Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
Két ujjas kattintás és "show package contents", ha túrkálni akarsz benne, de idõvel nem fogsz. 😊

Ability
Írtam már, jobb klikk -> Show package contents.

De újra: semmi értelme nézegetni. Ha törölni akarsz egy képet, akkor az iPhoto-n belül törlöd. Ha ki akarsz másolni pár képet, vagy el akarod küldeni emailben, akkor megfogod a képet, és kihúzod vagy ráhúzod a másik programra. Abban a mappában rendezve vannak a képek a program számára, nem olyan mint egy sima mappa amiben van egy lista, a program verzéli az egészet, nem szerencsés beletúrni.
Gerygrey
Na, tényleg ott a Macintosh HD ami - úgy látom - a rendszervinyó, köszi 😊

Viszont még mindig az iPhoto-t indítja el, ha az iPhoto Library mappájára kattintok. Ezek szerint azt, hogy rákattintok egy mappára, és ott fizikailag látom a JPG (vagy épp MP3, AVI, PSD, stb) fájlokat, azt felejtsem el?
Ability
Hát mondjuk én ezt inkább a Finder Preferencesben állítanám be. A Devices résznél ott van ez is, csak ki kell pipálni.
Ability
Látja az a rendszer vinyót. Csak ez nem Windows, itt minden a saját mappádban van, a gyökérbe nem kell cuccokat pakolni. Teljesen más az egész filerendszer felépítése.

iPhoto képek is a képek mappában van, az iPhoto Library-n nyomj jobb klikket és Show package contents. De értelmetlen belenézni, ismét, ez nem Windows, felejtsd el hogy neked foglalkoznod kell a tárolás formájával, itt minden automatikus. Ha törölni akarsz egy képet, töröld az iPhoto-n belül.

Bill kiosztást meg lehet szokni, nem mondanám rosszabbnak mint a Windows-os, de mindenképpen idõ kell neki. Elvileg egyesével át lehet állítani a gombok funkcióit a System Preferences-ben, de semmi értelme, szokd meg, utána nem lesz gáz.
Finderben vagy?

Shift + CMD + C, ekkor elvileg latod a rendszervinyodat, huzd ki oldalra a sotetebb savba es mindig ott lesz.

http://gaborszantai.co.uk/

Gerygrey
Akkor lehet hogy én vagyok béna, de nem látom a rendszervinyót benne...

Meg nekem az kéne, hogy ha most beimportáltam pár fotót iPhoto-ba, azok fizikailag hol vannak? Mert Finderben hiába kattintok a Képek-re bal oldalt, az is csak az iPhoto-t indítja el, de nekem az kéne hogy az a képek mappa, benne a JPG-kkel az hol a búbánatba lehet...

Default billentyûkiosztást át lehet valahogy állítani? Mert önmagában is agyhalál, hogy altgr+v helyett alt+q a kukac, de hogy a mellette levõ CMD+Q bezárja az alkalmazást, na az kész... 😊
Ability
Pedig a Finder az, kb ugyan azt tudja funcionalitásban. Esetleg még a Forkliftet érdemes feltenni mint Total Commander alternatíva.
Gerygrey
Megvan az iMac 😊

Eszméletlen... Csak valaki mondja meg nekem, hogy amit Windowsban Sajátgépnek hívnak, az OSX alatt micsoda (Látom, a Finder valami olyasmi, de mégse igazán)
Dzsini
Meglepõen jól tartja magát a Nintendo, a hírek alapján nagyobb zakóra számítottam náluk.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Durva.

thx

passatgt
verge

Dzsini
Alig 5 hozzászólással elõtted ott a hír 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mi az uj IT bulvar oldal, elfelejtettem...😊

Tikal
hibát, de nem tudta javítani, le is fagyott közben... már a dvd-t ki sem adja a gép annyira nincs magánál 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Disk Utilityben lefuttattátok a Verify Disk-et és Verify Permissionst? Mit muttatott?

Tikal
ha szervizbe viszük a gépet, akkor gondolom idokinak hozzá kell férni a vinyohoz, tehát tudnia kell a jelszot stb? vagy hogy megy ez? nem szivesen adnánk oda a gépet nyitottan tele privát cuccokkal...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
😄 epp most olvastam... valaki jol erezte hogy nem kell az a szar flash...

neevous
Igen, erre gondoltam.

passatgt
szedj le egy Ubuntu telepítõt, írd ki dvd-re vagy pendrive rakd rá hogy bootolni lehessen, és simná rakd be, bootolj be róla, majd válaszd ki az ubuntu kipróbálása telepítés nélkül, vagy valami ilyesmi. Így a memóriába töltve elindul a komplett ubuntu, és ha van valami külsõ vinyó, pendrive akármi, akkor le tudod mentegetni az adatokat. Ha minden igaz😊

Tikal
ezt nem értem... hogyan kell?

neevous
Miért nem mentesz le mindent egy livecd-s ubuntuval?

Tikal
ha ujratelepiti a rendszert, akkor törölni kell mindent a vinyorol vagy esetleg lehetséges az adatok megtartása mellett is a snow leopard ujrarakása? ( egyébként már lion van a gépen, de az le lett töltve ugye és nincs meg usb-n )

Tikal
kiírt valami hibát, de nem tudta megjavítani... ujraindult a gép, megint oskáig gondolkozás, most már az egész vinyot egybe látja, mintha nem lenne rajta semmi 😞

Tikal
A telepito DVD-t hala isten beolvasta de tiz perc utan.. Most mennek a repair disk meg hasonlok... Kosz a tippeket, probalgatja tesom...

grizzly21
Nehogy istyle/stb helyekre vidd, csakis idoki, ott megmondjak mi a baj.

passatgt
Vinyó vagy alaplap gondra tippelek.

Amit ki lehet próbálni még: ha két ram van benne, egyiket vedd ki, indtskor tarts lenyomva d betût(diagnosztikai módnak kéne bejönni), SMC reset(bal oldali Shift+control+option+bekapcs gombot nyomd meg egyszerre), Pram reset(Bekapcsolás után tarstd nyomva Command+option+P+r gombokat amíg újraindul), várjál akár 1 órát is hátha elindul

Más nem jut eszembe, ha dvd-vel elindul akkor van csomó diagnosztikai mód, verify disk. Repair disk meg ilyenek,azokat érdemes lefuttatni.

Tikal
MacBook Pro nem indul.. fehér képernyõ, pörgõ karika... szerintetek mi lehet? Van valami reset kombinácio? holnap tudjuk csak kiprobálni mi van ha telepito cd-vel inditjuk a gépet.. csak tesom most be van tojva hogy oda a vinyo esetleg..

Most is vissza lehet kerestetni gyartasi szam alapjan, hogy mikori😊

A poen, hogy csont nelkul birja az egy napi megerolteto hasznalatot. Erre buszke is vagyok, megyek megsimogatom😊

Árulhatna az Apple sorszámozott/egyedi színû iphone-okat 500ezerért és akkor az igazi macfagszauruszoknak még mindig lenne mivel felvágni...
Hát való igaz, hogy amióta van az iPhone, sokkal "populárisabb" az Apple a nagytöbbségnél. Csomó embert ismerek akinek iPhone-ja van. De szerintem akinek gépe van (iMac, macbook, macbook air, macbook pro, macpro.) az azért még mindig, hogy idézzem az elõttem szólókat, exkluzív dolog. Egy telefonért lehet kiadnak 150e forintot, de egy gépért már nem adna ki 360-750e forintot. Mert megelégszik a win es gépével mert elfacebookozik azon.
Bercy
Direkt írtam, hogy ez nem feltétlenül mindenkire igaz, de van egy réteg aki ezt érzi.
Az elso volt, azota is az van, 3 ev es 3 honapja.

Ez mondjuk nem igaz.
Azt a penzt amit en 2 eve beleoltem az iMacbe, azt mar regota beleoltem volna epitett PC-be is.

Bercy
Komolytalanságot érzek a szavaidban <#zavart1>
Dzsini
Pedig több vagy, kérdezz csak meg bárkit.

Bárkit, aki számít.

😉

Bercy
Szerintem az ilyen jellegû megnyilvánulások abból fakadhatnak (nem feltétlenül de abból is, és mindegy, hogy eladó vagy csak user), hogy amíg rétegtermék volt az apple addig úgy érezhették páran, hogy õk egy "felsõbbrendû faj" és õk "másképp gondolkodnak".
Namost ha sokan veszik a "gondolkodj másképp" termékeket akkor már nem tudják magukat egy exkluzív réteg tagjának érezni, mert elveszi az általuk vélt exkluzívitását...

Na ez az a gondolkodás amivel én nem tudtam soha egyesülni pedig van mac-em ipad-em iphone-om és szeretem mindet. De nem érzem magam többnek miattuk!!!
grizzly21
"az Apple dolgozoi nagyon ki vannak akadva, hogy az Apple egy ennyire kommersz, popularais szutyok lett." Ez azert vicces, mert ha nem valt volna azza, akkor most nem lenne munkajuk

grizzly21
Ugy emlekszem anno te is sorbanalltal az iphone-ert😊

Szerintem itt nem az idoallosagrol van szo, nem azert vesznek ujat mert a regivel baj van, hanem mert errol szol (nem csak az apple) marketing es minden manapsag: vegyed mindig az ujat, erezd magad egy kalap szarnak ha 1 generacioval le vagy maradva.

Tikal
Értem.. ez meg sajnos egy trend... a gyártók nyomják hogy vegyél vegyél..

Most nem rolad van szo, hanem azokrol, akik sorban allnak (tomegek!) az uj telefonnal, tablanal vagy laptopnal. Mert kell, azonnal, MOST!
Ezzel pedig pont az Apple termekek idoallosagaval kapcsolatos mitoszt teszik tonkre.

GregSB
Mondjuk most ezen szerintem felesleges pörögni. Tuti lehetne számos ellenpéldát is felhozni, gondoljunk csak az iMaces kijelzõ szopásokra, amik itt voltak a topicban.

Az Apple egy ugyanolyan gyár(ta)tó mint a többi, neki is ugyanazok a thaiföldi és kínai beszállítói vannak mint mindenkinek. A hibaarány mindenkinél ugyanakkora.

Az hogy "szarabb a minõség mint régen" érzet alakult ki az emberekben az annak köszönhetõ, hogy 2001 óta az iPod megjelenése óta rááltak a tömeg-handheld cuccok gyártására + a Maceknél is óriási volumen növekedés volt az elmúlt 10 évben. Ha nagyobb a volumen akkor nagyobb az esélye is hogy hibásat fogsz ki.

Azon most felesleges elkezdeni sírni, hogy minek álltak rá ennyire a handheld cuccokra és a nagyobb volumenekre, mert ha nem tették volna már rég nem létezne a cég.

GregSB
Detto. 4 éves iPod Nanom mai napig tökéletesen mûködik, pedig nem egyszer ejtettem már le. Van is rajta a sok esés miatt pár ütõdés, de az égvilágon semmi baja. Annyi, hogy az akksija már nyilván nem bír annyit, mint 2007-ben.

Tikal
Ez szerintem a telefonokra igaz, meg talán az ipodokra... de nekem pl a nano-m még mindig megy, 3 éves, a 3G is csak kihuzott 2,5 évet, telefonálni most is jo, csak az akksi ment tönkre.

szerintem egy macbookot ma is megtarthatsz 3 évig.

Zsoltika 007
Jajj nehogy áthozd ide a beszmac baromságát! Nem fog megszûnni a mac pro! Csak egyszerûen az intel töketlenkedése miatt nincs mit bele tenni.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Gyere haza, itthon még csak buta sznobok használják a márkát

passatgt
De az is lehet, hogy csak ügyesen van fotózva, mert a baloldala eléggé szürke azért😊

passatgt
"Ok meg abbol a korszakbol vannak, amikor 3-4 evre vettek egy termeket"

Nem kötelezõ évente cserélni, macbookom 3 éves és hibátlan(na jó, superdrive meghalt, de azt úgyse használtam😊, telefonom 5 éves és hibátlan, imac meg szintén melgesz legalább 3 évig. Ha vigyáz az ember a cuccaira, mindegyik kibír több évet. Nem véletlen, hogy a 3 éves telefonra is kiadták a legújabb szoftvert például.

Egyik szemem sír, hogy ennyire elterjedt, másik meg nevet. Azért sír, mert így elõ fognak jönni azok a hibák, amik a nagy mennyiségbõl erednek(minõségi, megbízhatósgi) és azért nevet, mert még így is jobb lesz a helyzet mint másnál😊

Illetve remélem, hogy a macpro vonalat nem fogjk megszûntetni, bár engem speciel annyira nem érint, de mindenképp egy egyedülálló konstrukció, más márkában hasonló minõségû és felfogású gép nincs.

Az airen meg sztem a keretre lehet venni matricát, biztos van fehérben is.