Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az Air-bol is van feher?O_o

BTW ma egy Apple Storeban managerkent dolgozo magyar lannyal soroztem es ugyanazt mondta, amit en is erzek: az Apple dolgozoi nagyon ki vannak akadva, hogy az Apple egy ennyire kommersz, popularais szutyok lett.
Ok meg abbol a korszakbol vannak, amikor 3-4 evre vettek egy termeket, de azt is inkabb megtarrottak, mikor ujat vettek. Utaljak, hogy a hulye iskolasok bemennek es az asztalra csapjak az iPhonet, hogy nem jo mert (...) holott altalaban egy restore vagy ujrainditas megold mindent.
Nem irigylem oket, sok kis barom szabadulhatott ra a Genius-okra, ez elmult par evben.

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
szerintem is 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
White is the new black 😄

GregSB
Ja, és az a legidegesítõbb ahogy nyomatják. Ha egy külföldi hírhez tartozik egy youtubeos videó, akkor azt lerippelik és feltolják indavideora és azt embeddelik a saját cikkükbe. Ugyanezt csinálják az index közeli blogok is, gondolom szabály...

Mondjuk szenes lapáttal vágnám pofán aki ezt kitalálta, elõbb csinálják meg használhatóra a playerjüket, mert az vicc hogy a windows 7-es gépemen is felpörög tõle a proci, belassul lefagy állandóan.

I.C.ram
Szerintem még a PC-t se sikerült támogatniuk, nem hogy az iOSt 😛 A legszarabb videólejátszó, ami a neten létezik.
passatgt
szerintem irónia volt😊

GregSB
Köhm...

Az egyik utolsó oldal volt az index, aki elkezdte támogatni az iOS eszközökön a videonézést.

Tikal
miért csodálkozol? az index mindig élen jár a technikai fejlesztésekben 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Már megcsinálták egy ideje, hogy iOS kompatibilis legyen.
Héj, újabban lejátsza az indavideot az iPadem. Mi történt, amirõl lemaradtam?😄
Tikal
Kozben kideritettem hogy n-es wifi van benne.. Na nem értem akkor mi fogja vissza a sebességet.. Majd nézek egy kabeles sebesseget is...

Dzsini
Szerintem amúgy sem túl lényeges egy hazánkban élõ felhasználónak - hacsak nem a román vagy ukrán határ közelében lakik, és jár át napi szinten (mivel Budapesten ugrott be a telefonért, ezt kétlem).
Ha csak egy-két pár órát spórol egy amúgy felesleges funkció kikapcsolásával (még annyiszor sem kell a toronytól lekérni a pontos idõt), akkor már megéri.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Nem feltétlenül kell. Nem 100%-ban az okolható a gyors merülésért. Nálam is be volt kapcsolva, és nem merült gyorsan a telefon.

Elviekben a 5.0.1 meg fog jelenni hamarosan, és abban orvosolva lesznek azok a bugok, amik az emberek egy részénél gyors merülést okoztak.

Zsoltika 007
Be kell dugni a háló kábelt és úgy lemérni. Amúgy szerintem is megfogja.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
A g-s wifi maximum 54 megabites, az jellemzõen olyan 20 körül át szokott tolni, viszont a b-s csak 11, amibõl az effektív jó esetben 5-6, tehát ez tényleg lehet probléma.

A wifis kapcsolatra 54 vagy 11 mbitet ír? Próbáld a g-s wifi kapcsolatot erõltetni, ha lehet valahogy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
Ha a laptomban csak b/g-s wifi van akkor elképzelhetõ hogy ez korlátozza a netsebességét? 20Mbit-es net van a lakásban, de a speedtest.net-en csak ötöt mérek...

GregSB
Valami nálad nem stimmelni, a 4 éves laptopomon tökéletesen megy Chrome alatt.

Vagy a böngészõddel van valami para, vagy õsrégi géped van 😄

Köszi 😊

franc0
Szar ez az oldal, az esetek 80 százalékában kiakasztja a böngészõmet. Mondjuk nem teljesen, hanem kb 5 másodpercre fagy tõle minden.
Minden más weboldal tökéletes nálam, csak ez nem.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
Én majdnem mindennap lemeritettem, és tobb mint egy év után is 94% körül volt az aksija, szóval ne izgulj, jol birja a használatot

I.C.ram
Köszi, megvan.
LoDMaSt
Settings - location services - system services. Csak jegyezd meg, hogy kikapcsoltad, épp nemrég jártam úgy, hogy amikor hazajöttem, eléggé nem sikerült a telónak visszaállnia a magyar idõzónára.

@ Hellomarci

I.C.ram
Azt hol találom? Idõ beállításoknál csak az automatikus beállítás van, ami ugye csak az idõre vonatkozik.
I.C.ram
Köszönöm!

Még csak most fedezem fel. Jó sok újítás van appok és "featúrák" terén is 😊
<#eljen>

Dzsini
sok örömet hozzá!

az automata idõzónaváltást kapcsold ki 😊

I.C.ram
Na megvettem a Szifon4S 64-esem 😊

Haverom pont a Westendben járt, megkértem, kérdezzen rá, hogy van-e. Volt, én meg munka után beugrottam. 😊 Ez az új notification center hihetetlen jó cucc. Ez az egy dolog, ami a Samuban is jó volt.
Köszi! 😊

Ability
Csak azért mert felpörög a venti még nem lesz baja a gépnek. Flash függõ, valamelyik jobban terhel mint a másik. Nekem iMac-en konkréten egyik sem zavar be. Nem a legjobb minõségû a Mac-es Flashplayer, de komoly gond sincs vele újabban.
1000 feltoltes/lemerules korul teljesit az akksi, igy nagyon nem kell aggodnod, ha kell akkor 3 even kereszul szinte minden nap leveheted toltorol dolgozni, de mikor rajta van, akkor sem terheli tultoltessel az akksit.

Ez flash fuggo, nem mindegyik van szarul megirva. Ertelemszeuen a HD videok Vimeo-rol vagy Youtube-rol fel fogjak porgetni, de mondjuk reklamoknal nem tapasztaltam.

És a Flash sem probléma? Nem pörgeti túl a ventillátort?

Dzsini
Használd ahogy épp sikerül, nem lesz érezhetõen rövidebb az élettartam, ha nincs teljesen lemerítve és úgy töltöd, vagy ha konnektorról használod huzamosabb ideig - ezek a modern akkumulátorok már jól viselik az ilyesmit.

Köszi!

Még két dolog érdekelne egyelõre:

A töltõ és az aksi viszonya az egyik. Kivenni az aksit nem lehet, és ezért kicsit aggódom az üzemidõ romlása miatt. Hogyan kellene használni, hogy ne legyen gond? Mindig merítsem le elég jól, dugjam fel, és dolgozzak rajta, és amint 100%, húzzam le, és újból ezt? Vagy maradhat bedugva a fali kábel?

A másik: Flashsel kapcsolatban mi a konszenzus? Nem kéne erõltetni, mert bajt is okozhat, vagy ez csak inkább a médiában volt ilyen súlyú dolog?

grizzly21
ha a birosagon elbaszott penz felet R&D-re forditanak mindenki jobban jarna..

passatgt
cmd+backspace

@ Dzsini, Ability: Rendben, köszi, értem, végülis megszokás kérdése lesz ez is, mint az, hogy nincs külön Delete gomb. Azt vettem észre, hogy néhol Backspace-szel is tudok törölni dolgokat, de az Asztalon nem. Van erre valamilyen parancs?

Dzsini
Akkor nem nem tudja, hanem jelenleg nem "akarja" (bár a lenti linken az októberi hozzászólás biztató). Köszönöm a javítást.

Ability
Semmilyen akadálya nincs ennek, egyszerûen így csinálták meg. Általában a Mac-es portokat külön csapatok készítik, akik merõben más filozófiát vallanak. Nem véletlen hogy a uTorrent is teljesen máshogy néz ki, teljesen máshogy viselkedik OSX alatt. Ugyan ez elmondható VLC-rõl és még folytatni lehetne hosszasan a listát. Mac-en más trendek vannak, sok program Mac-es verziója követi is ezeket. Bár egyébként szerintem a mostani progléma egyik trendbe sem illik bele.
Ability
Általában az Apple masinái erõsek. Na egy Air-t nem feltétlen neveznék annak, de pl egy iMac vagy Macbook Pro azért minõségi, erõs számítógép. Ha pedig van legalább 8 GB memória a gépben, akkor mi értelme van kiüríteni egy program állományait belõle, ha ez legközelebb azonnali indulást eredményezne? Sokkal logikusabb amit az Apple csinál. Bezárja a programot olyan értelmeben hogy eltûnik, nem maradnak ablakai, de ezzel egyidõben minden adatot eltárol a háttérben, így legközelebb a program instant elindul. Kicsit a Windows 7 is hasonlóan mûködik, ott elõtölti a programokat. A memória nem azért van hogy kihasználatlanul álljon. Logikusabb hasznosítani valamilyen feladatra. Ha pedig kevés lenne a szabad memória, rögtön felszabadítja azt. Semmilyen hátránya nincs ennek, csak elõnye.
Dzsini
Kicsit még utánaolvastam - mivel a Mac filozófia (és ablakkezelés) nem tudja követni az Opera által használt filozófiát (egy alkalmazásablak, amiben nyílnak a böngészõablakok, vagy pl. Windowsos Photoshop alatt egy Photoshop program van, amiben megnyílik a dokumentumablak, a kezelõablakok, stb.), így nincs olyan, hogy csak egy üres ablakot látsz, fülek nélkül. Ez Linux és Windows alatt létezhet
, így lehet ilyen pillanatra felkészíteni a programot, hogy ekkor nyisson bele egy gyorshívót.

Legalább is ha jól értettem a dolgot.

neevous
CMD+Q?

Értem én 😊 de Ubuntun sem így mûködik. Csak "kényelmesebb" volna, lehet, hogy csak a megszokásból. Ha vmit be akarok zárni, azt komolyan gondolom.

Dzsini
ez alapján jelenleg csak egy script ad rá lehetõséget (ahogy írják a fórumon megtalálható valahol), Mac alatt szerintük ez az elvárt viselkedés, hiszen sokszor futnak ablak nélkül programok.

"We may provide an option at a later time, seeing that we’ve had quite a few requests for this lately."

passatgt
ez nem windows😊

Köszi!

Viszont akkor tényleg nem lehet beállítani, hogy tényleg bezárja, ne csak a Dockra tegye.

V43 1105
<#idiota>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hogyan nyitom meg billentyûkombinációval a Findert?

- Kivalasztod CMD+Tab-bal, mivel a Finder mindig fut, bezarni nem lehet csak ujrainditani es CMD+N nyit neked uj ablakot

Hogyan láthatom az asztalt billentyûkombinációval? (Command+H?)

- CMD + F3

Be lehet-e állítani, hogy ha valamit bezárok az ablak sarkában, az tényleg bezáruljon, ne csak a Dockra kerüljön vissza?

- CMD + Q

(CMD + W ablakokat zar be, ha az adott program Tab-okat kezel, mint Chrome vagy Photoshop, akkor elobb az okat zarja be)

Sziasztok,

vettem egy Macbook Airt -- ez az elsõ Macem, így nagyon tapasztalatlan vagyok, volna néhány alap kérdésem:

Hogyan nyitom meg billentyûkombinációval a Findert?

Hogyan láthatom az asztalt billentyûkombinációval? (Command+H?)

Be lehet-e állítani, hogy ha valamit bezárok az ablak sarkában, az tényleg bezáruljon, ne csak a Dockra kerüljön vissza?

Operával kapcsolatosan (Dzsini?): ha bezárom az utolsó fület, akkor azt szeretném, hogy ne zárja le a Dockra, hanem újra a Speed Dial jelenjen meg, mint Windowson és Ubuntun. Ezt be lehet állítani valahol? Lehet, hogy összefügg az elõzõ kérdéssel.

És tuti lesz még.