Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
üzleti etikáról még a mesékbõl se hallottak.
Ez van, ok sem tokeletesek, csak pont felfoghatatlanul jobbak, mint barmelyik mas gyarto es a statisztikak, gazdasagi eredmenyek oket igazoljak. A tobbi csak maszatolas szerencsetlen apple-hater csajoktol, akik otthon gyurogetik kisirt szemmel a pluss zold kukasedenyt.

Nekem a kedvencem a napokban a fanDroidok vergodesei kozul a notification ellopasanak felemlegetese: Android meg kosz gondolat sem volt, mikor mar feltort iPhonera volt notification, igy azt is, mint az egesz rendszert, hardvert az Appletol loptak vagy azoktol akitol, az Apple lopta. A Google Android es telefonjai a vilag egyetlen termekcsoportja, ami nyomokban sem tud mast felmutatni csak lopott otleteket es designt.

http://gaborszantai.co.uk/

5c0rp330n
mondanam h szanalmas de inkabb csak annyit mondok h tipikus apple: kink

tmp
Használ valaki magic trackpadet? ha 3 ujjal hozzáérek lefagy az egész :v Hol tudom letesztelni, h nem-e rossz? Nem akarok a boltban leégni.

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

pyrohun
Nem teljesen igaz, hogy ugyanaz a minõség. Mármint... ugyanazt a minõséget kapod HA tényleg átmegy rendesen a jel, stb. Az a baj, hogy a gagyi HDMI kábelekkel sok a baj nagyon. Sokszor random pixel villogások jelentkeznek, vagy pl. 2-3m-es kábel már nem viszi át rendesen a jelet, míg egy "márkásabból" a 10-15m-es is (ugyanazon eszközök között). Az aranyozott csatlakozó baromságnak tûnhet, de mégsem teljesen az, ugyanis maga a kábel és a jel digitális, ugyanakkor mégis a csatlakozóknál van lehetõség arra, hogy külsõ zaj kerüljön az adatfolyamba és a digitális jel is lehet zajos, mármint azt is elb*szhatja egy csatlakozás, ahol bejut a zaj. Volt már olyan HDMI kábel a kezemben, ahol pont ez volt a probléma. Szóval persze egyrészt parasztvakítás és a legtöbb esetben tényleg elég megveni az olcsót, de extrém esetekben elképzelhetõ, hogy mégis van hatása a jobb csatinak, stb.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
Azonos verzión belül nincs különbség - persze, más verziók mást támogatnak, de egy CAT5 és egy CAT6 kábelt (100 mbit / 1 gbit) sem hasonlítasz így össze, mert másik kategória.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grizzly21
De...ez tenyleg igy van.

A hdmi kabeleknel van olyan kulonbseg, hogy 1.3, vagy valami ilyesmi, ami a szinmelyseget befolyasolja talan ha jol emlekszem, de csak akkor jon ki, ha minden komponens tamogatja (pl: ps3, kabel, tv), ha az egyik nem, akkor mar bukta az egesz. De mindenesetre ez is eleg kis kulonbseg, es lehet 1.3-mas kabelt is kapni olcson./olcsobban mint lent irtak

passatgt

neevous
Nem.

<#szomoru1>

&#63743;

VRSDM
HDMI-n digitális a jel.

megvetted a mocskos drágát. mikor a kínain is ugyan azt a képminõséget (!) kapod.

<#wave>

u dont have to listen anybody else but me

HDMI kábellel amúgy többször is volt ilyen gondunk, nem tudom az okát. DVI-vel sose, pedig elvileg teljesen ugyan az a kettõ (csak a HDMI hangot is visz a DVI viszont egyszerûen alakítható analóggá), szóval ilyen helyzetekben mi mindig kábelt cseréltünk.
Annó volt már itt errõl szó és én továbbra is azt mondom, hogy ha nem akarsz 1080p++ felbontású képernyõn BD filmeket nézni naphosszat vagy nem plakátokat tervezel milliókba kerülõ színgû monitorokon, akkor bõven jó, sõt, jobb egy VGA.
Ellene szól a zajosodás, de pont ezt teszteltük a szervizben amikor legutóbb itt errõl beszéltünk és nem emlékszem pontosan, de tudom, hogy legalább 15 darab 3-10 méteres VGA kábelt (nem is aranyozottat) kapcsoltunk össze és még arra se mondta mindenki magabiztosan, hogy érezhetõ a zajosodás a képen.
Mellette szól az, hogy nem nagyon vannak monitorok ilyen csatlakozó nélkül és egy jó darabig nem is lesz gond VGA csatlakozós monitort találni és akkor se kell majd kétségbe esned, ha máshol kell használni a géped és ott esetleg egy régebbi monitor van vagy neadjisten elõadást kell tartanod és a projektorra kéne rákötnöd (azokból végképp nem elterjedt még a nem VGA-s generáció).

Persze ez nem megoldás a problémádra, de ha esetleg visszaviszed a kábeleket, akkor fontold meg ezt.
Ha találsz megoldást azt légy szíves oszd meg, engem is érdekelne.
Volt 1500ért is de ez tûnt a legjobbnak. Egyszer kell megvenni akkor már rászánom csak használni is tudnám.

PS: High Speed hdmi nem standard de gondolom ennek nem kéne problémát okoznia.

&#63743;

Pedig Apple üzletekben annyi és még 2 méteres sincs. Én is csak pislogtam, amikor láttam annó.
LG M22WDP, Macbookon Settings Displayen belül van olyan lehetõség hogy 1080p erre van állítva. De igazából a többi felbontáson sem jobb.

&#63743;

franc0
Hatezerért vettél HDMI kábelt? Ejha.
Ha 15 (tizenöt) méternél rövidebb, durván le lettél húzva...

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

passatgt
valami felbontás hiba van, mire kötötted rá?

Hat most kibaszott szomorú vagyok. Megvettem 7k-ért az atalakitot, 6ert a hdmi kábelt és egy élvezhetetlen homályos sz@r a kép. A régi gépemmel vga kabelen nagyságrendekkel jobb volt.
Machez is kell graphic drivert töltögetni vagy miert nem megy rendesen? :|

&#63743;

Boccs, most nézem, te HDMIrõl beszélsz, én VGA átalakítót vettem, azzal ilyen gondok nincsenek. Vagy legalábbis nem kéne, hogy legyenek. 😊
Jah olvastam errõl.

"NOTE: Even though HDMI cables support Hot Plug Detection, improper usage might result in resetting / restarting both devices, or even may cause damage to the devices. Therefore, we do not suggest Hot Plug action for any HDMI cables. Please make sure both input and output devices are off when plugging or unplugging HDMI cables."

&#63743;

Nekem is olcsó sz*r van és semmi baj nincs vele, kivéve persze az a bug, hogy ha használat közben kötsz a gépre külsõ monitort, akkor villódzni fog a képe bizonyos felbontásokon, de ez nem a kábel hibája, hivatalossal is jelentkezik.
varj! a hangatvitel gepfuggo. ugy latom 2010-tol kiadott gepeket mukszik. szoval vegulis megveheted az olcsot.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

van am. megpedig minosegbeli. nekem is van ilyenem ebay-rol, es olyan, mintha ferike rakta volna ossze. merev a kabel es ugy alapbol gagyi. persze a kep atmegy rajta. ja meg annyi, hogy az officiel kabelen atmegy a hang is, ezen pedig nem (javitsatok ki ha tevedek!)

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Szeretnék venni egy mini display to hdmi átalakítót de nem értek ezekhez a cuccokhoz.
Van bármi különbség a prémium resellereknél kapható és az egyszerû media marktos, ebayes között?

Töredékéért meg lehet venni máshol viszont nem akarok gányolni meg szart venni, de ha ugyanaz csak nem Apple boltban veszed akkor természetesen feleslegesnek tartom több ezer ftal drágábban megvenni.

&#63743;

Görgõ, jobb és bal klikk nekem elég..😊
tmp
bootcampel megy, de csak az alapvetõ funciók.

passatgt
miután felrakted a win-t, rakd be a macosx cd-t és arról feltudod rakni a drivereket

Ha iMac-re rakok Windows 7-et akkor tudom használni a Magic Mouse-t?
tmp
Valaki tud nekem adni rendes magic trackpad drivert windows 7 alá? a bootcampbõl kivett elég gyér 😞

MerlinW
I.C.ram
mekkora ratyi az az ázsiai, aki a legelején beszél 😄
GregSB
Úgy látszik az Apple komolyan gondolja, hogy az iOS eszközöket PC és Mac függetlenné teszi:

Mostantól iPhoneról és iPadrõl is be lehet konfigolni egy Time Capsulet vagy Airportot.

GregSB

"For those who need it, Apple is finally including custom gesture support to interact with adaptive accessories. We don’t have said accessories to test with, but the panel to create gestures can be found inside iOS 5′s accessibility pane."

item
Érdekes dolgokról beszélt sztívbácsi..<#vigyor0>
Bal alsó sarok --> <#nevetes1>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

passatgt
érdemes megnézni a videót, és a kérdéseket amit feltesznek neki😄

pl lesz e ingyen wifi, a kínai faszinak meg olyan akcentusa van, hogy "mr job" alig ért meg belõle valamit😄 Meg hogy biztonságos lesz e az épület a sok embernek... Nem, direkt olyanra csinálják, hogy aki bemegy, meghaljon😄
De legjobb maikor a végén elõhúzza az azstal alól az ipad 2-t😄

"minden olyan mint win7 alatt"

Azert ez eleg kemeny indok, hogy ne tegyem fel. Vagy csak a flashre erted?

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt

ilyen lesz az új apple központ

Zsoltika 007
Lion dp4 tesztelve. Valami mocskosul gyors lett. Le kaptam a bétás flash-t is ami a lionhoz való és minden olyan mint win7 alatt. Ideje volt már.. <#taps>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Na, ez zsír (iOS5):

"We’ve also learned about brand new AssistiveTouch section in Settings where you can control your multi-touch experience and even draw custom gestures."

Bercy
Én már megszoktam az angolt, nem is kell, hogy magyar legyen (szerintem zavarna is).
Az iOS eszközeimet is angolra teszem, mivel a 1st gen iPhoneom nem tudod magyarul és teljesen megszoktam az angol UI-t.
passatgt
de ez is valami😊

passatgt
észrevettem én is, de valószínüleg a gagyi fordítás lesz (felhasználók=kontók, illeszd be, kapcsolj ki stb...)

GregSB

GregSB
Egyébként szép csendben az Apple belépett a nappali-kanapé-konzol géming bizniszbe. Ugye már látható volt pl a Real Racing 2 kábellel iPad2rõl, full 1080p-ben, de ott a kábel nevetségessé tette az egészet.

Most azonban, az iOS5-ben:

"Szintén WiFi-n keresztül lesz lehetõség majd iPad képernyõt Apple TV eszközre (és csak arra) átirányítani."

Nem tudom hogy ez csak mirrort enged, vagy külön képet tud áttolni oda, de ha az utóbbi, akkor jöhetnek a játékok, amiknek az iPad a kontrollere.

GregSB
A Lion betat sem kell kiírni semmire, létrehoz egy virtuális telepítõpartíciót a winyón, és onnan települ a rendszer.

Ezek szerint az sem tudja feltenni akinek még nincs AppStoreja? Azt hiszem SL elõtt még nem volt.

&#63743;

Azt mondta Steve, hogy 4 gigát kell letölteni, az egészen biztos, hogy nem csak az új feature-öket jelenti hanem egy komplett telepítõlemezt.
Az is lehet, hogy gyakorlatilag a dmg (lemezkép) fájl töltõdik majd le, amit aztán ki lehet írni nyugodtan, szóval kábé az lesz, amit írsz.
Dzsini
Azért az új rendszereket csak azzal adják, oda meg nem fogják SL->L módon telepíteni - talán lesz egy program, amivel egy DVD-t/pendriveot meg tud csinálni telepítõnek a mûködõ rendszer önmagából.

A védelemrõl nem tudtam, köszi az infot. Így talán még érthetõbb a lenti "ha van egy zenéd férj hozzá 256-os AAC-ben" mentalitás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha jól olvastam csak a bevezetõt és az iCloudos részt tartotta õ, minden másra átadta a stafétát, úgyhogy biztos nincs jó állapotban. 😞
Szerintem szó se lesz ilyesmirõl, semmiféle másolásvédelem nem lesz rajta. Soha, semmilyen Apple által kiadott OSX szoftveren nem találkoztam még másolásvédelemmel, nem hiszem, hogy most kezdenének bele.
Felesleges erre pénzt szánniuk, az Apple userek körében dicséretesen magas az eredeti szoftver vásárlási hajlandóság.
Arra az egyre vagyok kíváncsi, hogy lesz-e belõle "standalone" verzió vagy csak úgy lehet-e majd telepíteni nulláról egy macet, hogy Snow Leo elõször, aztán arra rá a Lion.