Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És az a baj, hogy a HTML szabvány életútját és a W3 konzorcium/böngészõfejlesztõk hozzáállását ismerve ilyen soha a büdös életben nem is lesz, elõbbi össze-vissza variál képtelenné téve az amúgy is csak elméletben lehetséges tökéletes megjelenítést, utóbbiaknak pedig általában fontosabb az, hogy 1-1 feature-t, tesztpontszámot elõbb érjenek el, mint az, hogy a már implementált HTML5 fature-ök tökéletesek legyenek.
Mire a böngészõk többé-kevésbé egységes HTML5 kompatibilitást fognak mutatni (már ha lesz ilyen valaha, merthogy a mai napig simán van olyan HTML4 kód, ami strict szabvány szerint valid, mégis kábé minden böngészõben egy kicsit másképp jelenik meg) már a HTML5öt fogja mindenki fikázni és a HTML6 (vagy valami más) lesz a "jövõ".
Az egységesen mûködõ, igényes web víziója szerintem csakis silverlight/flash jellegû, egy cég által fejlesztett, egyértelmûen rögzített, jól dokumentált/követhetõ fejlõdéstörténettel rendelkezõ, egységes fejlesztõ- és futtatókörnyezettel megtámogatott alapon képzelhetõ el. Ha valakinek ez a szíve vágya, akkor felõlem egészen nyugodtan elkészítheti ezt az Apple is, de kell egy ilyen, ha egységes, mindenhol egyformán mûködõ, mégis igényes, modern webet akarunk, mert ez a W3-as rendszer egy kezelhetetlen szörnyeteg. Minden anarchiába kell egy kis diktatúra... ;-)
Egyébként ma az indavideo, tegnap meg egy külföldi blog alatt fosta össze magát a Flash.
(ugye en csak a fotosokat tudom felhozni peldanak, de naluk nagyon elterjedt volt a flash, most mar inkabb vadaszni kell, aki azt hasznal)
http://gaborszantai.co.uk/
A flash vs html5 vitainditasra inkabb nem is reagalnek, leragott csont...majd mondjuk 5-10 ev mulva amikor mar latjuk mit hozott a jovo visszakereshetjuk ezt a topikot a joslatok miatt, en kivancsi leszek 😊
Valami gond van ott a flash installacioddal, vagy a honlapokkal, amiket latogatsz, mert nekem nem szokott fagyni a flash se, meg semmi sem win-en.

A drótós tót vinné el küretre az Adobet meg a Flasht úgy ahogy van. Utóbbi 2 napban 3x fosta magát össze a flash plugin a wines laptopomon. Win7, legújabb Chrome, legfrissebb Flash plugin.
Steve Jobs: imádlak, amiért önfejûen, makacsul, köcsög módon küzdesz ez ellen a foskazal ellen.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
De egyébként én nem tudom lehinni, hogy ezt meg mernék tenni.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Ezen felül ezekben a lemezekben van egy biztonsági ellenõrzés is ami a gép típusát vizsgálja, azaz egy macbook-hoz adott telepítõ lemezzel nem tudsz feltelepíteni egy iMac gépet.
@ Hellomarci
Ez ugye Win alatt körülményes lenne, de jelen esetben mûködhet egy olyan update, hogy minden adat megmarad? Progik is, de gondolom azt frissíteni kell, ami csak Tiger, és nem SL kompatibilis. Kérdésem, hogy csinált valaki ilyet, megvalósítható -e, hogy berakom a SL DVD-t, és felfrissül? Sorry, ha amatõr kérdések, de még nem csináltam ilyet.
@ Hellomarci
A kérdés itt az volt, hogy az mihez fog kezdeni az, akinek régebbi gépe van, és valamiért újra kell telepítenie (új winyó pl).
Info hiányában sokan azon aggódtak, hogy ezeknek fel kell rakni a gépükhöz kapott Snow Leot, felfrissíteni 10.6.8-ra (ami 10.6.3-ról, ami a gépek mellé csapott telepítõn van, mondjuk majdnem egy 2 gigás és 20-30 perces update), és utána még Liont is telepíteni. Na ez szopó lett volna.
De szerencsére a Golden Masterben ott figyel a telepítõ, "InstallESD.dmg" néven, amit a Disk Utilityvel akár DVD-re, akár egy USB kulcsra is ki tudsz írni.
Vagy a rendszert ujra telepiteni?
"- Purchase and download Lion from the Mac App Store on any Lion compatible Mac running Snow Leopard.
- Right click on “Mac OS X Lion” installer and choose the option to “Show Package Contents.”
- Inside the Contents folder that appears you will find a SharedSupport folder and inside the SharedSupport folder you will find the “InstallESD.dmg.” This is the Lion boot disc image we have all been waiting for.
- Copy “InstallESD.dmg” to another folder like the Desktop.
- Launch Disk Utility and click the burn button.
- Select the copied “InstallESD.dmg” as the image to burn, …"
Jelenleg így lehet feltenni a Golden Mastert clean installal. Szerintem a fogyasztókhoz kerülõ installerben lesz valami opció az image file kiírására, máskülönben minek rakták volna bele?
Igaz-e ez?
"Sources: 'Light Peak' technology not Apple idea"
A többieknek:
Az usb3 optikai kábelet is használ tudtommal. Pusztán réz vezetéken nem nagyon láttam még egy idõben fel és le 10gigabites sebességet produkáló technológiát.. Ti úgy látom igen ha ezt ilyen lightosan le fikáztátok 😄D Gratula! <#lama>#lama>
Mikorra meg az usb3 felfut(1-2 év) addigra kijön az új verziója amit már most vadul tesztelnek a laborokban. (100gigabites full duplex átvitel).
Fixme, ha van már hivatalos adat, de Magyarországon az Apple boltokban amúgy szerintem 14-15ezer forint körüli áron lesz kapható a cucc.