18351
-
#13665 "sokaknak teljesen eltűnt a Camera Rollja"
iCloud ilyenkor nem működik? nem mintha lenne bármilyen kép is rajta:) -
#13664 újraindítottam, viszont nem votl semmi új ikon amit kiírt, szóval most visszcsinálta és kezdi előről elvileg, köszi -
#13663 Ja most látom hogy rebootra vár. Mi van a készüléken?
Ha nem megy tovább, akkor rebootold kézzel (home + power gomb nyomvatart).
Remélem lementettél mindent róla mielőtt belekezdtél, sokaknak teljesen eltűnt a Camera Rollja ha nem futott végig a folyamat.
Egyáltalán minek jélbrékelsz? :D -
#13662 Elméletileg az.
A Jailbreakelés során adatöt tölt fel a progi Chronic-dev oldaláról a készülékre. A honlapot viszont több százezren - pár millióan megrohamozták amint kijött a JB, és le van terhelve. Várni kell, sokat. -
#13661 Itt tart kb 10 perce, az normális?
-
G_ArchAngel #13660 Apple-hatereknek ez most gondolom gondot okozott, hogy a beloved Google is lepaktalt a Satan Cegevel:))) -
msstz #13659 erkölcstelen -
#13658 Nem teljesen proprietary, mondom hogy lehet belőle DRM mentesen, PDF-be is exportálni. Azzal azt csinálsz amit akarsz, tudod máshol is értékesíteni.
Az iPad kint meg tényleg nagon sok iskolában megtalálható, és van egy sanda gyanúm, hogy a 3-as iPad bevezetése után a 2-es modellhez még kedvezőbben fognak kint hozzájutni a sulik, ami mégjobban beindítja kint a folyamatokat.
Itthon ne is álmodozzunk szerintem róla, hogy ez a közejövőben elterjed, max ha a Gúgli összedob valami hasonló rendszert Androidra, és az elérhető lesz a olcsóbb eszközökön is. -
ElectricalTech #13657 nekem a gyomrom forog az ilyen hackelt programoktól. elég ciki, ha a ZH előtti 2 napban elszáll a cucc és fél tudással ülsz a vizsga fölé :D -
#13656 ja és nem kell beszarni, úgyis ráhackelik majd androidos táblára előbb-utóbb:) -
#13655 ez elsősorban jeleneg eléggé usa, rengeteg egyetemen ingyen adnak ipadot diákoknak, de sok általános iskolában is
+ egy átlag diák 1 évben 700$-t költ tankönyvre, abból diákkedvezménnyel tud venni 2 ipadot, bár könyveket így is kell venni, de ha maga az oktató adja őket ezzel az új progival, akkor meg ingyen van -
#13654 Milyen meglepo, hogy az apple aki folyamatosan szonokol az open dolgok irant megint egy teljesen proprietary dolgot csinal.
Persze, ipad az iskolapadokba:) Hat az sem itthon lesz..meg nem eleg hulye a tarsadalom, rontsunk meg rajta egy kicsit. -
#13653 blogbejegyzés
nem hülyék almáék sem, látják, hogy az Amazonnak ebook környezetben mennyire bejött a saját rendszerhez láncolás (a termékeiket csak a saját olvasók viszik, vagy a dedikált alkalmazások), ha ugyanezt meg tudják lépni az iskolai könyvek terén, az nagyon durva lehet, gyakorlatilag azt jelent(het)i, hogy X középiskolába a belépés feltétele lesz egy Apple termék vásárlása (én amúgy el tudom képzelni, hogy idővel az első generációs iPadot akár ingyen fogják osztogatni az ilyen iskoláknak, ha biztosítják az állandó használatot - és ha már a kölyök kezében van az eszköz, előbb-utóbb csak vásárol mást is rajta)
piszok furcsa piac ez az elektronikus könyvkiadás, a DRM és a jogi hercehurca sokkal mélyebben átjárja az egészet, mint a zenéknél, és olyan hihetetlen pénz van benne még mindig... -
#13652 Az ingyenességnek megvan az ára.
A rendszerbe zárás befigyel itt is. Van lehetőség exportálni a kész könyveket, de csak PDF-be és az iBooks sajátos formátumánál kapod pontosan vissza azt amit összeraktál. Ha ePubba mentesz, akkor az iBooks specifikus cuccok kiesnek (gondolom widgetek és társaik).
Továbbá ha rányomsz a publish gombra, és beállítod hogy pénzért akarod árulni a kiadványt, akkor rápakolnak DRM-et, utána csak az iBooks.app-al lesz komoatibilis a dokumentum, semmi mással nem tudod megnyitni.
Szóval ez egy rohadt jó eszköz, ha csak az Apple boltjába akarsz publikálni. Pontosabban tudod használni általános szerkesztőnek is ha az a cél, hogy minél több storeban megjelenjen, mert tudsz belőle exportálni DRM mentes ePubba is, de akkor buktad a képgalériákat és az interaltív elemek zömét. -
#13651 Jó lett volna középsuliban ilyen "könyvekből" tanulni :)
iTunes Uis rohadt jó kezdeményezés. Komplett tananyagot tudsz összeállítani benne tanárként, feladatokat tudsz leosztani diákoknak, stb. -
#13650 nem gagyi -
G_ArchAngel #13649 Sokmindenhez nem ertek, de ehhez leginkabb. -
#13648 Akkor ez ha jól értem az lett, amiről beszéltünk - a KF8 + szerkesztőjének ellenfele. Persze alma módra. -
#13647 Video -
#13646 Teljes értékű WYSIWYG textbook editor ingyé. Aggresszív lépés. -
#13645 LiveBlog itt -
#13644 Ja és hogy némi izgalom is legyen az uborkaszezonban:
Állítólag február elején-közepén bemutathatják már az iPad 3-at, az iOS 5.1-el egyetemben. -
#13643 Délután 4kor lesz a bejelentés. Nagy dologra ne számítsatok, textbookok terjesztése és készítése lesz negbolygatva, elsősorban USA-ban valszeg. -
#13642 csak olvass utána kompatibilis legyen Applere is. -
#13641 Wireless USB Kit -
G_ArchAngel #13640 Nem zavar, ha USB-vel meg tudom oldani, studioban kibirhato egy kabel a gep oldalan.:) -
#13639 Értem :( Nem néztem utána, én láttam olyan DSLR-t, ahol volt SD és CF slot is... vagy van wifi modul benne, wifis portrémarkolat, ilyesmik - persze ezek mind kiadás, ha nincsenek.
Sok sikert a kereséshez mindenesetre! -
G_ArchAngel #13638 A masik, bar ez itt OFF, az Eye FI nem igazan mukodik CF kartya slot-ban, meg adapterrel sem. -
#13637 Making Love To WebKit
Kezdjétek el húzni lefelé a scrollbart. Komoly :)
+ editor, ha valaki játszadozni akar vele. -
G_ArchAngel #13636 Koszonom, az az App nagyon rossz a review szerint es ennyiert nem fogom megkockaztatni.
A tobbit bujom:) -
#13635 A gúgli nekem ezt dobta. -
#13634 ilyesmi topicokat olvastál már?
esetleg ez? -
G_ArchAngel #13633 Szerintetek letezhet olyan, hogy iPad-ot es Canon 5D mark II dSLR-t USB-vel osszekotve minden expo utan lassam a kepet, mint egy laptopon vagy akar liveview funkcioval szinkronban is lathatom az elo kepet?
Legalis uton, JB nelkul. -
#13632 Az számomra nem az ebook formátum - jelenleg az a .mobi és a .epub, ami a sima szöveg, esetleg képekkel, diagramokkal, epapír kijelzős olvasókhoz.
A színes-szagos dolgok egy másik világ.
Amiről te írsz, azzal párhuzamos nagyjából a nemrég bemutatott Kindle Format 8 lehet, ami html5+css3 alapra épített, (béta) InDesign plugin és publisher van hozzá - ha hasonlóról lesz szó epub irányban, akkor arra tényleg szükség van, mert jelenleg az Amazon lépéselőnyben van.
Elbeszéltünk kicsit egymás mellett, mert másképp értelmeztük az "ebook" dolgot, elnézést. -
#13631 Te az egyszerű, fejezetekre bontott és jegyzetekkel ellátott dokumentumokra és könyvekre gondolsz, a hír viszont egy olyan szoftverről szól, ami interaktív e-bookok létrehozására képes.
Ezek a mai eszközök képesek arra, hogy csak úgy hanyagul dobáld beléjük a képeket, videókat (offline és webeseket egyaránt), továbbá egyéb interaktív elemeket is (érintésnél klikkelésnél elindítson egy animációt / hangot, mint pl az Alice in Wonderland Ebookban), és azokat automatikusan formázza, esztétikailag igazítsa / pozíciónálja őket mint mondjuk a Keynoteban? -
#13630 Hát, ha az, hogy egy könyvnek a végleges, de még nem pdf (tehát nem oldalakra osztott, viszont már fejezetekre bontott, jegyzetekkel ellátott, stb. - amit bármelyik otthoni szövegszerkesztő könnyedén megcsinál és nyílt formátumba ment) változatából 1 klikk teljesen használható ebook változatot csinál nem kőegyszerű, akkor hajrá :) Lassan egy éve van itthon Kindle, és kicsit régebb óta foglalkozom konvertálással, használom a rendelkezésre álló eszközöket.
Ha a Garageband-es hasonlat áll, akkor olyan programról beszélhetnek, ami automatikusan kész szöveget is előállít a gondolatokból vagy jegyzetből, arra pedig a tudományos világ elég furcsán nézne :) -
#13629 Állítólag ez egy külön alkalmazás lesz, direkt erre a célra, nem csak egy Pages plugin. Az Ars szerint pedig jelenleg nem létezik egy kőegyszerű szerkesztő, a mai megoldások használata macerás:
"At the same time, however, authoring standards-compliant e-books (despite some promises to the contrary) is not as simple as running a Word document of a manuscript through a filter. The current state of software tools continues to frustrate authors and publishers alike, with several authors telling Ars that they wish Apple or some other vendor would make a simple app that makes the process as easy as creating a song in GarageBand."
Továbbá nyilván nem ez lesz a fő bejelentés, csak ez is napirenden lesz. -
#13628 Mind mobipockethez (Amazon formátum), mind epubhoz (mindenki más, iBooks is) vannak profi konvertálók, szerkesztésre pedig az alap kiadvány/dokumentumszerkesztőket (Pages, Word, Writer, stb.) lehet használni... azért csak nem tartanak egy összejövetelt, mert beleraknak egy "Save as epub" menüpontot a Pages-be. -
#13627 Ha mondjuk kiadnának egy ingyenes vagy pár dolláros eBookszerkesztőt, amivel tanárok gyorsan és egyszerűen tudnának összeállítani tananyagokat, + mellé biztosítanának egy iTunes U-hoz hasonló disztribúciós csatornát, az nagyon komoly lenne. -
#13626 Apple to announce e-book creation tools Thursday, says Ars Technica