Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Tetsuo
Találó. Ez kb. a topik alaplényege.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Az kompenzálás akart lenni, ami persze nem úgy megy... ugye.

Tetsuo
Magyarnak titulálni a "Tivadart", azért erős. Kb. mint Imre Kertészt. ;-)

Akkor most mivan?Megöltek több mint 2000 palesztint nemrég és ennyi?

Megöltek ukrajnában 6-7000 ukránt és ennyi? <#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.06.05. 19:24:11

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Rev Hard
Ez csak az egyik probléma, de inkább költenék azt a sok lét már másra is nem csak a hadseregre. Pl. az infrastruktúrára, vagy az oktatásra.

ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W

Sokkolo, hogy az RT valahogy elfelejtett beszelni a "booming" orosz fegyvereladasokrol a Kozel-Keletre... egesz "veletlenul" csak az amerikai eladasok zavarjak oket 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Strahd_
Jah jo nagy faszsag ez a kijelentes, bar ahhoz kepest hogy kikkel van dolguk. Pl ma az egyik pala, gyerekek koze hajtott a kocsival , igaz most nem tudott olni mint a legutobb a masik aki egy csecsemon gazolt at.

Es ha az ensz csapatokat nezzuk amik afrikaban megeroszakoljak azokat akikre vigyazniuk kellene es ha etelert cserebe hasznaljak ki a gyereklanyokat. Szoval csak viszonyitas kerdese szerintem.
Ha Putyin fele orosz hadsereg hozzaallasaval csinalnak mar nem lenne ilyen gondjuk.

Koszonom. Kozben megtalaltam, hogy Shaul Mofaz vezerkari fonok talalta ki ezt a "most moral army" bullshitet a masodik intifada alatt... biztos tul sok slivovitzet ivott az oreg 😊

ReszegKoldus

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Gondolom az eredete ez.
Nem tudom eredetileg ki, de többen

A világ legerkölcsösebb hadserege.

Ezt ki es mikor allitotta az IDF-rol?

" Egy másik incidensben két fiatal nőt lőttek le, akik a katonáktól mindössze pár száz méterre egy gyümölcsösben telefonon beszélgettek, és ezért terroristagyanúsnak tartották őket. Haláluk után kiderült, hogy fegyvertelenek voltak. "

" Az ötvennapos hadműveletben az ENSZ adatai szerint – a fegyveres harcosokat is beleszámítva – összesen 2200 palesztint öltek meg a Gázai övezetben. Az áldozatok között 550 gyermek volt. Izraeli részről 73 ember halt meg, közöttük 67 katona. Az iszlamista Hamász szervezet által uralt palesztin övezetben 11 ezren sebesültek meg a harcok következtében és mintegy százezren váltak belső menekültté. "

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.05.13. 14:36:32

A világ legerkölcsösebb hadserege. Mondjuk semmi meglepő sincs benne, csak az említett jelzőt kicsit kétségbe vonja.
Seymour Hersh azért nem akárki, évtizedek óta oknyomozó újságíró.
molnibalage83
Ez kb. a "Jereváni rádió bemondta" szintű link...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Berlinben ma ünnepelték az 50 éves német-zsidó "barátságot"... vagyis inkább seggnyalást.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Strahd_
Erdely jobb pelda lenne.

Mit tekintesz ido limitnek? 😉

Inkabb ugy mondanam ha nem lett volna egy Tivadar nevu magyar aki az egesz folyamatot elinditotta, baszkok azzal a modszerrel probalkoztak amivel a palakok es nem jott be nekik.

Egyrészt 1000 évig nem volt zsidó állam (sehol), se zsidó többség Palesztinában. Kb. mintha bejelentenénk az igényünket Moldvára, a csángók miatt. 😊
De csak arra akartam rávilágítani, hogy mindenhol volt előzőleg is valaki, persze mindenki kikiálthatja magát a legősibbnek (Európában talán a baszkok mondhatják jogosan, hogy az ismert történelemben ők mindig is ott éltek, ahol most, mondjuk önálló államuk nekik nincs, talán ha Edmond de Rothschild baszk lett volna, akkor lenne😉)
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.05.11. 18:02:50
😉 mert a turul es arany szarvas jobb story nem? 😉

A turul az Árpádház eredetmondájában szerepel, nem egészen értem, hogyan jön ez ide. Az "arany szarvas" alatt meg gondolom a Csodaszarvas mondát érted. A kérdésedre, igen, van olyan jó sztori.

Kanaan teruleten ugyebar ha hiszel egy masik fikcioba akkor az elso par ember par elt akiknel kesei leszarmazottai voltak Abraham gyermekei 😉

Az említett fikció szerint Ádám és Évától származtatható az egész emberiség, ezek szerint mindenki jogot formálhatna Kánaánra, amennyiben az Édenkert Kánaánnal lenne egyenlő. De tudtommal nem az.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Strahd_
😉 mert a turul es arany szarvas jobb story nem? 😉

De erdekes hogy fikcio alapjan, 1967 ig onnalo neptudattal de a zsidokkal egyidoben vagy kesobb betelepedo arabokat tekintes oslakosnak ezek alapjan 😉 vagy ha nem akkor kiket? Kanaan teruleten ugyebar ha hiszel egy masik fikcioba akkor az elso par ember par elt akiknel kesei leszarmazottai voltak Abraham gyermekei 😉 igy orokosodes alapjan nezed akkor nem betolakodok.

Ha a spanyolokat andaluzia es cordoba es egyebb deli teruketen betolakodonak illetve megszalloknak tartod persze mas de ha csak reconquistanak akkor nem is ertem a fehaborodsdt Izraellel kapcsolatban, hisz csak visszafoglaltak a foldjuket a megszallo araboktol.

Bar lattunk mar peldat ra hogy a muzulman bevandorlas utan ahol enek ott igenyt formalnak az adott teruletre es tamogatast is kapnak. Fiktiv uj nepek krealasaban kiralyok 😉 lasd Koszovo , "palesztinok" es majdan francia es nemet teruketen is lesznek uj kalifatusok csak ido kerdese

A zsidók betolakodók voltak Kánaánban, az hogy a képzeletbeli barátjuk odaígérte nekik, az nehogymár érv legyen. 😊
Ehhehehehee

Strahd_
Igaz, megha ezer evet kell varni is 😉 de hat epp ezt csinalja az izraeli jobboldal nem keresik a modjat hogy egyutt eljenek a betolakodokkal akik anno megszalltak Judeat egy idegen nagyhatalom segitsegevel.

Mar az egesz tortenet kezdete sem vet tul jo fenyt egyik felre sem. Mindenesetre a megoldas az nem ujabb haborus buncselekmenyek elkovetese... egyik oldal reszerol sem.

fogják a házad kizavarnak majd beraknak oda egy idegen családot...te vitáznál az együttélésről? sem te és sem az nem keresné a módot akit jogtalanul odaraktak.........
A palesztinoknak és az izraelieknek meg kellett volna próbálni valamilyen módot találniuk, hogy együtt éljenek, de nem jött össze, mindkét oldalon van épp elég olyan, aki nem érdekelt benne.
Azok a palesztinok, akik sose fogják elfogadni Izrael jogát a létezésre, azok, amíg kapnak támogatást külföldről, mindig harcolni fognak. Az izraeli jobboldal pedig nem fog letenni arról, hogy a megszállt területeket idővel teljesen zsidóvá tegye, akármit beszélnek, az csak terelés, közben épülnek a telepek.
te nem értesz semmit.................nem a rakétázással hanem az olajfák kivágásával és a hazájukból/házukból katonai erővel elzavarással kezdődtek a dolgok....ember gondolkozz!! te mit tennél?
Ez egyaltalan nem logikus. Tehat szerinted azert lonek raketakkal es aknavetokkel a sajat lakott telepuleseik teruleterol, ezaltal eletveszelybe sodorva a sajat civil lakossagukat, mert az israelik kivagtak az olajfaikat? Raadasul ha ok is gyilkoljak az israeli civileket, akkor ok mennyivel kevesbe haborus bunosok, mint a masik fel?

Ugy latom neked is csak a kopkodes megy, az bezzeg nem zavar, hogy a palesztin militans csoportok gyerekeket is felhasznalnak tamadasoknal, valamint ongyilkos merenyletekhez es emiatt kell mar a fiatalokat is ellenorizni...

szörnyű ám amikor 6-8 évesen nem focizol meg babázol hanem egy géppuskás faxkalap csőre töltött fegyverrel kipakoltatja a táskád iskolába menet...........meg az,hogy a gyerekkorukat is ellopják ezeknek a szerencsétleneknek 😞
9 percnél ott a lényeg.Gyáva tetvek ezek a metélt mocskok.(köpökrátok gyávanép)

mondjuk azért ,mert Izrael gondol egyet odamegy ahol laknak, elzárja a vizet,kivágja au olajfáikat, elzavarja őket a házukból, lerombolja a házat ahol élnek, felszántja a termőföldjeiket és lekapcsolja az áramot..........

ha ezt a te szüleiddel/barátoddal/veled/feleségeddel/gyermekeddel csinálnák te is nekimennél még egy törött hurkapálcával is a katonának aki a szemed előtt lövi halántékon a kedvesed/anyád/gyereked és veszi el az otthonod! AZÉRT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lőnek csórik akár még csőbombával is ,mert kibebaszottul elkeseredettek,hogy Izrael azt csinál amit akar...........
Pluskast
Ja értem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ja, tök jó kérdés...

Viszont ha lakott teruletrol inditanak tamadast es ezzel veszelynek teszik ki a sajat, civil lakossagukat, akkor ok ugyanugy haborus buncselekmenyt kovetnek el... nem mintha az izraeli polgari lakossag bombazasaval nem ezt tennek.

Igazad van, ki kéne vonulniuk egy nyílt terepre, lakott területtől legalább 1 km-re, sőt be is jelenteniük előre az izraelieknek a szándékukat, és onnan pufogtatni, ja nem mert már előtte kilőnék őket egy Hellfire rakétával hehe. Nagyon reálisan hangzik, hogy ezt tennék valaha is.
Az meg direkt propaganda győzelem nekik, ha a válaszcsapásban civilek halnak meg. Nem épp erkölcsös persze, de ettől még így van.
Azert az is jo kerdes, hogy a palesztinok miert lakott teruletekrol lovoldoznek a raketaikkal/aknavetoikkel az israeli polgari celpontok fele... foleg, ha latjak, hogy az ellenfelet mennyire nem erdekli, hogyha megolnek egy rakas fegyvertelen civilit is a valaszcsapassal.

hát javaslom hallgass bele az ATV "FÓRUM" című betelefonálós műsorába.........agyad eldobod milyen majmok szavaznak
Rev Hard
A média egyik oldalon sem hazudozik, én inkább úgy mondanám hogy féligazságokat közöl. De szerintem egy átlagos IQ -val már össze lehet rakni egy képet a világról. Ha meg ott van egy videó is ami bemutatja a valóságot akkor meg végképp nem lehet félrebeszélni. Persze értem amit mondasz, az oroszoknak is megvan a maguk sara, ám a világpolitikában én nem őket látom a sárosnak, persze ez az én egyéni véleményem.

ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W