Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szép Líbiai repülõk.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Mostanában van évfordulója...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
de tisztában vagyok vele, hogy irán se egy napközis otthon.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Izrael nem rendelkezik olyan UCAV-al, amely képes elérni Iránt. A rendelkezésre állók, mint a Harpy vagy a Heron meg azon túl, hogy nem rendelkeznek folyamatos mûholdas irányítással (ami nélkül nem képesek a feladat elvégzésére, hiszen a hagyományos rádióadókkal nem lehet már 100-150km-rõl messzebbrõl irányítani õket), nem rendelkeznek elég hatótávolsággal (a Harpy 500km-el bír, ami cirka egyharmada, egynegyede a szükségesnek) nem képesek olyan bombát/robbanófejet vinni, amely képes egy megerõsített épületben jelentõs károkat okozni.
Ezek olyan robotrepülõgépek, mint a Tomahawk. 😊

Aham... Az ENSZ híres arról, hogy hatékonyan tud fellépni a tömegirtások ellen. Lásd még Ruandai népirtás, vagy a muszlimok lemészárlása déli szomszédunkban...
ejha. van egy olyan érzésem, hogy elfog csúszni obama, és kormánya egy bizonyos tengeri élõlényen
Akadnak nem normálisak Izraelben, nem vitás, de olyan ostobaságot, hogy légitámadást indítsanak Irán ellen, még õk sem gondolhatják komolyan. Nem csak Irak miatt, de Szaud-Arábia vagy Szíria is lelkesen fogja fogadni az IDF végeket. Nem virággal és csókokkal, hanem légvédelmi rakétákkal és vadászgépekkel.
Már korábban is leírtam, ha Izrael valóban megtámadná Irán nukleáris létesítményeit, feltehetõen tengeralattjáróról indított robotrepülõgépekrõl lehet szó, esetleg ballisztikus rakétáról. A baj csak annyi, hogy az északi területeket sehogy sem érik el tengókkal, ahhoz meg, hogy az Arab-öbölbe keveredjenek, meg azért kell egy kis kerülõ...
én csak a fura nevû kollégának próbáltam felhomályosítást adni, nem pedig mindenféle hajcihõt tamtamolni.
Emlékeztetõleg: az egész a Gáza övezet határán (?) történt. Ott, ahol több, mint 50 éve eléggé békétlen körülmények között gyepálják egymást a palesztinok és a zsidók, a terület volt Egyiptomi és Izraeli fennhatóság alatt is, jelenleg meg elvileg egy Palesztin államhoz kellene tartoznia, amely azonban politikailag és határilag is megosztott. Ott egy ilyen inzultus kvázi hétköznapi esemény. Ez Európából (?) látszólag felháborító lenne, csak éppen a legtöbb ember szerencsére nem él ilyen helyen, ahol normális az, hogy fegyveresek fegyverrel érik el a céljaikat, és ilyen mérvû megosztottság lenne a nációk között. Pedig nincs is olyan messze innen Koszovó, amely nem kevésbé darázsfészek, és nincs sokkal kevésbé megosztva nemzetiségi alapon...
nem tudom mit nehéz azon megérteni, hogy palesztinában nem szoktak svéd úszónõk robbantani tejfehér bõrrel, hanem ott élõ palesztinok, akiknek, lám, barna bõrük van.
hogy megértsd: fehér ember is lehet rossz ember, de az nem valószínû, hogy kimegy a gázai övezetbe robbantani.
... ezt te komolyan gondoltad?
te a messzesegben levo katona borszinet meg tudtad allapitani milyen? fekete,feher,sarga stb?
Bocsi nekem csak fekete siluetnek tunik ergo visszafele ezek az emberek is csak fekete alakok a tavolban.
ne égessd már magad. szerinted olyan sûrû az izraeli/plaesztin határon a fehérbõrû robbantó? én azt hittem, hogy ott palesztinok folytatnak harcot izrael ellen. én buta....
"Szerintem a magyar katona is siman oda lone vagy figyelmezteto lovest adna le."
szerintem a magyar katona, ha látna egy láthatósági mellényes, fehérbõrû nõt, aki azt üvöltözi, hogy ne lõjj, csak betakarítjuk a szalmát, és közben mellette arabok rohangálnak kordéval, és egyre hátrál a banda, nem lõne...szerintem.
melleslleg ekkora tavolsagbol ahol a kamer zoom al is csak sotet alaknak latod a gepjarmu mellet levo alakot, visszafele is hasonlo lehet par hulye akik kiabalnak lathatosagi mellenyben es olyas valamit csinalnak amit normal ember ott nem csinalna. Gondolod a magyar katona afganisztanban vagy Irakban nem lone ilyen situacioban ahol neki kellene vedenie egy szakaszt es egyertelmuen provokaljak es valami olyan tevekenyseget vegeznek ami arto jellegu is lehet a kozelben? Szerintem a magyar katona is siman oda lone vagy figyelmezteto lovest adna le.
Gondold magadat ilyenkor az adott katona helyébe. 😉
Az meg elég érdekes lenne, hogy az IDF katonái nem találnak el egy álló célt kb. 100 méterrõl amin láthatóság mellény is van.
Egyszerûen nem tudom mire vélni ezt a videót...
na de mégis, ilyenkor lövöldözni? meg látja, hogy fehér ember is van köztük. ennyire hülye lenne a járõr?
Az ilyen szituációknál nem árt egyébként figyelembe venni az általános ottani helyzetet. Nemrég konkrétan harcoltak egymással a Gáza területet felügyelõ Hamasz, és az IDF. Ha a határ közelében valaki gyanús dolgot csinál (például kordéval megjelenik), akkor értelmszerûen azt valahogy kezelni szeretnék - a kordéban lehetnek gépfegyverek, rakétavetõk, akár Kasszam-rakéták is. Nyilván az izraeli katona sem hülye, hogy ilyenkor ne tudassa, hogy ki mihez tartsa magát.
nekem nem kiveheto azon kivul hogy kocka alaku a jarmu hogy a 2 alak aki ott van milyen egyenruhat hord,
nekem nem egyertelmuen kiveheto hogy izraeli katonak es azok lonek is a tavolban levo ordibalo nore..
Ezert kene csendben maradnom?
egyértelmûen gáza, a kerítésbõl rájöhettél volna, a gépcsörömp pedig megint csak utaló dolog.
1. Ennyire még az izraelik sem hülyék.
2. Se torkolattûz (az árnyak sötétek, tehát látszania kellene szerintem), se becsapódás nyom, semmi.
3. Még fegyver sziluettet sem lehetett látni. A jármû sem tûnt igazán katonainak.
Igazából ezen videó alapján mindenki azt hihet, amit akar, egyszerûen semmit sem látni rajta, van egy kattanó hang és két mozgó valami.
Megjegyzem, a Palesztinok problémái is megvannak, hiszen továbbra is ketté van osztva a fennhatóság.
és nem a palesztinok akarnak újra 400-450 lakást építeni rabolt területre.
(mi ez, ha nem provokáció?)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A telepek bõvítése ellen az ENSZ fõtitkár is kikelt, mégsem reagálta le Izrael, ellenben az ENSZ-tõl súlyosabb szankciókat kér Iránnal szemben...
A másik fele pedig az, hogy feltételezni egy dolog, tényként kezelni egy feltételezést meg egy másik. Utóbbi félrevezetésnek minõsül, semmivel sem jobb annál, mint amivel te vádolod a feltételezett felelõsöket.
Egyébként két oldalról ég a gyertya, egyfelõl ha valóban az IAF lõtte le a gépet, akkor arról illõ legalább zárt ajtók mögött megemlékezni, elnézést kérni. A jelek szerint erre nem került sor. A másik fele pedig az, ami az Origo is kiemel, miszerint illõ módon le kellene zárni az eseményeket, kideríteni miért is repült egy polgári utasszállító háborús övezetbe, stb...
Van megdönthetetlen bizonyítékod? Majd otthon megnézem a linkeket.
Katyvasz az egész történet. Bár ahogy másol írtam, egyes embereken nem lepdõk meg itt, hogy mit és hogyan gondolnak. Ha izrael egy hírben van a logikus és objetív gondolodás a klotyóba kerül. Izrael nem szent, de hogy egyesek minden mögött õket látják és mindenért õk felelõsek az merdek. Konkrétan mi a lófaszt keresett arra egy civil gép abban a helyzetben? Gondolod viccbõl nem járt oda már komoly légitársaság? A felelõsöket talán máshol is lehet keresni, mint csak az olajfák földjén.
http://www.youtube.com/watch?v=VavwNK7yRtA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hJ64k8e-isQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kgjng9gqtMg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zADA71hfzhc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bll4BGpDY0I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DyOCF0XqCkk&feature=related
http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.17961.html
Bár érdekes modon ezzel kapcsolatban is olvastam egy cikket az origon ott kizárt dolognak tarja hogy az akkori Izrael ilyen szörnyüségre hajlamos volna ( mu ha ha ha ! ) , ehelyett valoszinüleg a Magyarországgal akkor baráti viszonyba lévõ PFSZ ( Palesztin Felszabaditási Front ) lötte le SA-7 Sztrella rakétával ( mu ha ha ! ) . Izreal felelõssé tétele hogy esetleg egy IAF F4E Phantom II vadászrepülõgép Sidewinder rakétájával legyilkolta a békés magyar polgári utaszállitot gondolom nem tenne jót a jelenlegi Izrael barát kormány politikának ezért inkább hazugságban tartják a népet . Gondolom ezért nem is akarják erõltetni a roncsok kutatását nehogy véletlenül egy Sparrow vagy egy Sidewinder alkatrészt is találjanak köztük .
http://www.origo.hu/itthon/20070925-uj-fejezetek-az-1975ben-lezuhant-malevgep-torteneteben.html?pIdx=2