Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
amúgy jobs még szarabbul néz ki

Dzsini
Mondjuk az iOS-ek történetét tekintve... hát igen 😊

(OSX-nél soha nem néztem, hogy mikor mi történt vele)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

passatgt
dehogynem😊

Dzsini
Valószínûleg pont ezt akarják visszaszorítani vele, digitális aláírással/azonosítással minden egyes aktiválásnál, akár minden egyes letöltésnél.

Amíg egy mennyiségi licences verziót el nem tudnak csórni és visszafejteni, addig jól mûködhet - a Windows regisztrációk is ott szállnak el, hogy a diák/céges példányokat nem kell egyedi példányként regisztrálni - ha ezt igen, és írtak valami védelmet köré, akkor nem lesz 1 napon belül elérhetõ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azt érik el vele, hogy én például emiatt a "nemhivatalos" úton fogom majd beszerezni. Pedig amúgy megvettem volna, de csak emiatt nem fogok accountot+bankkártyát regelni hozzájuk.
mondtak hogy ONLY letoltheto... bar ez valoban fura. igy biztos elvesznek par vasarlotol (hiaba a csillio regisztralt tag).

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Ja, amúgy a Microsoft is ma jelentette be, hogy felhõbe költözteti az xbox live-ot, ha ez így megy tovább nem fogjuk látni a Napot a sok felhõtõl... 😊
Ez az oldal alapján a Lion kizárólag online lesz megvásárolható.
Szóval akkor akinek nincs dombornyomott bankkártyája az mostantól nem szerezheti be az új os x verziókat?
Remélem, hogy csak lefelejtõdött a bolti vásárlás lehetõsége az oldalról...
Dzsini
Inkább arra jó, hogy nekik nem kell ezerhatszázszor tárolni ugyanazt a számot, hanem közvetlenül az iTMS szerverekrõl lehet letölteni. Óriási helyet spórolnak vele.

Azt meg gondolom feltételezik, hogy a zenéid legális forrásból származnak (ahogy arra odaát, ahol egyáltalán elérhetõ a szolgáltatás azért kicsit több esély van).

kifli
mondjuk letöltök egy zenét torrentrõl, akkor az itunes felismeri, és olyan jogokat ad hozzá, mintha megvettem volna? zseniális 😄
Dzsini
"One more thing: iTunes Match. Ha van saját rippelt zenénk, azt automatikusan felismeri a rendszer, kikeresi az iTunes Store-ban, és ugyanazokat a jogokat kapjuk, mintha megvásároltuk volna. Nem kell feltölteni, nem kell várni, csak perceket, és kész. Ez a szolgáltatás 25 dollár évente. Ha nem kérjük, ezekre a zenékre marad a kábeles szinkronizálás."

Ez igen, ez korrekt.

LoDMaSt
Fel szokták tölteni az apple.com-ra mintha.

@ Hellomarci

Dzsini
Értem, köszi.

Tikal
video lesz az eseményrol? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kapsz tõlük @me.com-ot, csak azzal mûködik a mailes icloud szolgáltatás.
Dzsini
5 giga tárhely van levelekre benne, ha másképp nem, csatolmányként biztosan szinkronizálható bárhova.

Tényleg, jár az iTunes/akármi regisztrációhoz emailcím? Ha még nem, ez lehet a következõ lépés.

es barmilyen egyeb, az emlitett alkalmazasokhoz nem kapcsolodo dokumentumot?

LoDMaSt
Megjött a válasz..

@ Hellomarci

LoDMaSt
Vajon a nem megvett, (mondjuk, hogy eredeti cd-rõl ripelt) zenékkel is kompatibilis lesz?

@ Hellomarci

Ja, arról most lesz szó. Azért ott már biztos lesz ondemand letöltési és/vagy streamelési lehetõség... 😊
Dzsini
A Sonynál azért ott volt az is, hogy szerveroldalon titkosítatlan plaintextben(!) tárolták a felhasználói jelszavakat, kártyaszámokat, amiket egy standard SQL injectionnel ki tudott dumpolni.

Egy ilyen szarvashibát csak nem mernek elkövetni almáék... bár azok után, hogy 2 évig állt a rendszerben kihasználatlanul a malware védelem...

Nesztek "többletszolgáltatás" a dropboxhoz képest: legfeljebb 30 napig tárolja a fotókat és legfeljebb 1000 darabot.
Ha jól értem automatikusan letölt mindent, nem lehet "ondemand" letölteni a képeket.
A zenés cuccnál nem figyeltem az is letölt mindent?
A Sony sztori pont azért van, mert online tárolódnak az adatok, az iCloudos wifis szinkronizálás pont ennek a kockázatát jelenti.
Valószínûleg valami giga titkosítást fejlesztett ki az Apple, hogy ezt így bevállalják. Vagy csak ott van az EULA-ban, hogy nem vállalnak felelõsséget az adataidért.
Dzsini
"Az AppStore-ban akkor is látjuk, ha a program már megvan, ha az adott készüléken nincs tárolva."

Ez is olyan apróság, amire rácsodálkozok, hogy ez eddig még nem volt így? Nekem annyira egyértelmûnek tûnt (Kindle-n / amazon.com-on rögtön írja, hogy "ezt a könyvet már május 15-én megvásárolta", és a vásárlás helyett a letöltés/Kindle-re küldés gomb jelenik meg).

LoDMaSt
Azért ez az icloud érdekes lesz, hogyha egy jelszóval egy új telefonra le lehet szedni minden adatom.. Mostanában sok ilyen adatvesztés van, pl Sony, aztán nem tudja az ember. Nekem még szerencsére nincs nagy okom félni, max ellopják a valszám, meg elektrojegyzetem, de ha valaki fontosabb dolgokat tárol a telefonján.

@ Hellomarci

Dzsini
Ezt is kb. az elsõ iPhone óta kukorékolják az ellendrukkerek, hogy miért nem lehet - lassan csak sikerül olyan titkosítást összeépíteni, amivel már mernek ilyen adatokat szétszórni a levegõbe.

Dzsini
Sorry, nem látom, csak a (nem) frissülõ post(ok)at olvasgatom.

GregSB
Wifi backup, azért ez zsír. Végre nem lesz szükség iTunesra.

Azt mondja free!
Viszont a dropbox náluk egy rakás külön feature-t jelent, merthogy lehet ám vele fényképeket, zenéket, biztonsági mentéseket és dokumentumokat is szinkronizálni. 😊
Dzsini
Õk majd havidíjat kérnek érte, és tvájsz ez ömézing lesz 😄

WTF? Hol itt a trükk?
Eddig újrafeltalálták a dropboxot, a google calendart és az IMAP protokollt. Lesz itt azért újdonság is?
Dzsini
a legtöbb része úgyis csak "US only" lesz, mint az Amazon Cloud 😄

Nincs rajta "remove all" gomb, úgyhogy szar! 😛
Viszont most *dobpergés* iCloud time! 😄
Dzsini
Erre jött rá a (Volume) Shadow Copy, ami már a felhasználói fájlokat is megõrzi valamennyire, ezért mondom, hogy haladunk a rendszerszintû Undo irányába 😊

GregSB
Nya, Android like notification függöny, a képernyõ tetejérõl lehúzható. Csak hogy legyen mirõl flamelni a következõ fél évben 😉

A Time Machine valóban megkésett darab volt, Win fronton ez a helyzet:
Az NTBackup 1997-ben (Windows NT óta) jelent meg, ütemezhetõ mentés HDD-re akár fájlonkénti visszaállítási lehetõséggel, aztán 2006ban a Backup and Restore leváltotta, ami többek között abban hozott újat, hogy tudott automatikusan úgy menteni, hogy csak a változásokat tárolja el a korábbi mentéshez képest, így helyet lehet spórolni.
A System Restore a rendszer állapotainak mentésére pedig 2000-ben jött ki Windows Milleniumra, automatikusan ütemezõdött minden rendszerfájl módosításkor és manuálisan/egyéni ütemezéssel is futtatható volt.
Dzsini
Törölt fájlokra ott az idõgép, és ezért mondtam, hogy kezd megjelenni - ha majd ott tartunk, hogy formázást / törlést / telepítést / uninstallt / (vandálkodást) is lehet Undo-zni egy gombnyomással, akkor jutunk el a lent említett állapotig. Nincs már túl messze, a mostani árnyékmásolatos rendszer az elõzõ verziókkal is elképzelhetetlen volt 10 éve.

Az utolsó szintet kihagytad: KÜRT Zrt. ;-)
3 szintu: Resume, Autosave es Versions, emellett van meg a Time Machine es gondolom a Cloudra is lesz okossag, aki igy elhagy valamit, annak ugyis mindegy😊

http://gaborszantai.co.uk/

Hmm, javíts ki, ha tévedek, de törölsz valamit és mégis kéne, akkor ez azon nem segít, ez inkább arra jó, hogy ha véletlenül áramszünet lesz akkor ne vesszen el a munka.
Az pedig nem újdonság.
A verziókezelés része tetszik (lehet azért, mert programozó vagyok 😊 ), arra kíváncsi vagyok hogy fog mûködni a gyakorlatban.
Dzsini
"Most az AutoSave-ról van szó, hogy a számítógép segítsen visszagörgetni az idõt, ha valamit elrontunk. A Lion egyik ficsöre.

Az auto save-ek és a saját mentéseink ellenére a a dokumentumokat mindig vissza lehet állítani a megnyitási állapotba."

Olyan 8-10 évvel ezelõtt volt egy komolyabb informatikai elõadássorozat, ott beszéltek arról, hogy az embereknek nem lomtár meg ilyen hülyeségek kellenek, hanem rendszerszintû, teljeskörû Undo. De akkor még nem volt akkora tárolókapacitás (memóriában és háttértárban), hogy ez elképzelhetõ legyen. Lassan azért csak sikerül eljutni odáig, hogy ez kezd megjelenni (az elsõ fecskéi az idõgép meg az árnyékmásolati rendszer voltak). Örömmel látom, ez az igazi felhasználóbarátság - ha elkavarsz valamit, nincs gond.

Ugyanezt irtam mashol, alapvetoen mi az ujdonsag?

Eddig eléggé deja vu érzésem van... 😊

Dzsini
Ami érdekes, hogy nincs középsõgombbal háttérben nyitás a linkeken (autoscroll kapcsol be), ctrl+klikkre viszont helyesen háttérben nyitja.
(Vista, Opera 11.5b)

GregSB
Az fasza, nekem csak annyi compatibility hibát jelzett elõre, hogy Opera alatt nem tudja kikapcsolni a text selectiont. Kell még idõ úgy látszik, amím a bugokat kiírtják.

kifli
ucsó stabil ff4, win7
Win7 alatt firefoxban, operaban, chromeban jó (elsõ kettõ legújabb stable, chrome 13-as béta), ie9-ben rosszul tördelõdnek a linkek.
GregSB
Milyen rendszeren / böngészõvel?

Én is arra lettem figyelmes, hogy Macen Safariban és Chromeban minden jól mûködik, Windows 7 alatt Chromeban viszont mintja bugzana :S