Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Ez a gyerek olyan szánalmas...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
mondjuk ilyen vékony notiba biztos nem fúrják bele az alaplapot és akksikat...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Amugy tudjuk, hogy nem jottel volna ide es nem linkelsz, ha mondjuk 6/10 lenne, mert arra nem allt volna fel a cerkad 😊

http://gaborszantai.co.uk/

Nem, HP vagy Sony, nem szokott elromlani. Ha meg elromlik kit erdekel, hogy mit csinalnak vele es hogyan, eddig mindig megjavitottak.

Azt hiszem amugy nem ez az elso, ami 1 pontot kapott az Apple termekek kozott.

skinnyman
Retina Macbook 2015 Teardown
The battery assembly is entirely, and very solidly, glued into the lower case. The processor, RAM, and flash memory are soldered to the logic board.
Repairability Score: 1 out of 10
<#kuss>
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.15. 20:58:35

Regards,

GregSB
Gruber igy interpretálja:

"I usually don’t play the “let’s read into the design of the Apple event announcement” game, but damned if the center of this doesn’t look like an Apple TV. And the slogan — “The Epicenter of Change” — would fit with an expanded HomeKit role for Apple TV."

GregSB

Kezdődhet a találgatás hogy vajon mit szimbolizál

GregSB
Jo sok újságíró van akkor 😄

"Már most többet rendeltek meg az Apple Watch-ból egy nap alatt, mint amennyi okosóra összesen fogyott 2014-ben"

Jim Morrison
szerintem senki, úgyis csak újságírók vették akik megtartják későbbre.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
"Apple Watch Sold Out in Less Than 6 Hours, All Models Now Shipping in June'"

Kérdés mekkora készlettel startoltak el. Mondjuk az látszik a pénteki videokbol hogy nagy ra az érdeklődés, tömve voltak az Apple Storeok ahol fel lehetett probálni.

Azt lenne erdekes majd látni, hogy pár hét / hónap használat után hányan fogják visszavinni hogy nekik nem kell 😊

passatgt

GregSB

GregSB
Tikal
nem váltotta le, azt megszüntették és rendbe szedték az iphoto-t... az okát nem tudom, talán nem használták elegen? Lightroom jobb volt?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

theone91
Ja és jó lenne, ha a Watch-on kívül más órák is ilyen cikkeket kapnának, ha meg akarnak válni az iVerge jelzőtől.

theone91
Ebben az a vicces, hogy 7 pontot adtak a Watchra, 8,1-et pedig a Moto 360-ra. Ezért faszság és sokszor ellentmondásos a pontozás.

"At The Verge we have built a reviews program that strives to standardize our reviews without abandoning the uniqueness of each of our reviewers"

GregSB
Kb olyan jellegű hibák, mint amiket az első iPhonenak is fel lehetett róni. Nincs Edge, nincs multitaszking, nincs kopipeszt.

Ezek mellett van egy csomo olyan ficsorje, amik mögött rengeteg munka van es az felhasználói élményre koncentrál. Ilyen a digital crown, a force touch, a taptic feedback, az Apple Pay. Semelyik masik órában nincsenek meg ezek, es ezek fontos fícsörök mert meghatározzák milyen élmény hasznalni magat a termeket.

Az iPhonenal kb ilyen volt a multi-touch, es a reszponziv kapacitiv kijelzo. Hiába hiányzott az első szifonokbol egy csomo fícsör, azért lett sikeres mert egyedulallot nyújtott felhasználói élményben.

Itt óránál ugyan erre törekednek. Kiváncsi vagyok élőben mennyire fognak tetszeni ezek, milyen lesz hasznalni.

dzsegameló
Nálam a Icloud Photo libary be van kapcsolva, mivel sok sok kép és videó van (kb11Gb) ezért én azt is bekapcsoltam, hogy a telefonon csak kis méretben legyenek meg, (Iphone tárolás optimalizálása) ezzel megnyerem a hely nagy részét, de ha kell valamelyik kép akkor azt meg tudom nézni mutatni.
A frissen készült képek helyhiányig megmaradnak és csak akkor optimalizál ha szűkölködöm a tárhellyel a telón.

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

Jim Morrison
elvonóra mikor mész? <#fogmosas><#alien>

passatgt
mert a többi még ennél is szarabb😄

Jim Morrison
de nézd már meg miket ír hibáknak -> így is azt mondja, hogy jobb mint a többi.
meh

passatgt
vannak hibái != nem jobb, mint a többi

skinnyman

Regards,

LoDMaSt
"New Facebook Messenger web experience gets an unofficial standalone Mac app

Earlier today Facebook unveiled a dedicated website for its Messenger service, accompanying dedicated apps for the iPhone and iPad. Now, however, a third-party developer has taken that newly unveiled web interface and put it into a dedicated OS X desktop app."

http://9to5mac.com/2015/04/08/facebook-messenger-mac-app/

http://fbmacmessenger.rsms.me

@ Hellomarci

LoDMaSt
Úgy néz ki, minden rendben, de leírom, hátha nem csak nekem nem tiszta a dolog:

Be van kapcsolva a My Photo Stream, ekkor ami képet készítek telefonnal, rászinkronizálja gépre, de ha törlöm a telefonról, megmarad a Photos app-ban.

Ha bekapcsolnám az iCloud Photo Libraryt, akkor csinálná azt, hogy össze vissza szinkronizálgatná a gépen, és a telefonon levő képeket (Tehát mindenhol ugyanaz lenne, plusz a felhőben is). (Erre, hogy bekapcsolja -e, az első indításnál is rákérdez.)
Utoljára szerkesztette: LoDMaSt, 2015.04.09. 11:12:53

@ Hellomarci

passatgt
passz, én már a photostreamet sem értettem

LoDMaSt
Hm, köszi. Akkor szerinted erre nincs lehetőség, hogy a gépen több képem legyen, mint a telefonon, és amit a telefonról törlök, mert megvan gépen, azt ne rakja vissza? Az, ha iCloudba (vagy hogy hívják most) visszateszi, az nem zavar, csak telefonra ne másolja vissza, mert ott fölösleges, hogy meglegyenek, elég, ha a gépen megvannak.

@ Hellomarci

passatgt
ha be van kapcsolva icloud photo library, akkor igen

LoDMaSt
Photossal vannak tapasztalataitok? Eddig úgy csináltam, hogy az iPhotóba mentettem (icloudon keresztül) a telefonnal készített képeket, majd ami a telefonon nem kellett, töröltem onnan, de a gépen megmaradt. Ezt vajon lehet az új Photossal is, vagy elkezd majd mindent mindennel szinkronizálni?

@ Hellomarci

Es ez valotta le az Aperture-t... random iOS photos app tobb szerkesztesi opciot ajanl.
Remelem a desktop/laptop gepek meg maradnak egy ideig es nem lesz az Applebol ekszergyarto.

GregSB
Közben lett OSX 10.10.3, amiben megjelent a Photos app.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.04.09. 08:32:11

GregSB
Senki nem fogja, csak az a pár millió nő aki ilyen órát vesz 😄 Tudod ők szeretik a virágokat.

Ez ugyan az mint kijelenteni, hogy a Moto 360 sokkal szebb mint a Watch.

Sok férfinek igen, de a nők 90% fel nem venné azt a nagy monstrumot a kezére, sokkal inkább a 38mm-es Apple Watchot.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.04.08. 23:03:32

Jim Morrison
és mégis, senki nem fogja azokat használni. De legalább adtak munkát embereknek vele 😄

passatgt
jó, ez vicces volt, de szerintem azért te is érzed a különbséget a két dolog között és pontosan érted, mire céloztam😊
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.04.08. 19:43:31

passatgt
Van a virágos óralap a Watch-on:

"We shot all this stuff. The butterflies and the jellyfish and the flowers for the motion face, it’s all in-camera. And so the flowers were shot blooming over time. I think the longest one took us 285 hours, and over 24,000 shots."

Na pont az ilyenek miatt sokkal jobb bármilyen apple termék, mint a konkurencia. Vehettek volna nyugodtan valami stock videót vagy képet, de az mégse olyan, mint amit pk csinálnak. Sajna senki nem törődik ennyire a termékekkel, csak ezek ilyen észrevehetetlen részletek.
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.04.08. 17:18:08

passatgt
Maga a kinézet az egyénfüggő, kinek tetszik, kinek nem. Viszont a kidolgozottság és minőség sokkal jobb, mint a többinél. Legalábbis a review-ok alapján😊

Jim Morrison
végén mondja hogy ez a legszebb smartwatch, etc. ki is akadtak páran, nem véletlenül ^^

GregSB
Most erre képesek. így is baromi lassú rajta pár app, és éppenhogy kihúzza az 1 napot.

Kell pár év hogy tovább fejlődjenek a kijelzők és chipek - még kevesebb áramot egyenek. Akkor majd lesz benne GPS, meg önálló appok.

(BTW önálló appokat jövő év végére ígérnek a platformra).

Amig nem lesz sajat GPS-e, azaz hasznalhatatlan telefon nelkul, addig nem opcio.

GregSB
Ez a review még inkább megerősít abban amit eddig is gondoltam. Az első, de lehet a második generációt is kihagyom. Majd 3.-4.re fogja ez is kiforrni magát.

GregSB
Apple Watch Review - Verge

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.04.08. 15:30:04

GregSB
Valaki használja / ismeri itt a iTunesU-t? Elkezdtem egy Stanfordi lecturet, de a Macen nem tudom sehogy megjeleníteni az assignmenteket. (iTunes alkalmazásban szedtem le a teljes oktatási anyagot). Csak a videókat, PDF-eket és egyéb anyagokat látom Macen, míg iOS-en iTunesU appban vannak konkrét feladatok / assignmenteket (pl menj el XY honlapra és olvasd el az ottani cikket), amiket pipálni is tudsz. Ezt sehogy nem lehet Maven elővarázsolni?

LoDMaSt
Köszi! <#worship>

@ Hellomarci

GregSB
Ha valaki szeretné visszaállítani a régi hangot, relatíve könnyű megtenni terminalbol:

http://www.macworld.com/article/1057197/beepchange.html

passatgt
thx!

LoDMaSt
Shift + alt lesz az, és marad a negyedes egység a fény / hang állításnál.

@ Hellomarci

Tikal
Első dolog volt amit kikapcsoltam MINDIG 😄

passatgt
igen, ráadásul a shift+hangerő is eltűnt, nem lehet kisebbeket lépni, csak egészeket

(de most vettem észre, ha shiftet nyomod, van hangja😄)
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.04.03. 14:07:16