Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1913-ban Amerikában átvette a nemzeti bankot a FED (szövetségi bank néven azóta is magánkézben van!). Már rá egy évre kitört az elsõ világháború...
„Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb zsidót, és nem lesz többé háború a földön!” (Henry Ford)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Szánalmas!
Reptilián gének????!!!!
Ismétlem: REP-TI-LI-ÁN GÉÉÉÉ-NEK
Hát ez Közel-keleti színvonal szátokmeg :D
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
"Sok zsidóról már kinézetre is meg lehet mondani hogy zsidó."
Az elsõ részbõl nagyjából ennyi a lényeg. Viszont szerintem tévesen van ott Cynthia Rothrock és Richard Gere képe is...
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
1. A bankhálózatukat egész Európára kiterjesztõ Rothschildok a 19. század folyamán a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb politikai befolyással bíró bankárdinasztiájává emelkedtek.
2. A remek szervezõkészségükrõl és sikeres végrehajtói képességükrõl ismert Rothschildokat Metternich osztrák kancellár titkára a pénzügy Bonapartéinak nevezte. (Mint ismeretes a Habsburgoknak is õk hiteleztek, amely hitelek teljes visszafizetését aztán Magyarországra próbálta ráterhelni a császári udvar. Többek között ez is volt az egyik oka az 1848-ban kitört Magyar Forradalomnak, és Szabadságharcnak. -szerk.)
3. A nemzetközi bankárdinasztia megalapítója, Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) a frankfurti zsidó gettóban, szerény körülmények között nõtt fel. Mayer Amschel Rothschildot a Forbes magazin minden idõk hetedik legbefolyásosabb üzletemberének választotta.
4. A Rothschildok törekedtek a vagyon felaprózódásának elkerülésére, ezért rendkívül gyakoriak voltak a családon belüli házasságok. (Nem ismeretlen a fajtájuktól a vérfertõzés, és a beltenyészet.-szerk.)
5. A Rothschildok elsõ igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak hitelt.
6. A Londonban élõ Nathan Rothschildnak (1777-1836) és fivéreinek óriási szerepük volt a szövetségesek Napóleon feletti gyõzelmében. Amellett, hogy nagy összegû kölcsönöket folyósítottak a kormányoknak, sokszor a hadisegélyek eljuttatását is maguk intézték. (Az is ismert, hogy ezért a "segítségért" aztán korlátlan gazdasági hatalmat kaptak.-szerk.)
7. Ausztriában 1816-ban négy Rothschild-fiú is nemesi címet kapott. Mivel nem keresztelkedtek ki, a Rothschild lett az elsõ zsidó vallású nemesi család a Habsburg Birodalomban.
(A szóbeszéd szerint ez a nemesi cím 10millió koronájába került a Rothschildoknak)
8. A francia Edmond de Rothschild (1845-1934) a cionizmus ügyének egyik legfõbb támogatójaként jelentõsen hozzájárult a palesztinai zsidó közösségek gyarapodásához.
9. Lord Carnarvon részben felesége, az apjától, Alfred Rothschildtól hatalmas vagyont öröklõ Almina anyagi segítségével finanszírozta Tutanhamon sírjának feltárását. (Rengeteg aranylelet, és mûkincs el is tûnt..-szerk.)
10. Victor Rothschild esetében felmerült a gyanú, hogy szovjet kém, mivel jó viszonyt ápolt az angol történelem legnagyobb kémbotrányának több szereplõjével, többek között Kim Philbyvel is. Végül tisztázta magát a vádak alól.
Közpénzbõl panaszkodnak a zsidók külföldön
Az eddig 42,5 millió forint állami támogatást kapó szélsõséges Tett és Védelem Alapítvány képviselõje "jeles elõadók" és egy "befolyásos Likud párti politikus" társaságában vitatta meg az antiszemitizmus-biznisz kérdését. Alább a zsido.com tudósítása az objektív bandázásról, kommentár nélkül:
A globalizálódó antiszemitizmus problémáit vitatták meg a résztvevõk vasárnap New York-ban, az Amerikai Cionista Szövetség, a Cionista Világszövetség és az Izraeli Nagykövetség közös szervezésében megrendezett „The Devil That Never Dies” (Az ördög, aki soha nem hal meg) címû konferencián.
A jeles elõadók között volt Daniel Goldhagen, az antiszemitizmus világhírû harvardi kutatója, Danny Danon izraeli védelmi miniszter-helyettes, befolyásos Likud párti politikus és Ira Forman, antiszemitizmusügyi különmegbízott is.
A nagysikerû elõadások mindegyikét a legjelentõsebb amerikai zsidó szervezetek vezetõi által moderált vita követte. Az elõadók egyhangúlag az európai antiszemitizmus elmúlt évtizedben tapasztalható váratlan mértékû erõsödését emelték ki. Több elõadó az amerikai zsidó szervezeteket egy, a szovjet zsidóság evakuációjához hasonló krízishelyzetre való felkészülésre szólította fel.
A magyar zsidó közösségek antiszemitizmussal kapcsolatos tapasztalatait az európai, és ezen belül a kelet-európai helyzet árnyaltabb értelmezése érdekében Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke képviselte.
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ott az izraeli politikusokkal és a helyi vallási szélsõségesekkel van a baj. Átlag zsidónak is már tele a töke, hogy a saját országában az amcsik/EU/Oroszo. határozza meg a belpolitikát.
Oktatási bojkottot hirdetett az izraeli egyetemek és fõiskolák ellen az American Studies Association (ASA) amerikai tudósszövetség Izraelnek a palesztinokkal szembeni politikája miatt - jelentette be hétfõn az ötezer fõs tagsággal rendelkezõ szervezet. A tagok közül 1252-en szavaztak, és kétharmados többséggel hagyták jóvá a bojkottot, amely része egy Izraelt elszigetelni akaró nagyobb kampánynak. Ez a kampány az Egyesült Államokban alig valami, Európában némi visszhangra talált. A szavazás interneten történt, és vasárnap fejezõdött be. Így az amerikai kultúra és történelem tanulmányozásával foglalkozó ASA lett a legnagyobb amerikai tudósszervezet, amely támogat bármilyen Izrael-ellenes bojkottot.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Amikor Pnina szeretett volna vért adni, a védõnõ annyit mondtott, hogy õ egyszerûen "nem adhat". Az elutasítás magyarázata pedig egyszerû: „az etióp népnek más típusú vére van”. A parlamenti képviselõ asszony magyarázni kezdte, hogy 3 éves korától él Izraelben, és szolgált a hadseregben is, így kéri, hogy vizsgálják meg, hogy megfelel -e a kritériumoknak. Újabb vizsgált után ismét elutasították a véradást. Pnina késõbb úgy nyilatkozott „szomorú, hogy az ország még mindig különbséget tesz vér és vér között”.
"az általad oly nagyra tartott hõs "szabadságharcosok""
Én valahogy sehol nem találom hol hangzott el ilyen, hogy bármilyen áldozat megérdemli, vagy hogy hõs szabadságharcosoknak tartanának bárkit...
Bár igazából a szombati számítógép használaton jobban meglepõdöm, mint az ilyen és ehhez hasonló belemagyarázásokon :)
Persze, hogy csak utánam. :-)
Ezért is utálsz. Mert megérteni és utolérni sosem fogsz.
Ezt azért fel tudod fogni valahogy...
Szar lehet neked. Sajnállak.
" Izrael számlájára irod azon sérültek számát is akik azért sérülnek meg mert, iskolákba, óvodákba telepitenek lõszerraktárakat és rakétakilövõket"
Vajon a srác közelében hol van rakéta kilövõ? Megvan, lehet ahol pont állt mielõtt rálõttek, na pont ott volt 2 éve és 3 hónapja egy lõszer raktár :)
Kurva szar lehet nektek, hogy van internet, már nem tudjátok cenzúrázni a híreket mint rég. Anno csak meg kellett venni a fontosabb tv csatornákat, aztán lehetett osztani a hazugságot orba-szájba. Elárulom, azok az idõk elmúltak.
link
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Eszemben sincs egy indexes fórumhozzászólásnak hinni Barak és Clinton jegyzõkönyvei ellenére, csak azokat nem találtam meg. Biztos nem jól kerestem, angolul sajnos nem megy annyira, hogy magabiztosan elboldogulnék egy nehezebb szöveggel, magyarul pedig csak annyit találni a Camp-David-i tárgyalásról, ami mítosz szintjén elterjedt, hogy Arafat egy visszautasíthatatlan ajánlatot nem fogadott el.
Egyébként ezt olvastam nemrég, érdekes könyv, ajánlom mindenkinek, ebben volt szó a 2000-es tárgyalásról és még sok egyébrõl.
Gratulálok...
Lehet, hogy gerenda van a szememben, de:
Belinkeled nekem a gyerekek halálát?
Barátom! Komolyan gondolod? Izrael számlájára irod azon sérültek számát is akik azért sérülnek meg mert, iskolákba, óvodákba telepitenek lõszerraktárakat és rakétakilövõket az általad oly nagyra tartott hõs "szabadságharcosok"?
Fõleg annak tudatában teszik ezt, hogy tudják, Izrael civil célpontot sohasem támad. De a Te "hõs szabadságharcosaidnak" szükségük van a jó sajtó propaganda miatt a sérült gyerekek látványára!
Fogadjunk, hogy amikor ugyan ezt hallottad és láttad anno Irakban, akkor Te ugyan úgy fel voltál háborodva, mint ahogy a világ normális fele. De most, Izrael és zsidógyûlöleted ködén át nem látod az igazságot, csak amit meg akarsz látni.
Azt irod, hogy önfényezem magam és hazudok? Belinkeltek nekem olyan videót, hogy szerencsétlen gyerek nem tanulhat az egyetemen?
UGYAN MÁR!!!
Arab az orvosunk. (jéééééé. neki hogy lehet izraeli orvosi (!!!!!) diplomája????)
Palesztin az az oktató, akinél honosittattam a jogositványomat.
Õ azon értelmesebb ember, aki beszél angolul, arabul, héberül... Tehát normális, tanult és GONDOLKODÓ ember!
Mi történt? Baromira nem biztunk egymásban, de azóta voltunk nála kávézni - egy szintiszta arab városban - és jól éreztük magunkat, jót beszélgettünk, stb.
5 gyereke van. A legnagyobb lánya Tel-Aviv-ba jár egyetemre!
A középsõ is oda készül... és az összes gyerekének ez a terve!
Mit mondott, mikor megkérdeztük tõle, hogy nem lesz-e bajunk abból, hogy oda megyünk? Mondta: Nyugi, velem vagytok. Van sok aki itt rosszul gondolkozik, de nálam nem lesz gond.
EZT mondja egy palesztin!
Jelenleg egy gyárban dolgozok, mig a nyelv jobban nem megy. CSAK arab kollégáim vannak.
Amikor elõször mentem 4 arab közé éjszaka dolgozni, egyedüli zsidóként féltem az elején tõlük? Igen!
De aztán amikor fokozatosan nyitottunk egymás felé, lassan-lassan ugyan, de a végén röhögtünk. A kezdeti óvatos viccelõdésekbõl késõbb jó röhögések lettek, és az egymás közötti ugratásokba is bevettek.
De persze ez megint csak biztos csak önfényezés...
Azóta elmentek ezek az arab srácok. Jöttek helyettük újak.
Volt köztük gyökér? IGEN!
Volt amikor este odajöttek a haverjaik, látták, hogy 10:1 az arány és belémkötöttek? Igen!
Megszerettem õket? Nem!
Pl. Nem vagyok hajlandó ugyan azt a WC-t használni, mint õk.
Miért? Mert a gyökér a szaros wc papirt a csésze mellé dobja. Még akkor sem zavarja õket, mikor derékig ér a szaros papir.
Oda megyek? Nem! Miért? Mert nem akarok fertõzést elkapni tõlük.
De persze Te és elvtársaid mit mondanának?
APARTHEID!!!!! Külön wc-je van az araboknak és a zsidóknak.
Azt figyelmed kivül hagyod, hogy annyira el vannak nyomva, hogy
NEM FIZET A PALESZTIN ADÓT!
Az én adómból nem kell dolgoznia fél évet, mert mit csinálnak1?
Odajön, dolgozik egy hónapot, majd meg segélyért sorba állni.
Leirom neked, hogy TETTEKKEL bizonyitja Izrael a békére való törekvéseit és TETTEKKEL bizonyitja a -Palesztin fél, hogy nem akar megbékélést.
Fogalmad sincs, vagy nem akarod figyelembe venni, hogy hogyan mûködnek a nemzetközi -tárgyalások. Nem tudod, mi az a Mediátor? Hogyan mûködik? Miért?
Belinkelsz nekem egy Index-es fórum bejegyzést - ami mellesleg tele van pejorativ megnyilvánulásokkal Izrael és a zsidóság felé -, és azt várod, hogy bárki aki elfogulatlan, ennek az irásnak adjon hitelt, Clinton, Barak és az izraeli fél jegyzõkönyvei ellenére????!!!!
Ugyan már! Nem akarásnak nyögés a vége!
Ha mér tények:
Megölt gyerekek
Amirõl én beszélek (és ami a linkben olvasható...) az elsõsorban a Camp-David-i találkozóról szól, a 2001-es tábai találkozó csak mint zárómomentum, az oslói békefolyamat záróakkordjaként van megemlítve az elején.
Nem jól láttam, hogy ott ugyan az van leirva Camp Davidrõl, mint amit én irtam?
Nem jól láttad. Ami a tárgyalás alapját képezte, az a stockholmi dokumentumon alapult, azon amit a Haarec nyilvánosságra hozott, és amit valószínûleg Arafat el is fogadott volna. Ehhez képest Barak a stockholmi dokumentum "lerontott" verziójával állt elõ Camp David-ben. Hogy mi a különbség a stockholmi dokumentumban lévõ és az izraeli Camp David-i ajánlat között?
Stockholmi dokumentum szerint:
Izrael kivonul Ciszjordánia területének 90-95%-áról. Kb. 130 zsidó telep izraeli szuverenitás alatt marad, 50 pedig a palesztin állam fennhatósága alá kerül. Az izraeli fegyveres erõk - továbbra is- a palesztin szuverenitás alá tartozó Jordán völgyében állomásoznak. A palesztinok elismerik Nyugat-Jeruzsálemet Izrael fõvárosának, Izrael pedig elismeri, hogy a hatnapos háború elõtt 'Al-Kudsz'-nak nevezett övezetnek
A Camp David-ben elõterjesztett izraeli ajánlat az alábbi fontosabb (rekonstruálható) pontokat tartalmazta:
1. Az Ehud Barak által elképzelt palesztin állam csupán korlátozott szuverenitással rendelkezne. Izrael annektálná Ciszjordánia területének 9,5%-át, s további 10%-nyi területet a Jordán mentén hosszú távra „bérbe venne”, ahol izraeli csapatok állomásoznának. A palesztin állam nemzetközi határait az izraeli haderõ felügyelné.
2. Ciszjordánia maradék területét két összefüggõ zsidó településcsoport három részre szabdalná, s egy hosszú folyosó közvetlen izraeli elérést biztosítana a Hebron melletti zsidó településhez, Kiryat Arbához is.
3. Jeruzsálem kérdésében az izraeli vezetés nyilvánvalóan visszalépett a stockholmi dokumentumhoz képest. Kelet-Jeruzsálem (vagy legalább az óváros muzulmán és keresztény kerületei), illetve a Haram-al-Sarif/Templomhegy feletti palesztin szuverenitás megadása szóba sem került. Pontosabban: az izraeli Dan Meridor és a palesztin Jasszer Abed Rabbo vezette Camp David-i Jeruzsálem-albizottságban a palesztin fél hiába követelte a (legalább részleges) palesztin szuverenitás elfogadását, izraeli oldalról legfeljebb a municipális jogok megosztásáról voltak hajlandók tárgyalni, e jogok közül is kivonva azonban a biztonság, a várostervezés és fejlesztés ügyeit.
4. A menekültek visszatérésének ügyében a „nagylelkû” Ehud Barak különösen szûkmarkúnak bizonyult: az izraeli fél legfeljebb 10 ezer palesztin menekült visszatérését lett volna hajlandó elfogadni – azt is csupán humanitárius megfontolásból (családegyesítés címén), nem pedig a 194. sz. ENSZ közgyûlési határozat, azaz a visszatéréshez való jog elismerése alapján.29 Az izraeli fél kategórikusan elutasította a menekültek akár csak szimbolikus izraeli kártérítésére vonatkozó palesztin indítványt, s a menekültek (három lehetséges helyszínen: a palesztin államban, jelenlegi lakóhelyükön, illetve a befogadásukra kész országokban történõ) letelepítésének anyagi terheit a nemzetközi közösség vállára kívánta helyezni.
------------------------
Azt hiszem látható a különbség az általad írt ajánlat ( #10637 ), és az amerikai Robert Malley jegyzeteibõl látható ajánlat között. De ahogy az a linkben olvasható írás végén található, nem is ez volt elsõsorban a kudarc oka, hanem ez:
A palesztinok számára Ehud Barak legelfogadhatatlanabb követelése az volt, hogy a találkozó olyan végsõ megállapodással záruljon, amelyben a felek kimondják a konfliktus befejezõdését. Ennek az izraeli igénynek az elfogadása egyenértékû lett volna azzal, hogy a palesztinok letérnek a közel-keleti rendezés addigi nemzetközi jogi alapjáról, amelyet elsõsorban az ENSZ 242. sz. BT- és 194. sz. közgyûlési határozata jelöl ki.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Amirõl TE beszélsz, az 2001-es dátumú. Én folyamatosan a Camp David-i megállapodásra való törekvésrõl, majd annak kudarcáról és okáról beszélek.
Te idézed nekem a 2001. januári, tábai palesztin-izraeli találkozót.
Nem jól láttam, hogy ott ugyan az van leirva Camp Davidrõl, mint amit én irtam?
Mit mondjak még? Ez hol egyoldalú vélemény????
A másik:
- Kérsz tõlem eredeti dokumentumot. Az idézetedben benne van. Megtalálható az amerikai félnél a javaslat, és megjelent a sajtóban is.
Mit szeretnél még?