kategoria vicc, hogy az ar alapjan hatarozod meg, es nem a tudas alapjan."

Ezt mond a Vertunak, aki fél millió Ft-ért árult sokáig alap Symbionos telefonokat, drágakövekkel meg minden szarral feldíszítve 😄

Dzsini
Komolyan minden hónapban le kell ezt futni? Lapozzatok vissza, olvassátok el újra, örüljetek szóról szóra ugyanazoknak az érveknek, lépjetek tovább.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
a ki veri a faszat kerdesre: te magad linkelted az iphone eladasokat es te magad mondtad hogy konkret szamokat mondjam. mondtam oket, erre hirtelen el is felejtetodott hogy mirol beszeltunk korabban 😊
itt most a platformokrol volt szo. a kutyat nem erdekli hogy melyik konkret telefonbol mennyit adtak el.

Tikal
Itt csak te vered a faszod mert mèg mindig nem érted hogy a kutyát nem érdekli hogy android van meg a huszezeres kínai szaron is... Ha mar mindenképp hasonlitgatni akarsz akkor keress egy Samsung galaxy s meg iPhone 4 eladási adatot...

Nem erted😞

Masik pelda: anno a flash vita alatt ismerte el az Adobe igazgatoja, hogy a sokkal kevesebb OSX user ellenere ugyanannyi Adobe szoftvert adnak el OSX-re, mint Windowsra.
Ugyanez van az Android es iOS eseteben: lehet tobben toltenek majd le Android App-okat, de a fizetokepes piac (akik £0.59-os Angry Birds miatt nem sirnak es nincs is benne reklam) egyelore a Megragott Alma oldalan van.

5c0rp330n
ketszer annyit mint mi? android-bol naponta 350000 telefont aktivalnak, ez egy negyedev alatt 31,5 millio telefont jelent, ami nagyjabol ketszer annyi mint amennyit iphone-bol adtak el ugyanazen ido alatt es amire epp veri mindenki a faszat.

Fuss egy kort a jobb Sony, Dell, HP laptopok kozott, aztan szolj, ha meg mindig draganak erzed az Applet😉

Gyorsan raneztem Dell-re, pillanatok alatt el lehet erni a £2000-t es meg nem is erzem jonak a konfiguraciot. A felepitest meg plane, ami nem mindegy egy laptopnal.

grizzly21
Teny, hogy kint mindenki siman vesz maganak apple-t, de kint is igaz, hogy dragabb mint a nem-alma.

Ez a premium kategoria vicc, hogy az ar alapjan hatarozod meg, es nem a tudas alapjan. Ennyi erovel lehetne csak a 200 feletti telefonokat premiumnak nevezni, es mivel csak az iphone ilyen draga, ezert az az egyeduralkodo.

A fejlesztok tobbet tudnak keresni az appstore-ban: ketsegtelenul egyetertek, de ez egy uzleti kerdes, nem technikai, azt sose vitattam hogy anyagilag jol megy az apple-nek.

GregSB
Egyrészt az Apple csak itthon számít gecidrágának, azokban az országokban, ami a fõ piacaiknak számít, és több száz millió embert érint (USA, Nyugat -EU, Ausztrália és környéke), ott egy középosztályba tartozó diák simán vesz magának a saját megspórolt pénzébõl egy iPhonet / MacBookot. Ha nem hiszed menj ki angliába, minden második suhanc iphone 4-el jár. Kint kinevetnék a sok rózsaszín inges, makkoscipõs arcot, aki itthon ip4-el feszít a plázában.

Másrészt amikor az eladásokat nézzük, akkor mindig mindenki a teljes Androidos eladásokkal veti össze az iPhoneét (beleszámolva még a kenyérpirítókat is), pedig õk csak a prémium szegmensben árulnak készüléket. Ha viszont azt vesszük, hogy az egyes gyártók mennyi telefont értékesítettek csak a prémium szegmensben (120.000+os kategóriában), akkor az látható, hogy az Apple önmaga több telefont ad el, mint a 2-3 legnagyobb Androidos gyártó együtt, összesen.

Persze az Android el fog húzni szépen felhasználók számában, de szerinted ez izgatja õket, amikor az oprendszerek terén is 10% alatti a részesedésük, mégis durva %-okkal tudták növelni a Macek eladását tavalyhoz képest?

Az sem feltétlenül igaz, hogy ha az Android sokksl több embert fog elérni, mint az iOS, akkor a programozók inkább azt fogják választani, mint elsõdleges platformot. Jelenleg ugyanis sokkal jobban tudnak keresni a fejlesztõk az App Storeban, mint bármelyik Androidosban. Igazából az Android Marketban a Rovio-n, és pár cégen kívül senki nem tud nagy pénzeket leakasztani, õk is csak úgy, hogy iszonyatosan felhypeolt játékokat (Angry Birds) árulnak ingyen, rengetegen letöltik, és a reklámokból vannak szép bevételeik. Egy igényes irodai alkalmazás, konvertáló progi, média lejátszó, stb, amit nem töltenek le több százmillióan, és éppen ezért $3-$6 között mozog az ára, iOS eszközökön jól fogy, Androidon halálra van ítélve.

Szóval jelenleg a feljesztõk sokkal jobban szeretik a iOS-t, mint platformot, és hidd el, az Apple mindent meg fog tenni hogy ez így is maradjon, és ne történhessen meg az ami a Win - OSX vonalon lezajlódott a 80-as, 90-es években.

Tikal
biztos nagyon megilyedtek...több androidos telefont adnak el mint õk, hát ez rémisztõ 😊 szerintem köszönik szépen, jól megvannak.

mondjuk egy két számot mondhatnál...
iphone eladások

Tikal
Nem érted, kár. Nem érdekli õket az android...szerinted a samuhoz meg a többi gyártóhoz pozicionálják magukat akármiben? Szerinted érdekli õket mekkora a windows részesedése? nem hinném. örülnek a nagy részesedésnek, de tisztában vanak vele hogy nem gyõzhetik le az androidot, mint mondtam az android lassan már minden szarra felrakhato aminek képernyõje van.mégis miért versenyeznének vele?....

a fejlesztõknek meg szerintem fontosabb a zsé, mint az hogy páran sirnak hogy zárt, meg nehezebb rá fejleszteni, csak keres rá 😊
carmack véleménye

passatgt
"113%-al több iPhonet adtak el"

tehát több mint kétszer annyit

5c0rp330n
nem a profittal van a bajuk, amilyen gecidragan adnak mindent az muveszet is lenne 😊
a darabszam az amiben egyre csunyabban lemaradnak ami hosszutavon a profiton is meg fog latszodni.

GregSB
"Erzik, hogy baj van az eladasokkal"

Bocs, de most hangosan felnevettem. 113%-al több iPhonet adtak el, mint 1 évvel ezelõtt, és 4 év alatt lenyomták a Nokiat a befolyt bevételek trónjáról. "Apple iPhone revenue rose to $11.9 billion in the last quarter, while Nokia slipped to $9.4 billion."

Szerintem is iszonyatosan nyomasztják õket ezek az eredmények.

GregSB
"Mit lehet tenni mindez ellen?
Elsõ opció lehet, hogy teljesen kikapcsolod a Location Services-t, és csak akkor használod, amikor valóban szükséges. A Location Services melletti gomb OFF-ra állítása ugyanis az összes ilyen jellegû helymeghatározást is kikapcsolja – legalábbis a feladata ez.

Másik lehetõség a számítógépen található backup védelme. Erre maga az iTunes biztosít lehetõséget, csak tegyél pipát az “Encrypt iPhone backup” opcióhoz, és adj meg egy jelszót. Ebben az esetben hiába fér hozzá bárki is a backuphoz, a jelszó nélkül azt elég nehezen fogja tudni feltörni."
Forrás.

grizzly21
80ert kapsz egy uj / uj allapotu nehany napot hasznalt Galaxy S-t. Ha meg varsz egy kicsit talan meg lejjebb megy, mert jon az S2. (Elotte persze probald ki egy bemutatoteremben). Hogyha adsz neki nehany napot hogy megszokd, kizartnak tartom hogy visszasirnad az iphone-t utana. En pl amikor eloveszem a 2G-t kifejezetten frusztralt az iOS hulyesegei miatt, sokkal szabadabb az android.

grizzly21
Ezt tenyleg rosszul irtam. Nincs baj az eladasokkal es jo helyen vannak es lesznek is egy ideig biztosan. De erzik, hogy mostmar a konkurencia eljutott egy komoly szintre. En evekig probaltam lecserelni az iphone-omat, de nem volt jobb telefon nala. Jottek mindig az "iphone killer"-ek, amik nem hoztak a szintet, es en nem is doltem be nekik, tehat nem mondhatjatok hogy anti apple fan vagyok. Probaltam viszont iphone4-et, a galaxy s veri - arra amire nekem kell legalabbis biztosan.