Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Tehát 8 éve nem lehetett böngészni egy csúcskategóriás Mac géppel, mert az nem tudott sima HTML tartalmakat akadás nélkül megjeleníteni?

Érdekes gondolat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zsoltika 007
Hiába magyarázzátok, attól nem lesz gyorsabb. Ez ennyire képes! Nem kellett volna megvenni.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

mousee
Igen, pontosan ez a gondom nekem is. Nem azt várom tõle hogy száguldjon és a fejemet vigye le a tempó Hanem azt, hogy hozza egy átlagos asztali gép tempóját. Tudom hogy nem mai darab, de az hogy egy sima html oldal kiakassza, azért az fájdalmas.

10.3-al megpróbálkoznék még rajta, kérdés, hogy arra van-e iMovie és iDvd?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Dzsini
Többet, mint az 1.5-ös Celeron M processzoromtól, amivel kb. egyszerre jött ki, és máig tökéletesen használható, korához képest pörgõs a rendszer 1 giga memóriával és egy 4+ éves Windowssal. A G5-ben levõ PPC 970 a korának egyik legerõsebb, leghatékonyabb processzora volt, nehogy már egy frissen telepített rendszerrel egy sima html oldal megártson neki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
na azért szokott itt felül lenni egy sárga flash banner ami 90%-on pörgeti még az imacet is😊

Zsoltika 007
Tök mind1 hogy tele van nyomva vagy nincs. Az a gép nem gyorsítja hardveresen a flash-t. És még az intelesek is nyögtek az elején. Az 1.8-as ppc-tõl mégis mit vársz?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
Azért ez a fórumoldal nincs annyira telenyomva flash tartalommal, sima HTML, ami egy 10+ éves gépen is használható tempóval kell, hogy megjelenjen.

Zsoltika 007
Próbálj felrakni valami flash blokkolót! (click to flash például) Ha azzal is rossz lesz akkor tényleg szét kell nézni.

Zsoltika 007
Sajnos az 1.8-as g5-ben ennyi kraft van. 😞 A flash felejtõs. Erõsebbet kellett volna venni. Dual 2ghz vagy attól nagyobbat. Azok még hétköznapi használatra elmennek.

Dzsini
Azt nem tudom sajnos, annak bõven száguldania kellene ilyan hétköznapi használatra 😞

Egy ötlet: ki van pucolva a gép? esetleg visszafoghatja a telesítményt, ha túlmelegszik, és védi magát a rendszer...
(esetleg egy PPC-képes linuxot meg lehet rá próbálni, Red Hat-ék azt hiszem máig támogatják az alap disztribúcióban, de biztos van másik is)

mousee
Köszi a tippet, otthon meglesem.

Magára a rendszer tempójának növelésére nincs valami ötlet? Komolytalan, hogy az is szaggat, ha ide a fórumba írok :S Esetleg egy régebbi verziójú OSX segíthet a dolgon? Vagy egy újabb?

Amire kéne a gép: egy általános kis otthoni kütyü a zenéknek és képeknek, plusz alacsony felbontású házi videók vagdosása és DVD-re varázsolása. De ilyen tempóval ez esélytelen 😞

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Dzsini
opsz, elrontottam a linket - ez lenne az 😊

Dzsini
Az Opera 10 nem a legújabb, de az még mûködik 10.4-es OSX-el (a 11-es verzió már elméletileg Leopardot kér, és nincs belõle universal ez alapján), Adblock, mint "félhivatalos" kiegészítõ nincs hozzá, de van beépített tartalomszûrõ, amibe te dobálhatsz bele dolgokat, van hozzá egy összeállítás is, amivel fõként magyar oldalakon, de a gyakoribb külföldieken is jó hatásfokkal eltünteti a reklámokat.
Egy próbát esetleg megér.
10.63 letöltés, ha gond van veleinnen próbálkozhatsz régebbi változatokkal, de azt írják a 10.63 még megy régi processzorokkal.

mousee
Sziasztok,

Tanulásképp és szórakozásból sikerült beszereznem egy G5-ös powermac-et, amiben 1,8Ghz proci van és 4 giga ram.

Szeretném a segítségeteket kérni pár dologgal kapcsolatban.
Melyik OSX-et tegyem rá? Per pillanat a 10.4.11-es tigris fut rajta, és hát nem viszi túlzásba a tempót (frissen lett gyalulva). Volna valami tippetek, hogy miként lehet gyorsítani rajta?

A másik kérdésem az volna, hogy milyen böngészõt ajánlotok rá? Tûzróka és Chrome kiütve, mert azok csak intel alapon mennek (ez még ugye ppc). Jelenleg a Camino-t használom, de ez sem egy sebességbajnok. Tudtok olyan böngészõt, ami elindul, gyors, és van benne adblock? 😊

A másik kérdés a flash, jútúbot felejtsem el? 😊 Valami õrületesen lassú szegény.

Mint kezdõ mac user, szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetne növelni a gép sebességét, várok tippeket jó programokra, stb 😊

Elõre is köszönöm.

pyrohun
ehh 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Ez megoldotta, koszonom!

http://gaborszantai.co.uk/

Gabor1990
Én UnrarX-et szoktam használni, az elsõt megnyitod vele és összerakja õket.

Es ha meg van szakitva egy file ket kulonbozo rar-ba?

LoDMaSt
Betterzip nevû progival szoktam kezelni az ilyen szétszedett-tömörített cuccokat, megnyitom vele az egyik rar-t, látja, ami bennük van, simán kimásolom valahova.

@ Hellomarci

Kerdes:

leszedtem egy oktatovideot, ami 8 rar-bol all, de nem all ossze, hanem VLC elkezdi lejatszni. Mivel pakolhatom ossze egy egessze, mivel igy megall mindig a felenel az osszes .rar

I.C.ram
Valamiért a disk utilityben inaktív volt ez a gomb. Úgy hogy csak sima eraset kapott.
Zsoltika 007
Az tény hogy ez a legbiztosabb. Meg a reinstall elõt a secure erase-t rá ereszteni a hdd-re ha eladó sorba kerül a gép.

I.C.ram
Inkább újraraktam clean installal. Tuti benne maradnak dolgok sima user deletenél.
Zsoltika 007
A maradékot meg azt hiszem az onyx is tudja törölni (keychain stb)

Zsoltika 007
Csinálsz egy másik usert. Ezt meg delete.

Attol fugg: ha a kabelre teszed, akkor megtorhet, ha a dobozra, akkor meg billeg, hiaba lapos. En inkabb az asztalra tennem.

<#zavart1>

I.C.ram
rajta...
töltõn rajta lehet hagyni a macbookot? vagy tönkreteszi az akksit ha folyamatosan rajta van?
Gabor1990
Belsõ monitoron volt, de már megcsináltam a clean installt, végre megint olyan, mint amikor elkezdtem használni a gépet.
Visszarakom azokat a dolgokat, amik rajta voltak és megmérem, hogy a 2:10(!)-es boot idõ mennyire csökkent.

I.C.ram
Van olyan lehetõség, hogy MacOS minden személyes beállítását törli. Email accok, stb. annélkül, hogy újra kéne húzni a gépet?
Zsoltika 007
Mondjuk engem nagyon nem zavar.

Zsoltika 007
Nekem ezt csinálja Leopard óta. Snow Leo és Lion alatt is megvan. Hackintoshon is.

Bercy
Milyen VGA van abba a macbook-ba???
Amikor használod akkor külsõ monitoron van ez a szaggatás vagy a saját belsõ monitorján?

Mert ez nagyon annak tûnik, hogy maga a vga nem bírja.
Gabor1990
Köszi, akkor megpróbálok egy clean installt-t, mert nem ezt szoktam meg...

Zsoltika 007
Ugyanolyan lesz.
És ha csak a mac-es partíciót formázod természetesen nem nyúl a winhez. Az külön partíción van.

Nézegetem a vinyóm tartalmát. Az iTunesban lévõ appok letöltései olyan 15 GB helyet foglalnak. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha nem szinkelném az appokat a teló/pad párosra. Így nem kellenének a vinyóra ezek az állományok. Származna ebbõl valami hátrányom? Mindenképpen kellenek a vinyóra?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Gabor1990

Ez még gázabb...
Ha torrentrõl letöltök egy liont, amit kiirok dvd-re és csinálok egy clean installt, akkor az ugyan olyan mintha app store-osat tettem volna fel? Mert megvettem csak mivel fel van telepítve nem tudom újra letölteni.
Amikor leformázom a mac-es partíciót akkor a windows-os megmarad ugye?

Zsoltika 007
Nekem is 😄
De csak videó lejátszáskor. Mb Pro 2.4-es c2d 4gb ram 8600m
Vlc meg movist alatt is.

Gabor1990
De nálam mindig ilyen.

Zsoltika 007
Nálam is van ilyen.

VRSDM
értem. akkor úgy van ahogy gondoltam.

csak nem értem hogy mehettem minuszba a számlámmal. 😄
amit megvettem azt megvettem. amit nem vettem arra nem volt pénzem.

nem internetképes a kártyám, ezért elõre feltöltök egy online számlára, majd azt adom meg az itunes-ban (majd mindig topup-olok ha elfogy)

és már régen nem vásároltam semmit, majd az frissitésnél szólt rám hogy van tartozás.
de hogyan lehet egy fix kerettel minuszba menni? na mindegy, nem vágott földhöz, csak próbálom kinyomozni miért kellett fizetnem az instapaper-ért meg a reederért 4.99£-et miután már két hete használtam õket 😄

u dont have to listen anybody else but me

A hibak frissitese nem, de van mikor az app-on belul vehetsz bovitmenyeket:
- jateknal uj palyak, uj fegyverek
- fotos app-oknal uj effekt csomagok

VRSDM
ha egyszer vettem egy appot.
akkor a frissitése is kerülhet pénzbe?

u dont have to listen anybody else but me

Hogyan tudom letölteni a már megvett zenéket iTunesban?

Annyit ír, hogy purchased szürkével de nincs letöltési opció, a check for aviable downloads pedig azt mondja mindent leszedett.
Authorizálva van a gép.

&#63743;

Gabor1990

Másnak nincs ilyen gondja, ami a videón is látszik, hogy teljes képernyõn a felsõ menü nagyon akadozva jön elõ és tûnik el? Egyik napról a másikra ilyen lett, és baromira idegesít, hogy nem gördülékenyek az animációk.
MB white c2d 2.4 4giga ram, snow leot frissítettem lionra és onyxot is futtattam már.

<#falbav><#taps><#nyes>

Dzsini
Nekem az jutott eszembe, hogy ha már annyira buddhista volt, akkor igazán elküldhettek volna az Apple-ék egy küldöttséget, hogy megtalálják a reinkarnációját, ahogy a dalai lámánál is szokták...

megtalálják, és Apple CEO-nak nevelik ifjú korától kezdve, és õ lesz a II. Stevejobs

I.C.ram
Azért, én tudok pár ipari figurát mondani, akit én többre tartok, és nem 250 éve élt 😊
GregSB
Érdekes info a Jobs önéletrajzi könyvbõl:

"Steve Jobs left designer Jony Ive more power than anyone at Apple.

Apple's widely praised design chief Jonathan Ive has no true boss who can tell him what to do at the company, a distinction put in place by Steve Jobs himself."

Enmek mondjuk örülök, õ a legszimpibb az összes közül.

És két érdekes idézet Al Goretól (Apple Board tag ha valaki nem tudná):

"Al Gore: “Everyone on management team could be CEO of a world class corporation.”

A második Icramnak tetszeni fog 😊))

He said that Jobs was “the kind of guy that comes along once every 250 years.”