Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
mivel halozati szabadalmakrol van szo, tudjak, hogy mi lesz benne. hacsak nem gsm/3g modul nelkul adnak ki, akkor viszont nem lenne telefon 😊

GregSB
"A The Korea Timesnak név nélkül nyilatkozó, magas pozícióban dolgozó Samsung-vezetõ szerint bíróságon támadják meg az Apple-t, és próbálják elérni a még meg sem jelent, sõt, hivatalosan még be sem mutatott iPhone 5 telefonok betiltását."

Az nem számít hogy még nem jelentették be, õk már tuti jól ismerik az utolsó mm-ig 😄

Dzsini
szinte biztos, hogy csak összegyakorolta, van róla másik felvétel, ahol kevesebbet téveszt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grizzly21
Nem keves ido lehetett mire begyakorolta a timing-ot...nem rossz amugy tetszik, eleg parasztvakitos, de hatasos. Kivancsi vagyok, hogy annyi-e az egesz, hogy ment 1-1 video mindegyik keszuleken, vagy kihasznalt-e valamit a touch/kamera/giroszkop/akarmilyen erzekelokbol, mert az poen lenne bar nem hiszem.

Dzsini
Ebben tökéletesen igazad lehet, de a kérésben a "legolcsóbb" ott volt, mint feltétel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zsoltika 007
De legalább atom stabil, gyors, és megbizható. 20 dollár meg nem sok érte.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

http://www.huffingtonpost.com/2011/09/19/samsung-iphone-5-ban-europe_n_970916.html
passatgt
a youtube-os videó jobb volt, ott nem késett a kép a mozdulathoz képest meg nem látszottak ki az eszközök, de azért ügyes😊

Dzsini
Csakhogy az 20 dollár.

Zsoltika 007
Paragon Ntfs 9.1 is jó.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
...ami valószínûleg Fat32-es 😊 (mert ha NTFS-re formázzák, azzal ugyanúgy meg lettél volna lõve)

Koszonom, mazlim volt, mert egy 32 GB-os pendrive-val jottek.

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
ja

Ezzel irni tudok a FAT32/NTFS kulso HDD-re? (a fileok kepek, tehat kisebbek, mint 4G😎

Tudom, de nem tudom, hogy milyen HDD-t fognak hozni (azaz mire lett formatalva), tehat egy all-rounder kell.

passatgt
Dzsini
csak csendben megjegyzem: a Windows nem fájlrendszer - Fat32 vagy NTFS író-olvasó lehetõséget keress.

Sracok, mi a leggyorsabb es legolcsobb modja Lion alol elerni Win-re formatalt kulso HDD-t?

neevous

pyrohun
Senki sem írja? Az elõtted lévõ posztokban is errõl beszéltek 😊)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
melyik senki nem írja? Itt a topicban beszélnek róla reggel óta, a mobilos és hasonló portálok mind lehozták, több helyen kiemelt hírként...

GregSB
Közben hír, és senki nem írja, hogy 4 új országban elindult az online Apple Store, köztük itthon is.

Ami nagy újdonság, hogy mostmár lehet venni itthon is gyári független iPhonet, közvetlenül az Appletõl, de az APR-ekben is meg fog jelenni. Az új iPhone(ok) is kapható(ak) lesznek ebben a formában.

Az árakról inkább ne beszéljünk, siralmasak, remélem ezen változtatnak...

Tikal
de hogyne lenne, ez a hir pont errõl szol hogy most már van 😊 egy raktár tuti van, attol még hogy nincs egy hivatalos boltjuk ahova bemehetsz, a cuccok még itthonrol indulnak hozzád.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

pyrohun
de raktárnak kell lennie

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

grizzly21
Ugy ertem, hogy itthon gondolom nincs apple store, akkor nekem honnan szallitjak fizikailag hazhoz? Az angliabol vetelt ugy ertettem hogy kimesz londonba.

Tikal
a viszont eladok árai közeliteni fognak vagy ugyanazok lesznek elõbb utobb... hogy érted honnan jon ha innen rendelsz? angol store-bol nem tudsz rendelni ez egyértelmü.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Olvasd át a wiki szócikket, talán jobban el tudják magyarázni, mint én (nem vagyok jogász). Az újraelosztás problémáit pedig nem az elvben, hanem kivitelezésben kell keresni - az Artisjussal hosszú ideje megy a vita ilyen téren.
Ugyanígy ott vannak a szócikkben a "Question of fairness" részben az általad feltett kérdések is.

Régen (lehet, hogy most is) például lehetett Magyarországon is kapni Audio CD-R-t, amelyre (külföldön) más típusú díjat róttak ki, mint a sima CD-R -re. Ez a vonulat például kiválthatta volna a normál üres adattárolókra kirótt díjakat, de semmilyen hardver nem támogatta a dolgot.

(amúgy a "copyright collective" link alatt találsz nemzetközi példákat ugyanúgy magáncégekre, mint nálunk - ezért is levy a neve tax helyett, hiszen "tax" típusú pénzt szedni csak az államnak lehet, levy-t viszont magáncégeknek is, magyarban nem tudom, hogy milyen jó szavak vannak erre - adó és díj talán)

grizzly21
Ha semmit nem kap az akinek kene hogy kapjon, akkor tenyleg finoman fogalmazva problema van az ujraelosztassal😊 Magyarul ellopjak mas penzet indokolatlanul.

Meg mindig nem ertem: ha legalisan toltottek fel, es en azt legalisan toltom le, akkor miert kellene fizetnem barmit is? Ha meg azt hogy illegalisan toltok fel/le probaljak ezzel kompenzalni (akar a nyomtato eseteben), akkor ezzel gyakorlatilag azt mondjak, hogy oke, fizetek tobbet egy pendrive-ert, de akkor barmit tolthetek ra illegalisan is, nem?

Dzsini
* elfogadott: a nemzetközi jog elfogadja, az emberek persze vitatják, ahogy mindenfajta adót vagy jogdíjat. Sokan szeretnék azt, hogy a szerzõ ingyen gyártson le mindent zenétõl könyvön át filmig, aztán éljen meg pl. turnézásból, ami mondjuk egy írónál eléggé kivitelezhetetlen

ui,: a fénymásolók árában elég komoly reprográfiai adó szerepel, hasonló okokból - ott nem az adathordozó (papír) része a díj, hanem a másolást segítõ eszközé... és innentõl érdekes és problémás a digitális könyvterjesztés, és ezért nem sikerül nagyon sok országban jól mûködõ elektronikus könyvpiacot kiépíteni).

Dzsini
Rengeteg országban van hasonló díj beépítve vagy a felvevõkbe vagy az adathordozókba (nem teljes a lista):
http://en.wikipedia.org/wiki/Private_copying_levy
"Luxembourg is the only EU member state on the continent without a private copying levy,"

Amit írsz, hogy az újraelosztással probléma van, abban egyetértünk, de maga az "üres média díj" önmagában régóta létezõ, elfogadott módszer.

És nem azt feltételezik, hogy te illegális forrásból töltesz le, hanem azt, hogy bármilyen forrás, amibõl letöltesz, az legális - tehát a sugárzó IS és te IS fizetsz a sugárzásért és a rögzítésért. A youtube-on sem hallgathatsz mindent ingyenesen, mert ha nem a jogtulajdonos (szerzõi vagy kiadói) tölt fel bizonyos zenéket / videoklipeket, akkor azokat elõbb-utóbb megcsípik és leszedik (vagy letiltják a hangsávot). Persze a percenként feltöltött 50+ órányi videónál átcsúsznak dolgok.

grizzly21
Ezzel nem ertek egyet, javitsatok ki, de kizartnak tartom, hogy egy ilyen elofordulhasson barmelyik nyugati orszagban. Eleve hogy van az, hogy ez nem egy allami ceg es megis joguk van pl elmenni egy csoro kozepiskola szalagavatojara es tobbtizezret lehuzni roluk azert mert ismert kulfoldi szamokat jatszanak le? Rohejes😊

Ha legalisan letoltheto forrasokat toltok le, akkor miert kellene jogdijat fizetnem? A legnagyobb gond ott van, hogy ha en letoltom egy kulfoldi zenekar albumjat akkor miert kellene nekem az artisjusnak fizetnem, amikor nyilvanvalo hogy abbol a zenekar egy forintot sem fog kapni? De meg a magyar zenekarok sem. Ez olyan mintha en onhatalmuan felmennek karszalag nelkul a bkv buszokra, es akinek nincs berlete azt megbuntetnem, es a penzt nem adnam a bkv-nak hanem kocsit vennek belole.

Es igen pont ezaz, hogy eleve a rosszat feltetelezik az emberrol. Az egyuttesek mar reg nem a zenei eladasokbol elnek szerintem, nem veletlen hogy youtube-on is legalisan ingyen hallgathatsz mindent, a filmekert meg lehet szolni, de a mozikban ott is eleget kaszalnak, a jobbakat meg pl en megszoktam venni bluray-en is ha kijon (kulfoldrol termeszetesen, mert onnan feleannyi).

Zsoltika 007
<#eljen>

grizzly21
Ez mit jelent egyebkent? Ha innen rendelek akkor azt honnan hozzak? Ezek utan mit fognak csinalni a viszonteladok?

Latom xms-ben pont annyi az ar, mashol meg dragabb mint itt de azert meg mindig nevetsegesen draga a kulfoldi arakhoz kepest. Ha Angliat vesszuk ott majdnem 100e-el olcsobb pl a 15-os MBP, tehat ha azt akarnam venni akkor jobban megerne, hogy kimegyek varosnezni nehany napra es hazahozok egyet. usa-rol meg ne is beszeljunk, ott meg joval olcsobb

Dzsini
A minden adathordozón jelen levõ matrica jelenti azt, hogy te legálisan rögzíthetsz saját célodra bármit a rádióból, a tévébõl és bármilyen sugárzó forrásból (és ebbõl adódóan legális a hang- és képanyagok letöltése is, hiszen a forrásról te feltételezed, hogy legálisan osztja meg azt, amit ad, te pedig az adattárolón kifizetted a rád vonatkozó jogdíjat).
A matricával nincs baj, sõt, a szerzõi jogok díjazásának egyik leghasználhatóbb módszere, a legmegengedõbb sok szempontból. A kirótt adó mértékével, és a befizetett adó újraelosztásával van inkább a probléma.

Igen, bele lehet kötni, hogy te ha saját fotóidat rögzíted egy SD kártyán, akkor azért miért fizetsz az XY zenekarnak, de ezt elõre nem lehet tudni, és a szabad médiaáramlásnak ez a feltétele - el lehetne törölni a matricázást, akkor viszont vagy a rögzítõeszközökre kellene óriási adót kiróni (pl. beépíteni az internetelérés díjába), vagy illegálissá tenni és betiltani minden fajta rögzítési technológiát, amivel legálisan sugárzott tartalmakat te rögzíthetsz.

grizzly21
na az mekkora egy lopos nulla tarsasag..nem hittem el eloszor amikor hallottam roluk hogy ilyen letezhet..

pyrohun
Tudom, sajnos elég sok tapasztalatom van ezekben a dolgokban 😊

Bercy
Amíg itthon egy sd kártyára is artisjus adót vetnek ki addig...inkább nem is mondok semmit.
pyrohun
Most már csak iTunes Store kellene, ami szerintem a legnagyobb falat / legnehezebb lesz, de talán egyszer azt is megérjük...

Tikal
Üdvözlünk Magyarország!

haladunk, haladunk...

GregSB
Szerintem az Apple bejelenti, hogy kiszáll a telefonbizniszbõl, és ezentúl porszívókat fog gyártani

pyrohun
Szerintem a Touch el fog tûnni. 😊

Szerintem februarig nem lesz semmilyen telefon, csak Touch<#zavart1>

joebacsi
Itt a vas még ok, lenovo-i5-8gb ram, de 32 bites xpvel, ami lát ugye 4et 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

pyrohun
Lesz iPhone 4S, ami az iPod Touch-ot váltja fel, meg lesz iPhone 5, ami sok mindenben újítást hoz. Szerintem 😊

GregSB
Vagy lesz iPhone 4s ócóé, és lesz iPhone 5 😊

Vagy... szerintem ne találgassunk, majd meglátjuk 😊

passatgt
lesz egy iphone 4s(ipad2 hardware), design ua, lesz egy picit nagyobb ipod touch és lesz egy pici iphone a nano helyett, a shuffle meg megmarad csak nagyobb tárhellyel

GregSB
Nya, ha szeptember végén be akarják mutatni az új iPhonet + iPodokat, akkor jövõ héten már látnunk kell egy bejelentést valamilyen eventrõl (kb 6-7 nappal szokták elõre bejelenteni õket).

I.C.ram
Nálunk is baromi lassan áll fel az XP, pedig c2d (nem crash to desktop 😊) gépek vannak. Ki se kapcsoljuk õket, hanem csak sleepbe rakjuk. Egyedül hétvégére szoktam kinyomni õket, hogy hétfõn egy laza 5 perces bootolással kezdjek 😊
Dzsini
Azért ez fõleg a rendszergazdák hibája - jól karbantartott rendszereknél, hozzáértõ felügyelettel egy 5-6 éves gép XP-vel száguld (az XP 10 éves rendszer). Akkor romlik le, ha például hagynak minden szemetet telepíteni, futtatni, tönkretenni - hozzá nem értõ kezek alatt pedig egy OSX-es rendszer is elkezd köhögni.