Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Nézegettem a boltot, meglepõen sok magyar dolog is fent van, és az egyetlen mûködõ, aktív itthoni konkurencia hasonló árakkal dolgozik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bercy
Ez igaz
pyrohun
1,29 dollár és 1,29 euro az ugye már alapból nem egál, de ráadásul az USAban a hivatalos fizetõeszköz a dollár, nálunk viszont még forint van, ergo a forint - euro átváltás miatt kb. még egyszer szívunk, mondjuk már megszoktam, csak ez úgy hirtelen eszembe jutott 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
Köszönöm, ezért is linkeltem ide, hogy lássák hozzáértõk is, az én laikus szememnek tetszett a dolog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ha sokat használtál volna iPhonet, akkr neked is üvöltene 😊

Slide to unlock végén elõreugrik az "unlock bar", ilyet soha nem látsz iPhoneon, általában mindig pontosan végigköveti az ujjadat, vagy ha épp valami háttér-process belassítja a telefont, akkor lemarad az ujjadtól kicsit, de elõre soha nem ugrik.

Dzsini
Nekem nem üvöltött, de elfogadom - van, aki szerint csak egy videó fut valamilyen eszközön, amire rájátszik.

GregSB
Üvölt róla, hogy fake render. Tübb ponton is látszik, hogy nincs szinkronban a srác ujja a képernyõn történõ dolgokkal. (pl a slide to unlocknál, és a programindításkor).

Dzsini
Piszok jó a marketing-gépezetük, tehát én hajlok arra, hogy irányított a legtöbb ilyen kiszivárgás.

(hozzácsapva, hogy a tegnapi Amazon hype után jövõ keddig jó lenne lassan visszaforgatni a figyelmet hozzájuk, még az idõzítés is rendben van)

Persze mindig egyszerûbb a világot összeesküvések hálózataként szemlélni, mint elfogadni, hogy valami véletlenül is megtörténhet. Ez pedig innentõl filozófia/szociológia.

LoDMaSt
Kíváncsi vagyok, hogy ez vajon teljesen véletlenül, 100%-ig az Apple tudta nélkül került ki, avagy nem. 😊

@ Hellomarci

Dzsini

Tikal
persze, nem is torrentre gondoltam, hanem csak szimpla emailezés, rss olvasgatás... de megvárom a kindle touch-ot most már..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Abból viszont most csak a billentyûzetes van hozzánk (189+21 petákért), és nem fogsz tudni vele letöltögetni 😊 Igencsak limitált a böngészõje, pár hírt meg emailt olvasni jó (esetleg menetrendet, térképet megnézni - én erre használtam már), de azt is megfontolva (értsd: jó lassan). Az e-papír és a Kindle nem erre való.

Tikal
ahogy nézegetem, talán jobb ha a 3G-s verziot veszem, annyi pluszt megér a lifetime letöltés 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Elsõdleges piacuk az Egyesült Államok, ott pedig minek vennél Special Offers nélkülit? 109+21 dollár a szállításért így is kevesebb, mint a Keyboardért tegnap a 139+21 (más kérdés, hogy tavasszal-nyáron Magyarországon a 160 USD ugyanannyi forint volt, mint most a 130)

Tikal
jol csinálja az amazon... bár azt elfelejtették közölni hogy a 79dolláros verziot reklámokkal egyutt veszed meg, szoval ha nem akarsz reklámok akkor máris 30-al több, de még igy is veszek egyet 😊

Dzsini
...és rögtön megindultak a pletykák a tavaszra várható 10 colos tábortûzrõl (nem tudom mi lesz a neve, de a kindle gyújtóst is jelent 😊 )

Az egyetlen cég, akinek az Apple-el összemérhetõ tartalomszolgáltatás áll a háta mögött, plusz az Egyesült Államokban az átlagember úgyis regisztrált az Amazonon, mert szokott karácsonyra ajándékot vennie (és az Applenél, ha van iPodja). Nem kell nekik az Android, mint név (talán kicsit kétes) hátszele.

GregSB
Nagyon sok dal $1.29 az amcsi storeban is. Sajnos nagyon úgy néz ki hogy az 1$ = 1€ árazás van a zenéjnél. (ami az appoknál nem így van).

Kis adalék még a Kindle Firehez:

"Amazon is likely losing about $50 per Kindle Fire.

The new Kindle Fire's custom version of Android prevents it from running Honeycomb apps, from buying software from any Android store, or from being undercut in hardware by Chinese manufacturers, the three main reasons Android was widely expected to offer Apple significant competition in the tablet market.

"The loser here is not Apple,” Gartner analyst Michael Gartenberg told Ars at the device's unveiling. “The loser, if anything, is Google and the Android ecosystem.”

Gartenberg pointed out that at Amazon's press conference, “Android was barely mentioned and Google wasn’t mentioned at all.”

Many tech bloggers originally dismissed Apple's iPad as "just a big iPod touch," and "only good for consumption, not creation," while predicting that Android would open up the market for tablets by creating an ecosystem full of choices.

Over the past year, Google's Android 3.0 Honeycomb release failed to generate much interest in the company's open platform, while the Amazon Kindle Fire is now getting the most attention as a viable contender, despite actually being a larger iPod touch-like device limited to consumption both by its components and Amazon's restricted content delivery channel."

pyrohun
Elindult és átlagben 1,29 euro / dal. Rossz a forrásod 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Ability
Már van. 😊
GregSB
BTW már megjelent a Music fül a magyar iTunes storeban, csak tartalom nincs még benne 😊

GregSB
A filmek árai jobban érdekelnének... meg hogy szinkronos vagy eredeti nyelvû tartalmak lesznek -e rajta.

GregSB
Már hogy lenne bukta egy ingyenes szolgáltatás? Vagy a fizetõs részére gondolsz? Nem abból akarják megszedni magukat, az csak egy extra tárhelyet fog kb jelenteni.

0,79 EUR/song (like Appstore), napokon belül indul, tuti a forrásom... ;-)

passatgt
szerintem az icloud bukta lesz, legalábbis az apple-hez mérten

Dzsini
Csak az áraik legyenek normálisak... vajon mit sikerült kiharcolniuk?

GregSB
HOPPÁ!
Nem pletyka, 100% hogy jön a magyar iTunes bolt!!!

"Ebbõl kiderül, hogy az amerikai szolgáltatások közül a Ping, a filmkölcsönzés, a magas bitrátájú zenebolt (iTunes Plus), az iBookstore és a csengõhangok egészen biztosan érkeznek Magyarországra is a közeljövõben."

Dzsini
A Kindlet is keresztfinanszírozással (az eladásokból és reklámokból) tartja olyan áron, hogy a közelébe nem tudnak menni - biztosan a Fire is veszteséges, vagy maximum nullszaldós.

Az iPad piacát én annyira nem féltem - fõleg a globális piac miatt, és ha igazak az ITMS bõvítésérõl szóló pletyják, de az "olcsó szarok" nagyot fognak emiatt borulni - azt veszik inkább sokan médianézegetõ eszköznek, ez meg jó lesz helyettesítésre, ráadásul évi 80 pénz egy film- és tévésorozat nézõ rendszerért bõven jó. És ha folytatják a Kindle-nél szokásos módszert, akkor kb. 10 perc lesz egy másik Android rendszert rátelepíteni - bár azzal a forradalminak kikiáltott Silk böngészõ és a Cloud Store megborul.

GregSB
Világszinten viszont szerintem az iPad 2-bõl több fog fogyni, mivel az iCloud az globálisan startol, a Fire mögötti csábító szolgáltatások viszont USA onlyk lesznek.

GregSB
Az már most borítékolható, hogy ez egy mínuszos buli az Amazonnak, ha csak pusztán a készülékeladásokat nézzük. Senki nem csinál ma $200-ét ilyen minõségû tabletet úgy, hog még profitja is legyen rajta. Pusztán a készülékeladásokat néze tehát az Appleet tuti bagyobb lesz a profit marginja, de itt nem ezen van a lényeg, ahogy írtad a másik topicban ezeket a mínuszokat fedezi majd az Amazonnak a könyv- és médiaárusítás. Nem beszélve a rengeteg új vásárlóról, akit így szerezni fognak a nyomott ár miatt, és elcsábítanak az ITMS-tõl / elõl.

Én meg merem kockáztatni, hogy több Kindle Fire fog fogyni az USA-ban karácsonykor, mint iPad 2. (ami ugye még egy tabletgyártónak se sikerükt, még az olcsó szaroknak se)

Dzsini
Fõleg a szolgáltatások - "Amazon Prime is an annual membership program that offers customers unlimited Free Two-Day Shipping on millions of items and instant streaming of movies and TV shows for $79 a year with Prime instant videos. Eligible customers that purchase a Kindle Fire will be given a free month of Amazon Prime."

Valamint e-book olvasó terén úgy mentek újra alá az eddigi konkurenciának, hogy még utolérni se sikerült õket - sima wifis olvasó US 79 dollár, világszinten 109 dollár.

GregSB
Szerintem nem felelõtlen már most kijelenteni, hogy ez lesz az iPad legkeményebb ellenfele. Nem csak az ár, hanem a szolgáltatás miatt is, ami mögötte van, konkrétan vevõket tud majd elcsábítani az iPad / ITMS kombótól. Nagyon jó helyre lõtt az Amazon, és jókor, jön a karácsony, és az Apple már nem fog tavaszig változtatni az ipad koncepcióján.

Ez lesz az elsõ, vagy második legkelendõbb cucc most karácsonykor, ez nem kérdés. A többi tabletgyártónak / cégnek meg el kell gondolkodni azon, hogy mit basztak el eddig, mit kellett volna tenniük ahelyett hogy csak hardverben erõs tableteket indítottak az iPad ellen, és eddig csúnyán elbuktak - siralmas a honeycombos tabletek eladási mutatói az iPadhez képest.

grizzly21
Amazon homepage:

"Dear Customer,

There are two types of companies: those that work hard to charge customers more, and those that work hard to charge customers less. Both approaches can work. We are firmly in the second camp."

Hm vajon kikre gondoltak?😊 200 dollar eleg baratsagos, tetszik a fire

Dzsini
http://amazon.com/kindlefire - hivatalos, egyelõre USA only.

GregSB
Én meg szentségelnék, de rendesen. USA Accot használok már egy ideje, pont a filmkölcsönzések miatt, de vettem egy csomó appot is már iOS-re.

Ha elindítják itthon is a film + zene boltot, akkor semmi értelme nem lesz amcsi accot használnom. Vajon ha írok nekik, akkor át tudják "transzferálni" az USA accom alóli app + zene vásárlásokat egy magyarra? Nem látok rá sok esélyt 😞

(jó lenne magyart használni, már csak az ingyenes navigáció miatt, nameg amögé betudnék tolni egy bankkártyát, és nem kéne foglalkozni a Gift Cardozással).

passatgt
igazából szerintem itt a filmes lenne érdekesebb, feliratosan esetleg + a sorozatok is, rengetegen néznek sorozatokat és ha olcsón lenne lehetne legalizálni

GregSB
Ide is:

"Ma felmerült pletyka szintjén, hogy jövõhéten elindítják magyarországon (meg a térségben még pár országban) is az ITMS-t (itunes music storet)."

Dzsini

Dzsini
Kindle topicba már beraktam a tippet a 2 (késõbb 3) új Kindle-re 😊

A térképikonról nem tudtam, de akkor most még jól is jön, ha tényleg ott lesz a bemutató - márpedig 1 héttel elõre már illik az ilyesmit pontosan jelezni, hogy a sajtó és az érdeklõdõk a repjegyeket meg a szállásfoglalást el tudják intézni.

GregSB
Holnap este meg Amazon tablet bejelentés, izgalmasan indul az õsz 😊

GregSB
Amióta bejelentették az iPhonet, azaz 2007 óta az infinite loop van a Google Maps ikonján 😊

passatgt
igaz

Dzsini
Az szerintem csak sima helymegjelölés a bulira - 1 Infinite Loop, Cupertino, CA, United States

Azt írták is valahol, hogy valószínûleg az Apple HQ-n lesz a bejelentés.

Tehát dátum, idõ, hely, egy új telefon.

passatgt
térképrõl meg talán lesz saját google maps, esetleg navigáció

GregSB

Let's talk iPhone. Nem music, vagy iPod, csak iPhone. +1 jel, ami alátámasztja azon pletykákat, hogy nagy kaszálások lesznek az iPod termékcsaládban. (eddig az õszi event mindig a "Music event" volt).

pyrohun
És tramtrararamm itt a Samsung új mobilja! 😊))))))))

Itt vagyok, igaz inkább csak read-only módban. 😊

Viszont sajnos nem tudok semmi okosat hozzátenni, mert nem próbálgattam ilyesmit, nincs is mobilnetem.
Dzsini

GregSB
Btw, ha tényleg Okt 4.-én akarnak eventet tartani, akkor illene ma/holnap este (Cupertinoi idõ szerint reggel) kitolni egy media inviteot rá, ahogy írtam régebben 1 héttel elõtte szoktak szólni.

GregSB
Manapság lehet még kapni olyan notit, amiben nincs wifi? :o

Passz, esetleg küldj Pio-nak egy PM-et ha nem
Olvassa a topicot, neki is MacBookja + Androidos telefonja van.

Máté94
Hát mert nincs benne WiFi.<#zavart1>