13596
H001.jpg
  • Solt
    Mert ez a szélcsendes placc pollux, tökéletesen alkalmas az élet megóvására. Lásd utolsó jégkorszak...

Olyanokat olvasol, amiktől befeszülsz... ahelyett, hogy végig gondolnád. Sok a marhaság ez tény, de sok igazság szöges ellentétben áll azokkal, amiket idáig tudtunk. Ez bizony sok emberben kiveri a biztosítékot... a másikat meg még mindig könnyebb, és egyszerűbb hülyének nézni, mint magunknak beadni azt, hogy át lettünk billentve a palánkon...
  • polluxware
    ugyanazokat a hülye hibákat követjük el újra és újra..

sztem
  • Hypo #3047
    epp az hogy ott pont nem, mivel az emancipacio is a celok kozt volt ezert harcolt vallvetve mindenki az ugyert...

Most felulrol mondjak meg ki a jo magyar....

En adozom nem is keveset, sose csaltam, nem jarok SK rendszammal nincs nagyanyam neven villa budan, nem minimalberre vagyok bejelntve, nincs kamu roki kartyam, nem fusizom a ceg eszkozein....stb tudom en vagyok a hulye:)
  • polluxware
    méééér van az az érzésem hogy mostanság az élet bölcsöjének akarják bellítani ezt a kis szélcsendes placcot?

néha olyanokat olvasok..
  • Solt
    Csak annyit mondok, hogy vizsgáld meg annak a szerepét, aki elhiteti veled, hogy ez valós veszély.
  • polluxware
    hát nemtom.. 48as eszmék

ott is ez ment baszki, csak nem volt echo tv meg rtl klub

a nyakamat teszem rá

amióta kitalálták hogy ki a magyar, meg ki nem.. azóta *zar itt minden ebben az országban
  • Solt
    Benne van a nevünkben. (Mag)yar. Az egyik szerepünk a mag szerepe... vagyis az élet és minden hozzá kapcsolódó tudás megőrzése olyan időkben, ami az életnek nem kedvez...

A másik szerepünk a gyógyítás. Testben, lélekben.

Ha most valaki azt várta, hogy valami hangzatos, és diadalmas utat jelölök meg, attól elnézést, hogy csalódást okoztam! :)
  • polluxware
    egyre több településen jelennek meg a brázilok.. és ott már valóssá válik a "probléma"

ez lesz egy ébresztő tényező

aztán aki félelemben él, az igen gyorsan leszarja hogy mit képvisel az az oldal, ha csak ők mondják ki ami őt és családját bántja

ilyenkor összemosódik a pró meg a kontra érv...
  • Hypo #3041
    Nem tudom valahogy nekem a 48 as eszmek es osszefogas hianyzik, most mindenki csak a maga pecsenyejey suti a MI HATUNKON.
  • polluxware
    Bocsánat Solt, de a dolog marha egyszerű sztem..

ugyanaz zajlik mint 1935ben, csak vagyunk olyan hülyék hogy senki nem elég tökös ahhoz hogy kimondja ez egyszer már megtörtént...

nem azzal van a bajom hogy cigánybűnözésről, meg zsidó bankárokkal riogatják az embert.. mert ez tények!
    viszont a megoldás -> olyan k könnyen átcsaphat valami teljesen másban, aztán az a normális manusz akinek tartalak ,olyan K.gyorsan rádöbbenne hogy kikben is hitt hogy az csuhaj...

pesszimista, meg toporgó egyén vagyok aki nem mer felvállalni egy gyökeres váltást? hát basszus.. akik jelenleg a gyökeres változást ordibálják azokat zsigerből nem vállalnám fel

ugyanakkor az idő ellenünk dolgozik...

vitya meggyőződésem szerint eltolja az országot a szakadék szélére.. a bűnözés egyre nagyobb lesz

a rendőrség meg szét van *aszva...

akinek mákja van az elhúz innen
  • Hypo #3039
    ok de mire?:)
  • polluxware

magyarán egyre többen "ébredjenek" fel..
  • polluxware
    oké, szuper

én alapból fejet hajtok a normális hangnem előtt

de, mi ez a "rendeltetett"??

• Hypo #3036
    Igen? es mi lenne az?
  • remark #3035
  • Solt
    Az út nem kérdéses, a végrehajtása igen.
  • Hypo #3033
    kinek mi rendeltetett...ez a kerdes
  • Solt
    "nekem az a bajom, hogy amit ti képviseltek még el is fogadnám váltási alapként.. csak aztán ránéz az ember azokra akik emögött felsorakoznak, és valhogy úgy vagyok vele hogy nincs kedvem lerombolni a félig szart, egy mégnagyobb káoszért.."

Pollux, baszod alássan! :) Aki emögött felsorakozik, az semmi mást nem tesz, mint a környezetének példát mutat. ( legalábbis próbál ) Ez nem politika, ez nem párt, és nem is szekta... itt senkinek nem kell tennie semmi mást, mint emberként élnie, és példát mutatnia. Nem kell győzködni, nem kell téríteni... csupán élni kell, és ezzel máris hatással vagyunk a környezetünkre... olyan hatással, amire nem is gondolnánk.

Mondok egy példát. Pár hónappal ezelőtt baráti beszélgetés volt borozás közben... szóba került a tescoban, és hasonló helyen történő vásárlás. Összevesztek rajta, mert az egyik srác közölte, hogy aki ott vásárol az hülye. Aki ott vásárol, az ezt sértésnek vette, és ahelyett, hogy megbeszélték volna az érveket, egymás fejéhez vagdostak mindenféle szidalmat, meg jelzőt... Az volt a vége, hogy az egyik "hülye agy mosott barom lett", a másik meg "köcsög jobbikoskurucinfós náci"...

Ezek az emberek lassan 20 éve ismerik egymást... másnap bocsánatot kértek egymástól, és abban maradtak, hogy nem politizálnak többet, majd rám nézve várták az "elismerő bólintást"...

Ekkor kifakadtam. ( Eddig a pontig nem szóltam bele, vártam az alkalmas pillanatot ) Közöltem velük, hogy mindketten szélsőségesek, és mindkettőjük az orránál fogva van vezetve. Valamint gondolkozzanak el azon, hogy olyan emberek uszították őket egymásnak, akiket nem is ismernek, és akikről fogalmuk sincs, hogy kicsodák. Mindkettőnek azt mondtam, hogy szégyelljék magukat, hogy közel 20 év barátsága, személyes tapasztalata ellenére képesek voltak egy szóra egymásnak ugrani.

A lelki fröccs után ittunk egy páleszt, majd elkezdtünk beszélgetni. Az volt a szabály, hogy aki a másikra jelzős szerkezetet használ, azt a másik seggbe rúghatja! :) Az egész diskurálás tartalmával nem fárasztanálak, a lényeg az, hogy aki csípőből hülyézett, az ma már nem néz le senkit azért, mert az illető még nincs birtokában azoknak az infóknak, amiknek ő igen... aki meg eddig a tescoban vásárolt, az ma már inkább kevesebbet vesz ha nincs elég pénze, de azt inkább a piacon, vagy kis közértekben teszi...

Ez egy könnyű szituáció volt, mert a felek köteléke erős volt... viszont gondolj bele, hogy hány ilyen párbeszéd zajlik le olyan emberek közt, akik különböző helyeken csak úgy "összefutnak". Majd ezután úgy válnak el, hogy erősítették egymásban az előítéleteiket... az egyik agy mosott barom, a másik meg kurucinfósnáci...

Ezeket lehetne megakadályozni, ha példát tudnánk mutatni... ehhez nem kell párt, meg szekta, meg tudom is én, hogy még mi a franc... Sőt, ettől félni sem kell... ebbe senki nem fog belehalni!

"tudom pesszimista érv, de nem hiszem hogy meg tudsz győzni arról hogy a kutyabőrős haverjaid nem ugyanilyen világot akarnak maguknak, csak éppen pepitában..."

A pesszimizmus rengeteg baj forrása... egy dolog van, amit soha nem lehet tőlünk elvenni, az pedig a hitünk. Mindegy miben hiszünk, de, hogy hiszünk-e vagy sem, az kizárólag a mi döntésünk. A lélek halála ott kezdődik, amikor már nincs benne hit...

Meggyőzni én semmiről nem akarlak, és nem is tudlak. Példát esetleg tudok mutatni, ami hosszú idő elteltével esetleg hatással lehet rád...

Kutyabőrös haverjaim meg nincsenek, és azt sem akarom, hogy így maradjon minden ahogy van, csak más szereplőkkel. Viszont ez a megjegyzésed pont arra jó, hogy a fentebb említett példámra analógiát hozzon. Ha most én ezt magamra venném, és vissza akarnék vágni, akkor megint csak a farkincánkat kezdenénk el körbe-körbe kergetni.

Ezek helyett a pikírt megjegyzések helyett inkább próbálj arra figyelni ami a lényeg lenne. ;)

"minden forradalom alapja az ,hogy a kis embert behülyítik majd a romokon egy mégnagyobb ganéság keletkezik"

Hát akkor itt az ideje, hogy ne hagyjuk magunkat behülyíteni! Ez csak rajtunk múlik, egyes szám egyes személyben! Minél többen viselkedünk emberez méltóan, annál nehezebb lesz hülyíteni minket...

"nézd végig a történelmet.."

Megtettem... pont azért az a véleményem ami. Hiszek benne, hogy a végtelenségig nem játszható ez a megosztósdi, és vissza találunk végre arra az útra, ami rendeltetett.
  • remark #3031
    "minden forradalom alapja az ,hogy a kis embert behülyítik majd a romokon egy mégnagyobb ganéság keletkezik"

Pont ezért kell abbahagyni az oldalak választását, mert az "behülyítés" (ahogy te írod). "Amíg oldalt választunk, amíg meggyőzzük magunkat arról, hogy a világ így működik, addig nem is fog változni semmi." (ahogy Solt írja)

A kiút még számodra is nyilvánvaló, mégis pesszimista vagy. Ez a valódi "behülyítés".
  • Hypo #3030
    "...
    - Ha valaki még jobban ismeri a Szent Korona képeit, akkor az azt is tudja, hogy azon Szent Pál, aki a híres Gamáliel rabbi tanítványa, (vagyis maga is zsidó), fő helyen szerepel. Mondhatnám úgyis, hogy Szent Pállal indul a Szent Korona proramja... Ergo, aki magyart zsidóra uszít, vagy zsidót magyarra, és eközben a Szent Koronára hivatkozik, az valamit nem ért a világból..."

• polluxware
    nekem az a bajom, hogy amit ti képviseltek még el is fogadnám váltási alapként.. csak aztán ránéz az ember azokra akik emögött felsorakoznak, és valhogy úgy vagyok vele hogy nincs kedvem lerombolni a félig szart, egy mégnagyobb káoszért..

az emberiség bukó pályán van.. ezt már csak késleltetni lehet

tudom pesszimista érv, de nem hiszem hogy meg tudsz győzni arról hogy a kutyabőrős haverjaid nem ugyanilyen világot akarnak maguknak, csak éppen pepitában...

minden forradalom alapja az ,hogy a kis embert behülyítik majd a romokon egy mégnagyobb ganéság keletkezik

nézd végig a történelmet..
  • Solt
    Annyit még a sztorihoz... a darálóhoz... a darálót mi üzemeltetjük azzal, hogy tudomásul vesszük. Amíg oldalt választunk, amíg meggyőzzük magunkat arról, hogy a világ így működik, addig nem is fog változni semmi.
  • Solt
    Sok dologban egyetértek, sokban nem. Tudod, hogy nekem az őstörténelem a kedvencem... én abban látom a jövő kulcsát, ha a gyökereinket újra a helyén tudjuk kezelni... a múltunk meghatározza jelenetünket, a jelenünk meg a jövőnket... így aki a múltjából nem, vagy rosszul tanul, az tönkre teszi a jelenét, és ezzel a jövőjét is... a magyarság jelene nem hiszem, hogy azt a képet tükrözné, hogy tisztába lennénk a múltunkkal.

A kereszténységhez meg csak pár kitétel, ami alapvetően megkérdőjelezi azt az álláspontot, hogy 1000 előtt mi "pogányok" voltunk:

- A judeo-krisztián, vagyis a római katolikus vallás mindenki mást pogánynak tekint, aki nem judeo-krisztián. Ergo nekik pogány a kereszténység más ágát magán viselő is.

- A honfoglalás korabeli sírok egyik meghatározó lelete a mellkereszt. Pogányok, nem keresztények Jézus halála után nyolc évszázaddal nem hiszem, hogy kereszttel a nyakukban rohangáltak.

- Maga Szent Gellért hivatkozik a leírásaiban arra, hogy a "magyarok másképpen tisztelik a szűz anyát". Másképpen mint ők, a romai katolikusok, de tisztelik, vagyis keresztények!

- Szinte összes krónikánk, és a külföldi krónikák jó része szkíta származéknak tekint minket. A Corpus Juris Hungarici-ben, vagyis a magyar törvénytárban is van hivatkozás a szkíta ősvallásra.

- Ez az ősvallás minden jel szerint találkozott a kereszténységgel, ugyanis két apostolt is ismerünk, akiket mind a mai napig szkíta térítőként tartanak számon. Ők András, és Fülöp apostolok.

- Ha valaki ismeri a Szent Korona képeit, akkor az tisztában van azzal, hogy a Szent Korona programja ( képei ) keresztény, de nem római-katolikus... a kereszténység másik, mára "kihalt" ( kipusztított ), ágát képviseli. Akinek mond valamit a "fénymag", valamint a szőlő és a dinnye mint jelkép, akkor az tudhatja mire gondolok.

- Ha valaki még jobban ismeri a Szent Korona képeit, akkor az azt is tudja, hogy azon Szent Pál, aki a híres Gamáliel rabbi tanítványa, (vagyis maga is zsidó), fő helyen szerepel. Mondhatnám úgyis, hogy Szent Pállal indul a Szent Korona proramja... Ergo, aki magyart zsidóra uszít, vagy zsidót magyarra, és eközben a Szent Koronára hivatkozik, az valamit nem ért a világból...

Én azt szeretném, ha minél több lelkileg magát magyarnak valló emberke lelke fordulna vissza ahhoz az őstudáshoz, ahhoz az ősforráshoz, ahonnan egykor merítettünk... ha így lenne, akkor hamar vissza találnánk arra az útra, amelyről letértünk, és ami miatt évszázadok óta csak nyűglődünk!

Nyilván ez nem egyszerű... és valószínűleg egy bizonyos generáció erre már alkalmatlan, de valahol el kell kezdeni. Ehhez semmi más nem kell, mint befogadókészség... meghallgatni, észre venni azt is, ami a jelenlegi tudásunkkal szöges ellentétben áll... még akkor is, ha ez bassza az egonkat!
  • Hypo #3026
  • polluxware
    mi már menthetetlenek vagyunk ilyen téren;) az ifjúságnak kéne valmi emészthető mindenre kiterjedő történelmi képet adni.....

plussz a szülőknek betiltanám az otthoni politizálást..

de most őszintén! az egyik gyereket a nyilas nagypapa, a másikat meg a Kádári érában jól élő nagypapa oltja..
    és ez olyan régóta megy így

mai problémákat tekintve megérthető mindkét párt állás... példa: ha holnap megtámadni bármilyen rézbőrű a családomat, hát fix isten hogy attól a naptól ráznám az árpádsávot

ugyanakkor aki idáig nem jut el -> annak nem hiszem el hogy a kurucz szövegileg tartalmilag mire gyúr...

aztán meg ez a magyar/keresztény őstörténelem... bocsánat de számomra ez olyan mint az Wittner vérengző mariska féle csómós jövőfejtegetés, meg tóth-ok történelmi kép fabrikálása..

akár csak a 2.vh alatt amikor az Hiszter nevezetű manusz meg kispajtásai kifundálták hogy mivel lehet a népet büszkébb, jobb kedvre deríteni..

közel keleti konflkitus-ról

az erősebb él túl (nem az igazságosabb)

érzelmek nélkül tekintve azt kell mondjam hogy izrael a jó pár évnyi rugdalás után rájött ,hogyan lehet megállni a saját lábán

amerika is csak azóta a szabadság, és igazság országa amióta eltakarították az indián népeket cakum-pakk..

és ne legyenek már illúziók a magyar néppel kapcsolatban sem... valahogy fennmaradtuk legalábbis ezidáig

az ember a saját életét, és abba a kultúrába való születés alapján itéli meg rövidtávon mi a helyes és jó a történelműkben.. arra viszont senki nem kiváncsi mennyi genyósággal járt idáig eljutni

objektivitás..

szóval kár filózni ki jó, és ki nem (mármint országok)

relatíve a 2vh után rájöttek a tehetősebbek hogy a béke nem biznisz -> innentől kezdve meg nincs min filózni érdemben
    (megy a daráló)

• Solt
    Ergo nyugodtan kijelenthető, hogy ez a fő gátja annak, hogy a magyar társadalom emberileg előrelépjen, és levetkőzze végre az elmúlt évtizedek erkölcsi rombolását...

A politika, a nagyok soha nem fognak nekünk abban segíteni, hogy emberként viselkedjünk egymással. Ez kizárólag rajtunk múlik... és bármilyen fura is, de ilyen kis lépésekben, mint például egy fórum beszélgetés...

Ezen az egészen csak egyénileg lehet változtatni...
  • Hypo #3023
    persze csak ennyi ellentetet mint a politika az elmult 20 evben semmi sem okozott.
  • Solt
    Egy férfi embernek szembe kell nézni a kihívásokkal, a strucc politika sem megoldás! :))

Egyébként én is sokszor így vagyok... próbálok nem foglalkozni ezekkel, csak aztán mindig úgy alakul, hogy belemerülök... az ember a szíve mélyén érzi, hogy nem jó így, és a maga módján próbál tenni ellenne.
  • Hypo #3021
    en pl ezert inkabb repulok:)))))) amig nincs politika, fidesz mszp es a tobbi rablo, illetve kit utaljunk ciganyok zsidok, arabok, mindenkit, addig szep az elet:)

A politikara is ratennek ugyan olyan zarjegyet mint a cigiken, karos az egeszsegre!!!! es az emberi kapcsolatokra.
  • Solt
    Én bőven elégedett lennék azzal, ha eljutnánk odáig, hogy se pro, se kontra ne legyenek fanatikusok a témát illetően, és el tudjuk engedni az uszítást a fülünk mellett... jöjjön az bármelyik irányból...
  • Hypo #3019
    OK NOL is szar igy jo?:))

a kurucz tematikaja a fo gond, es ahhoz hogy ezt ne lassa az ember eleg vaknak kell lennie.

de ez a kozel keleti konfliktusokrol szol szoval nem akarom szet offolni.
    Mindenesetre ami ott hir es miert hir az egy masik kerdes.

Mivel mi nem vagyunk se gazdasagilag se mashogy erintetve a kozel keleti konfliktusokban eleg nehez nekunk objektiv kepet kialakitanunk. Ezert se vagyok hive az ilyen tavoli kibizkedesnek.

Itthon is vannak hasonlo gondjaink amelyek nincsenek hosszu evek ota megoldva.

Mielott felre ertes tortenne, az USA kulpolitikajat abszolut nem tartom dicsretesnek sot, de ugyan igy vagyok az osszes nagyhatalommal is.
    Sajnos balgasag azt hinni hogy ezek az erkolcs es a becsuletesseg menten mennenek nem pedig a gazdasagi erdekek iranyitanak.

A mi szabadsag ugyunk nem volt annyira fontos 56 ban mint az irakiak vagy az afganok ugye.

A kozelkeletet nem az ott lakok tettek azza ami, jo kis utkozopont volt az USA es USSR nek, vagy regebben az angolok mutyizos es kizsakmanyolo politikaja mellett.

• Solt
    Nem tudom te mikor olvastál tőlem olyat, hogy "csak a kuruc, mert az a frankó". Feltettem egy mezei kérdést, hogy a népszabadság, vagy bármelyik másik párthoz köthető lap, mennyivel különb? Az összes ugyanolyan demagóg, és irányítja a célközönségét...

Utána kéne nézni Szent István dolgainak, és akkor nem mondanál ilyeneket. Semmiféle ősi kultúrát nem irtott ki... ha kiirtotta volna, akkor a XVII. században nem születtek volna festett kazettás mennyezetű templomok. De mondom, szívesen ajánlok irodalmat a kérdésben... kicsit meglepő, hogy a hivatalos álláspontok mennyire nélkülöznek minden alapot.

Azért ugrok személy szerint én az ilyen megjegyzésekre, hogy ne legyen értelmes emberek közt azért szakadék, mert az egyik a kurucról, a másik meg a többi agymosóról tájékozódik.

Ahelyett, hogy egymást marjuk, inkább azt kéne, aki összeugraszt minket!
  • Hypo #3017
    Ha mar forum topic, maradjunk annal
  • Hypo #3016
    :)))) most azzal bizonyitod igazad hogy dobsz egy masik cosntot lol eleg szegenyes:)) mar meg ne haragudj, eloszor is senki nem allitott a hogy a NOL jo lenne, ketto nem azt mondtam, hogy a NOL jo a kurucz meg szar, hanem szimplan a kurucz az szar.

Ami meg az ostortenet egyvelege es a keresztenyseg, hat kerem szar amikor egyik kezben IStvant dicsoiti mikozben ugyan az a szemely irtotta ki az osi kulturat es rakott ehelyebe egy masikat, es most itt nem az a vita hogy jol tette e, nem kerdes, hogy mas lehetosege nem nagyonvolt, csak ez a ketto eleg nehezkessen fer meg egymas mellett, tudod olyan mint mondjuk a nagymagyarorszag matrica egy SK rendszamu auton......de lehet csak engem zavarnak az ilyen atfedesek.

A masik meg, rogton ugrotok az ilyen emgjegyzesekre kikerve az altalanositast, de amikot Ti ugyan azt teszitek az rendben van..:))

reszemrol a naszmenet
  • Solt
    A népszabadság a stílust leszámítva mennyivel különb?

A magyar őstörténet és a kereszténység pedig egyáltalán nem üti egymást, sőt. Ha érdekel szívesen küldök róla anyagokat, csak annyi a kérésem, hogy ne tegyünk olyan fölényes kijelentéseket amik nem igazán fedik a valóságot.

• Hypo #3014
    en hulye szemelyzeti jelentes nelkul segitettem ,,,bazz en kerek elnezest ezentul majd a felso szervekhez fordulok elozetes emberbiralati okokbol, jaj de kuruczul erzem most magam:))
  • Hypo #3013
    mellek infok:))))))))))

csak nem csaldfa kutatas volt:)) Meglepodnel a neves tarsasagodban mennyi a csoda magyar...kob egy se, de hat tortenelmet lehet szepiteni gyerekek de az meg attol nem valosag, majd ha rajottok hogy a karpatmedence lakoi a magyarok, es nem az aki kikialtja magat annak, akkor talan elobbre megy ez az orszag, csak nezz vissza a tortenelemre es lathatod hogy akkor ment a szeker amikor mindenki egyutt tolta es nem rekesztettek ki senkit....

Jo beskarulyzast nektek....most mar nekem is van mellek infom moszad kuldte:))) LOL
  • Hypo #3012
    Jaj de jo hogy Te es a hozzad hasonlok aki nem azt ugatja mit ok azt rogton el tudjatok helyezeni valami skatulyaba...melyiket kaptam? a magyarellenes cionista lazito?

LOL ubermagyar
  • Hypo #3011
    Akkor minek olvasol kuruczot, annyi ott a targyilagos objektiv tajekoztatas... demagog iranyzott cellal irott cikkek, felvetett temak, leeggyszerusitett vilag kep mi a jok es a tobbi a rossz:)))

Magyar ostortenet, megfejelve a keresztenyseggel, bar a ketto uti egymast de oket ez nem zavarja, vicces szanalmas banda. De orulok ha te nem tartozol kozejuk az mar intelligancia megletere utal.

• polluxware