848
Ide rakhattok be a kutyáitokról képet, illetve a másét dicsérni stb.
-
kanna11 #608 Szia!
Én új vagyok itt, most olvastam a dilemmádat. Nem egyszerű a kutyanevelés az biztos, némelyik kutyánál igazi kihívás.
Arra nem gondoltál, hogy kiképzőbe vidd, az mégsem pszihológus, de biztos tudnának mondani egy pár okos dolgot, vagy tanítanák a kutyust ha beiratnád, és utána könnyebb lenne vele bánni. -
Gabo #607 Szerintem egy kutyát legkönnyebben a kajával tudsz megfogni. A kulcsszó: jutalomfalat.
Ha odajön hozzád - jutalomfalat. Ha odahozza és odaadja a labdát - jutalomfalat.
Rakd rá a pórázt, de csak hagyd, hogy lógjon a nyakában - jutalomfalat. Ha séta közben nyugton melletted marad - jutalomfalat.
Ne erőltesd, ne rángasd, de ha valamit jól csinál jutalmazd. Egy idő után, méghozzá olykor igen rövid idő után, össze fogja kapcsolni a helyes viselkedést és a jutalmazást. Később kaja helyett már elég lesz a simogatás is. -
#606 Nem tudom igazából, hogy mit lehetne vele kezdeni. A mienk is utálta a pórázt, de nem félt tőle, hanem csak mélységesen megsértődött... Lefeküdt, amíg a nyakán volt, mozdulni sem volt hajlandó, csak nézett bűntudatkeltően. Aztán lassan rájött, hogy a póráz azt jelenti, hogy kimehet az udvarból, és egy idő után már megszokta. Talán ha nem próbálnád rögtön vezetni, hanem hagyni, hogy ő diktálja az utat egy darabig, akkor nem félne tőle. Nekem jobb ötletem nincs. -
Strabi #605 Sziasztok!
Egy 6 hónapos német juhász kutyám van és nemrég kezdtem el tanítgatni (tudom, elvileg már most késő). Semmi extra dolog csak annyit akarok hogy üljön,feküdjön meg hozza vissza a kis labdáját.
Pár héttel ezelőtt kipróbáltam hogy mennyire fogékony az ilyen dolgokra és legnagyobb meglepetésemre elsőre visszahozta a labdát és ha nyúltam érte akkor a kezembe is beleejtette, sokszor egymás után.
Múlt héten azonban hibáztam, tudni kell róla hogy vmi miatt retteg a póráztól. Már 2 hónapos korában vittük sétáltatni, de amikor ráraktam a pórázt annyira nyüszített hogy átjött a szomszéd mert azt hitte kínozzuk a kutyát. Ez ma már annyiban változott hogy nem nyüszít pórázon, de nagyon fél, nem megy előre állandóan a lábam közé akar menni és körbe-körbe megy a pórázon nekem meg állandóan adogatni kell a póráz végét a másik kezembe, ha pedig rá akarom erőltetni hogy te igenis csak a jobbomon mész, akkor ismét el kezd nyüszíteni.
Mostmár ott tartunk hogy nem mer odajönni hozzám. Ha kiengedem a kennelből akkor nagyon örül nekem, megsimogatom meg minden és ha újra odahívnám hozzám akkor előttem pár méterrel megtorpan és nem jön oda hozzám. Sokszor direkt leülök a fűbe, ilyenkor az eddigi kutyáim mindig odajöttek hozzám, de ő nem. Csóválja a farkát, látom hogy iszonyatosan szeretne odajönni de nem mer. Ha meg nagyritkán egyszer odajön akkor rögtön maga alá pisil, szóval egyértelműen fél tőlem. Sose ütöttem, néha az orrára csapok ha rám akar ugrani, de ennyi.
Úgy gondolom hogy a pórázzal okozok neki olyan traumát hogy azt hiszi ha odajön hozzám ismét rákötöm.
Így hát az oktatással is megtorpantam, merthát már a labdát sem hozza oda nekem, jön felém majd elkanyarodik és pár méterrel odébb lefekszik és rágcsálja. Sajnos nem tudom mit tegyek, erőltessem rá a porázt és így próbálom "betörni", de ezzel végképp rettegni fog tőlem. Így meg nem tudom hogyan nyerjem vissza a bizalmát. Azon is gondolkodtam hogy elrakom a pórázt örökre, de akkor felnőtt korában sehova sem lehet elvinni. Elméletileg nem baj ha nemtom sétáltatni nagy kertünk van, ahol sokszor ki van engedve.
Szóval remélem értitek a dilemmámat, sztetek mi lehet a megoldás? Ilyen állatpszichológus féléktől meg kíméljetek meg, az ilyet sztem anélkül kell megoldani, meg egyébként sem lenne időm ilyesmire. -
#604 napszemcsi+fux -
nenus #603 [center]
Az én "kis" kutyám . Kanári sigeteki dog
-
Rehom #602 az én kis kutyám, kicsit kócos kicsit vizes de hát istenem ő is csak egy kutya és nagyon szeretem ! :) -
#601 Nagyon jó kép lett! -
#600 am aranyos kutyus, 13 pedig szép kor, én németjuhászom is ennyi :) -
#599 http://kalozradio.uw.hu/darko/index.html képre katintva nagyob is elöjön a bordóidog egy tenyészakn
a másik meg egy ujfullandi mudi keverék elűlég édik. -
#598 februári kép, frissebbet nem találtam hirtelen.:) -
#597 nálatok még van hó? :O -
13 éves labi.:) -
#595 szépséges ^^ -
#594 -
#593 -
#592 doggy summer :)) -
#591 ezer éves kép, most találtam meg :)
-
#590 Parnaval az igazi!
-
extramagascsaj #589 nem hagytam el -
#588 kár , beaglenknek kéne valami csaj mert nagyon kanos:D -
#587 Nagyon szép. Én is ilyet szeretnék majd egyszer. vagy golden, vagy labrador retrievert. -
#586 Kan :) -
#585 ha addig el nem hagyod megint... -
extramagascsaj #584 a kép alapján annyira nem látszik...de nagyon 50-50 :)
az állatorvos is azt mondta,h ő sem tudja rámondani h melyikre ütött,de kíváncsian várja,h milyen lesz felnőtt korában..mert tuti gyönyörű lesz (akkor is) -
#583 A labrador az látszik rajta, de nem voltam benne teljesen biztos. -
extramagascsaj #582 német dog és labrador keverék -
#581 Milyen fajta? -
#580 a beagle fiú vagy lány?:D -
extramagascsaj #579
Kíra -
#578 [IMG]http://kepkezelo.com/images/jcp27nzzjbj3zhsf3as_thumb.jpg[/IMG][/URL]]liza
[IMG]http://kepkezelo.com/images/lfui7ml4k337o7skb2fc_thumb.jpg[/IMG][/URL]]liza2 -
#577 [IMG]http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1340628_liza2.jpg[/IMG][/URL] ]liza -
#576 Sziasztok én kutyum:
-
#575 aranyosak :D -
#574 Parancsolj: :)
aranyosan:
hóban:
sárban:
konyhában ülve:
és egy WTF kép (ásítás közben... :D ):
-
#573 képt valaki :D -
#572 -
#571 nna megjött a labor jelentése, hál istennek nincs áttét, úgynézki hogy a daganat letudva :) -
#570 Jobbulást az ebnek! :) -
#569 Szegényke!:(
Remélem még sokáig élni fog!