13596
H001.jpg
  • polluxware
    de arra...
  • Solt
    Számomra az igaz magyar vezető, az egy szakrális király. Az utolsó ilyen Mátyás volt.

Ettől függetlenül nem értem mi a baj Horthyval. Egy rendkívül nehéz korszakban, a lehetőséghez képest jól oldotta meg a feladatát. Nem volt hibátlan, de örülnék, ha jelenleg legalább ilyen szintű vezetője lenne az országnak!

Ő is azok közé tartozik, akikre szeretnek a drágalátos liberálisnak nevezett újságírók, és egyéb megmondó emberek habzószájjal mutogatni, hogy így meg úgy üldözte a zsidókat, stb...

"Egy hálás magyar zsidó...

Az akkori baloldali és liberális ellenzéki pártok, elsősorban az SZDSZ már az újratemetés hírére beindított gúny- és gyűlöletáradatával éles kontrasztot képezett, s jelenlévők ámulatát váltotta ki egy korosodó, középmagas, átlagosan öltözött úr, aki az újratemetésen egy hatalmas koszorúval jelent meg, melynek szalagján Egy hálás magyar zsidó felirat volt olvasható. Amikor valamelyik TV-társaság forgatócsoportja hozzálépett, kiderült, hogy az úr: Blumgrund János, pozsonyi születésű, ma Bécsben élő magyar zsidó, aki szüleivel a Szlovákiában már 1940-ben jelentkező zsidóüldözések elől Horthy Magyarországára menekült. Itt biztonságban megélte a háború végét, majd édesapjával együtt a Rákosi rezsim Katonapolitikai Osztályának lett tartósan ottmarasztalt "vendége"

( pedig ugye rákosi nem keresztény emberke volt )

Szóval, ha őt is hajlandóak vagyunk objektíven vizsgálni, és nem ülünk fel az uszításnak, akkor mindjárt más a kép. A zsinagógában a mai napig ( tudtommal ) úgy tájékoztatják a látogatókat, hogy "1944 tavaszáig Magyarország a béke szigete volt". Ez úgy gondolom sokat elmond... ezt támasztja alá egy Roosevelt idézet is:

„...zsidók százezreit, akik eddig, bár üldözéseket voltak kénytelenek elszenvedni, de legalább életüket biztonságban tudhatták, most, hogy Hitler csapatai megszállták Magyarországot, kiirtás fenyegeti.„
    Roosevelt, az USA elnöke, 1944. március 24.

A náci megszállásig Magyarország főrabbija a parlament tagja volt... ez is elég beszédes szerintem...

Szóval, ha Hortyval szemben a zsidótörvények miatt van fenntartásunk, akkor picit vizsgáljuk felül az álláspontunk, és gondolkozzunk el azon, hogy azok a törvények mennyire szigorúan voltak betartva, továbbá, ha ezek a törvények nem születnek meg, arra a náci Németország miképpen reagált volna...

Horthyról bővebben:

Horthy

Koltay Gábor filmje Horthyról... ( kiváló anyag )

Végezetül pedig ajánlott irodalom: Tormay Cécile - Bujdosó könyv
  • Hypo #3087
    "igaz mayar vezeto" - remelem nem Hortyra gondolsz)))))))
  • Solt
    "ha valmiben nem érezték ,hogy ők is kapnak belőle (pénz, elismerés) akkor szinte minden követ megtudott mozgatni az igaz magyar hogy kiba**zon a másikkal"

És ez az átlagember? Ez tán nem a cocializmus drága jó pribékjeinek a sajátossága? Hmmm? Nem ők üldözték el a tehetségeket? Ezekhez méred, ezeket tekinted "igaz magyarnak"?

Nézd már meg pollux mikor volt utoljára igaz magyar vezetőnk! Megdöbbentesz néha...
  • polluxware
    madzsarán mennek urbán harcoskodni? eddig az rpg-k miatt ez elég macerás lett volna..

iránt is lekéne már valmikor rohanni... megigérték!
  • polluxware
    elég az egészségügyre gondolni.. hány neves orvos van aki feltlált valmit, és külföldön adta el mert idehaza az irígység miatt csak gáncsoskodtak vele.

ha valmiben nem érezték ,hogy ők is kapnak belőle (pénz, elismerés) akkor szinte minden követ megtudott mozgatni az igaz magyar hogy kiba**zon a másikkal

ezért mondtam amit mondtam az irígységről..

Solt ezt nem a "hangyák" szintjén kell elképzelni
  • Hypo #3083
    The Joint Combat Exercise implements the collaboration between the different branches and corps in the IDF. Tuesday’s demonstration, which marked the beginning of a ten-day long joint exercise, focused on the abilities of the ground forces. Officers' Training School cadets from the infantry, engineering, armored, and artillery corps performed drills that combine various diverse combat techniques, including urban warfare, advancing through complex obstacles, using artillery support, and employing invasion techniques, along with aerial support of the Israel Air Force, including medical evacuations and aerial re-supplies.

The demonstration marked the first time that the IDF’s Merkava Tank Mark 4 and the "Trophy" (Meil Ruach) active tank defense system were presented. Meil Ruach is a new defense system against anti-tank missiles. Its power and effect were demonstrated by the firing of a dummy missile at the tank.
  • L Viper #3082
    Az sem jobb, amikor a normális hangvételű szerzőket is egy kézlegyintéssel elintézi néhány magával eltelt pozicíóféltő, vagy ezek művein nevelkedett "kizárólagos tudás" birtokos.
  • Hypo #3081
    Hat igen errol beszeltem ( probaltam).
    Visoznt ha ezt szova teszed akkor megkapod a pofadba hogy magyarellenes vagy:)))) na engem ez duhit a legjobban
  • Solt
    Sajnos így igaz Uram!
  • L Viper #3079
    Szép összefoglaló .

Sajnos az átlagos emberke, ha történelme iránt érdeklődik és keresgélni kezd a neten, egyből azokba a szerzőkbe fut bele, akik politikát (szélsőjobba csapó-t) akarnak csinálni az őstörténelmünkből és nem kizárólag tudományos, igazságkereső célzattal közelítik meg a témát.
    Elég sok művet el kell olvasni, hogy ezekkel szemben kialakuljon egy szűrő és összeálljon a kép.
  • Solt
    ( hogy is mondta Torrente? Buzulás az nuku!! :D :D )
  • Hypo #3077
  • Solt
    Ez egyértelmű! ( kéne, hogy legyen ) Kizárólag az számít ki mit tesz...

No tényleg befejeztem én is az offot...
  • Hypo #3075
    Na az ucso off topic megjegyzes, tok egyetertek veled, visont ezekhez a dolgokhoz sehogy se all ossze barmifele kirekesztes legyen az faji, elvi..stb
  • Solt
    Tökéletesen megértem. Ha én is elkezdeném sorolni, hogy mit vettek el tőlünk még... :)

Ez magának a rendszernek a következménye... alapból definiálva van a megosztás és a zavarosban való halászás benne. Ennek pedig mi isszuk a levét minden téren. Viszont tenni is csak mi tudunk ellene... Ha azt az energiát amit az egymás elleni ügyködésbe fektetünk, azt egymásért hasznosítanánk, akkor 15 év alatt második Svájc lehetnénk... ráadásul lelki egyensúlyban, és nem depresszióban.

Szerintem... bár néha én is azt érzem, hogy túl utópisztikusak a gondolataim, és önerőből, valami nagy tragédia nélkül nem fogunk észhez térni. Remélem ilyenkor tévedek...

• Hypo #3073
    Fogalmam sincs:))) en annyit tudok, gyerekkent, a legfontosabb nap szamomra marcius 15 e volt, imadtam. Bujtam a konyveket, filmeket, huszar akartam lenni:))) Es aztan jott 2002 es megutaltatak velem az egeszet...:((( elvettek tolem az unnepemet!!!!!! Es ezt nem tudom megbocsajtani!!
    Es most fiuggetlen az hogy ki vette el.
  • Solt
    Az a kérdés, hogy a saját állítólagos vezetőink miért teszik ezt? Mi a céljuk? A habsburgok célja a finn-ugor sztorival nyilvánvaló volt... elegük lett a nyughatatlan és büszke magyarokból. De mi a mostaniak ( jelenleg érvényben lévő oktatás ) célja? Kinek az érdeke, hogy glatz féle mondatok tankönyvekbe kerülnek? És mit akar ezzel elérni? ( A kérdések nem neked szólnak konkrétan, csak leírom mik fordulnak meg a fejemben! :) )

A második mondattal tökéletesen egyetértek! Az első, és legfontosabb lépés az összefogás. Mégpedig ezen a szinten ahol mi vagyunk, társadalmilag. Félre kell tennünk a kategorizálást, és végre meg kell találni a közös többszöröst...
  • Hypo #3071
    AMugy senki nem allithatja be az ellenkezojet, es egy nep tortenelme se arrol szol hogy : Hej mi szarok voltunk..Persze hogy kell valami amiben hihetsz, persze hogy akikbe a jelentektelenseget sulykoltak kell valami ami kiemeli oket a kozepszerusegbol.

En meg mindig azt mondom hogy ezek mellett azert a legfontosabb az osszefogas, hogy akik itt ebben az orszagban elnek azok egyutt tudnak tenni a jobb jovoert!!!
  • Hypo #3070
    Pope Benedict XVI convened a synod (meeting) of Middle Eastern bishops to discuss the attacks on the Catholic church in Muslim lands. However, the bishops have been talking more against Israel than about Muslim aggression against Catholics – or at least, it was the anti-Israeli angle that the Associated Press news agency chose to play up.

According to the report, the pope denounced "terrorist ideologies" that spur violence in G-d's name and said they were based on false gods and should be "unmasked." However, he despite his own advice, he did not “unmask” the ideology threat by specifying that he was talking about Islamic terrorism.

On Monday, the synod's opening day, “attention focused on the decision by Israel to require new citizens to pledge a loyalty oath to a 'Jewish and democratic' state — a bill criticized by Arab Israelis as racist and a provocation,” AP reported.

The Coptic Catholic patriarch of Alexandria, Egypt, Antonios Naguib, who is in charge of running the synod, said that the Israeli decision contained a "flagrant contradiction" since Israel likes to call itself “not just the most democratic but the only democratic state in the region.”
  • Hypo #3069
    Korekt bar Kain es Abel peldaja az egesz emberisegre utal, nem nepcsoportra.

A sziv csakraval egyet is ertek nem veletlenul vagyok sokat pilisben:)

• remark #3068
    Szép munka!
  • Solt
    Ne sérüljön a lelkecskéd... nyugodtan hihetsz a me(i)sének, hidd el jobban jársz, mint bármelyik történelem könyvvel... ;)
  • Solt
    Itt jön a képe ugye az a tendencia, hogy a hivatalos történelem oktatás valamilyen okból kifolyólag rendre negatív irányba csúsztatja a történelmünket, egyes esetekben pedig pofátlanul hazudik, illetve elhallgat. Hogy miért? Ezt ne tőlem kérdezd... én csak azt látom, hogy a történelem kapcsán aminek az ember utánanéz alaposabban, rendre azzal találkozik, hogy a hivatalos álláspont mindenféle tény alapot nélkülöző kijelentéseket tesz. Vélekedéseket maszkíroznak ténynek, kijelentenek, aki meg nem ért ezzel egyet, az magyarkodó... És abba még bele sem mentem, hogy rendre olyan emberkék nyilatkoznak adott témákban, akiknek nem az érintett téma a szakterülete!

Csak egy példa a "könnyebb" témákból, amivel naponta találkozom az idegenvezetők által:

- A Buda név eredete a hivatalos álláspont szerint ( ezt tanítják az idegenvezetőknek is ):

"Aquincumot már a Római Birodalom korában is Buda, pontosabban Voda néven nevezték! Rupp Jakab érvelése szerint a rómaiakkal már élénk kapcsolatban álltak az ősi szláv törzsek, és az Aquincum nevében szereplő aqua szó szláv fordítása a szláv nyelveken voda (magyarul „víz”) volt. A szláv nyelvekből származhatott azután a későbbi magyar Buda helységnév is."

Nos, itt csupán pár dolog marad ki a számításból. A rómaiak korában szlávok? Itt? Milyen alapon állítják ezt? Hol van ezt alátámasztó bármiféle régészeti lelet, vagy krónika, ami erről említést tesz? Számottevő, említésre méltó sehol! Hogy higgyük el azt, hogy a szlávok olyan súlyban éltek itt, hogy a névadásuk öröklődik, mikor semmiféle régészeti leletet, pénzt, rájuk jellemző eszközöket, vagy bármi jelentőset produkáltak volna! Onnan tudják a régészek, hogy melyik sír szláv eredetű, hogy abban a csontokon kívül nincs semmi! És ez nem gúnyolódás, ez tény.

Ízlelgessük csak... itt vannak a szlávok, akik vodának hívják ezt a részt... bejönnek a görbelábú, besenyők által kergetett, makogó, pogány magyarok, gonosz módon szétkergetik a szlávokat, de azért még gyorsan megkérdezik az utolsótól, hogy: "Hé poplacsek, hogy hívjátok ezt részt? Vódá! Mi? Vódá! Jaaaa Buda, ok!"

Micsoda hangalaki egyezés! :S Aki ezt kitalálta... :S

Még mielőtt én lennék a gonosz, nézzük meg kitől származik az elmélet: Rupp Jakabb

Igen, jól látjuk... enyhén fogalmazva nem ez a szakterülete! Hangsúlyozom, ettől még akár igaza is lehetne! Viszont egy ilyen elmélet biztos, hogy érett arra, hogy a hivatalos oktatás része legyen? Ráadásul KIZÁRÓLAGOS szerepben, mert ezen kívül semmi mást nem fogadnak el! ( legalábbis nem tanítanak )

Ezekhez képest ott van az összes krónikánk által a magyarok első királyának nevezett Attila testvére Buda, akinek nevével betűre és kiejtésre is azonos az elnevezés. Ráadásul, ha figyelembe vesszük azt a "kettősséget" ami alapján a Attila a végrehajtó, míg Buda a szellemi szerepkör megtestesítője, akkor újabb érv szól a Buda utáni elnevezésre, mivel Buda mint "város", a szellemi központ volt.

És akkor még jöhetne az, hogy az indoeurópai gondolkodással nem fertőzött keletről érkezők első kérdése szokott lenni, hogy Buda ugye Budd(h)a után kapta a nevét? Ha elrugaszkodunk a konkrét személytől, és a Buddaságot, vagyis a szellemi vezetői szerepet nézzük, akkor a Buda és a Budda ( a h ejtése nyugati szokás, ők simán két d-vel ejtik ) akár analóg is lehet.

Abba már bele sem megyek, hogy az ős Buda nem a mai helyén, hanem valószínűleg a Pilisben állt. Ha azt nézem, hogy az általam az MTA-s uraknál picit magasabb szinten jegyzett dalai Láma a Pilis-t a Föld szívcsakrájának nevezte, akkor megint egy picivel kerekebb a történet... innen aztán jöhetnének a Pálosok, aztán Fehérvár kérdése, stb...

Hogy a fentebb említettek közül kinek melyik a logikusabb és a valószínűbb, azt nyilván mindenki maga dönti el. DE az lenne a legkevesebb, hogy tény kijelentés helyett, mindkét "vélekedést" oktatják. De mit ad Isten, még csak meg sem említik az általam említetteket, pedig a középkori krónikákban egyértelmű utalás van erre, és nem egy levéltáros "elmélkedik". Itt egy kérdés merül fel. Ha valóban korrekt és politika mentes az oktatásunk, akkor miért van ez így, ahogy?

Nyilván ez az egy példa akár lehetne véletlen is. De ugyanez a "játék" folyik a szkíta - hun - magyar folytonosság, a honfoglalás, Szent István, a Szent Korona, Mátyás, a nyelvünk, stb témákban is.

Rendre a negatív irányba csúsztatnak olyan dolgokban is, amik fizikai, vagy logikai képtelenségek. Fizikai képtelenség például Dukász Mihállyal datálni a Szent Koronát, mivel szemmel jól látható módon a Dukász kép nem eredeti a koronán, ugyanis több mint 20%-l túl lóg a foglalatán. Nincs az az ötvös, aki előbb készíti el a foglalatot, majd utána nézi meg, hogy mi a befoglalandó tárgy.

Logikai képtelenség pedig Mátyás esete... valóban hihetőnek tűnik az, hogy Mátyás rossz volt, amikor évszázadokon át öröklődtek a legendái? Az embereket sok mindenre lehet kényszeríteni... na, de arra mégis miképpen, hogy önként adják tovább szájhagyomány útján a szebbnél szebb legendáit? A népmesék nép-misék... régen ezek nem a gyerekeknek szóltak, hanem a me(i)sélők adták ezeket elő a közösségeknek... ezek a néphagyományunk, az örökségünk részei! Ezzel szebb korokban nem volt divat szórakozni! Mi lesz a következő, hogy Szent László is rossz volt? Ő róla is igencsak pozitív népemlékezet alakult ki, tehát veszélyben van!

És, hogy ezek miért fontosak? Azért, mert a múltunk, a történelmünk, egyben a gyökerünk is. A jelenünk, a múltunk következménye, a jövőnk, pedig a jelenünk következménye lesz. Ha a múltunkat elhazudják, kicsinyítik, azzal a gyökereinket tépik ki, vagyis a jövőnket sodorják veszélybe.

Ezek a dolgok világítanak rá arra, hogy miért meredünk állandóan a múltba... keressük a lábunk alól kihúzott talajt, mert tudat alatt sokan érzik, hogy az amit a szájába rágnak, az nem valós. Az a nép lesz depressziós, akinek se múltja, se jelene, se jövője... csak lebeg a mesterségesen fenntartott semmiben, és vegetál. Nincs önbecsülésünk, nincs büszkeségünk, állandóan magunkba rúgunk... ez pontosan azért van, mert nincs miből erőt, példát meríteni... pedig az igaz történelmünk tele van olyan példával, amiből tanulhatnánk, amire büszkék lehetnénk, amire támaszkodhatnánk, és amiből erőt meríthetnénk... ehhez képest rendre a hibáinkat dörgölik az orrunk alá, csúsztatják, hazudják a történelmünket...

Hogy ez üldözési mánia lenne? Akár az is lehetne, ha nem találkozna az ember olyan történésekkel, amik megdöbbentik. Idéznék:

Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
    “A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

Ez az ember az MTA elnöke volt, és majdnem miniszterelnököt csináltak belőle. Ha arról lenne szó, hogy kimondja az igazságot, és ez nekünk nem tetszik, azt mondanám oké. DE NEM erről van szó! Amit állít, az szemen szedett hazugság, a legundorítóbb fajtából. SEMMIFÉLE alapja nincs az állításainak, minden régészeti lelet, krónika, stb ennek pont az ellenkezőjét sugallja. Amikor az ember egy ilyen beosztásban lévő ember szájából, hivatalos helyről ilyet hall, akkor úgy érzem joggal érzi úgy, hogy valami nagyon nem gömbölyű! Főleg, ha módja van vizsgálódni a témában... Miért hazudik? Kinek jó ez?

"Ha le akarsz igázni egy nemzetet, vedd el a történelmét” (Napóleon)

Hogy a leigázástól való félelem megint csak üldözési mánia? Miért, tán nem arról szól a történelmünk, hogy kelettől nyugatig valakinek mindig erre a területre fáj a foga? Nem az a meghatározó, hogy valaki mindig le akar igázni minket? Aki csak tud, amikor csak lehetősége van rá, belénk rúg, és még mi vagyunk bűnösnek beállítva. Ha reálisan nézzük, már rég nem kéne léteznünk! Tatárjárás, törökök, habsburgok, kommunisták, nácik, megint vörös horda, liberálisok... csak abba gondoljunk bele, hogy a kommunizmus ( cocializmus ) alatt, 5 millió abortuszt hajtottak végre. ( 1956-2000 ) Beszélhetnénk ma népesedési gondról, ha ezen gyermekeknek csak a fele megszületik? És akkor még az emigrálásokról nem is beszéltünk... mennyi lángész kényszerült távozni, akik most más nemzetet gyarapítanak...

Ha valaki higgadtan, elfogultság nélkül megvizsgálja az elmúlt pár száz évet, hogy hányan csaptak be, hagytak cserben, árultak el, törtek ránk, daraboltak szét, stb minket, akkor tán el kell gondolkoznia azon, hogy túl sok a "véletlen", és tán egy cseppet megalapozott az "üldözési" mánia!

A Kain-Ábel féle példa kiváló! Pont az a baj, hogy mi is eszerint élünk, holott ehhez semmi közünk. Nekünk ott van Hunor-Magor példája, akik a Herodotosz által is megírt példás szkíta testvér szeretet alapján működtek. Ők nem egymás ellen, hanem egymásért harcoltak! Nekünk itt a saját példánk, és az lenne az első, hogy ezt megismerjük, alkalmazzuk, és ezzel példát mutassunk a világ azon részének, akik a Káin-Ábel ( vagy Romolus-Remus ) féle tapossuk el egymást mentalitáson nőttek fel...

Ha tovább folytatódik a Káin-Ábel féle esztelen törtetés, akkor belátható időn belül elérjük a zsákutca végét. Ha valaki tud nekem olyan népet, nemzetet mondani rajtunk kívül, akinek van alternatívája a Káin-Ábel párossal szemben, azt örömmel hallgatom. Ha nincs ilyen, akkor viszont ideje lenne nekünk észbe kapni, amíg nem késő!

Európa kellős közepe tökéletes hely arra, hogy a megoldással rendelkező nép példát mutasson a környezetének. Ott rejlik a múltunkban a megoldás alapja, semmi mást nem kéne tenni, csak visszatérni hozzá. Ez az a MAG szerep, amit magunkban hordozunk... ebből a régi mentalitásból fejlődhetne ki a "régi-új" élet... ez lenne a feladatunk.

Hogy ez túl misztikus? Lehet, hogy valakinek az. Nekem nem, mert egyszerűen nem látok más modellt ami működhetne. ( ahogy írod, a demokrácia is csak "parasztvakítás" )

Kicsit elnyúlt a válaszom, és ez már nagyon off, ezért ezt itt be is rekeszteném. Ha valakit érdekel a téma, vagy kérdése, észrevétele van, annak örömmel válaszolok a Magyar Őstörténelem topikban. ( ha tudok )

Zárásképpen pár videó, amit szerintem érdemes megnézni a témával kapcsolatban:

Pap Gábor - Szent István ( 9. rész közepétől "indul be", ha valaki türelmetlen lenne )
    Szántai Lajos - Mátyás Király
    Géczy Gábor - A Kárpát-medence szakrális földrajza
  • polluxware
    hát ezzel a Mátyás dologgal most jól beletiportál a meséken felnőtt lelkembe... :(

magyar focira visszatérve... bekéne vetni az összes focipályát krumplival;)
  • Hypo #3064
    Hat en azert nem ajultam el a MAtyasi legendaktol meg a kulfoldi zsoldosaitol akik nyomorgattak a nepet.......

Nem a tortenelmunk fontossagaval van a bajom csak ezzel a multba tevedo mentalitasal, az aranycsapatbol elunk 50 eve, minden tortenelmi helyzetben a multunkbol akartunk valamit visszahozni, ahelyett hogy tanultunk volna belole, de sose tortent, meg, amikor sutott a nap, akkor is napfenyert konyorogtunk, pedig csak ki kellett volna nyitni a szemunket....

A ketkulacsos politika, a foldesurak kiralyi udvarokban pavaskodtak, es nagyban leszartak mi megy itthon.

A nemesseg az orszag premje, szart az orszagra, ezt lehet szepiteni, de a tenyeken nem valtoztat.

Ezert is furcsalom mindig amikor valamifele nosztalgikus revulettel neznek vissza ezekre az idokre.

Az alap bunok, irigyseg, lopas, csalas, hazugsag, tisztelet hianya mar 2000 eve velunk van sot nehogy magyar ellenesnek tunjon eme kijelentes, minden neppel ez van, KAin es ABel ota........szep idilli gondolat ezen valtoztatni de eleg utopisztikus, amig a penz az ertek addig mindig lesz akinek van es akinek nincs innentol kezdve eleg nevetseges barmifele egyenlosegrol beszelni. A demokracia maga is egy jo drog, hidd hogy van beleszolasod de az egesz azert van hogy konyebben viseld a kizsakmanyolast. A rabszolagasag mai napig el...

Majd ha talan egyszer nem a penz lesz az ertek...de erre eleg kicsi az esely, amig a nekem van es neked nincs dolog fenn all.
  • Solt
    Nem Hypo, nem ezért, és nem is következtettem! Ráadásul nem állítottam semmit, csupán annyit mondtam, hogy nem lepne meg. Ha amiatt a mondat miatt úgy érzed, hogy hiteltelen a mondandóm, azt nagyon sajnálom. Viszont ennél többet én sem tehetek... bármibe bele lehet kötni, ha nekiállunk kifogásokat keresni...

A hovatartozásod a magánügyed, engem nem érdekel... ha érdekelne, akkor nem beszélgetnénk, hanem kategorizálnálak valahova, és azzal nyugtatnám magam, hogy nem igaz amit mondasz, mert ez és ez, ilyen és ilyen vagy. Nem hiszem, hogy így viselkednék... sem veled, sem mással.

A királyi korszak, nálunk Mátyásig tart. Előtte is voltak gondok, de ő volt az utolsó Magyar Király... az utána jövők jó része még csak magyarul sem tudott... ezek esetében már a nyugati királyi modell érvényesült, vagyis van ő, az uralkodó, és vannak az alattvalók. De nem volt ez mindig így... egy szakrális király ennél egy "picivel" több volt...
  • Hypo #3062
    ON TOPIC:
    "...Palestinian Authority Arabs and Jews in Samaria worked together Monday to fight a fire that threatened to wreak irreparable damage at the site of the Biblical era temple at Shiloh.

The fire was sparked by a failure in electrical cables that were in use for maintenance work on Highway 60, the major north-south highway in Judea and Samaria. The Arabs, who were working on building projects at the adjacent town of Shiloh, joined the Jewish firefighters and battled thick smoke for two hours until they were able to overcome the fire
  • Hypo #3061
    javaslom a ROKONOK cimu konyvet/filmet tanulmanyozni, aztan ra lehet jonni hogy ami ma van nem ujdonsag, regen is ez volt, csak akkor meltosagos urnak hivtak, es elotte is igy volt, mondom ezt azoknak akik a nagy magyar kiralyi korszakot istenitik, akkor is a kiralynak volt jo ennyi, szoval lehet a multban revedezni
  • Hypo #3060
    :)))))))))))))) szanalamas mar meg ne haragudj. minden tiszteletem a tied,de hogy azert mert hanynomkell a kurucztol es az ott levo eszmektol, es az ert mert irant veszelyesebbnek tartom a kozelkeletre, mint usat ( bar az is meg er egy miset) innen lehet kovetkeztetni az ember hovatartozasara:)))

olyan szep szavak amiket leirsz es gondolatok, de latod ezert nem lehet veluk azonosulni mert csak szepek de a vegere mindig oda lyukadunk ki.....
  • Solt
    A dolog gyökere odáig nyúlik, amikor még nem lehetett szavazni...

A mai állapotokat tekintve nyilván mi is hibásak vagyunk abban, hogy kiket szavazunk meg. Viszont, ha működne amit mondok, és egymás felé fordulnánk, akkor nem lenne ilyen gond...

#3056: Most erre megint mit lehetne írni? Csak valami hasonlóan bántót, aminek semmi értelmét nem látom.

Fura, hogy állandóan ezen a témán lovagolsz... nem tudom ki olt téged, de bízom benne, hogy egyszer túl jutsz ezen.

#3057:

"a probléma az hogy képtelenek vagyunk őszintén bevallani ,hogy egy irígy ártószándékkal teli, depis ország vagyunk..."

Te ezt mantrázod nap mint nap. Ha ezt akarod látni, akkor ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Azt azért mindenképpen javaslom, hogy nézd meg, hogy cselekszünk amikor baj van... szomszéd országban forradalom, nálunk árvíz, most vörös iszap... az egyszerű emberek cselekedeteit nézd, az a döntő!

Nyilván vannak hibáink, de ez a folyamatos önszapulás nagyon téves. Senkinél nem vagyunk alávalóbbak... amin ez a nemzet keresztül ment az elmúlt évszázadokban, abba más nemzet már beledöglött volna. Semmi jó nem történt velünk, ezért a depresszió érthető valahol... viszont az irigy, és ártó szándék vádja cseppet erős...

Az irigység, és az ártás az elmúlt jó pár évtized eredménye, de ettől még nem ez a jellemző ránk. Még akkor sem, ha ezt sokan mantrázzák nap mint nap! Erre írom én, hogy jó lenne már felébredni, egymás felé fordulni, és a "súgók" irányába nézni ferde szemmel... nem kell őket bántani, csak nem kell felülni nekik...
  • polluxware
    nagyon elment a téma....

továbbra is ajánlom a témához kapcsolódóan a "Generation Kill"-t

ison van fent bdrip;)

remélem HBO továbbra is foglalkozik a témával...
  • polluxware
    a probléma az hogy képtelenek vagyunk őszintén bevallani ,hogy egy irígy ártószándékkal teli, depis ország vagyunk...

sokkal könnyebb mindenki mást szarrnak kikiáltani

az élet akármilyen területére igaz ez sajnos

DE vannak jó pillanataink!
  • polluxware
    azt gondlolom:) de azért menne az útbaigazítás a kristály éjszakán mi??
  • polluxware
    mi meg akikra szavazunk.. a 2 összefügg
  • Solt
    Tudsz mondani valamit arra, hogy mikor volt bárki is mellettünk? Elenyésző... annál több olyan van, hogy ki volt ellenünk... ez nem nyavalygás, ez tény! Meg kell végre tanulnunk, hogy senkire nem számíthatunk, csak magunkra! Nem kell haragudni senkire, nem kell okolni senkit, egyszerűen tudomásul kell venni, hogy minket a világ nem ért meg, és nem is fog soha.

És amíg bárhova is csatlakozni akarunk önmagunkon kívül, addig soha nem fogunk boldogulni. Mindegy, hogy ez kelet, vagy nyugat... amíg szaros a szánk széle, addig nem fog változni semmi...
  • Solt
    Ettől még lehet zsidó nem? Engem pl nem lepne meg. De ettől nem tekintek rá másképpen, mint bárki másra.
  • Solt
    Mi, vagy a vezetőink?
  • polluxware
    oké ez még be is fér... lehet más

de ez a "mindenki ellenünk kezdettől fogva" dolog..
  • polluxware
    csige pedig már épp leakart *sidózni... ájjjj ;)