Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
Pedig az Androidos cuccot is olyan dolgokkal demoztak, mint ma az az apple-nel: navigacio szoban elmondott cimre, uj naptarbejegyzes, SMS iras, sot, meg olyan is volt hogy a google translate leforditotta angolrol nemetre a szoveget (nyilvan ez utobbi meg eleg kezdetleges, de a lenyeg az, hogy dolgoznak rajta, es tekintve, hogy a google translate vilagnyelvek kozott mar most is eleg jo hatasfokkal fordit - legalabbis en siman olvasok nemet nyelvu oldalakat GT segitsegevel angolra forditva - szerintem van benne fantazia.)
Bercy
semmi forradalmi nem vol (bar ez a siri lehet az lesz) csak hoztak a kotelezot. mint a 3g es 3gs kozott.
pyrohun
Notifications pedig iOS-en sokkal elõbb volt, mint Androidon - a feltört telefonokon már évek óta van, szóval az Android koppintott elõször, csak az Apple most felvette az egyik fejlesztõt, s ezzel "legalizálta" az egészet.

De amúgy egyetértek, hogy nem volt egy nagy durranás ez az egész mai este.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

passatgt
amúgy majd itt keresni kell az easter eggeket, pl ha azt mondod, hogy Fuck You Siri, akkor valami poénosat szóljon vissza😄

Bercy
pontosan, ilyen egyelore sehol mashol sincs.
passatgt
nem hangutasítás a legjobb szó rá, mert ahogy értem(lehet rosszul) itt nem elõre definiált szavakat tudsz csak mondani, hanem amit mondasz, azt felismeri, értelmezi

Gerygrey
Ilyen mindenfele hangutasitasos mokat lattam en mar valami android keynote-on honapokkal ezelott...

Notification rendszer bevallottan az Androidrol lett koppintva, find my friends szinten (itt Latitude neven fut)

Amennyire hype-olva volt ez a mai keynote, akkora epic fail lett az egesz. Remelem, a Google vagy a Samsung mar csak a vicc kedveert is bepereli az Apple-t valamelyik android-feature lekoppintasa miatt 😊
Bercy
Ja tisztában vagyok vele, hogy a kettõ nem ugyanaz, csak nosztalgiából írtam be 😊
Dzsini
Meg neked kényelmes, ha a világgaranciát bárhol érvényesíteni akarod, ha roamingot használsz kicsit több lehetõséged van, mert a telefon könnyen ugrik ilyen hálózatra is - sok elõnye van ennek.

A 0660 még NMT (analóg) rendszerû volt, és a GSM rendszer szép lassan elavulttá és kihalttá tette - mostanában lesz 10 éve, hogy megszûnt. Most az frekvencia újraértékesítése már digitális rendszerû szolgáltatásra vonatkozik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bercy
Régebben itthon is volt 450mhz-es hálózat (westel 0660 ugye?) 😊
I.C.ram
Oké, de ez a felhasználó szemszögébõl semmi pluszt nem jelent, max az applenek lesz olcsóbb a gyártás, mivel csak 1 hardver fog készülni, szemben az eddigi 2-vel.
Dzsini
Nálunk is tervben van 450 MHz-en egy CDMA koncesszió 😊 (amúgy nézd meg az EU listát, Fehéroroszországban, Csehországban, Dániában, Észtországban, Németországban, Lettországban, Moldovában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Oroszországban, Ukrajnában, Svédországban van CDMA rendszerû szolgáltató)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
LESZAROM! Nekem EU a világ közepe 😄
Dzsini
Afrika, India, Ázsia, Oroszország, a világ nagyjából fele, és Indiában alig 1 milliárdan laknak, akik potenciális piac.

I.C.ram
Azt se tartom kizártnak, hogy Jobs azért lett ilyen szarul, meg szét idegeskedte magát a 4S miatt, hogy 1,5 év alatt ennyit sikerült letenni az asztalra 😊
Dzsini
Egyéb híreinkben: vLondonban megnyílt az elsõ Google Store 😊

...az érdekes amúgy, hogy egy szóval sem említették a Music Store és egyebek komoly nyitását.

I.C.ram
Amerikán kívül kinek kell még CDMA?...
Tikal
lehet maradok majd egy joárasitott 4-esnél 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Hát, talán a 4G hálózatkezelés az, ami tényleg hiányzik - nálunk nem, de kint az Államokban már eléggé pörög a dolog.

Viszont az egy telefonban GSM+CDMA a párját ritkítja, néhány kínai 3- és 4 simes telefon tud ilyesmit, más cégek szerintem nem nagyon.

... viszont az látszik, hogy a rajongók (és a piac) ennél többet várt.

pyrohun
"Technikailag nem kellett nagyobbat lépniük" - lehetett volna... 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
Technikailag nem kellett nagyobbat lépniük, szoftveresen pedig ezzel a Siri dologgal sok-sok geek álmát teljesítik, olyan hype lesz körülötte...

Ha úgy látják mondjuk fél évvel ezelõtt, hogy kell az ötös, akkor valószínûleg meglépik azt - ez most így elég.

pyrohun
Find My Friends poén, meg még a nagyobb teljesítmény mellett ugyanolyan aksi + 1080p felvétel és a szoftveres képstabilizátor ér valamit, de ez olyan szintén égõ és rókabõr lehúzás, hogy nemtom... gáz.

Dzsini
Csak megmarad a Touch is - pedig arról rebesgették, hogy vége.
Plusz lett 4S, ami technikában felért a mostani konkurens modellekhez, bár az egybeépített GSM és CDMA érdekes. Egyébként semmi világrengetõ vagy váratlan.

Kivéve persze Sirit, ami ha korrektül viszi az ezerféle akcentust és beszédstílust, akkor nagy fegyvertény (a világ angolul/franciául/németül legalább tûrhetõen beszélõ részén)
... és biztosítja azt, hogy véletlenül se lehessen 1 napnál tovább töltõ nélkül használni a gépet, valamint megegye reggelire a pár gigás adatkorláttal rendelkezõ elõfizetéseket 😊

De akkor mi volt az a nagyobb tok, amit sokfelé mutogattak?

Máté94
Hát, mert nem? <#vigyor3>
Gerygrey
Jó, de azért laptopoknál sem mindegy, hogy FuSi, vagy Apple 😊 (csak találomra mondtam két nevet, nem tudom melyik mennyire megbízható, ezért kérdem)
pyrohun
igen, egy nagy laptop.... -.- honnan szeditek ezeket? 😊

Máté94
Hát... mivel ez végül is egy nap laptop, kettõt találhatsz.<#nevetes2>
Gerygrey
Munka, hobby és szórakozás egyaránt... Az elõbbi kettõ miatt fontos a Core i7 és a sok RAM (fõleg az After Effects az, ami semmivel nem elégszik meg)

Mennyire jellemzõ az iMac-ekre a beszarás?
Zsoltika 007
Tényleg van ami jobban fut osx alatt mint winen. Ha egy kicsit jobban optimalizálták a progit, már lehet nyerni jó pár százalékot teljesítményben. Elég ha csak implementálnak pl.: egy Grand Central támogatást. Nincs ebben semmi hihetetlen.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Jó lenne tudni mire használod. Pénzt keresel vele, vagy csak normál használat. (értsd: anyagi veszteség ér-e ha beszarik a gép és emiatt 3 hétig nélkülöznöd kell) Mert az imac-nél ha bármi el puhan akkor vinni kell a komplett gépet. (pc-nél lehet csak egy alkatrész csere. Az imacnél ez nem ilyen egyszerû.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Gondolom ment a készlet pucolás mert jött az új generáció.

V43 1105
Mikor tavaly UK-ben voltam egy hetet, Londonon belül volt egy Apple bolt, ott 25-50%os leárazások voltak.. nem akartam elhinni 😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

GregSB
Szerintem magyar boltban iMacet venni csak akkor érdemes, ha a munkádhoz kell és mondjuk pár munkából visszajön az ára neki. Egyébként pofátlanul drágák itthon a Macek, meg MacBookok. Ha csak hobbitevékenységet folytatsz rajta, akkor érdemesebb USA-ból hozatni.

Gerygrey
Sajnos ezekkel a számokkal nem tudok mit kezdeni 😊 Annyit tudok, hogy a TN-hez képest ég és föld az iMac.

Kicsit elbizonytalanodtam, jó lenne ha egy csokorba össze lennének valahol szedve pro és kontra objektív érvek a PC és az iMac mellett, mert amit a neten általában találni, az többnyire a trollkodás és anyázás szintjén merül ki...
franc0
Nem gyanúsan olcsó, pont most ment fel egy tízessel az ára a gyenge forint miatt. Az Apple drága mint mindig.
Láttam egymás mellett a kettõt, 27-es iMac-re volt kötve az U2711. Az hogy melyik a jobb, egyéntõl és felhasználási területtõl függ.
Az alábbi táblázatban legalul az U2711, felette az iMac 27" panelje van.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Gerygrey
Egyébként nem tudom, hol olvastam, hogy ugyanazon a hardveren OSX alatt jobban mennek a dolgok, mint win7 alatt... Jó lenne valami hiteles benchmark mondjuk After Effects render, h264 enkódolás meg ilyesmik.
Gerygrey
XMS-ben 40-ért adnak 16 RAMot az iMac-be, az biztos jó bele...

#12515: Az a Dell tényleg van olyan jó, mint az iMac-é? Gyanúsan olcsónak tûnik... Egyszer láttam iMac-et, azonnal beleszerettem a képernyõbe 😊
Gerygrey
Én a PC-n is tudok kényelmesen játszani (ha ezt arra érted, hogy a kanapén ülve a nagyképernyõs tévén) ugyanis egy hosszú HDMI kábel fut a falban az íróasztaltól a tévéig, úgyhogy két kattintással konzol lesz a gépbõl 😊 (pontosabban monitor a tévébõl, amin ráadásul nem csak játszani lehet, hanem HD filmet nézni, vagy buliba indulás elõtt alapozásként be lehet rakni egy Youtube-playlistet)
grizzly21
"Meg azt mondják, OSX alatt jobban futnak az Adobe cuccok is" ezt ki mondta? Designerek szoktam mac-et venni, foleg mert az egy eletstilus es jobban erzik magukat tole, reszben meg annyi igazsag van benne, hogy mac-es monitorok altalaban IPS panelesek, ami minosegibb joval mint a fos TN amit a legtobb helyen hasznalnak. Viszont a lent linkelt dell monitor az pl eleg jo.

pyrohun
Hmm na ezt nem tudtam...

Zsoltika 007
Az új változatú imacbe nem tud pc-s ssd-t tenni. Mert 1 vagy 2 érintkezõvel több van mint a normál satánál. Csak úgy tudja bele tenni a pc-set ha rövidre zárja azt az érintkezõt. Ezzel a hõmérséklet szenzort kiiktatja viszont cserébe a vinyóknál lévõ ventik folyamatosan 100%-on fognak menni. Ergo lõttek a csendnek.

passatgt
van már rá progi, 1 kattintással engedélyezi

Dzsini
Azzal nem ott van a probléma, hogy a TRIM-et csak a gyári Apple SSD-ken támogatják?

pyrohun
Egyébként SSD-t talán megéri külön venni, s a hivatalos szervízzel berakatni (persze beépítõkeret is kell hozzá) - jóval olcsóbb, jobb, gyorsabb, stb. SSD kerülhet így a gépbe.

A 16GB RAM-mal az a gond, hogy ha jól tudom, az iMac-ben 4 slot van, ergo 4GB-os modulokat kell belepakolni, ráadásul abból sem mindegy, milyet, szóval ezért kerül ennyibe, persze ezt is jobban megéri házilag csinálni, gyakorlatilag ezt bárki elvégezheti otthon is.

pyrohun
160-ért nem gyenge 😊

franc0

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
kényelem. sokkal kényelmesebb konzolon játszani szerintem. nagyobb élmény számomra.. hacsak nem valami stratégiát akarok játszani akkor tuti a konzol elé ülök

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Gerygrey
Nem szeretem a konzolokat... Ha már van egy játékra is alkalmas gépem, akkor minek még egy eszköz? 😊
Tikal
az igaz 😊

játékra meg valoban a windows, de én inkább vettem egy PS3-at 😊

Gerygrey
Meg egy atomjó monitorom, brutál hardverrel 😊

Meg azt mondják, OSX alatt jobban futnak az Adobe cuccok is, úgyhogy munkára, fotók és videók rendszerezésére valószínûleg az OSX-et fogom használni, játékra meg netezgetni a Windows-t.