Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koszi, de T-nel nem talaltam USB stick-es megoldast, legalabbis remelem nem gondoltak arra, hogy 30k-ert veszek kulon modemet, mikor a Vodafone par ezerert adja a kezdocsomagban...

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
iOS 5 alatf tudod majd rendszerezni a mappáidat iPaden is, nem kell hozzá iTunes. A gépre rámásolni jépeket oendriveról Camera Connection Kit-el a legegyszerûbb. Nem kell megvenni a horror árú Apple Kit-et (ami 12 rugó körül van), ebay tele van utángyártott Kitekkel, amik 2-3ezer Fz körül mozognak szállítással együtt, és tökéletesen mûködnek.

LoDMaSt
Megvolt sajnos, töröltem a saved applications state mappa tartalmát, lockoltam az üres mappát is, ezért zavar igazán a dolog..

@ Hellomarci

System Preferences -> General -> Restore windows... majdnem legalul, vedd ki a pipat.

LoDMaSt
Csak, hogy folytatódjék a kaland. Elkezdtem átméretezni a képeket, mert jó sok helyet foglaltak, mindezt meggondolatlanul preview-al.

Csakhogy lockolva voltak a képek, mondom sebaj, csináljon duplát mindbõl. Eltelik egy kis idõ, majd a preview megnyitja mind a 200 képet új ablakban, mondom fasza. Nembaj, quit, majd megcsinálom újra. Itt kezdõdik a gond, mert emlékezett az elõzõ állapotra -csodás lion feature-, és hiába veszem ki a settingsben a pipát, hogy ne állítsa vissza semmilyen program az elõzõ dokumentumokat, hiába force quitelek, hiába nyomom a bekapcs gombot, amíg meg nem hal a gép, de azt a 200 képet mindig elõhozza..

@ Hellomarci

LoDMaSt
Hujujj, nem hangzik rossz ötletnek, ki is próbálom!

Az a tervem eredetileg, hogy van x db kép, és gondoltam, hogy átmásolom ipadra, mert onnan könnyebb mutogatni õket, de viszont nem szeretném a késõbbiekben se nem syncelni, mivel csak egy pendrive-on vannak, meg a gépre sem szeretném rámásolni õket, csak hogy teremjenek az ipadra. 😊

@ Hellomarci

passatgt
vagy félreértem a kérdést😄

passatgt
dropbox sztem jó erre

LoDMaSt
Kicsit kezdek morcos lenni, hogy nem tudok ipadrá rámásolni egy külön albumba egy adag képet anélkül, hogy be kelljen raknom a syncelendõ mappába, iphotoba, vagy apertureba.. Nincs vajon más megoldás?

@ Hellomarci

Dzsini
Huawei USB modemeket ad a Vodafone is és a T is, azokkal biztosan nincs gond, a Telenort nem tudom.

De van egy olyan lehetõség is, hogy iPhone-ba (vagy bármi ilyen képességû eszközbe) rakod a kártyát, és tetheringgel megosztod a gép irányába - akkor mindegy az oprendszer.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Igen, mindharom cegnel van. Nekem osszesen egy-ket hetre kell egy evben, igy felesleges lenne elofizetnem.

I.C.ram
T-mobil árul mac-et mobilelõfizuval, szóval az övé tuti megy OSX-en. Többit nem tudom. Feltöltõkártyás mobilnetrõl nem is nagyon hallottam, egyáltalán létezik ilyen?
Feltoltokartyas, USB stick-es mobilnetre lenne szuksegem, kitol erdemes, milyet es megy-e OSX-en akarmelyik is?

Dzsini
Egyrészt még nem tudni, hogy benne lesz-e a Silverlight az érintõs rész böngészõjében, másrészt a normál rész IE-ben ott lesz ugyanúgy a flash, mint eddig. Hardveresen gyorsított flash pedig már van, a többi spekuláció.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
pont mire kijon a gpu gyorsitott flash es annak is eldugulna orokre a pofaja aki eddig a teljesitmenyigenyere hivatkozott (ami egyebkent eleg sok ideje amugy sem valos erv), a microsoft kiszedi a tamogatasat a bongeszojebol. a sajat fos silverlight-ja, aminek abszolut nincs jovoje, es ami sokkal jobban lezabalja a procit mint minden mas, es csak microsoft kornyezetben fut, alapbol benne lesz. ennel nagyobb epic fail nincs is 😄

Dzsini
Ott azért õk jobbak, a Windows 8 asztali változat érintõs IE10-ben sem lesz 😊

(azt még mindenki várja, hogy mi lesz a Silverlight sorsa)

Es Flash sincs es nem is lesz😊

Dzsini
Ja, pl. a Windows Phone 7-nél se volt az elsõ változatban copy-paste 😊 Bár õk hamarabb beépítették, kevesebb csinnadrattával.

...es az a legkemenyebb, hogy a gyerekes, idegesito aprosagok ellenere mindenki az Apple-t masolja esz nelkul😊

Dzsini
Nincs ott, hogy összesen ennyi az újítás (a csak szó nálad szerepel, nála nem) - de az, hogy 2011-ben ezt nagy dologként merik tálalni...

Tikal
tényleg csak két ujitás?😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

5c0rp330n
mondjuk ez h a 2011-ben megjelent asztali os-ukben ket ujitas a kivagas es fullscreen opcio, az azert tenyleg nem semmi... mondjuk ios-en megdurvabban nyomjak.

Tikal
lehet feltünt már akkor, pláne ha itt is volt már róla szó 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Az elmúlt 5-6 évben ezzel húzták az OSX-eseket mindenhonnan, hogy még kivágás sincs a rendszerben 😊 Még itt is volt téma alkalmanként.

Tikal
tényleg nincs/nem volt kivágás benne? sose tünt fel 😉

Dzsini
Itt inkább a fejletlen Mac-es OpenGL driverekkel van a gond, és hogy ugyanaz DirectX-en át általában jobban meg van írva, optimalizálva - még azonos hardveren is nagyon sokszor jóval lassabban fut OSX alatt, mint ugyanazon a gépen Windows alatt.

I.C.ram
hát mert alapból gyengébbek a mac hardverek. Mindig kb 1 generációval le vannak maradva.
grizzly21
illetve "osx"-en..bootcamppel nyilvan csak a vas szamit.

grizzly21
masreszt joval lassabb ugyanaz a jatek mac-en.

passatgt
akkor ok, csak megnéztem most és látom hogy van, snowleon meg soha nem használtam<#idiota>

A népszerûbb játékok elõbb-utóbb kijönnek macre is, ha máshogy nem valami emulátoros megoldással, de a macre kijövõ játékok száma sokkal kisebb, mint a PCseké. Már ha a "komolyabb" játékokról beszélünk. Flashjátékok elérhetõek macen is. 😊
Érdemes az általad gyakran használt játékoknak utánanézni, hogy létezik-e belõlük maces verzió.
Csak a Lion óta mûködik, értelemszerûen a kérdés még a Lion elõtt hangzott el... -_-
Biztos sokan kérdezik, de pl Macbook pro-val a játszás az el van felejtve? Vannak rá ugyanazok a játékok mint windowsra?
Máté94
Ezért utálom a Finder-t. 😄
Nekem sokkal kényelmesebb jobb klikkelel kikeresni, mint, hogy billentyûparancsozzak.

passatgt
cmd+x ?

Haverom mondta, hogy amikor megvette a mac minit, akkor írt a beszmac fórumra, hogy jó, meg minden, csak nagyon hiányzik neki egy funkció (azt hiszem a kivágás volt az a filekezelõben) és hogy erre tudnának-e tippet adni neki. Na, erre jött vagy 10 válasz, persze egyik se akart segíteni, csak mindenki megírta, hogy nem is értik, miért kell az neki, nem hiányzik, egy átlagfelhasználónak nincs erre szüksége, közülük se használja az égvilágon senki.
Azóta nem jár a haverom maces fórumokra. 😊

LoDMaSt
Kezdem cikinek érezni magam, hogy használtam a funkciót. 😞

@ Hellomarci

I.C.ram
én sem értem. Nekem sose volt gondom a hangerõ fokozatokkal.
LoDMaSt
Ezt egy képpel tudom megválaszolni:

😊

@ Hellomarci

GregSB
+ még 1 jel: ma (tegnap?) eltûntek a ClickWheel játékok az iTunes Storeból.

GregSB
Mire volt jó egyáltalán ez az alt+shiftes mókolás? Soha nem használtam...

Több megoldás is van rá, ITT VAN EGY, ITT PEDIG egy másik. Õszintén szólva végül nem használtam õket, mert már nem volt rá szükség, csak ledöbbentett a dolog. Általában egy újabb verzió adni szokott dunkciókat és nem elvenni. A fórumok alapján amúgy rohadt sokan hiányolják a dolgot.
LoDMaSt
Megkerhetlek ra, hogy a script linkjet beszurd ide? Engem is elegge zavart a funkcio hianya. Kepernyovilagitasra ia mukodik, vagy csak a hangerore? Koszi!

@ Hellomarci

Tök jó, hogy az alt+shift+hangerõszabályozós hangerõ finomhangolást a Lionból kivették... Mi a tököm okuk volt erre? O_o
Nem baj, találtam applescriptes megoldást rá. Just works... :\
+1

&#63743;

GregSB
Én
Majd csak akkor, ha lesz filmkölcsönzés 😊

Bercy
<#zavart1>
Összes kurva pénzem az iTunes Music Storeban fogom elbaszni..:/
Dzsini
Azt sose nézegettem, nem volt miért.

passatgt
eddig is tele volt magyarral, az amerikai