Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
"miert elegedettebbek a tobbi ceg ugyfelelinel?"
Ignorance is bliss.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

I.C.ram
Látod, pont az olyanok miatt, mint te, keresnek iszonyatos összegeket a marketingesek. Évek alatt egy fûszálat nem tett arrébb hátrányos helyzetû emberekért az Apple, aztán most csinál egy ilyen pitiáner bejelentést, és mindenki elalél.

Azért elégedettek az Apple tevékenységével, mert valószínû ott dolgoznak a legjobb marketingesek, és úgy tudják tálalni az apple zombi hordáknak, hogy azt hiszik, értük van minden. Ilyen egyszerû.

Érdekes, hogy Bill Gates-t mennyire utálják az Apple zombik, aztán az a figura egy maga többet tett az emberiségért, mint Steve Jobs valaha fog. Steve Jobs tipikusan annyira sóher figura, hogy még magára sem költ szinte semmit, közben meg nagy lendülettel szarik bele a világba. Elismerem a zsenialitását, de mint embert, megvetem.
Ha valaki megkerne, hogy mutassak egy tipikus magyar, teged valasztanalak.
Annyira negativ vagy, hogy javaslom, (-)jellel kezd a nevedet ezentul Azt eszre se vedd, hogy VALAMIT felajanlottak. Nem, csak azt szurtad ki, hogy mi a kitetel.
En pl. nem olvastam, hogy a Leica potolja a tobb ezer dollart ero objektiveket. Vagy a Honda ad autot ideiglenesen mindenkinek. De a tobbi ceg sem tolong. Rengeteg ceg segit, de meg tobb nem. Van aki csak keveset ad, van aki annyit sem.

Ha olyan rohadt geci ceg az Apple, akkor miert a vasarloi (a szajizednek lehet jobban megfelel az iZombie) miert elegedettebbek a tobbi ceg ugyfelelinel? Ha az Apple a vergeci, akkor kedves I.C.ram, hogy jellemezned a tobbieket?

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
Na hát micsoda jófejség... Ugyan hány cucc sérülhetett meg úgy, javítani lehet? Nem sok... Egyébként ipodokat nem javítják... Ott írja a végén, hogy az "olcsóbb" cuccokra nem vonatkozik ez, max csak a touchra.

Apple a világ legvérgecibb vállalata, Steve Jobs meg a legvérgecibb vállalkozója. Életében nem segített még soha senkin, szerintem. CSR-rõl gondolom, még csak futólag sem hallott.
Tikal
Még jó, és ne is történjen meg.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

VRSDM
"mostantól garantáltan minden megjelenõ androidos telefon 18 hónapig kapni fogja a friss szoftververziókat"

már ha a gyártó errõl szerzõdést köt a google-al. 😉

u dont have to listen anybody else but me

grizzly21
Ez igy igaz. Valamilyen szinten mindenki korlatoz, de azert szerintem nagysagrendi kulonbsegek vannak. Pl az sosem fog megtortenni, hogy az iOS hivatalosan fusson egy nem apple telefonon.

GregSB
Az AppStore cenzúra is csak azért van, hogy ne tudjon olyan program bekerülni, ami rontaná az iPhone helyzetét 😉

A Lion preview 2 van már annyira stabil, hogy kizárólagos oprendszerként lehessen használni?
Ez megint csak egy olyan dolog, ami arra jó, hogy a szenzációhajhász sajtó ezen pattogjon (és Gregnek legyen mit olvasnia egész nap 😊 ), másra nem.
A google hivatalosan még nem tette ki a forrást, de az összes honeycomb tabletet készítõ (ASUS, Samsung például) cég igen. Innentõl kezdve értelmetlen azt állítani, hogy a google visszatartás miatt nem teszi ki, hisz simán beszerezhetõ a cucc, ha kell adok linket is, fincsi kis 35ezer fájlocska, fõleg C forráskód és dokumentáció.
Az én ZTE (tudjuk, hogy mi nem... 😊 ) telefonomra is van mûködõ Honeycomb. Ha a jóval a Honeycomb létezése elõtt megjelent, filléres árú kínai okostelefonra valaki el tudta készíteni a google legújabb, felsõkategóriás tabletekre szánt, állítólag visszatartott, elérhetetlen forrású oprendszerét és még ez sem elég, akkor szerintem tényleg felesleges tovább rágni a sz*rt. 😊
Tikal
õ érdekük is... a cégek már csak ilyenek, az elsõõdleges érdekük a részvényesek elégedettsége és nem a vásárlóé..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
Szakmailag nem vagyok elegge kepben hogy jogosan hozzaszoljak, de szerintem nagy cegek keszulekeit ugysem zarjak ki, ez azert van hogy akarmilyen kis kinai ceg ne tudjon minosegtelen telefont olcson piacra dobni amivel rontja az android helyzetet.

GregSB
Na ezt nem gondoltam volna.

Ha van idõtök olvassátok el. A Google - Skyehook per miatt most került nyilvánosságra egy 750 oldalas dokumentum-sorozat, amibõl kiderül a Google hogyan szabályozza az Androidos készülékeket. nagyjából pont õgy, mint ahogy az Apple az AppStoret:

"Android might be open, but Google’s apps certainly aren’t: the license forbids anyone from reverse engineering or otherwise trying to “learn the source code or algorithms” of Google apps. Yes, we all already assumed this, but now we have proof in black and white.

Here’s the biggie: in order for a specific device to get a license for the apps, it must pass the Android Compatibility Test Suite and meet the Android Compatibility Definition. How Google exactly determines what passes the test is really the core issue in this case — Skyhook claims Google uses the threat of incompatibility to act anti-competitively.

Interestingly, the license allows Google to change the applicable Compatibility Test Suite and Android Compatibility Definition at will up until the time a device is certified for launch… by passing the CTS. So basically there’s nothing keeping Google from changing the CTS or ACD any way it wants in order to keep a particular device off the market.

So what does all this mean? At the very least, it’s now extremely clear that Google plays a major role in Android device development, to the point where Andy Rubin himself approves and denies requests from OEMs.

Google’s attitude towards Android fragmentation is also fascinating: not only does the company tell partners that it has to control fragmentation in order to ensure Android’s success, it’s gone so far as to forbidding Samsung from producing or even contributing software to unapproved devices. We’ve been hearing that Google’s taking a harder line towards fragmentation, and that clearly seems to the case."

Magyarul röviden: a gúgli bármikor, önkényesen változtathat a CTS-en, még akkor is ha már pár készülék átment azon. Gyakorlatilag teljesen õk szabják meg, hogy milyen készüléken lehet rajta az Android, és abba is beleszoltak pl a Motorolánál, hogy milyen helymeghatározást használjanak (Skyhookot akarták, de akkor a Gúgli nem tudott volna adatot gyûjteni).

Ennyit a nagy betûs nyitottságról, meg arról hogya Gúlgi nem akkor genya cég mint az Apple. Minegyi nagy cég genya, kivétel nélkül 😄

Viszont ezek tudatában nem kérdéses, hogy a Gúgli így képes lesz a fragmentációval leszámolni.

GregSB
Az Android 3 (honeycomb) forrskódja még mindig nem elérhetõ. Persze a Google terel, és azt mondja majd kiadják ha kész lesz. Igazából nem akarják, hogy a sok dzsunka kínai gyártó ráugorjon, és kis kijelzõjû gépekre ráerõszakolja.

Teljesen logikus lépésegyébként ez tõlük, csak vicces hogy pont õk kényszerülnek arra, hogy zárjanak a rendszerükön.

Nyíltság:
a forráskódja szabadon elérhetõ.
A Firefox is nyílt, mégse vált ettõl fragmentálttá.

A fragmentáltság oka:
1. a Google nem fektetett le minõségbiztosítási szabályokat az androidos telefonokkal kereskedõ cégekkel szemben, akik ezt kihasználva b*sztak frissíteni a kiadott androidos telefonjaik szoftverét.
Ezen változtattak annyiban, hogy mostantól garantáltan minden megjelenõ androidos telefon 18 hónapig kapni fogja a friss szoftververziókat, ha hardveresen kompatibilis velük.
2. több store van. Ezzel kapcsolatban két dolog változott, egyrészt egy rakás új országban lett elérhetõ a fizetõs store (Magyarországon is), hogy ne kelljen alternatív store-okban vásárolni, másrészt valami ûber in app purchase anyámkínja apit is bevezettek, hogy az alternatív store-ok az android marketben is elérhetõek legyenek app formájában.

Amúgy az Androidnak nincs annyira rossz "sorsa", hogy attól kelljen tartani, hogy valaki arra jut. Most dobtak ki néhány számadatot az IO-n, gondolom találkoztál velük.

Mondjuk többször mondtam már, szerintem ebben az üzletágban jelenleg kódolva van a siker, hisz nagyon hirtelen átállás indult meg világszinten az okostelefonokra, szóval aki most jelen tud lenni (és az elmúlt idõszakban nevet tudott magának szerezni) annak gyakorlatilag csak tartania kell a markát a sok zsetonért.
Ability
Ez tagadhatatlan, nem is mondtam hogy az Apple annyira jófejcég. 😊 De azért általánosságban erõs kijelenteni ezt szerintem, sok dolgot tettek õk a közösség javára is.
GregSB
A töltõ teljesen egyedi, és így kompatibilis a több száz féle, iPodokhoz készített dockkal és kihangosítóval.

grizzly21
Vannak persze, de a lenyeges kerdesekben a penz mellett dontenek, es leszarjak a nyiltsagot. A galaxy s-en microusb van, normalis jack kimenet, hogy csak 2 dolgot emlitsek...az iphone-nal mindenki emlekszik a direkt bemelyitett jack hogy a sajat fulesuket vedd meg, a tolto szinten teljesen egyedi, de maga az appstore policy-ja, a fejlesztes menete, az egeszrol sugarzik hogy zart.

Ability
Fragmentáltságról volt szó, amit nyilván a túl nagy szabadság/nyíltság eredményezett. Hogy hogyan akarják megoldani azt nem tudom, de ez volt a téma és megoldást keresnek rá.
Szerintem Te a szegmentáltságra gondolhatsz, annak viszont nem sok köze van a nyíltsághoz.
Az IO-n semmi olyasmirõl nem volt szó, hogy megszûnne/mérséklõdne az android nyíltsága, sõt, az új rendszernél már a szokásos pár hetes "rávárás" se lesz a forráskód nyílttá tétele és az elsõ adott rendszerrel rendelkezõ készülék megjelenése között.
Ability
Hozzátenném, hogy az Android forrása is csak mutatóban volt nyílt, nem lehetett csak úgy beletúrni. Az is egy érdekes pont, hogy sokáig még natív alkalmazást sem lehetett rá írni, mindenki a JavaVM-en ment keresztül. Vannak/voltak ott is épp elég limitációk, csak más fajtájúak.
Ability
Az Applenek van rengeteg nyílt szabványa/fejlesztése, elég a Webkitre vagy az OpenCL-re gondolni. Emellett pedig részt vesznek a HTML5-ös fejlesztésekben is. Az iPhone meg pontosan azért zárt, hogy ne jusson az Android sorsára. Nem véletlen hogy pont errõl szólt a Google I/O részben.
Tikal
egy kicsit elvitted magad.... szó sem volt még itt arról amirõl te írsz 😊

grizzly21
"szerinted A . szerinte B. vége."

Pontosan errol volt itt szo, nem tudom minek kapod most fel a vizet, mindenki leirja a sajat velemenyet, ennyi.

grizzly21
Az apple mindigis alszent volt, persze hogy perelnek, de nem lesz belole szerintem semmi. A legjobban nekem az tetszett, amikor a html flash vita eseten, a nyilt szabvanyokkal jottek, amellett hogy nekik van a leheto legzartabb rendszeruk, ami csak letezhet ha az iphone-ra gondolunk

Mindenféle rossz szándék nélkül amúgy szerintem ezt most nagyon túlreagálod. Vagy elsiklott a szemem néhány komment felett... 😊

Még vitának se igazán nevezném azt, ami az elmúlt pár kommentben volt.
VRSDM, megihlettél... 😊

VRSDM
amúgy ugyan úgy maradok meg olvasom amit írtok.

csak próbáltam jelezni hogy ha már beszélget az ember valamirõl valakivel. ne akarjon már mindenki szent igazságot hirdetni.

mások vagyunk más véleménnyel. tessék meghallgatni, elfogadni. biztos nem azért vélekedik úgy mert aberrált (ha mégis minek veszed komolyan), neki az adott pillanatban az a jó. neked meg ez.

szerinted A . szerinte B. vége.

GregSB
*bárki

GregSB
Nézd, bármennyire hihetetlen én nem utálom a Samsungot. Az sem érdekel hogy másolták a dobozokat vagy sem. Azokra a kommentekre reflektáltam, amik szánalmasnak tartották az Apple-t amiért perel. Csak belinkeltem azokat a tényeket, hogy miért nem szánalmas, jogilag miért megalapozott amit csinálnak.

Innentõl kezdve bármi gondolhat amit akar.

Ability
A vita heve magával ránt hogy bizonyítsd a saját igazad. Ez már csak ilyen, minden ember így mûködik. Maximum te nem ezen húzod fel magad hanem máson.
VRSDM

de vitázzatok, vesszetek össze anyátokkal apátokkal, köpd le a barátodat mert a másolós samsungot támogatja.
istenem tényleg 21 vagyok és én érzem kellemetlennek a nálam idõsebb - (papíron) értelmesebb emberek viselkedését? ...

ha egy termék jó meg kell venni.
ha szar akkor nem kell megvenni.

nem lese szarod milyen a doboza? változtat valamit ha vitázol, nézegeted, idegesíted magad rajta? nem. akkor meg?!

ha szereted használd! ha nem nem. de hogy évek óta errõl megy a vita az bizony g.ci unalmas ám.

és mindkét szemben álló fél ugyan olyan hibás az egészben.

VRSDM
off.
egy apple termék birtoklása egyedüli és kizárólagos jogot, akarom mondani felelõsséget jelent?

semmi nem lehet olyan, hasonló, esetleg ugyan olyan?

miért nem lehet örülni annak hogy egy olyan készülék van a birtokában amit esetleg más gyártók másolnak? nem büszkeség ez?

...

picit úgy érzem mint amikor egy tini lánynak tetszik egy zene, majd mikor mainstream lesz és a klippjét a rádióba nyomják, már nem is olyan jó. mert másoknak is tetszik. "másoknak is megvan"

...

röviden ennyi.

...

másrészt fröcsögni arról hogy másol - nem másol nagyon jó dolog egymás között tényleg 😊 öröm olvasni ahogy gyõzköditek egymást, linkelve a jobbnál jobb forrásokat, megírván az x+1 "akkor is nekem van igazam" hozzászólást. és mondhatni egész családi problémát csináltok abból hogy ki milyen eszközt néz ki, vásárol meg, használ és szeret / nem szeret.

...

olyanok vagytok mint a vallási trollok, elvégre hogy is gondolja valaki hogy neki nem tetszik az adott eszköz.

...
on.

Tikal
a 3G design-t is elég lassan másolták le, de azért lemásolták.. következõ dobozuk fekete fehér lesz 😊

Passzol a stílusodhoz az új "avatar"od... 😄
A dobozok kozotti kulonbseg abbol fakadhat, hogy a Samsung ezt meg nem tudta idoben lemasolni😄

GregSB
Ahogy mondod, ezt majd a bíróság eldönti...

az Apple sem gyart semmit, sot most mar a Samsung is gyartat😊

(ha az Apple nem vasarolja fel elole az alkatreszeket)

Azert en ebben nem lenne biztos, eleg sok sikeres fenykepzogepuk van, raadasul az objektivek tobb vazra is felmennek, igy abbol meginkabb 3 millio felett lehetnek, foleg a kit-ben adottakbol.

S2000: a House-ban a laptopok dobozát mutogatják? Mert tegyük fel, hogy az hasonlít, mert nem érdekel annyira, hogy utánajárjak.
De a trévében nem a dobozt látod, dizájnban pedig azért elég messze áll a Samsung laptopok 90%-a a macbooktól (még akkor is, ha eltekintünk a világító almától... 😊 ). Jó, van szürke és fehér laptopjuk, ahogy van fehér dobozuk is biztosan, de úgy tudom színeket (MÉG! 😊 ) nem lehet szabadalmaztatni. Persze ezt majd a bíróság el fogja dönteni.
ITT VAN a Samsung amcsi oldalának a laptop részlege.

ArchAngel: gondolom vágod, hogy most arról beszélünk, hogy a Samsung azért másolja az Apple termékeket, hogy a sok vásárló, aki bemegy Apple cuccért a boltba véletlenül az övéket vegye. Amíg az Apple nem gyárt mikrosütõt, addig az ebbõl a szempontból lényegtelen. 😊

Amúgy ahogy elnézem a Samsungnak nem is igazán az amerikai piac a célja, nagyságrendekkel kisebb a kínálatuk ott, mint az EUban és például a Galaxy S2 az EUban mostanában jelenik meg amcsi idõpont meg még nincs is csak annyi, hogy harmadik negyedév.

Tikal:

a regi iPhone full fekete, a mostani fekete-feher

passatgt
az a baj hogy azokból 5 millió típus van, így 1-1 termékre szerintem is a galaxy a legnépszerûbb

Tikal
a galaxy doboza full fekete? pont mint az iphone doboza? micsoda véletlen 😊

"Amúgy a legsikeresebb Samsung termék a Galaxy S/S2"

szerintem nem keves fenykepezogep, TV, monitor vagy mikrohullamu suto elozi meg😄

S2000
Nem a tudatos vásárlókról van szó, hanem aki pl. house nézés közben meglátja a macbookot, megragad benne a forma, és ha vásárlásra adja a fejét, jó eséllyel veszi az úgy kinézõ, de samsung modellt.

GregSB
Nincs kedvem magyarázkodni, olvasd el a teljes elemzést.

"First claim: Trade dress infringement under 15 U.S.C. § 1125

You’re probably familiar with patents, copyrights, and trademarks, the three main types of intellectual property. Trade dress is the wonky red-headed step-cousin of the family that fills the gaps between the three; you might think of it as a trademark on design elements that trigger consumer recognition. (That’s a vastly simplified explanation, but it’s good enough for our purposes.) Trademarks and trade dress are all about protecting consumers from being deceived in the marketplace — the idea is to clearly indicate the source of a product or service.

Think of it this way: the trademark “iPhone” is a made up word that consumers recognize, so Samsung can’t call its phones the “Galaxy iPhone” because that would confuse consumers about the source of the product. Similarly, Apple’s claim is that the iPhone’s box and design scream “Apple” to consumers just as strongly as the word “iPhone.” Simple, right?

Oh, and don’t conflate trade dress with Apple’s doomed copyright-based “look and feel” lawsuit against Microsoft in the 90s — it’s totally different. Trade dress law is well-established, and Apple itself has a history of successfully pursuing trade dress claims in the Northern District of California. In 2000 the company sued both eMachines and a company called Future Power for knocking off the iMac’s trade dress, winning injunctions in both cases and eventually getting extremely restrictive settlements that effectively removed the infringing products from the marketplace."

Ezt ugye Te se gondolod komolyan....? O_O

Mármint azt, hogy valaki bemegy venni egy macbookot és végül egy samsung laptoppal jön ki a boltból, mert hasonlítanak egymásra a dobozaik és hogy erre az "üzleti modellre" tudatosan épít a Samsung.

Amúgy a legsikeresebb Samsung termék a Galaxy S/S2 (illetve ez utóbbiról még csak annyit tudni, hogy 3 millió felett jár az elõrendelés) doboza full fekete, szóval pláne nem érzem emögött a dobozos "átbaszás" mögött a tûéles logikát.
GregSB
Szerintem ez nem képmutatás. Egy csomó cég van, aki "másolja" az Apple-t, mégsem perelik be õket.

Amit a Samsung csinált az már túl ment sima másoláson, õk céltudatosan, több termékcsoportnál is arra mentek rá, hogy az emberek összetévesszék a termékeiket az Apple termékeivel a boltok polcain. Tette ezt egyrészt a termékek dizájnával (a múltkor linkelt Galaxy Player érdekes módon szappantartó alakú volt a 3G / 3GS érában, aztán az iPhone 4 után meg lapos hátú téglatest lett - mondjátok hogy nem direkt max egy jót nevetek), másrészt termékeik csomagolásával. Szintén linkeltem ide egy cikket ami a perelés indulásakor indult, és ott összehasonlították az USA-ban kapható Apple és Samu telefonok / laptopok csomagolását. Kiköpött ugyan az szinte az összesnél, fehér doboz, nagy termék fotó a dobozon (ha más gyártó tud másképp csomagolni terméket a Samu miért nem tud?).

És igen, ez Mr. laikus Gipsz Jakabot összetéveszti, amikor sétálgat a tolókocsival a BestBuyban, és emlékszik annak az almás gépnek a reklámjára a tévébõl, azt is akarja megvenni, aztán végül a Samut fogja levenni a polcról, mert nem ért hozzá egyáltalán. Emiatt bevett szokásperelni USA-ban, és nagy valószínûséggel az Apple ezt meg is fogja nyerni.

Tikal
ezrét van az hogy a samsung csak "good" az apple pedig "great" 😊