13596
-
#3409 A kerdesemre nem valaszoltal -
#3408 sztem neki azért elég nehéz lenne eme hibába esni...
mármint... hallom hogy angliában elég drágák az itthoni minőségi borok
nemtom... ha én ott lennék, lehet azt is elfelejteném már merre is van ez a kis "méhkas"
ha ott lennék!! de mivel nem, így nem mondhatom azt hogy keresztbe le/(nyögés igéje) ami itt van -
#3407 már alapból ott hibádzik a dolog hogy neked a jobbik az úristen;) sztem normális ép ésszel ezzel kár hadakozni..
de azért szeretünk így is! én legalábbis -
#3406 fúúú Balázs;) innen nem szabadulsz egy könnyen:)))
-
remark #3405 Az áruk nagy része amit veszek nem Kínából meg USA-ból származik. Rengeteg minden elérhető európai forrásból is. Kivételek persze vannak, jó példa az elektronika. Számodra lehet ez jó ürügy arra hogy abból is a kínait vedd meg ami egyébként elérhető lenne magyar vagy európai forrásból. -
#3404 Milyen procid, monitorod, op rendszered van? :) -
#3403 A "kémgépek" már n+1-szer le volt írva, hogy az milyen helyzet volt. Az, hogy te nem jársz azokra az oldalakra, az nem az én prolémám. A jobiknak vannak jó ötletei, de Vonát alapvetően egy idegbeteg embernek tartom. -
#3402 Cáfoljátok meg akár melyik Jobbikos hozzászólást. Elárulom Sem az MSZP-nek sem a Jobbiknak, sem az LMP-nek nem sikerült, pedig nekik ez a "szakmájuk". Antiszemitázni meg nyugodtan lehet, csak nevetségessé teszitek vele magatokat. -
#3401 Ha nem tudsz érdemi érvekkel hozzászólni akkor minek jössz ide, azt eddig is tudtam, hogy nem értsz velem egyet semmiben, de a hozzászólásod 0 új infót tartalmazott számomra? Mit is várhatnák egy atombomba párti vadbaromtól?
Hypo meg nem igen tud már érvelni, kb az a szint amit az MSZMP-s áruló féreg osztott le Vona után.
Congratulation. -
remark #3400 Nem volt szó magyar árúról, te nagyonokos!
Az meg csak szokásos demagógia, hogy szükség van a világ túlsó végéről idehozni a dolgokat mert a környéken lehetetlen beszerezni. -
#3399 az a tyukolba:) -
#3398 :))) mondjuk mindenki azt vesz amit akar:) javaslom a csak magyar auto, csak magyar computer csak magyar software csak magyar etel vasarlasat....sokat lehet vele sporloni:))
Remelem azert ha gyogyszerrol van szo akkor idegenszivuek gyogyszeret azert hogy ne legy beteg meg beveszed vagy mar azt se?:)))) -
remark #3397 Az oldalon lévő lista szerint a Lidl nem forgalmaz Izraeli árut... (Velük más a baj. - a pletykák szerint) -
remark #3396 Én a boltban nem veszek meg olyan élelmiszert ami Izraelből vagy az USA-ból jön. No persze ez nem nagy dolog, mert igazából semmi olyasmit nem veszek meg, ami nem európai.
Más árukkal is ezt tenném, az ártól függetlenül, csak eddig még nem találtam olyan webes boltot ahol odaírják az árucikkek mellé, hogy hol gyártották. Innen kezdve meg nem látom mit lehetne tenni, hacsak nem azt, hogy nem rendelek semmit a netről (pár kivétellel). -
#3395 Látom továbbra is jól elrandalírozol itt... -
#3394 Vona for President:
szerződésről, további hozzászólások
Boycott Israel Goods -
#3393 Tessék jól elolvasni van videó is és képek is, az EU érett Izraeli módszerekről.
"Na mindegy menthetetlenul tele vagy gyulolettel, gondolom ez meg fer a keresztenyi szeretet mellett....tovabbi szep gyulolkodest"
- A fenti cikk elolvasása után talán érthető ha az ember nem szereti a zsiráfokat, a keresztényi szeretet meg nem az élősködő férgekre vonatkozik.
-
#3392 Angliában is így van. Izraelt bírálod antiszemta vagy. Tök mindegy, hogy 100%-ban igaz amit mondasz, akkor is. Ez olyan mint otthon a nácirasszistafaszista szöveg ha kimondod a cigányokról amit tapasztalsz.
Az LMP meg egy koncepció nélküli banda, de az már kiderült, nagyjából, hogy kik állnak mögöttük, honnan van pénz kampányra. -
remark #3391 Én nem értem az LMP féle koncepciót. Mintha a lavírozáson lenne a lényeg. Vagy min? A nyilatkozatuk alapján annyit lehet látni, hogy elfogadják a megállapodást, arra hivatkozva hogy majd így felléphetnek azzal szemben akivel megállapodást kötöttek. Ez valóban kicsit fából vaskarika dolog.
Ez is sokatmondó: "az LMP-frakció felének igen szavazataival". Mi az LMP koncepciója a "másságra"? -
remark #3390 Meséltem a kérdésről ebédnél a holland a kollégámnak, és első reakciója az volt, hogy Izraellel kapcsolatos kérdések "hot issues"-nak számítanak, no nem abban az értelemben, hogy mindegyik kérdésnek olyan nagy aktualitása lenne, hanem azért mert aki ilyen kérdésekkel foglalkozik, az könnyen megégeti magát. (Innen a "hot" szó használata.)
Van benne valami. -
#3389 Mindenesetre elfogadta a Magyar parlament áruló fele, Hypo bonthatjátok a pezsgőt:
Magyarország káput!
- Beterjesztette az Orbán-kormány a magyar Országgyűlés elé az Európai Unió tagállamai, valamint Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodást. A parlament hétfőn este a Fidesz és az MSZP egészének, illetve az LMP-frakció felének igen szavazataival elfogadta a törvényjavaslatot.
Izrael a kapuk előtt - Nem tudott sem az MSZP, sem a Fidesz érdemi érveket felsorakoztatni amellett, miért kellene támogatniuk a magyar képviselőknek Izrael és az unió társulási szerződését. A Jobbik az izraeli beruházók magyarországi törvénysértései, a közel-keleti ország emberi jogokat tipró politikája miatt elutasította a törvényjavaslat megszavazását. -
#3388 az az idióta sárga pólós akciójuk.. basszus az oviban is értelmesebb dolgot találna ki a kollektíva -
#3387 Az LMP az önmagában egy vicc párt, van még a parlamentben 3 év és 6 hónapjuk, és végleg eltűnik a Magyar parlamentből a liberálszar.
Az meg, hogy lesz jogalap elszámoltatni Izraelt csak egy szép álom. Izrael semmilyen ENSZ határozatot nem tart be ami őt hátrányosan érint, akkor majd pont egy ilyen haldoklófélben lévő úniócska fogja érdekelni. -
remark #3386 Megnéztem reggeli közben az első pár videót, és szerintem teljesen korrekt a Jobbik álláspontja. Úgy értem hogy nem kell hogy mindenki így gondolja ahogy ők, de kifogásolnivalót semmit nem találok abban amit mondtak.
Innen kezdve nem értem az ilyen reakciókat: "Na mindegy menthetetlenul tele vagy gyulolettel, gondolom ez meg fer a keresztenyi szeretet mellett....tovabbi szep gyulolkodest"
Az LMP-féle kommentár is érdekes volt, ugye annyit "mertek" kimondani, hogy ők azon az alapon fogadják el a tervezetet, hogy így reményeik szerint lesz végre jogalap arra, hogy Izraelt elszámoltassák azért amit tett és megakadályozzák hogy a jövőben megtegyen hasonló dolgokat. Ez is érdekes álláspont.
Ha ennek van bármi valóságalapja, akkor Izrael jobb ha belehúz, mert hamarosan EU tag lesz Iránnal együtt és onnan kezdve Izrael vissza kell vegyen a tempóból. -
remark #3385 "Ki mondta hogy nincs tokeje ott is fogyasztoi tarsadalom van mint nalunk. Ott is ugyan azok a tarsadalmi problemak vannak mint itt, ez altalanos jelenseg a nyugati vilagban."
Igen, a nyugati világban általános jelenség az, hogy gyarmatok létrehozásával próbálnak meg előnyhöz jutni. Izrael ugyanezt csinálja, és ebből a szempontból jogosan lehetne tagja az EU-nak, Magyarország pedig a lehetőségeihez képest mind az EU-tól mind Izraeltől és USA-tól el kellene határolódnia ezekben a kérdésekben. -
#3384 "Hat erre meg mit lehet mondani?? Ha ez neked nem egyertelmu akkor mar nagy a baj. MO akkor viragzott amikor az itt elo emberek ossze fogtak es egysegben leptek fel a kozos erdekeikert. "
- A szerződés nem az összefogásról szól, nem tudom feltűnt-e ez neked? A dolog úgy néz ki, hogy Izraeli cégek és állampolgárok kb. ugyanannyi joggal rendelkeznének MO-n mint a Magyarok, sőt többel mert szabadon vihetik ki a nyereséget. Arra hivatkoznak, hogy ez kölcsönös, csak ugye a tőke nem itt van hanem ott, tehát ok hogy mi is felvásárolhatnánk Izraelt, de nincs rá pénzünk, ellentétben velük, ugye. Szóval hol itt az összefogás és a közös érdek? Mert én jelenleg a szerződésben csak Izraeli érdeket látok, de ha leírod, hol van benne a Magyar akkor talán még hiszek is neked.
Arra a kérdésre miért nem válaszolsz hypo, hogy Magyarországnak miért is jó ez a szerződés?
"Hat bazz az a hivatalos fovaros miert ne peulhetne ott barmi??? Na mindegy menthetetlenul tele vagy gyulolettel, gondolom ez meg fer a keresztenyi szeretet mellett....tovabbi szep gyulolkodest"
Én ugytudtam ,hogy az valami kozos fovaros, és ezt a dolgot eliteli mind washington mind az ensz vagy az unio vagy tokom tudja ki, a lényeg hoy szerinted helyes. -
#3383 Lehet orulni:)))
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/10/kozos_belyeget_bocsatott_ki_a_magyar_es_az_irani_posta/ -
#3382 :))))))) Ki mondta hogy nincs tokeje ott is fogyasztoi tarsadalom van mint nalunk. Ott is ugyan azok a tarsadalmi problemak vannak mint itt, ez altalanos jelenseg a nyugati vilagban.
"..."ki a kulfoldfiekkel eljenek csak a magyarok ( mondjuk ez a gondolat eddig sehova nem vezetett)"
- Mikor is érvényesült ilyen gondolat, a Magyar újkori történelemben? Ha nem érvényesült akkor honnan tudod, hogy sehova sem vezetett?"
Hat erre meg mit lehet mondani?? Ha ez neked nem egyertelmu akkor mar nagy a baj. MO akkor viragzott amikor az itt elo emberek ossze fogtak es egysegben leptek fel a kozos erdekeikert.
Ki lehet probalni amit mondasz , bar nem hiszme hogy olyan sokan maradnanak igaz magyarok itthon.......
"..Újabb 300 lakást építenek kelet Jeruzsálemben.
Zsidó módszer a békére.""
Hat bazz az a hivatalos fovaros miert ne peulhetne ott barmi??? Na mindegy menthetetlenul tele vagy gyulolettel, gondolom ez meg fer a keresztenyi szeretet mellett....tovabbi szep gyulolkodest -
remark #3381 "Mikor is érvényesült ilyen gondolat, a Magyar újkori történelemben? Ha nem érvényesült akkor honnan tudod, hogy sehova sem vezetett?"
Valójában úgy értette, hogy felesleges azzal áltatnunk magunkat hogy ilyen valaha meg fog valósulni. -
#3380 A Palesztin-Zsidó béketárgyalásokról:
"Közben Száeb Erekát palesztin főtárgyaló meggyanúsította Netanjahut: szerinte a kormányfő "elszántan dolgozik azon, hogy véget vessen a tárgyalásoknak". A két fél szeptember 2-án kezdte újra a közvetlen megbeszéléseket az Egyesült Államok védnöksége alatt, de ezek megszakadtak a zsidó megszállók további terjeszkedése miatt."
Újabb 300 lakást építenek kelet Jeruzsálemben.
Zsidó módszer a békére. -
#3379 Arra a kérdésre miért nem válaszolsz hypo, hogy Magyarországnak miért is jó ez a szerződés?
A nagytőkéről meg mi más is juthatna az emberek eszébe mint a Zsidók vagy Izrael, olyan kijelentés után, hogy felvásárolnak országokat??? Azt hittem országfelvásárláshoz nagy tőkére van szükség. Bár Magyarországéhoz egyre kisebb is elég, hisz ajándékozgatunk a zsiráfoknak milliárdos "kérókat".
A másik érdekes kérdés, ha szerinted Izraelek nincs tőkéje, akkor minek kell nekik egy ilyen "szabad a vásár" szerződés? Ha úgyse ott vannak a nagytőkések akkor felesleges egy ilyen "papírfecni" úgysem érnek el vele semmit, hisz nincs tőkéjük.
"ki a kulfoldfiekkel eljenek csak a magyarok ( mondjuk ez a gondolat eddig sehova nem vezetett)"
- Mikor is érvényesült ilyen gondolat, a Magyar újkori történelemben? Ha nem érvényesült akkor honnan tudod, hogy sehova sem vezetett? -
remark #3378 Leírtam hogy miért írtam amit írtam. Nincs okod a rabszolgaság szón röhögni, maximum nem érted hogy kit hogyan tesznek szolgává. De még egyszer: a gyakorlati megvalósításról beszélek, nem az okokról!!
Ha már nem röhögünk a rabszolgaság szón, mert tudunk neki értelmet adni, akkor lehet, hogy arról a felvetésről is könnyebb lesz elbeszélgetni, hogy Izraelnek esetleg kitüntetett szerepe van egy olyan rendszerben ahol a szolgaság jó üzlet. (Szerinted miből telik új harckocsikra meg repülőkre? Hát abból, hogy sokan szolgálják ezt a célt...) -
#3377 Aha persze:)) Az hogy most lazadsz a fogyasztoi tarsadalom berendezkedese ellen nincs semmi baj, ezen az uton elindulva mindenki rabszolga, itthon is kulfoldon is sot meg izraelben is. A Nagy toke jatekszerei es azert a nagytoke eleg erdekes nem faji alapon van.
Az hogy ebbol egyeseknek izrael ugrik be az mas dolog, szoval itt ket dologrol beszlunk.
De ez mondjuk nem Kozel-keleti konfliktus... -
remark #3376 Nem érdekel Izrael. Nem láttad talán, hogy az IMF hitelt hoztam fel másik példának? (A mostani szerződés részleteit nem ismerem.)
Azon nevetgélsz, hogy valaki odáig megy el, hogy rabszolgasággal ijesztgeti a másikat. Csak felhívtam rá a figyelmedet, hogy most is "rabszolgaság" van, de mivel a ketrec amibe zártak tágas, azt hazudod magadnak, hogy szabad vagy. Persze a rabszolgaság csak egy szó, sok mindent tudni kellene a világról ahhoz, hogy értelmezni tudd a kijelentésemet. Úgyhogy ne az értelmező szótárt vedd elő ha nem érted miről beszélek, inkább járj nyitott szemmel a világban.
És ha eleget tudsz, akkor azt is tudod, hogy a pénzrendszer nem OK, hanem ESZKÖZ. És innen kezdve a megoldás is a problémára máshol keresendő, nem a pénzrendszerben. De ettől, hogy a megoldással foglalkozzunk, még nagyon-nagyon távol vagyunk. (Addig még lesz pár tragédia, pár pofon, pár változás, mert kell az embereknek az élmény, a megtapasztalás, mert ha ez nincs meg, akkor kedvük se lesz ahhoz, hogy a dolgokkal nekiálljanak foglalkozni.)
Tehát maximum neked tűnik bűnbakkeresésnek az amit csinálok, mert keveset tudsz a kérdésről. Ez nem piszkálás, semmi bajom nincs veled, csak leszögezek dolgokat. -
#3375 inkabb ez lenne a nagy fontos nemzeti ugy:))) http://kiralyiudvar.lapunk.hu/
ez kell nekunk....back to the future -
#3374 Igen es pont Izrael aki elveszi a penzunket:))) Se Nemet bankok, se Osztrak biztositok se a tobbi nyugati csoda nem szamit mert a zsidok vesznek el mindent:))))))) Kene mar valasztani uj bunbakotmert ez mar 2000 eve kicsit unalmas. -
remark #3373 Tanulmányozd ha van rá módod a világ pénzrendszerét. Nem kell ide semmi új dolog meg új szerződés ahhoz, hogy "elvegyék az összes pénzünket" (amit hiba szó szerint értelmezni). Bármi új szerződés esetleg csak valami plusz biztosíték vagy gesztus lehet (lásd. IMF hitel). Szerződéssel és szerződés nélkül is ugyanaz zajlik a világban.
"Put a man in a big enough cage, and he thinks he is free." -
#3372 Rabszolgasag:))))))))))))))) kar vitatkozni olyan sulyosan el van benned ultetve a gylolet es a demagogia hogy menthetetlen, igen rabszolgasagba sullyedunk minen magyar kap maga melle ket rabbit akik majd felugyelik hogy az osszes penzunket odaadjuk neki, bezzeg ha jo kereszteny a fonokod ilyen elo se fordulhat, ki a kulfoldfiekkel eljenek csak a magyarok ( mondjuk ez a gondolat eddig sehova nem vezetett) de hajra fiuk buszke nepunk szorgos es gyozni fog -
#3371 "A főleg arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben Izrael jóváhagyta 1300 lakás felépítését - jelentette be a belügyminisztérium hétfőn. Washington "csalódott" a lépés miatt, az ENSZ-főtitkár pedig aggasztónak nevezte azt."
Ahhoz képest, hogy mind az ENSZ mind Washington folyamatosan csalódik és aggasztónak tartja Izrael viselkedését, mi szerződéseket kötünk velük, nem mellékesen ezek kizárólag hátrányt okoznak Magyarországnak.
Ez az út nem a helyes út, az 100%. Orbán takarodj! -
#3370 "...az tobbet fog hozni nekunk..."
- Vannak akiknek nem csak a pénz számít. Tudom furcsa ez a dohányutcában, de hidd el így van.
Egyébként kifejtenéd, "mit hoz nekünk" az Izrael barátság? A rabszolgaságon kívül esetleg van más is?