13596
-
#10178 Igen nem sóval vetették be tudom :) Viszont felszántani tényleg felszántották, ahogy Pergamon városával is tették. -
ManoNegra #10177 A tatárjárás pusztítását szerintem egy kissé túldramatizálják, a török hódoltság alatt pedig azok a térségek néptelenedtek el, amelyeken hosszú időn keresztül, folyamatos harcok dúltak, és hol a török, hol a Habsburg pártiak fosztogattak. Ezek a területek sem feltétlenül azért ürültek ki, mert legyilkolták a népet, hanem mert azoknak tele lett a púpjuk, és biztonságosabb helyekre húzódtak. -
fonak #10176 Természetesen nem vetették be sóval, ez urban legend. K.rva drága volt a só (a katonák zsoldját pl. sóban fizették), nem pazarolták volna ilyesmire. :)
-
#10175 Akkor a tatárjárás és a török hódoltság alatt csak viccből néptelenedtek el a meghódított vagy feldúlt területek...
A modern háborúk magas civil áldozatai a nagy népsűrűség és az infrastruktúra sajátosságaiból adódik részben meg attól, hogy a lakosság erősen függ ezektől, nincs családi szinten önellátás. Ha összeomlik az infrastruktúra, akkor megszűnik a közmű, nincs szállítás, nincs kaja, se gyógyszer, se semmi...
A másik ok az, amirt ideológiai alapon irtják egymás. Régen fizikailag nem tudtál legyilkolni sok embert, mert sokat kellett hozzá utazni. A modern infrastruktúra meg begyűjtötte őket, lásd Gulag és náci haláltáborokat. A II. Vh civil veszteségeinek 90%-a meg a szovjetek saját balfaszsága, az éhezés a SZU-ban és Kínában + a haláltáborok teszik ki. A szövetséges és németeknél is a katonai veszteségek messze meghaladták a civilekét.
A 3-5 eze évvel ezelőtti háborúkban meg az adózás fogalma lehet, hogy nem volt túl ismert fogalom. -
ManoNegra #10174 Lehet hogy egy bizonyos időben és helyen ez megszokott volt, de hogy általános lenne, az túlzás. Egy hódítás akkor ér valamit, ha ott megmarad az infrastruktúra, és a meghódolt tud adót fizetni. Most meg nem mondom hol, de valahol olvastam, hogy a háború a civil áldozatokkal kapcsolatban, sokkal nagyobb mértékben van jelen az új típusú háborúkban, mint a régebbiekben. -
#10173 Jaja. Nem csak Karthágót rombolták porig a rómaiak és vetették be sóval.... -
#10172 Szerencsére te nem olyan vagy, mert most se egyből a komcsikat emlegeted és előtte se egyből a komcsikat hoztad fel, ha valaki szólni mert a zusa ellen :) -
#10171 Ez így van. Olyan, mint a rákosi féle komcsik, hogy "aki nincs velünk az ellenünk van". -
#10170 Konkrétan bevett volt, hogy ha egy kisebb államot vagy városállamot elfoglaltak, akkor azt földig rombolták és mindenkit legyilkoltak vagy eladták rabszolgának. -
J R Oppenheimer #10169 Túl komolyan veszed a dolgokat. Szerintem egész Európában nem találsz olyan embert, aki szerint erkölcsileg megindokolhatóak az USA beavatkozásai, háborús bűnei, stb. Ebben a topicban sincs olyan ember. Én sem. De ha beírsz valamit, ami történetesen hülyeség, vagy csak szimplán a másik ember nem ért vele egyet, az nem jelenti azt, hogy az illető az amerikai himnuszra kel és fekszik és Uncle Sam pizsamában alszik. Mert a világ nem fekete-fehér, nincs jó fiú meg rossz fiú. Teljesen feleslegesen faragsz magadnak ellenségképeket itt a topicban. -
#10168 "tévedsz az evolúciós ösztönben. tudományosan bebizonyították, hogy a régi társadalmakban nagyon kevés igazi háborúskodás volt, vagy egyáltalán nem. (hozzsú lenne itt most részletezni, és nem it topictéma, tanulmányomban benne van)"
Nos Izé... Ez egy hülyeség már bocsi. Nézd meg a világ történelmét, sőt elég csak Európa történelmét megnézned. Másról sem szólt csak a háborúkról. Európa első komoly békés periódusa először az 1870-es évektől kezdődött (az a valamivel több mint 40 év amíg ugye ki nem tört az első világháború). Előtte másról sem szólt mint csatározásokról. Napóleon, Spanyol örökösödési háború, hét éves háború (ami egyes történészek szerint igazából maga volt az első világháború) stb. A pusztítás mértéke meg csak azért volt kevésbé jelentős mert a fegyverek technológiai szintje olyan volt amilyen. A régi társadalmak sem különböztek, sőt még rosszabb is volt mivel az emberélet és az emberség még olyan szinten sem volt jelen mint ma.
-
kissssss #10167 és ha már gye urániumnál tartunk sokféleképpen képes bekerülni az emberi szervezetbe pl: légzés útján is tehát nem csak a hosszabb folyamatok révén képes egységet károsítani.
közben utánajártam ennek a német intézetnek braunschweigi Szövetségi Mezőgazdasági intézet foglalkozott ezzel, még a wikin is lehet olvasni egy szösszenetet a drágalátos gye uránról.
(azért az gondolom nyilvánvaló mindenkiszámára hogy én itt nem agent orange terjedelmű károkozástól beszélek aminek az eredménye jó pár százezer fogyatékos gyerek lett a vége) -
Pares #10166 Hát nem vicces, amikor egy Nobel-békedíjas a TV-n keresztül propagálja a háborút? -
kissssss #10165 miféle propaganda szöveget mondtam hmm?
én nem a susarc által berakott képel foglalkoztam hanem a te írásoddal, feltetted a kérdést hogy mi is a szegényíttet urán hogy kerül a képbe, na erre válaszoltam okoska.
és ha már témánál vagyunk jól emlékszem a németeknél valamilyen fura nevű mezőgazdasági intézet már foglalkozott ezzel a témával hogyan került be a táplálékláncba az urán. -
#10164 Kisfiacskám talán lapozd már fel a toxikológia alapfokont. Ez kb. ekkora baromság, mintha az ólommérgezésre azt mondanád, hogy genetikai torzulást okoz. -
Susarc #10163 " nem okoz genetikai torzulás a mérgezés" szerintem ezzel az emberrel fölösleges bármiféle érdemi vita.... -
#10162 Ki is mérték valaha, vagy csak megy a propaganda szöveg? Egyébként egy nehézfém az hogyan kerül be főleg, ami porifórikus, tehát elég? Hogyan lesz akkora koncentráció, ami bármire is ártalmas? Ja, és nem okoz genetikai torzulás a mérgezés, ezért a lenti kép eleve nettó hülyeség. Pár a propagandánál ez senkit nem zavar... -
Susarc #10161 már miért használnám gumiszobának? ha nem tévedek még nem igazán tértem el a topik témájától! ,de ha úgy gondolod akkor írj Wolfsnack-nek,hogy nevezze át a topikot: support USA troops on middle east-nek.... -
kissssss #10160 tudjuk hogy a szegényíttet urán nem tartozik a vegyi fegyverek közé nem tömegpusztításra tervezték a löszereket de amit ellövöldöztek Irakban és a jugoknál az már "szép" mennyiség,és ez idővel bekerül(t) a táplálékláncba ami igencsak szar ügy, kb agent orange-hez lehetne hasonlítani csak azt meg már nagyüzemi keretek között szétpermetezték Kanadától amerikán át Vietnamig elég sok helyen.
-
#10159 No offense, valamikor napokig, hetekig vagy hónapokig nem járok itt. Most éppen a kedvencek között van, de nem tudom, hogy meddig amíg a magadfajta egyének gumiszobának használják a topikot... -
Susarc #10158 olvass vissza mondjuk pár hozzászólást! azonnal megjelensz amint mi beteszünk bármiféle anyagot az USA által elkövetett mocskos dolgokról...te egyből propagandázol meg hazugságoknak állítod be őket!
közben meg csak megkéne nézned,hogy 70 év alatt hány háborút kezdeményezett és tart fennt valamint támogat az USA!
vedd már észre,hogy mi nem fegyverbuzi redneck amerikai agyhalottak vagyunk hanem mi vagyunk a többség akiknek elege van az USA világcsendőri szerepéből és abból,hogy bűntetlenül porig rombolhatnak országokat,mert az ő gazdasági érdekei úgy kívánják! mi vagyunk többen hiába tartod magad nagyon okosnak,mert konyítassz elméleti! szinten a haditechnikákhoz...az usa a mai napig sőt a mai napon is emberiség ellenes bűncselekmények tucatjait követi el hetente! ezen kéne elgondolkoznod...nem komcsizni! kötve hiszem,hogy bármelyikünk is komcsi lenne vagy mszp vagy mszp utódpárt szavazó... -
#10157 Hol próbáltam legalizálni...? Ember, te folyamatosan képzelődsz. Elmeorvos látott már? Szerintem rádférne... -
#10156 Bezzeg ilyenkor érdekes mit csináltak a komcsik :)
Mondjuk az is fura, hogy vannak az amcsik, meg a komcsik és itt úgy látszik vége a listának :D -
Susarc #10155 nos még mindig nem vgyok komcsi sőt hányok tőlük,de most az az alepfelállás,hogy te egyszemélyben keresztes hadjáratot foltatsz és próbálod legalizálni az amerikai hadsereg népírtásait amik VALÓBAN MEGTÖRTÉNTEK! -
#10154 Igem, mert a kocsmi banda az szentekből állt ugye? Azok még a sajátjaikat is irtották...
Valami félelmetesen elborult egy alak vagy. Kezdeg töprengeni, hogy melyik régi idióta alak álregje lehetsz. -
#10153 Hát nem tudom, hogy kik bizonyították be, de szerintem nagyot tévednek. Az első írásos emlékek is nagyrészt háborúkról szólnak...
A történelmi konteó topik meg nem ez... -
#10152 A HT topikban ilyennel én még nemtalákoztam. A memóriám jó, szerintem emlékeznék rá. Még a legelvetemültebb suttyók sem ilyen magatartás miatt voltak kivágva... -
Susarc #10151 a 2. VH óta mondvacsinált hamis indokok százaival háborúznak 0/24 órában! mocskos egy szemétláda banda! -
Susarc #10150 JÓL BESZÉLSZ! -
Susarc #10149 magyarázd azoknak a gyerekeknek...vagy akiknek beleégett a bőrébe a világítós foszforod! ezek annyira szánalmas magyarázkodások baszki! nem szégyelled magad? GYEREKEK MEG CIVILEK TÍZ MEG SZÁZEZREIT ÖLTÉK MEG AZOK A JENKI KÖCSÖGÖK! -
steweee #10148 nem rád, ne vedd magadra. de találkoztam már jópár olyan hozzászólással, amikből csak úgy átsüt az hogy: " jajj de jó kis fegyverek, jól ki lehet velük nyírni sok embert"
kár tagadni ,vannak akiknek a szellemi szintje itt rekedt meg.
a világot nem kellene hogy alapvetően a háborús érdekek mozgassák. csak vannak akik akkora hatalmat kaparintottak meg az idők folyamán praktikákkal, hogy ezt megtehetik. sajnos.
tévedsz az evolúciós ösztönben. tudományosan bebizonyították, hogy a régi társadalmakban nagyon kevés igazi háborúskodás volt, vagy egyáltalán nem. (hozzsú lenne itt most részletezni, és nem it topictéma, tanulmányomban benne van)
az a fajta történelem amit egyébként a hivatalos álláspont szerint oktatnak, nagyrészt hazugság. potonsabban fogalmazva sok valós igazi eseményt tartalmaz, csak éppen ott ferdít leginkább, hogy egy olyan világképet akar kialakítani a felnövő társadalomban, amely alapvetően elfogadja más (ártatlan emberek) legyilkolását, szolgasorba döntését, főként az utóbbi egykét ezer, de inkább az utóbbi ezer év eseményei alapján.
célja hogy továbbra is lehessen hódító háborúkat vívni kellően erős társadalmi ellenállás nélkül. mert amúgy kiegyezni meg kereskedni is simán lehetne egymással, de az olyan snassz egyeseknek.... -
#10147 Nem vagyok senki barátja. Én képes vagyok elfogadni azt, hogy mindenkinek érdekei vannak és ez mozgatja a világot alapvetően. Ez alól nagyon kevés kivétel van. Az oka meg szerintem az alap evolúciós ösztön.
A szír légvédelem legyalulása egyébként meg nem sokat segíteni a felkelőkön, ezért a légvédelem, ha csak el van nyomva, az sanszosan elég is a jenkiknek. Ha nem, akkor persze meg jön a puding próbálja, és megismétlődhez az, ami 2007-ben, hogy az orosz légvédelmi rendszer megint lebőg, persze megint egyenlőtlen körülmények között.
A fegyverbuzis részt meg kire érted? Nagyon nem szeretem, amikor valaki név nélkül célozgat. -
steweee #10146 hát valami átok ül rajtam, akkor simán csak így :
https://www.youtube.com/watch?v=cql-pkSfjvM -
steweee #10145 nahogyajóistenit neki !
konteó -
steweee #10144 url=https://www.youtube.com/watch?v=cql-pkSfjvM]nagybüdöskonteó[/url] -
steweee #10143 nem rossz anyag, igazőból egy bajom van vele. mégpedig az hogy valóban az amerikai haderő körömpörköltet csinál a szírekbők. de ez amúgy jó ? te amerikabarát vagy ? mármint nekem nem az amerikai néppel, hanem a cionista kormányzattal van bajom, amelyik egy egész nemzet haderejét használja fel a saját mocskos hódító céljaira hazugságok felhasználásával.
semmi bajom nem lenne hogy tetveket küldjenek a másvilágra, ha AZOK MEGÉRDEMLIK ! de nem erről van szó
ezért inkább már be se lépek a haditechnika topicba, van pár agyament fegyverbuzi ott, és hát mit favorizál ? az usa haditechnikáját, mert az a legfejlettebb. nade miért ? mert az egyesült államokat a pénzkartell egy hadiipari céggé tette, amely állandóan "demokratikus felszabadító" háborúkat vív
az a szomorú vicc az egészben, hogy még van egyáltalán valaki aki ezt megkajálja :(
url=https://www.youtube.com/watch?v=cql-pkSfjvM]nagybüdöskonteó[/url] -
#10142 A fehér foszfort világító rakéta céljából engedélyezik, az nem tiltott. A jenkiknél már az Sivatagi Vihar alatt is alig használtak napalmot, de hogy fehérfoszforos volt, azt meg nem mondom. A napalm használatát nem tudom, hogy tiltja e bármiféle egyezmény.
Az agent orange nem vegyifegyvernek készült, bár azért a balfasz jenkik sejthették volna, hogy ami kipusztítja az erdőt, az az embernek sem tesz jót. Ez tényleg olyan, hogy én is azt mondom, hogy anyád...
Az urániumos rész meg nettó hülyeség. A depleted uránum az tudod, hogy micsoda? Most magyarázzam el (n+1)^n-dik alkalommal is? -
ManoNegra #10141 Akkor most kifogták a szelet a beavatkozás vitorlájából? Úgy legyen! -
J R Oppenheimer #10140 Syria welcomes proposal on chemical weapons
- Russian foreign minister says he urged Syria to surrender its chemical weapons if it would help avert military strikes.
AJ link -
Susarc #10139