Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha ez most arról szól, hogy be legyen bizonyítva, hogy akkor is az Apple-t fikáztam, amikor nem is gondoltam ilyesmire, csupán egy Intel által kifejlesztett (én legalábbis eddig így tudtam) kábel kivitelezését kritizáltam, akkor legyen, tudtam róla és igen, titokban végig Steve Jobsra gondoltam, amikor a kábelrõl írtam csúnyákat, muhahaha! 😄
Csak kicsit kiborított hirtelen az, hogy itt már arról se lehet rosszat írni, ami egyszer egy fotón szerepelt egy Apple Store-ral anélkül, hogy valaki ne kiáltana egybõl Apple hatert. 😄
Bocsánat, néha én is fáradtan ülök a gép elé... 😊
Azt a videót amúgy láttátok, amin a pápa tolta egy ipad2-vel? Csak nehogy rákapjon az engribördzre és elfelejtsen urbi et orbi áldást osztani... 😄
Te azt mondod, hogy az fog eltûnni, hogya kábelbe chipeket szerelnek, vagy az hogy a Thunderbolt tech fog en bloc becsõdölni? Én az utóbbiban nem hiszek, pláne ha tartják a szavukat és a következõ 10 évben felfejesztik 100Gbit / secre a sebességét.
És nem mondtam senkire, hogy balfasz, teljesen felesleges a számba adni a szavakat.
De hogy ezt a kábelt nem gondolták át a FELHASZNÁLÓ SZEMPONTJÁBÓL elég alaposan az tuti. Persze nem is kell, ez van, választás nuku, lehet barátkozni vele és a csippelt kábeleivel. A saját szempontjukból biztos jó, gondolom költséghatékonyabb volt így megoldani, mint tovább dolgozni a technológián.
Az infókat kössz, nem tudtam, nem igazán foglalkoztatott, azt tudom, hogy mindkettõ bazigyors, ez nem az a sebességkategória, aminél azt mondja az átlagember, hogy "ejj, nekem milyen szar, hogy egy 25gigás bluray-t csak 1 perc alatt másolok át, bezzeg a szomszéd józsi mekbukján 25 másodperc alatt átcsurog".
A FireWire megint csak nem tudom, hogy kerül ide, ott is csipek vannak a kábelben? Vagy sikeresebb/elterjedtebb az USBnél? Vagy pontosan mire akart példa lenni?
Egyébként ha nem lenne világos, az USB 3 csak egyirányú közvetítésre képes, a Thunderbolt viszont egyszerre 2-re. Jelenleg 10Gbit / secre képes, de azt ígérik hogy a következõ 10 évben ezfel fog fejlõdni 100Gbit / secre. De a lényeg, hogy ezt a 10Gbit-et egyszerre, két irányba tudja. Szóval meg tudod csinálni, hogy egy külsõ winyóról 10GB / seccel másolsz be tartalmakat, és közben ugyanazon a porton egy fullHD filmet streamelsz ki egy TV-re:
Lehet ezért kellenek bele chipek. De az is lehet hogy neked van igazad, és az Intel és Apple mérnökei a balfaszok. Szerintem add be a CV-det hozzájuk.
Nem lehetséges esetleg az, hogy ha két ember mondja ugyan azt, az nem azért van, mert húúú, az egyik kitalálja a fröcsögést a másik meg lemásolja, hanem esetleg azért, mert van abban ráció, amit mondanak? Még akkor is, ha urambocsá Te nem értesz vele egyet és szerinted jó út az, hogy az elektronikát az eltörõ/elveszõ/véletlenülösszetaposódó kábelekbe építik a gépek helyett, amik ettõl egyrészt k*rvadrágák, másrészt k*rvasérülékenyek lesznek. Bár gondolom ezt is csak egy "másoktól átemelt fröcsögés"nek fogod titulálni, mert esetleg a forrás kommentjei közt másban is felmerült ez a teljes képtelenség.
Mire gondolsz azzal, hogy "egy oldalon állunk"? Én nem állok semmilyen oldalon... -_-
de legalább ne a forrás oldal fórum hozzászólásaiból emeld már át a fröcsögést.
/mindezt úgy mondom hogy " egy oldalon állunk " -_-
u dont have to listen anybody else but me
Mindegy, most mindenki élvezkedik, hogy TB így úgy amúgy, aztán 1-2 generáció múlva szépen csendesen el fog tûnni a süllyesztõben.
De erre a kábelkonstrukcióra azért tényleg nagyon szívesen elolvasnék egy hivatalos indoklást mert ez így ebben a formában rendkívül abszurdnak tûnik. Csoda, hogy nem kell külön drivert telepíteni rá... 😄
Legközelebb mi jön, a CPU-t is a kábelbe teszik, mert akkor még többet kell fizetni, ha elveszik/megtörik? ;-)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Van valami olyan dolog amit jó ha megnézek 3gs vásárlása elõtt? Tesómnak akarok venni használtba, de én nem értek hozzá és nem akarom hogy átbaszcsizzanak. htx
Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!
"Az Apple a Mac OS X 10.6.8-as frissítésében automatikusan beállítja már a TRIM támogatást az SSD meghajtókhoz."
...nem arról volt szó, hogy az általuk használt fájlrendszernél nem is szükséges? 😊
Ráadásul:
"A fenti szolgáltatás korábban csak a februárban kiadott és Apple SSD meghajtókkal szállított MacBook Pro laptopokon volt bekapcsolva, amik egy speciális 10.6.6 buildet tartalmaztak. Ez került most kiterjesztésre, ahol minden SSD-vel szállított Apple gép megkapja ezt a funkcionalitást.
Fontos megjegyezni, hogy az utólag beszerelt nem-Apple SSD meghajtók továbbra sem kapnak TRIM támogatást az operációs rendszertõl. A Toshiba gyártotta Apple SSD meghajtókat kiskereskedelmi forgalomban nem árulják."
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezalól kivétel a 96 gigás modell, az Ft/GB alapon mindmáig kiváló vétel. A többi Kingstonra nem pazarolnék idõt.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
sata2-es kingston-okat neztem, aranyosan a nagyobbak dragabbak, ha nem is sokkal:
96GB - 33K
128GB - 48K
256GB - 108K
Vagy rosszul tudom, hogy a mi iMacunkbe (early 2010) meg nem lehet a DVD-helyett keretbe szerelt SSD-t tenni?
http://gaborszantai.co.uk/
- Laptopokban amúgy is visszafogják egy kicsit a SATA teljesítményét a fogyasztás miatt
- A proci is számít, a laptop itt is lemarad
Amúgy az OWC nagyonfasza cucc.
Ma már 85-ért osztogatják a 240 gigás Vertex2-t, ha valakit érdekel.
Nem tudom pontosan, usa-ból rendeltük mint cég, de 180-200 között ha jól emlékszem. Viszont ez (akkor) a leggyorsabb SSD volt. Most néztem boot sebességet egy MacBook Pro-n Vertex3-mal + az iMac-en az enyémmel (ez OWC) és gyakorlatilag nincs különbség, pedig a Vertex 3 az gyári adatok szerint minimum 2x brutálisabb.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
A kérdésedre válaszolva: A beta egy .dmg fileban jön le, amit ki lehet írni DVD-re, és lehet bootolni róla, vagy vagy ha nem írod ki, akkor létre tud hozni egy virtuális recovery partíciót a gépeden, és onnan tud clean installt nyomni (a telepítõ elindítása után nem a "Continue" gombra, hanem a "Utilities"-re kell nyomni). Szerintem lesz erre lehetõség a végleges, App Storeos telepítõnél is.
Egyébként meg én elsõsorban nem clean istallt nyomnék, hanem megpróbálnám az Updatet. Haver felhúzta a legújabb betat az õ kb 1 éves rendszerére (update-el, nem clean installal), és a betaban lévõ 1-2 bugot leszámítva tökéletesen, röccenésmentesen megy. Úgy tûnik sokat tanultak a Snow Leo-s update mizériákból...
Szóval én a helyedben megvárnám, hogy az AppStoreos Lion tud -e majd Clean installt. Ha igen, akkor én kimentenék egy külsõ winyóra minden fontosabb adatot, aztán nyomnék egy updatet... aztán ha pár nap után meg lennék elégedve az eredménnyel, akkor nem csinálnék semmit, ha meg valami fos lenne, akkor nyomnék egy Lion clean installt. (én legalábbis tuti ezt fogom csinálni).
Ha nem tud majd clean installt, és tiszta lappal akarsz indítani, akkor érdemes egy szûz 10.6.8-at feltenni, és utána Lion update.
Ugyebar ez mar AppStore-bol fog lejonni es telepulni 10.6.8-ra, tehat!
Ha jot akarok magamnak, akkor legyalulom a gepet, felteszem a szuz 10.6.8 havas macskat es arra huzom ra az oroszlanyt?
Aztan majd Lion-ra visszapakolom a PS-t meg ami kell?
1997-es WWDC zárónapján Jobs nyomott egy Q&A-t a fejlesztõkkel. Ekkor került vissza a céghez, és még csak tanácsadó volt, nem CEO.
13:10 utáni kérdésre kifejtett válasza a legkomolyabb (de ha van idõ akkor érdemes az egész 1 órût végignézni), gyakorlatilag már akkor óriási potenciált látott a Cloud-rendszerben, és amit ott mond, (nincs szüksége egy számítógépre, meg merevlemezre, csak egy eszközre ami kommunikál a szerverrel) annak gyümölcse az iPad iOS 5-el és iCloud-dal ellátva. 14 év kellett hozzá, hogy megvalósítsák...
- unibody, nem lehet szétszedni - akksit cserélni benne.
- nincs memóriakártya bõvítési lehetõség
- böngészõje nem támogatja a Flasht, és nem is fogja.
Úgy látszik a Nokia kezd el-Appleösödni 😊
Vagy ti tudtok más telefonról, ami ezzel megy?
Magyar bemutató videó
ON
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Érdekel az elmúlt közel 30 év fõ eseményei MS vs Apple témában? Ebben a postban ott a lényeg.
Sajnos a blog motorunknak sok volt a 10 000 px magas kép, úgyhogy erre a lenti képre klikkelve tudjátok megnézni a timeline-t, ami szerintem rettentõ érdekes. Forrásom ez esetben a manolution.com volt."
forrás. technet.hu
--
kiváncsi vagyok mikor pukkan ki almáék buborékja
u dont have to listen anybody else but me
Bekpacsolja a képernyõt percenként magától,mintha megnyomnám a tetején a gombot, majd 4-5mp múlva kikapcsol... Kuka..?