Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Nem.

ORLY?

passatgt
nokia mpas 3d már rég ezt használja nem? amúgy meg gagyi

GregSB
😄DD

GregSB
Az Apple megvette a C3 3D-s térképeket fejlesztõ céget.

GregSB
Hoppá, csak én éltem eddig abban a tudatban, hogy az iCloud csak OSX-el szinkronizál?

Most találtam meg, hogy van Windowsra is kliens hozzá, ami mindent tud szinkronizálni: photostreamet, reading listet telefonok és Safari között, stb.

Gabor1990
nem, csak me.com-osat.

lehetséges valamilyen apple email címet csinálni?
Dzsini
Az egy dolog, de USA apple store-ból USA lakcímre lehet rendelni. Magyar store-ból magyar címre, és így tovább.

Az pedig nem újdonság, hogy az Apple elsõ körben az 1$ - 1€ átváltással kezd, ha áthoz valamit az óceánon, emellett ideát komolyabb ÁFA tartalom is van a cikkeken (ez országfüggõ).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ha kell gari, akkor csak EU-ban vegyél, egyébként nem lesz rá. USA-ban és valamelyik ázsiai országban a legolcsóbb a 4S, de ott sem kapod meg 140-150-nél olcsóbban. Itthon garit meg csak európában vásárolt készülékre tudsz érvényesíteni.

Ha jól tudom Svájcban a legolcsóbb (150 körül van ott), onnan érdemes hozatni.

Ez a 130 ezres vagy kamu, vagy lopott, de hogy 1 év Apple gari nincs rá az tuti. Max a kereskedõ ad rá sajátot, ami azzal egyenlõ, hogy fusi szervizesekkel fogják neked megcsináltatni.

V43 1105
Nem olvastad el rendesen, igaz én is elírtam : Hazai Apple Store nem érdekel.. rablás ennyiért. :-D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Dzsini
Hogyne, van hivatalos magyar store.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

V43 1105
Hivatalos apple storból tudok itthonra rendelni ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

franc0
Itthon hótziher hogy nem kapsz ennyiért 4S-t, de máshol se nagyon.
650$-tól indul és a dollár 200 felett van.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

V43 1105
Itthon keresek iPhone 4S-t 16 gigásat, kártyafüggetlent... haza Apple Store nem érdekel, 130k körül kéne .. tudtok ilyet? Ha más nem akkor azt hiszem USA-ból kell rendeljek ..

GregSB
Eredeti, angol nyelven vannak fent tartalmak, felirat nélkül.

Ami nekem jó, mert én már évek óta nézek angolul, felirat nélkül filmeket és sorozatokat (hogy szinten tartsam az angolomat amióta itthon élek), de én egy meglehe tõsen szûk rétegek képviselek itthon, az emberek nagy része ezt így nem fogja használni.

Én azt tartom valószínûnek, hogy meg fognak jelenni magyar nyelvû tartalmak is hamarosan.

Zsoltika 007
Nem értem miért nem sikerült megcsinálni pendrive-al a linkelt leírás alapján.
Próbáld már meg ezzel! Lehet valamire nem tértél ki.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

mousee
Sajnos a 10.3as ötlet nem jött be, nem hajlandó a gép bebootolni a lemezrõl. Szépen rákap a CD-re, tölt, pörög, pár perc után felkapcsolja a ventilátorokat (párom átjött és megkérdezte hogy mikor vettem a repülõgépet, és miért a nappaliban tesztelem).

Viszont külföldi fórumokon azt olvasom hogy a 10.5 jó választás volna, ha sok ramom van. A 4 gigát elég soknak tartom, szóval rápróbálkoznék, de a 2. elrontott 850 forintos DVD lemez után elment tõle a kedvem. Valami módszer esetleg volna rá, hogy windows alatt bootolható pendrive-ra tegyem az ISO-t?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Dzsini
Ma reggelre az iTunes Movie Store is megnyitott.

pyrohun: Windows alá van ajánlatom, DiskInternals által gyártott - OSX alatt valami partition recovery néven kellene keresni.

pyrohun
Nyomtam a Disk Utility-ben egy Erase Disk-et VÉLETLENÜL egy USB-s külsõ vinyó egyik partíciójára. Nem írtam azóta semmit a lemezre, mivel lehetne visszahozni a partíciót? Nem secure erase volt, csak sima.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Zsoltika 007
Nekem a winmobile 6.5-ben ilyen van. Persze ez már régi.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

passatgt
melyik telefonban van még ilyen?

Samsung levedeti a fuggolegest, HTC a keresztiranyut, Nokia az ivest...stb

http://gaborszantai.co.uk/

rendszerbeállítások-biztonság és adatvédelem-tûzfal
Bercy
neked van tûzfalad?
A tûzfalam eddig ki volt kapcsolva. Most bekapcsoltam. Ez valamilyen szempontból korlátoz valamit? vagy lassít esetleg?
Kicsit off, de mégsem:

Steve Jobs film írójának a Közösségi háló forgatókönyvíróját akarják:

http://shtrend.hu/index.php/Film/keresik-a-steve-jobs-film-forgatokoenyvirojat.html

mousee
Sajnos a 10.5öt nem sikerült feltennem a kicsikére (pendrive-ra az istenért sem sikerül rátenni az image-et, DVD-DL-t pedig hibásan írta meg 😞), de eszembe jutott egy elvadult ötlet, ami tulképp logikusabb mint elsõre tûnik:
Tegyünk a régi gépre régi szoftot 😊

Holnap ha lesz rá idõm, akkor rápattintok egy 10.3-at, és egy iLife 2004-et 😊 Amire nekem kell, arra pont elég lesz, és én meg örülök magamnak hogy vagdoshatom a házi videóimat 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

franc0
Szerintem pont annyit ér, de ha van idõd biztosan találsz rá balekot 190-ért, akár 2 kilóért is.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Ha nem indul az iTunes, akkor mit lehet tenni? (restart utan sem)

http://gaborszantai.co.uk/

Zsoltika 007
Bõven elég.
KATT

mousee
Az király lenne, 8 gigás elég neki?

Tudsz linkelni nekem egy howto-t? 😊

Zsoltika 007
Pendrive-ról is fel tudod rakni.

mousee
Lehet hogy le kéne próbálni az enyémen egy Leót? 😊
Kéne egy DL DVD 😛

I.C.ram
Szerintetek mennyit ér egy 10 hónapos (dec 16ig van rá apple gari elvileg), amerikai billes MacBook Air 11" 64gb 1,4 core 2 duo és 2 gb rammal? Nincs meg hozzá semmi (pendrive se), csak a töltõ.

170-es ajánlatot kaptam érte.
Dzsini
1:40-tõl, G4-es gép, "elavult, nem támogatott" platformmal, "elavult, nem támogatott" szoftver körítéssel.

Zsoltika 007
De fogd már fel hogy nem csak a processzort kell nézni, hanem a platformot magát! Értsd már meg hogy lehet neked akármilyen 500000 teraflopos géped ha a szoftver körítés elavult, nem támogatott, és nagyrészt már sajna összecsapott. Úgy mondod mintha csak én állítanám hogy kevés. Mondtam hogy nézz már ki a netre hogy mi a helyzet! Mindenki ezt mondja nem csak én. Széllel szemben h***ozol! Részemrõl a téma lezárva! Nem tudok mit mondani.

Dzsini
És a maga idejében nem volt kevés? A HTML megjelenítése egy 500 MHz-es tizensok éves processzornak SEM okoz problémát ma sem, komolyabb várakozás nélkül lehet egy lassan 20 éves 14 megahertzes Amigán is netezni. Persze, nem HD youtube videókat kell nézni rajta, de az SG teljesen kõ egyszerû antik HTML (és a dizájntól eltekintve ugyanaz, mint 8 éve, az pedig csak egy másik CSS, semmi új effektet nem használ), minimális aktív javascripttel.

Belátom, hogy nem fogok mindennel játszani a Kongregate-en egy 7+ éves laptoppal (pedig megteszem, és csak egy 1,5 GHz-es Celeron M van benne, ami a korának egy alsó középkategóriás processzora volt), de normál böngészésre nem kell 2x2 gigahertz.

mousee
#13051 --> kb egyidõs procik, és a celeron m-el, amit elég nehezen lehet izmosnak nevezni, simán megy minden (épp a hétvégén volt a kezem alatt egy ilyen laptop).
Szóval csak a mac-ek öregszenek, a többi rendszer nem? 😊

Zsoltika 007
Aztán most lehet jönni azzal hogy de például a photoshop miért fut ugyanúgy mint 8 éve blabla.
Azért mert nem változott semmit a program erõforrásigénye. Mivel ugyanazt a verziót használod. Ha az interneten most is a 8 éves tartalom lenne akkor ugyanúgy hasítania. De ez nincs így. Nem mondta senki hogy lassult a proci a korral. Ezt kéne belátni végre!

Zsoltika 007
Én ezt elhiszem, de mégis ez a helyzet. Az a baj te csak a processzorra figyelsz. Nem csak azon múlik. Az oprendszeren, a programokon stb stb.
Ezért írtam platformot. Ha bele írod a google-be hogy egy 1.8-as g5 mire elég, mindenhol azt látod hogy kevés már a böngészéshez is. Hogy ez most miért van, az más kérdés. De kevés!

Zsoltika 007
Pontosan!

LoDMaSt
Ha Windows lenne, rákérdeznék a videókari driverre, mert a leírásodból az ugrott be, mint amikor win-es gépekre újrahúzom a rendszert, és a videókártya driver telepítés elõtt minden rettentõen szaggat, akár egy ablak arrébb helyezés is.

@ Hellomarci

Dzsini
Az SG-n nincs html5, a felületen egy sok éves technológiájú õsi flash bannertõl eltekintve (ami nem 3D meg videolejátszós meg csoda technológiát használ) csak alap HTML tartalom van - ha a jobb alsó chat ki van kapcsolva, akkor emellett 1 szál JS fut a háttérben, ami a frissítést figyeli - különben is, a HTML feldolgozása a böngészõ dolga, azt pedig megírták erre a processzorra, és ennek elõzõ sok generációjára.

Ezt a komoly, összetett feladat egy 8 éves csúcskategóriás architektúrának NEM LEHET, hogy gondot okozzon (nem okozott gondot a maga idejében, és a processzor nem olyan, hogy elöregedve lelassul), nem is okoz gondot az esetek legnagyobb részében (lásd a lenti példám, aktívan használok 8 éves, lassabb, fejletlenebb, butább processzort lassabb, fejletlenebb, butább operációs rendszerrel probléma nélkül).

LoDMaSt
Nem akarok közbeszólni, de szerintem is ostobaság, hogy csak azért, mivel 1.8ghz procija van, és régebbi rendszere, nem fut rajta rendesen a böngészõ. Egy html oldal lefordítás kb semennyi erõforrást nem igényel, néha még találkozom w95/98/me-os gépekkel, és azokban sincs több kraft, mégis lehet velük böngészni.

@ Hellomarci

mousee
Félreértesz. Nem akarok csúcs flashtõl villogó oldalakt nézni, igazából a flash nem is nagyon érdekel. Egy sima mezei fórumoldalról van szó, jelen esetben konkrétan errõl.

A gép pedig kõkemény 10k hufomba fájt, ennyit még dísznek is megért 😊

Zsoltika 007
Az a baj hogy irreális elvárásaid vannak. Egy több éves platformtól (os+architektúra együtt!!!) vársz el olyat amire nem képes. Aztán meg itt drámázol.

Dzsini
Szerintem nem értetlenség számonkérni a normális mûködést egy normális processzoron (a flashtõl valamennyire eltekintve, azzal tudom, hogy gond volt-van).
Kizárt dolognak tartom, hogy (ahogy állítod) 2 csúcskategóriás processzorra van szükség egy átlagos oldal megjelenítéséhez, vagy hétköznapi használathoz.

Zsoltika 007
Igen 8 éve már volt html 5 meg ugyanilyen erõforrás igényû, ugyanennyire optimalizált flash tartalmak az oldalakon! <#sniffles> A flash videók se fejlõdtek azóta semmit, pl hd felbontás stb stb.. Nem értelek. Nem tudod feldolgozni vagy mi bajod van?

Zsoltika 007
Ha értetlen vagy nem tudok mit mondani...