18351
ATbanner.jpg
  • Animefox
    Hú bakker oksa mert most összeomlott a rendszer rendesen!
  • passatgt
    próbáld meg formázni előtte, Recovery Mode-ban van Disk Utility, formázd le az egészet, így:

• Animefox
    Újratelepítette az os-t de amikor újra indult a gép nem történt semmi, visszállt a régi és még hülyén is kezdett működni...
  • passatgt
    https://support.apple.com/hu-hu/HT204034

Töltsd le az iTunest, keress valami ingyenes zenét vagy podcastot és ha ott regisztrált, akkor van olyan opció a bankkártyaválasztónal, hogy nincs:)
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.06.25. 13:29:20
  • Animefox
    A bankártyámat nem fogadja el regisztrációkor... nem lehetne ezt átugrani?
  • Animefox
    Na ilyen regisztrációs felületet kerestem.... ezerszer köszi!
  • passatgt
    regisztrálj egyet itt és utána csak be kell lépned: http://appleid.apple.com/hu/
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.06.25. 13:02:10
  • Animefox
    Alt gombot megnyomom bejön, ja mert eredeti mac bill sincsen a gépemhez.... viszont kér Add ID fiók nevet és kódot... próbálgattam de nem bírok csinálni új fiókot... a store-on belül fizetés és letöltés gombra mentem találomra ott egy ablak felajánlja hogy regisztrálhatok de akkor azt írja ki hogy session time out.... nemtom hogy tudok így új ID-t csinálni....
  • passatgt
    Van rajta most valami osx? Indításkor nyomd a cmd+r gombot, ez a Recovery mode, ott kiválasztod, hogy Reinstall OSX, csatlakozik netre, letölti, felrakja. Utána elindítod, Utilities mappában találsz egy BootCamp nevű appot, az végigvezet a Windows telepítésen.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.06.25. 12:50:29
  • Animefox
    Hozzám került használtan egy Mac, nemtom mikori csak annyit hogy i3 procija van és 3-4-5 éves körüli lehet, csak azt szeretném megtudni hogy nincs hozzá semmi tartozék lemez és hogyan tudnék felrakni rá egy új oprendszert, vagy netán hogy tudnék második opnak felrakni rá egy win 8.1-et?
  • G_ArchAngel #17941
    Nem hasznalok keychaint, igy engem nem erint

Ellenben valaki tudja, hogy MacMini v MacBook Pro frissites varhato-e?
  • Jim Morrison
    hirek/54124/apple-osx-ios-kritikus-hiba-jelszovesztes-keychain.html

• Kongy
    Képminőségre, és hardverre is full ugyanaz a kettő, annyi a különbség, hogy a 3-asban van Touch ID (ujjlenyomatolvasó), meg lehet arany színben kapni. És ennyi. Szóval én a Mini 2-t venném, mert gyakorlatilag egy baromi gyors, csúcskategóriás tablet, potom pénzért (használtan).
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.14. 21:57:01
  • Sheltem
    Sziasztok

Tudnátok abban segíteni, hogy Apple iPad Mini 2 Retina 16GB vagy Apple iPad Mini 3 16GB az erősebb? Tehát, hogy melyiket érdemesebb
    venni ? Hearthstone -t is játszanék rajta és ránézésre a proci, felbontás stb ugyanaz.

Köszönöm a választ előre is.
    szerk.: Ja a képminőség is lényeg.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.14. 21:34:18
  • G_ArchAngel #17937
    Közben azt olvastam, hogy az előző generáció MacMini GPUja gyengébb, mint az ùjé, ami nagyon számít a hardveres gyorsítást használó photoshopnak, igy alapvetően a 2012-es gyengébb PS alatt, mint 2015-ös
  • passatgt
    http://www.beszeljukmac.com/elado/elado_ind/mac_mini_i7_16gb_ram_250gb_ssd_magic_mouse_apple_bill
  • Jim Morrison
    apple-music-antitrust-antitroszt-spotify-universal-music-group-umg.html

"belsős források szerint a cupertinói cég több kiadót is próbált meggyőzni arról, hogy ne újítsák meg licencszerződéseiket olyan, ingyenes alternatívát is kínáló szolgáltatásokkal, mint a Spotify vagy a YouTube – pletykák szerint utóbbi esetben anyagi kompenzációt is felajánlottak."
    Még csak UMG foglalt állást.

"A UMG kijelentette, hogy nem egyezett meg sem más nagy kiadókkal, sem az Apple-lel annak érdekében, hogy akadályozza a felhasználók hozzáférését az ingyenes zenei szolgáltatásokhoz. "
  • derboy
    Sziasztok.
    Tudna valaki ajánlani olyan fényképező app-ott,ahol lehet állítani a megapixel méretét videónál és sima képnél is.
    Lehetőleg ingyeneset.
  • GregSB
    2 Android related dolog:

Ősszel lesz Android Apple Music app.

Már most van egy Apple app Androidra, ami megkönnyíti a váltást, átköltözést :D
  • GregSB
    Rossz példa volt :D

"Senior vice president of software engineering Craig Federighi briefly touched on the fact that search flexibility is going to allow searches in iOS to utilize data deep within an app, and even launch into the hierarchy of a given app to act upon the search results. It's one way Apple wants to combat Google Now with what it calls a "proactive assistant". There's a tremendous amount of potential here and over the coming week, developers will no doubt hear more about how to take advantage of it."

A lényeg hogy bármilyen app tartalomra is rá tudunk majd keresni, és rögtön oda fog vinni.
  • Jim Morrison
    Os x re és ios re eddig is lehetett windows/linux alól fejleszteni, mondjuk nem Nativ swifttel.
    6-os villamos fixen jön éjjel-nappal, minek keresnék rá?
  • GregSB
    OS X-en tényleg nem erőltették meg magukat új fícsörökel. Beigazolódott amit hallani lehetett, ez a verzió tényleg a stabilitásra és a bugok megölésére fókuszál inkább (mint a Snow Leo).

iOS-en már több újdonság volt, a Proactive és a Spotlight kereső gyakorlatilag versenybe száll a Google Now-al és Now on Tap-el (appok tartalmában is lehet keresni, és egyből odavisz - csak egy példa pl ha frissítik BKK appot iOS9-re, akkor ha rákeresel majd a 6-os villamosra, és ráklikkelsz, akkor megnyitja az appot és egyből a 6-os vili menetrendjét fogja mutatni. Ahelyett hogy megnyitnád az appot és azon belül rákeresnél)

+ iOS-en is rámentek a stabilitásra. Azt ígérik hogy 1 órával többet fog bírni az iPhoneok akksija 9 alatt
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.06.08. 22:54:11
  • GregSB
    Play újságos előtt volt Newsstand iOS-en. Ez annak a felfrissítése.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.06.08. 22:45:29
  • GregSB
    Első 3 hónap ingyenes. Én tuti kipróbálom, aztán meglátom. Én is Spotify-t használok.

A legnagyobb hírt viszont nem is írta ki senki?

Swift 2 Open Source lett, és Linux alól is lehet majd fejleszteni. Magyarul mostantól megdőlt hogy csak Macen lehet fejleszteni iOS-re vagy OS X-re, összeraksz egy olcsó Linux gépet otthon és arról is tudsz majd kódolni, iPhone appokat készíteni.
  • passatgt
    appleblog: "A Beats1 nevű rádióadásba is belehallgatunk (ez a neve). Olyan volt, mintha a GTA 3-ba csöppentem volna."

És tényleg úgy hangzott:D
  • passatgt
    biztos dr dré meg ájovín ötlete volt... nagyon fontos
  • Tikal #17925
    24/7 global radio, ez meg mi a tököm? és minek ma ilyen?
  • Tikal #17924
    Kijöhettek volna ezzel egy évvel korábban is, már belaktam a Spotify-t.. persze adok ennek majd egy esélyt aztán meglátjuk.
  • Jim Morrison
    Árban most apple fölé mondott :)
    Ennyit nekem nem ér meg +ba, hogy lássam mit írnak ki twitterre/facebookra, azt a feed amikor nézem úgyis kidobja.
  • G_ArchAngel #17922
    :DDDDD

Nem, nem jobb kepek alapjan, de persze ki kell probalni.
  • Dzsini
    Emlékszem a Ping bejelentésre, ott is annyira izgatottak voltak, és hogy a zenészek ott fogják megmutatni az újdonságokat és...

... 2 évet élt.

Mostanra vajon változott annyit a világ, hogy az ilyen zenészek már nem Facebookon/Twitteren kommunikálnak elsődlegesen? Mellé meg ott a Soundcloud.
    A zenestreamnél pedig ott a Spotify, a Deezer, a Play Music... Hajrá, ígérjenek egymás fölé minőségben és egymás alá árban.
  • Jim Morrison
    Kinek mi, nekem jobban bejon az oldalso menu, szamokat igy jobban atlatom (felsorolas ugye)
    Discover reszbol is sokat latni mobilon.
    Talan maga az albumartos resze jobb, nem szeretem hogy kb egy eve a zene varolista gombja fentre kerult :(
  • passatgt
    spotify lényegében, de az ui talán jobb nála
  • Tikal #17918
    Pont ezt akartam kérdezni, hogy most mi van a zenével, mert csak most kapcsolódtam be, akkor most Ping 2 vagy Spotify felé mentek el??
  • Jim Morrison
    Spotify + google music aprosagokkal :)

Multitasking legjobb ficsorje is csak 1 tableten mukodik.
  • Dzsini
    almaMusic = iTunes Ping 2.0 :)

(a multitasking szép dolog, más világmegváltót még nem láttam)
  • G_ArchAngel #17915
    Nem Londonban. Itt mar mindkettovel szoptam meg. Es mindketto kepes a helyzetemet jelolo pontot beletenni egy epuletblokkba, mintha repulnek felette.
    Az utvonaltervezes meg ritkaszar googleval, majd legkozelebb csinalok screenshotokat. Le sem szarja az utcakat, athuzza neha a komplett utcablokkokat, hogy majd en azon atmegyek. Ha M1A1 Abramsom lenne, akkor talan...
  • LoDMaSt
    Random országokban itt a környéken nagyon gyér a térkép, 1-2 utcás falukat jelöl, ahol a google maps minden utcát ismer.
  • G_ArchAngel #17913
    Nagyon pontosan mutatja az allomasokat, pl metronal amikor kijossz, tudod hol allsz nem pedig csak keresel tajekozodasi pontokat. Ez nekem Londonban fontos, mert van sok allomas ami olyan, mint egy ementali sajt
  • Jim Morrison
    Miben?(komoly kerdes, nem hasznalom maps et)

Raadasul most a play újságos apple verziot mutattak be.
    Szoljatok be, de ez eddig nem valami sok osszessegeben. Ahhoz kepest hogy mekkora updatenek mondta.