13596
-
#2889 :))) Remenytelen vagy ha nem erted, hat pontez az ilyesfajta demgagogia lenyege...kicsit olvass utana lehetoleg ne a kuruczon.
De azt olvasol amit akarsz szived joga, ha hiszel benne az is a jogod, csak ne lepodj meg ha hulyenek neznek ennyi. reszemrol kurucz tema off, nem ernek annyit -
#2888 Első lépésben keress rá a kérdőjel jelentésére. Segítek, így néz ki: ?
Tudod ha egy hírben kérdőjelek vannak illetve kérdező hangnemben íródik akkor az nem tényt közöl hanem kérdést tesz fel, vagy rávilágít egy kérdésre. Ha ez a része sem megy a dolognak akkor nem teljesen értem, minek olvasol egyáltalán bármit is? -
remark #2887 Ha te elolvasol egy cikket, és csak a hibáztatást látod, akkor lehet veled is baj van. Ne azt nézd, hogy cikk kit akar elszámoltatni, vagy hogy milyen lépéseket tart szükségesnek, hanem nézd a felhozott érveket, tényeket, adatokat.
Egy demagóg cikk csak a számára demagóg, aki hagyja magát, és fogékony az ilyesmire. De te ugye nem vagy? -
remark #2886 Ezért demagóg amit csinálsz, mert részigazság van abban, hogy nem helyes az amit ott leírnak, de te általánosítasz és levonod a magad konklúzióját.
Miért nem konkrét állításokat emelünk ki, és cáfoljuk meg vagy támasztjuk alá?
Aki olyan jól tájékozott mint az ide írogatók többsége, simán ki tudja szűrni, hogy mi a hülyeség, és mi a valóság. Ezért nincs baj szerintem azzal, ha onnan veszünk vitatémákat. Ha meg nem képes valaki kiszűrni a hülyeséget, akkor nem is kell magyaráznia arról, hogy milyen demagóg a kuruc, mert úgysem tudja, hogy mikor demagóg és mikor nem az, szóval csak blöfföl, az meg nem szép dolog. -
remark #2885 Pont ezért fogalmaztam úgy, hogy bizonyos dolgokban akár még igazuk is lehet. Nem hiszem, hogy megalapozott az általánosítás az ott megjelenő cikkekkel kapcsolatban, csak azért, mert ma divat "kurucozni". Ezért nem tartom helyénvalónak azzal érvelni, hogy ez vagy az hülyeség, mert a kurucról származik. -
#2884 Pl az, hogy egy rutin flottamozgásról gigantukus baromásgot írtak. Fingjuk nincs a nemzetközi politikáról a haditecnikáról és fegyveres erőkről meg végépp. De azér osztják az észt... -
#2883 Felre ertettel, de nem csodalkozom ha a kuruczot megfelelonek tartod es hitelesnek...kar ezen vitazni.
Mondjuk az erdekes hogy kurucz jobbik es a tobbi silanynal mindig 2 dolog van teriteken masrol nem is tudnak beszalni....csak nem veletlen:))
Mondjuk jobb ah masokat hibaztatunk a sajat gyarlosagunk miatt, ez sima emberi szokas, masban jobb keresni a hibat mint magunkban. Ezert is ilyen a vilag amilyen, es ezert is van peldaul a kozel-keleten problema. -
#2882 Nem fog itt is most a kurucról beszélgetni, mert nem érdekel, hogy te olvasod-e, vagy tetszik-e neked. Azt viszont nem igen értem, hogy mi a gond azokkal miket ide belinkelek, ha valaki belinkel ide mondjuk egy index-es hírt ami a témába vág, simán beletudok kötni, hogy a zsidók számára kényes kérdéseket nem feszegetik, lásd a hajóraj elleni támadás ensz jelentésének index.hu-s híre.
Persze sokaknak az jobban tetszik, mert az ő szájuk ízének megfelelőbb, hogy annyira nem is voltak gecik a zsidók, mert ott nincs oda írva, hogy közvetlen közelről lőtték fejbe néhány aktivistát. Mindenki azt olvas amit akar, a kuruc fikázni az ide linkeltek miatt meg már vicces, mert nem olyanokat linkelek ami szerintem is szar hanem témába vágó csak a kurucon megtalálható híreket.
-
#2881 azert mert valamiben reszigazsag van az meg nem jogosit fel altalanositasokra es konkluzio levonasara, pont ez az ilyesfajta iranyitott demagogia lenyege, hogy reszigazsagokat tartalmaz, jol felepitve. -
remark #2880 Mit jelent az, hogy valami nem objektív? Ha mondjuk a wikipédiában található dolgokkal ellentétes elméletekre hívom fel a figyelmet, akkor nem vagyok objektív?
Lehet hogy eseteként egyoldalú az álláspontjuk (azaz: kitartanak egy adott álláspont mellett) na de megfontoltad-e már azt a lehetőséget, hogy igazuk van (bizonyos dolgokban). Ha igazuk van, akkor még szép, hogy egyoldalúak lesznek, és egyoldalúan (kirekesztően, gyűlöletkeltően, hazug módon - mert ugye ha valaki mást mond, mint mi, akkor gyakran érezzük vele szemben a felsoroltakat) tálalják a dolgokat.
Pl. mi van, ha a pénznek tényleg az a funkciója, amire páran célozgatnak? -
#2879 A kuruczal a legnagyobb bajom, hogy irredenta, kirekeszto, gyuloletkelto, hazug es demagog.
A hireket a sajat izlesuk szerint talaljak es a hirek prioritasa es valogatasa is sajat elgondolas szerint tortenik. Objektivitast nyomokban se talalni rajta, viszont annal tobb tematikusan elohozott temat amelyekkel a sajat allaspontjaikat probaljak bizonyitani elegge dogmatikusan.
Aztan a magyar ostortenet keverese a Magyar Keresztenyseg es hagyomanyok keverese, neha mar konnyet csal az ember szemeben a rohogoestol.
A hirek kommentalasa talalasa meg olyan mertekben all messze az objektivitastol ( es most egy kurucz altal nem szeretett) mint mako jeruzsalemtol.
Nem az a baj altalaban az ilyen tematikaval irodott szenny cuccokkal hogy mondjuk ciganybunozesrol irnak, meg zsidobunozesrol, hanem hogy a merleg nyelve naluk csak erre fele hajlik.
Akkor mar rakhatnanak ki magyarbunozes menupontot is oda joooo sok dolgot bele lehetne rakni....csak az megtorne az o tematikajukat.
Szoval a kurucz a magyarsag megiteleseben es a magyarok gondolkodasara inkabb karos mint sem hasznos. Nem az a baj vele hogy nem bal oldali vagy nem fidesz parti vagy ilyenek, egyszeruen ok is egy fekete feher szemellenzot viselnek.
Kicsit tobb objektivitast es kevesebb tematikat.
-
#2878 Mi a problémád azzal, hogy a másik oldal véleményét illetve álláspontját is megtudod? Erre tényleg kíváncsi vagyok.
Sok probléma van a kurucal, de az tény, hogy sok dolgot szinte csak innen tudhat meg az ember. -
#2877 csak a kurucz:)))) ott ez mindig fo tema - gondolom a keresztenyi szeretet jegyeben:)))))) -
#2876 Iráni elnök interju -
#2875 Na tessék már az ensz is antiszemita -
#2874 " Minden bevandorlo, kulfoldi a szegeny magyarok elol veszi el a kenyeret stb. gondolkodasodrol,"
Én ilyet soha a büdös életben le nem írtam. Egyszer beszéltünk Magyar mentalitás topicban a bevándorlokról akkor kifejtettem, hogy a dolgozni akaró jöjjön mert az csak hasznára van minden államnak, szorgalmas emberek kellenek nem olyan bevándorlók akik alapból azért jönnek hogy segélyekre rendeszkedjenek be.
Le is írtam, hogy milyen rendszerben lehetne ezt ellenőrizni, hogy ki az aki lumpolni jön és ki az aki dolgozni.
Szóval megint hazudtál rólam és te nevezel engem hazugnak. Nem szégyeled magad , hogy hazugsággal akarsz itt érvényesülni? -
#2873 Hogy van pofád valakit hazugnak nevezni, úgy hogy nem támasztod alá konkrétumokkal. Linkeld ide azt légyszíves, hogy mikor mit hazudtam. Most mondom ezt 6x-a.
Ha nem tudod bebizonyítani, hogy hazudtam akkor te válsz hazuggá, mert valakiről olyasmit állítasz amit nem követett el. Tehát te hazug féreg mikor és mit hazudtam? (5x szépen kérdeztem, abból nem értettél.)
Az meg, hogy nem tudod értelmezni amit olvasol nem lenne baj, ha mondjuk valami konzolos hülye gyerekeknek való fórumra irkánál, mert ott ez az alap szint. Csak jelzem, hogy ez a topic nem a cólofdyuti hanem a valóságról szól.
Miért írom ezt?
Mária terézia azt mondta(?) hogy a zsidók a kölcsöneikkel meg a szemét ilyen olyan ügyleteikkel elszegényítik földönfutóvá teszik a becsületes dolgozó embereket.
Erre valaki azt írta, hogy lehet, nem is mondott ilyet, csak valaki kitalálta. Ezért írtam ebben a hozzászólásban már zárójeles kérdőjelet a mondta szó mögé.
Tehát Terézia azt mondta hogy elveszik az emberek házait a hiteleiknek köszönhetően.
Én pedig erre azt írtam, hogy lehet, hogy nem mondta ezt Terézi de mégis ez történik, emberek kerülnek utcára értsd: elveszik a házaikat a bankok és utcára kerülnek, szó nem volt munkáról addig amíg te valahogy eljutottál oda, hogy én élősködő vagyok meg sokan vesztik el a munkájukat. Megtudod Magyarázni, hogy keverted bele a Teréziás részbe a munkát?
Bazdmeg mint az óvodában, úgy kell megmagyarázni embereknek, hogy egy-egy mondat mit jelent, majd egy ilyen nevez engem sötétnek, hazugnak, élősködőnek. Az eszem megáll, esküszöm.
Ja de persze, ha leír valamit majd rákérdezek, bizony kapcsolódó dolgokra, akkor elkezd terelni másfelé, ha még1x konkrétabban rákérdezek akkor meg eltűnik napokra.
Na meg ugye azt se felejtsük, el ha hazugsággal vádolsz majd rákérdezek, akkor meg azzal jössz, hogy mi
vagyok én hogy kérdezni merek. Aztakurvaélet.
Nem hiszem, hogy épeszű vagy öreg. -
Solt #2872 Szerintem máshol is így megy ez, csak abba nem látunk még ennyire sem bele! :) -
#2871 mondjuk nalunk a nyilas lett avos, az agtesite lett hithu kereszteny, a komcsibol lett liberalis...szoval nalunk nehezebb:))) -
Solt #2870 Szerintem meg pont fordítva! :) Az érdekeltek köre ( nyilván generációkon át ) mindig ugyan az, csak az ellenségkép változik annak tükrében, hogy mi az éppen aktuális érdek!
Magunkra levetítve: egyszer a nyilas, aztán a kulák, aztán a kapitalista, most meg a "terrorista" a fő ellenség... a szálakat meg ugyanaz a kéz mozgatja... -
#2869 Szerintem az erdekeltek kore mindig valtozik hol ez hol az... altalaban csak az ellenseg kep az allando -
#2868 -
#2867 Tenyleg..?
Es hogy identifikalnad a "valosag" kifejezest..?
Semmi mast nem mondhatunk a "valosag"-rol mint az azt leiro, jelenleg rendelkezesre allo, legpontosabb elmelet...
A vallasok kialakulasa idejen a hiedelem volt a legpontosabb..Most van mas is, aminek nagyresze szinten "hiedelem"amig a kesobbiekben bizonyitast nyer..
De ez nagyon OFF.. -
remark #2866 Annak az érdeke, aki jól megtanulta az évezredek alatt, hogy legnagyobb profitot a konfliktusokból lehet lecsapolni.
Vagy, ahogy azt általánosítva szoktam mondani, egy embercsoport a legnagyobb munkát mindig a törésvonalak mentén (értds: azok miatt) végzi. Ezért van szükség a törésvonalakra, a szegmentálásra, a krízisekre, a háborúkra, az ellentétekre, a fekete-fehér látásmód erőltetésére stb. stb. -
#2865 Ez G.W.Bush-ra is igaz volt(talan igazabb)megsem irtal hasonlot..
Miert..?
Ha azt irtad volna h baromsagot beszel/cselekszik, de a "masik oldal"is"gennyes", akkor nem illetnenek az egyoldalusag vadjaval..
Bar tudom ezt leszarod... -
remark #2864 "Amig panaszkodsz hogy a szegeny magyar emberek munkanelkuliek lettek addig te a vilag egy masik reszen helyi oslakos elol veszed el a munkat. Ezzel alapbol nem lenne gond ha kozben nem tepned feleslegesen a szad forditott szituaciokban."
Egyrészt nem a munka másik elől való elvételéről volt szó a Mária Terézia idézetben. csige erre hivatkozik, hogy amiatt, amit ott (az idézetben) le van írva, azért kerülnek emberek az utcára. Ugyanezen okokból kerülnek emberek a világ minden táján utcára, de egyik esetben sem arról van szó, amit te felhoztál, hogy az ember a másik elől veszi el a munkát. (Akkor sem erről van szó, ha ilyen is megeshet, hogy az ember a másik elől veszi el a munkát.)
Másrészt én pl. szintén külföldön dolgozom, mert kihívtak. Nem én jöttem, és vettem el a munkát valakitől, hanem úgy hívtak, hogy jöjjek ki, mert nincs ember, aki elvégezné a melót. Tehát mielőtt valakit letámadsz, azért gondold már át, hogy mit tudsz azokról a körülményekről, ami alapján a támadást indítod.
"Mindig elojosz en rakerdeztem tobbszor is :) ki nem sz@rja le te miket kerdezel? :)"
Nem kell részt venni a beszélgetésben. Senki se kötelez arra, hogy megválaszold a saját állításaid alapján felmerült kérdéseket. De akkor azt se hidd, hogy szépen alátámasztottad az elképzeléseidet, és neked van igazad. Mert ezt hiszed, ez a hozzászólásodból szépen kiderül. -
#2863 -
#2862 Epp ez a kulcsmondat..vagy szo:"antiszemita"=semita(semi) ellenes..?
Az arab is semi nep..zsidosaggal kozvetlenebb rokonsagban all mint barmely mas...
Az ellentetek KIMONDOTTAN politikaiak(inkabb mint vallasiak)tehat(velt?) ERDEKEK-et szolgalnak..semmi mast.. :(
Ez az egeszben a leggusztustalanabb...
A lenyegi kerdes..: KINEK AZ ERDEKE..???? -
#2861 Igen..es ugy tudom h nem biztositottak szinkrontolmacsot, igy a jelenlevoknek fogalma sem volt mit beszel..
A tobbi kepviselo nem a korrekt hozzaallas(hallgattassek meg mindegyik fel..!) miatt nem hagyta el a termet..
A nyugat gusztustalan, kepmutato,stb. hozzaallasa az oka a kozel-keleti(es sok mas) helyzet megoldatlansaganak..
Nagyreszben...!!!
Amig az USA-e a vilag vezeto szerepe, addig ez igy lesz..Washingtonban eldontik: mi a jo, kinek mit kell gondolnia,hogy kell cselekednie a vilagszinpadon,stb,stb..Akinek nem tetszik az lator-allam(de csak akkor h vmilyen erdekviszony azt kivanja h ez kimondhato legyen..Kinaiakkal szemben mintha egyre ovatosabbak lennenek..Gusztustalan es gerinctelen.."realpolitika")Nem baj..par ev es Kina is sulyahoz merten szolhat bele ezekbe a dolgokba(nem olyan visszafogottan mint jelenleg). -
#2860 "Ott kezdődik a dolog, hogy minek írsz le olyan szavakat aminek nem vagy tisztában a jelentésével?"
:) lol ez a legszebb kerdesed volt eddig, egy olyan embertol aki nem ismeri a szavak jelenteset amit altalaban hasznal.
Majd ezen szavakat hasznalja ugy hogy fingja nincs miket mond de mikor kioktatjak rola akkor is figyelmen kivul veszi es tovabbra is allitja a hulyesegeit (hazugsagait)
Tudod en rad neha hasznalom az ignore "gombot", csak neha nem tudok elmenni a sotetseged mellet, igy kenytelen vagyok valaszolni a hulyesegeidre.
"Mondjuk tenyleg szemetseg hogy csak magyar dolgozok kerultek utcara. Az a parmillio masik ember is tuti magyar aki a vilag mas reszein kerult az utcara es lett munkanelkuli. Pl az az angol aki dolgozna de helyette egy eloskodo magyar csiga ult be a helyere es dolgozik amig o ehezik......"
Mivel kialakult rolad egy kep az alando nagymagyarkodasod alapjan. Minden bevandorlo, kulfoldi a szegeny magyarok elol veszi el a kenyeret stb. gondolkodasodrol, erre ment a reflektalast, de latszik megsertette a mimoza lelkedet. Amig panaszkodsz hogy a szegeny magyar emberek munkanelkuliek lettek addig te a vilag egy masik reszen helyi oslakos elol veszed el a munkat. Ezzel alapbol nem lenne gond ha kozben nem tepned feleslegesen a szad forditott szituaciokban.
Ilyen egyszeru.
Mindig elojosz en rakerdeztem tobbszor is :) ki nem sz@rja le te miket kerdezel? :) mi vagy te hvcs nek kepzeled magad hogy mindenkit megprobalsz felelosegre vonni? Szerintem meg Pecsen se ez a szokas nemhogy Angliaban. Felesleges neked valaszokat adni mert ugysem erted meg vagy ugysem akarod megerteni
-
#2859 Ott kezdődik a dolog, hogy minek írsz le olyan szavakat aminek nem vagy tisztában a jelentésével?
Többszörösen hazugnak neveztél, 5x min. 5x kérdeztem rá, mi alapján, privátot is küldtem, kussoltál inkább eltűntél pár napra, hátha elfelejtem. Ismétlem nem birka fajta vagyok, se párnap alatt se 4 év alatt nem felejtek.
Végül elkönyveltem magamban, hogy te egy ilyen ember vagy.
Erre most élősködőnek nevezel úgy, hogy nem is ismersz. Megkérdezhetem, hogy mi alapján, de ugyanaz lenne a válaszod mint amikor hazugnak neveztél...semmi.
Az utolsó hozzád intézett kérdésemnél is azt az elvet követted, hogy elkezdtél másról beszélni, majd mikor ismételten rákérdeztem, megint eltűntél pár napra, csak hogy ne kelljen válaszolni.
Szóval így 2010 végéhez közeledve beépíthetnének egy ilyen ignore cuccot, az ilyen provokátor majmok ellen. -
Solt #2858 Szerintem Csige, és Te is halgassatok Hypo-ra... nevezetesen: "ne rekeszd ki magad rogton, esetleg probald megerteni a masik szandekat is, nem kell egyeterteni, de lehet tiszteletben tartani mind addig amig azzal nem sert alazz porra."
Ha mindenki így viselkedne... nem is ragozom.
-
#2857 :) Jancsi szerintem engem szeretne Ignoralni . Mas kerdes hogy nem ertette meg megint a mondatot ;) de ez mar csak ilyen. -
#2856 Ez a feature nincs beepitve, de ne rekeszd ki magad rogton, esetleg probald megerteni a masik szandekat is, nem kell egyeterteni, de lehet tiszteletben tartani mind addig amig azzal nem sert alazz porra.
Tudod az eletben ha valami nem tetszik ilyen konnyen lehetne ignoralni akkor az emberiseg kulon kulon szigeteken lenne max egy no meg egy ferfi....mert ugye alapjaban veve az ember utalja a masikat,. -
#2855 Az ugyanilyen magyar politikusok miatt tart ott Magyarország ahol tart:
Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke magyar idő szerint tegnap éjjel beszédet mondott ötven amerikai zsidó vezető előtt New Yorkban. A palesztin politikus ezúttal sem tagadta meg önmagát, mert arra a kérdésre, hogy valóban föláll-e a tárgyalóasztal mellől, ha Izrael a tíz hónapos moratórium lejárta után folytatja a megszállt területeken létrehozott zsidó települések építését, a következőt válaszolta: „Biztosan nem tudom azt mondani, hogy ebben az esetben elhagyom a közvetlen tárgyalásokat, ám a folytatás nagyon nehéz lesz”.
Más:
Van itt SG-n olyan mint régen az IRC-en, hogy bizonyos emberekre lehetett nyomni /ignore-t? Ezért még fizetnék is ha lenne. -
#2854 bocs a hazugot kihagytam a szar elől. csak hogy értsd mire gondolok. -
#2853 Lehet rosszul fogalmaztam mert nem érted.
A Magyar dolgozó emberek kerülnek utcára rész arra vonatkozik amit a terézia mondott és ezt próbálják itt cáfolni.
tehát:
" Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál."
Az utcára kerülést úgy értem, hogy dolgozik és mégis utcára kerül elveszik a házát és csöves lesz.
szóval lehet hogy nem mondott ilyet terézia de attól még ez történik.
Ha meg személyeskedni szeretnétek (kettőt szónélkül tűrtem) akkor anyukádat élősködőzed le, mert őt legalább ismered ellentétben velem te szar. -
remark #2852 De mégis, szerinted mivel kapcsolatban fogalmaz meg elméleteket a vallás? Az emberek hétköznapi tapasztalataival, az ott felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, vagy nem? Buddhizmus? Hinduizmus? Nem a Nap magjában pókerpartit játszó pormacskákról szövögetik a "kitalációikat", hanem emberek tényleges megtapasztalásaival kapcsolatban. A születéssel, a halállal, az élettel kapcsolatban. -
#2851 "A vallások a valóságra épülnek."
Szerintem a vallasok hiedelmekre epulnek es nem a valosagra. Az embereknek szuksege van valamire amiben hihet, mert sok dolgot nem tud megmagyarazni vagy megerteni, felfogni. Ezert kialakult a hit. A hittel es az istenek akarataval magyaraztak meg sokmindent.
Az hogy az adott ember 1 nagy istenben, sok istenben, istenek+ szellemek vagy csak 1 nagy szellem vagy sok kis szellemben hisz mar mas kerdes.
-
Solt #2850 Nem! Abból, ahogy és amire reagálsz!