18351
ATbanner.jpg
  • Kongy
    Királyság. Még jó, hogy nekem semmi ilyen ismerősöm nincs :) Akkor asszem Apple Watch offolva nekem.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.04.26. 20:35:48
  • GregSB
    Semmi infó. Az is benne van a pakliban hogy az első generáció meg se fog hivatalosan jelenni nálunk.

Ha van Németországban vagy Angliában ismerős, akkor érdemes megrendelni az ő címére, és elküldetni vele...
  • Kongy
    Lehet tudni Mo-n mikor lehet kapni majd?
  • GregSB
    SMS-eket lehet magyarul diktálni az órán, és jól is működik.

(2:20 után)

• passatgt
    Apple watch passcode beadásnál érintőképernyő helyett lehetett volna úgy kinyitni, mint egy széfet, csak oldalt tekergetni:)
  • Dzsini
    megy a szétszerelés

205mAh-s akkumulátor
  • GregSB
    "Vlad Savov, writing for The Verge:

While reviewing the new MacBook Pro with Retina display, I ran the usual Verge battery test on Apple’s new machine. With the screen set to 65 percent brightness, it cycles through a series of websites until the laptop’s battery gives out. The native Safari made the new Retina machine look good: 13 hours and 18 minutes. Google’s Chrome, on the other hand, forced the laptop to tap out at 9 hours and 45 minutes.

Later:

Apple and Google must both bear a portion of the blame for this ongoing calamity. The MacBook maker has a vested interest in promoting Safari as the most efficient, fluid, and pleasing web experience on its platform. Safari will always have the advantage of being optimized for the latest OS X release ahead of any other browser, which means its lead in efficiency will never be completely eradicated. But three and a half hours? That’s the sort of gap that Google should be able to close — if it makes optimization its priority."

Azért ez a 3 ora különbség tenyleg durva
  • Jim Morrison
    Ja hogy 256 és 512GB os variáns van. Azt hittem van 128 is ami ilyen kategóriában a vásárlók lenézése (szerintem). Rendszer nem tudom mennyit foglal, de ha a különböző alkalmazások, képek, videók hamar felemésztenek ennyi helyet.
  • passatgt
    angol vaccstöltő adapter

• Dzsini
    A képen igen. Boltban van 256-os és 512-es.
  • Jim Morrison
    2x128Gb van benne?
  • Dzsini
    2x 128 - mire nem elég egy alapvetően állandóan neten üldögélésre tervezett eszköznél?
  • Jim Morrison
    128 giga csak tudnám miért... Valamivel nagyobb méretben már TB ok vannak :o
  • passatgt
    igen, az gyakorlatilag szebb belülről mint bármilyen másik gép kívülről:D
  • Dzsini
    Igen, amikor jött azt is nézegettem, hogy félelmetes masina.

Bár nekem a kedvencem a Mac Pro, mindenestül.
  • passatgt
    ipad air 2 alaplapja sokkal kisebb és kb ua tudja, mint a macbook:

bár fene tudja, lehet, hogy kb egyforma négyzetcenti, csak ez magas/keskeny
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.04.16. 17:28:21
  • Jim Morrison
    mivel a többi helyre akksi megy ezért ott van minden (kivéve ugye touchpad...). Elég szép mérnöki teljesítmény meg kell hagyni.
  • Dzsini
    nnyira etc, hogy még a 128 giga SSD is rajta csücsül (a kép felső részén fémkeretben, a hátoldalon van a másik 128 giga). az ott tulajdonképpen egy komplett középkategóriás gép.
    az említett teardownban - 12-13. pont
  • Jim Morrison
    "This is the size of entire motherboard (w CPU, GPU, RAM etc.) of the new MacBook laptop."
  • skinnyman
    Ami azt illeti, amilyen iranyba az apple az utobbi idoben ment (meg az mbp-kben is cserelhetetlen mar kb minden alkatresz), egy megkonszumerebb, 1-usb-csatlakozos gep eseteben a 6/10 javithatosag sokkal nagyobb meglepetes lett volna, mint az 1/10.
    Egyebkent pedig elsokezbol is megtapasztaltam, hogy el szokott romlani, es valszeg semmivel nem kisebb aranyban, mint a komolyabb Dell-ek, sot. Amikor pedig 1 ev az alapgari amit adnak, es egy aksi vagy ssd tipikusan pont ez utan (de mondjuk 5 even belul) hibasodik meg, valszeg erdekelni fog, amikor egy 20 ezer forintos csere helyett dobhatod a kukaba az egesz gepet.
  • Tikal #17849
    Ez a gyerek olyan szánalmas...
  • Jim Morrison
    mondjuk ilyen vékony notiba biztos nem fúrják bele az alaplapot és akksikat...
  • G_ArchAngel #17847
    Amugy tudjuk, hogy nem jottel volna ide es nem linkelsz, ha mondjuk 6/10 lenne, mert arra nem allt volna fel a cerkad :)
  • G_ArchAngel #17846
    Nem, HP vagy Sony, nem szokott elromlani. Ha meg elromlik kit erdekel, hogy mit csinalnak vele es hogyan, eddig mindig megjavitottak.

Azt hiszem amugy nem ez az elso, ami 1 pontot kapott az Apple termekek kozott.
  • skinnyman
    Retina Macbook 2015 Teardown
    The battery assembly is entirely, and very solidly, glued into the lower case. The processor, RAM, and flash memory are soldered to the logic board.
    Repairability Score: 1 out of 10

Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.15. 20:58:35
  • GregSB
    Gruber igy interpretálja:

"I usually don’t play the “let’s read into the design of the Apple event announcement” game, but damned if the center of this doesn’t look like an Apple TV. And the slogan — “The Epicenter of Change” — would fit with an expanded HomeKit role for Apple TV."
  • GregSB

Kezdődhet a találgatás hogy vajon mit szimbolizál
  • GregSB
    Jo sok újságíró van akkor :D

"Már most többet rendeltek meg az Apple Watch-ból egy nap alatt, mint amennyi okosóra összesen fogyott 2014-ben"
  • Jim Morrison
    szerintem senki, úgyis csak újságírók vették akik megtartják későbbre.
  • GregSB
    "Apple Watch Sold Out in Less Than 6 Hours, All Models Now Shipping in June'"

Kérdés mekkora készlettel startoltak el. Mondjuk az látszik a pénteki videokbol hogy nagy ra az érdeklődés, tömve voltak az Apple Storeok ahol fel lehetett probálni.

Azt lenne erdekes majd látni, hogy pár hét / hónap használat után hányan fogják visszavinni hogy nekik nem kell :)
  • passatgt
  • GregSB
  • GregSB
    Nyitás körkép
  • Tikal #17835
    nem váltotta le, azt megszüntették és rendbe szedték az iphoto-t... az okát nem tudom, talán nem használták elegen? Lightroom jobb volt?
  • theone91
    Ja és jó lenne, ha a Watch-on kívül más órák is ilyen cikkeket kapnának, ha meg akarnak válni az iVerge jelzőtől.
  • theone91
    Ebben az a vicces, hogy 7 pontot adtak a Watchra, 8,1-et pedig a Moto 360-ra. Ezért faszság és sokszor ellentmondásos a pontozás.

"At The Verge we have built a reviews program that strives to standardize our reviews without abandoning the uniqueness of each of our reviewers"
  • GregSB
    Kb olyan jellegű hibák, mint amiket az első iPhonenak is fel lehetett róni. Nincs Edge, nincs multitaszking, nincs kopipeszt.

Ezek mellett van egy csomo olyan ficsorje, amik mögött rengeteg munka van es az felhasználói élményre koncentrál. Ilyen a digital crown, a force touch, a taptic feedback, az Apple Pay. Semelyik masik órában nincsenek meg ezek, es ezek fontos fícsörök mert meghatározzák milyen élmény hasznalni magat a termeket.

Az iPhonenal kb ilyen volt a multi-touch, es a reszponziv kapacitiv kijelzo. Hiába hiányzott az első szifonokbol egy csomo fícsör, azért lett sikeres mert egyedulallot nyújtott felhasználói élményben.

Itt óránál ugyan erre törekednek. Kiváncsi vagyok élőben mennyire fognak tetszeni ezek, milyen lesz hasznalni.
  • dzsegameló
    Nálam a Icloud Photo libary be van kapcsolva, mivel sok sok kép és videó van (kb11Gb) ezért én azt is bekapcsoltam, hogy a telefonon csak kis méretben legyenek meg, (Iphone tárolás optimalizálása) ezzel megnyerem a hely nagy részét, de ha kell valamelyik kép akkor azt meg tudom nézni mutatni.
    A frissen készült képek helyhiányig megmaradnak és csak akkor optimalizál ha szűkölködöm a tárhellyel a telón.
  • Jim Morrison
    elvonóra mikor mész?
  • passatgt
    mert a többi még ennél is szarabb:D