Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nem voltnuk eddig elegen, hogy rájöjj a szembesítésre?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

dronkZero
Elárulom, ez csak azért van, mert mindig, mindenhol ahol elõfordulsz, ugyanolyan seggfej vagy.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Egy cseppet se vagyok ideges, csak ismerlek már.
A magad fajtának a szava nem sokat ér.
Szerintem te is tudod magadról, hogy vérbeli fanatikus vagy, csak valahogy elnyomod magadban. És mondjuk félig-meddig érthetõ mit csodálkozol ha szemedbe mondják az igazságot. Igazán felkészülhetnél rá jobban is ennyi év után.
Vagy csak ennyi? Ez a reakció? Ezt írja a bérkommentelõk kiskönyve?
Most félre ne értsd, csak irónia, nem feltételezem, hogy fizetést kapsz. Szerintem ingyen dolgozol bizonyos köröknek, anélkül, hogy tudatában lennél. A fanatikusok már csak ilyenek😊

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Neked üldözési mániád van. Mondom, hogy fordulj orvoshoz. Megint fogalmad nincs, hogy mibe szólsz bele, mik az elõzmények, de jár a szád. Meglátod a nevem valahol, és már kezdesz is hörögni, meg habzó szájjal belemagyarázni... Kifejezetten örülök neki, ha ideges leszel a nevem láttán, de a beteges üldözési mániáddal zaklass olyat aki erre vevõ! Én maximum egy jót röhögök rajtad magamban. Elmúlt az az idõ, amikor komolyan vettelek... mára te is a többi kis beteges, kötekedõ provokátor szintjén vagy a szememben... próbálj meg ignorálni, én is igyekezlek levegõnek nézni!

Ha hülyeséget beszélek, arra vannak itt nálad nagyobb nevek, hogy ezzel szembesítsenek! Szerencsére nem attól hülyeség valami, mert a ráérõs provokátor formád annak tekinti... eredj vissza rasszistázni...

www.smart-bus.hu

A gumilövedéket én is említettem korábban, az általam említettek meg szerintem arra a pár percre amíg túl erõbe kerülnek, igen is hatékonyak. Az utolsó mondattal pedig egyet is értek, bár ezek már inkább rendõrségi, mintsem katonai kellékek...

www.smart-bus.hu

Mért kéne?

Lehet, hogy nem volt egyértelmû, és nem elég gondosan megfogalmazott a hsz-em.
A lényege, csak annyi, hogy megint hülyeséget beszélsz. Szemmel láthatóan téged a tények nem nagyon izgatnak. Mindig aszerint szólsz hozzá, amit az ideológiád megkövetel. A szent cél érdekében bármi megegedet, és mindenre reagálni kell.
Az ellenség mindig mindent gonoszságból csinál és te csak a jóért harcolsz, ezért aztán nem is számít, hogy van-e értelme annak amit mondsz, a lényeg hogy te tudod ki a jó és ki a rossz.

Nem mintha én jó szemmel nézném amit úgy általában mûvelnek, de be kéne látni, hogy nem mindenbe lehet belekötni a mit csinálnak. Elég ellenségesek a környezetükkel ahhoz, hogy hosszútávon megszopják. Nyugodjál meg, nem kellesz te ahhoz, hogy rend legyen. Pihenhetsz is egy kicsit.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Sadist
Nem állítottam sehol, hogy ez a legszakszerûbb hajófoglalás, csupán arra világítottam rá, hogy ami taktikai eszközöket javasoltál, azok városi és épületharcban hatékonyak, egy ilyen szituációban max a tömeg hergelésére jók. Ettõl még használhattak volna gumilövedéket, babzsákos shotgunt, tazert, egyéb nem halálos fegyvereket.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hagyjuk, tökéletesen értelmetlen vita. Nyilván, ha húsz ember közé bedobsz 3 villanó gránátot, akkor az csak 3 emberre hat! Meg sem akarod érteni amit mondok, csak a kötekedés megy... Ha nektek a videón látottak egy szakszerû hajó elfoglalás részletei, akkor maradjunk ennyiben! Se idõm, se energiám nincs erre...

www.smart-bus.hu

Sadist
Látom nem érted a lényeget. Attól, hogy egy embert beszaratsz egy villanógránáttal, attól még ott marad 99...
Egy hajót meg ne úgy képzelj el, mint egy nagy leszállópályát, hogy ráböksz egy, kettõ, n tetszõleges pontjára, hogy oda dobálod le a gyalogokat!

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Szerintem keress fel egy pszichológust... mindenkinek jobb lenne.

www.smart-bus.hu

<#wilting>

Te bármit meg tudsz magyarázni. Azért kíváncsi lennék rá, magadon kívül hány embert gyõztél meg a technikai részletek mibenléte felõl<#hehe>
Persze figyelmen kívül hagyva, hogy most ki a gonosz, és ki a jófiú.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ha gondolod szívesen a lábad elé dobok egy villanógránátot kint a mezõn... kíváncsi lennék rá, hogy mi különbséget látsz a lepkefinghoz képest... egy biztos, nem hiszem, hogy lenne kedved bottal hadonászni utána. Zárt térben nyilván hatásosabb, de ez nem azt jelenti, hogy pár méterre tõled egyenlõ a lepkefinggal! De ez mellékes is, ugyanis ezeknek nem csak a fizikai, hanem a pszichológia hatásával is kell számolni! Gondold végig... morcos "terrorista" vagy... fejed felett az IDF helikoptere ketyeg, aláhull fentrõl pár darab pofás kis gránát. Maradsz kivárni, hogy mi lesz és hadonászol a botocskáddal, vagy iszkiri? Nem tartom magam gyáva embernek, de tekintettel arra, hogy nekem, a morcos "terroristának" fogalmam sincs arról milyen gránát hull alá, én inkább eltolnám a biciklit!

A vízágyúzást egy másik hajóról oldalról képzeltem... nem tudom hány bár nyomáson dolgoznak ezek a vízágyúk, de 30 méteres távolságon belül nem szívesen állnék elé... szerintem te se! ( van személyes tapasztalat ilyen téren )

Ha ezeknek pedig az együttes hatásával kell számolnod, akkor egy dologban biztos vagyok! Lenne fontosabb dolgod, mint botokkal hadonászni a leereszkedõ katonák után... és úgy gondolom itt ez lett volna a lényeg!

A hajó ugyanúgy mozgolódik 2 helikopter alatt, mint egy alatt. Nyilván nem egymás mellett manõverezik a két gép! ( én nem tudom ez, hogy jutott eszedbe ) A hajó két ellentétes végében kényelmesen megfért volna két helikopter! Ha azt veszed, hogy errõl a két géprõl nem egy, hanem két kötélrõl ereszkednek, egységnyi idõ alatt máris négyszer annyi katona ér fedélzetet, és itt ez a lényeg! Minél elõbb a túlerõ elérése, hogy ellenállásra még csak ne is gondoljanak... Persze mindez akkor, ha az a cél, hogy ne kelljen ölni!

"Az élet azért kicsit más, mint egy FPS..."

Ezt a béke kedvéért inkább nem is kommentálom!

www.smart-bus.hu

Sadist
Gondolom nem ismered a villanógránát fiziológiai hatásait. A lényege annyi, hogy az erõs fényhatástól a retina idegsejtjei néhány másodpercig folyamatosan küldik az ingerületet, az erõs hangnyomástól pedig a fül félköríves járataiban a folyadék lötykölõdni kezd, szintén pár másodpercig. Zárt térben használják, pont azért, hogy a falakról visszaverõdõ hang és fény hatékony legyen, ekkor is kb. 3-5 másodperc a hatása. Nyílt terepen kb. annyit ér, mint friss tavaszi szélben a lepkefing.
A vízágyúzást nem tudom hogy képzelted olyan távolságból. Mire elérné a fedélzetet csak frissítõ zápor lenne.
Az egyszerre több helikopterrõl leérkezést is gondold át még egyszer! A hajó egy mozgó jármû, ami hánykolódik a tengeren. Nem egyszerû feladat egy helikoptert stabilan fölötte tartani. Több helikopternél még a másik rotorlapátjára is figyelni kell, egyszerûen nem fér oda több biztonságosan. Az élet azért kicsit más, mint egy FPS...

Strahd_
am israel hai (nation of israel (is) alive)
el el israel (eljen izrael)
meg mindenfele "drukkolo" beszolasok, kb ennyit ertek belole
kb mint egy futball mecsen

Igen! Ugyanis csupán annyit kell elérni, hogy az a "pár négyzetméter" ahova érkeznek tiszta legyen... a pszichikai hatás miatt sem mindegy, hogy milyen a "belépõ"...

Villanógránát ugyanúgy használható szabadtéren... akár tömegben is. Még mindig jobb, mint a lövés! De tényleg hagyjuk, nem sok értelme van errõl vitázni...

www.smart-bus.hu

Nem hiszem, hogy a magasság akadály lenne, de ne menjünk bele, nem sok értelme van...

www.smart-bus.hu

Kisendre
Szerintem csak szurkolnak.<#circling>

veszelka
Jó lenne érteni, mit üvöltöznek

Tüntetés tel-avivban a török nagykövetség elõtt.

veszelka
Villanógránát, meg könnygáz ekkora tömegben egy hajón, a nyílt tengeren, szabadtéren? He?

0Fritz0
Az index már tûzpárbajról ír, holott egyik hivatkozásában sincs tényközlés ilyesmirõl.
Beindult a médiagépezet, bár tõlük ez kötelezõ volt.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

modellmaker
Láttad te, milyen k*va magas az a hajó? A fedélzetet vízágyúzni nem lett volna piskóta. A gumicsónakos megoldás szintén ezért érdekes. (Magasan voltak az elsõ helyek is, ahol át lehet szállni.)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Halásos bûn... irány a blokád csúzlival... 😄

www.smart-bus.hu

Nem akarom összhangba hozni, csak analógiát látok az eljárásban! Provokáció, bedõlés, indok az erõszakos fellépésre, válaszcsapás. Ennyi...

Hogy kinek van igaza, mi a jogos, ki mit keres ott, miért ment oda, azzal nem foglalkozom, mert abból csak a flém van, amihez semmi kedvem...

Pusztán bûzlik az egész "akció"...

www.smart-bus.hu

modellmaker
Jahogyja. Félre értettem, bocsánat. <#miaz>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Nem! 😊 Arra gondoltam, hogy a katonák lõjék másik hajóról a tömeget, amíg a többi katona a fedélzetre ereszkedik... egy ilyen vízágyú sugarában nem hadonászna a "terrorista" botokkal, hanem esne kelne a nyomástól... 😊)

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Nem. Õ arra gondolt, hogy az IDF-nek alapból vízágyúznia kellett volna. Véleményen szerint Solt nagyor erõsen összehangba akarja hozni a TV ostromot ezzel az esettel. Totálisan feleslegesen.

Eddig csak azt hallottam, hogy ez dilettáns, de épkézláb elképzelést, ami a blokádjoggal összehangban van, azt még nem vázolt fel szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én nem is mondtam, hogy vízágyúval meg lehet állítani egy hajót! 😊)

Az én elképzelésem szerint az lett volna az alap, hogy több helikopterrõl, több kötélen egységnyi idõ alatt a legtöbb katona érkezzen a fedélzetre. Ezt elõkészítendõ a helikopterbõl a fedélzetre villanó gránátok, könnygáz gránátok, plusz a hajó mellõl vízágyú a tömegnek, ha ez sem elég. ( tuti üres lett volna a fedélzet, de a lábon álló ember a katonákon kívül tuti nem lett volna )

E mellet párhuzamosan csónakokról is behatolás, hogy minél hamarabb nagyszámú egység legyen a hajón... ha pár perc alatt 40-50 katona van a hajón, kétlem, hogy botokkal hadonásznak feléjük... fõleg, egy könnygáz támadás után...

Ha esetleg erre nincsenek felkészülve ( amit kétlek ), akkor sem engedem le a tömegbe az embereim... fõleg nem egyesével! Visszavonuló, felkészülés, esetleg erõsítés, és hajrá újból...

Hangsúlyozom, nem okoskodni akarok, csupán többet várnék egy IDF-tõl. És mivel az ember fia tudja, hogy ennél azért jóval többet tudnak, megint csak az van, hogy ráül a kisördög a vállamra, és azt súgja... "valami bûzlik"...

www.smart-bus.hu

modellmaker
Gyanítom, hogy arra gondolt, hogy a segélyes hajót a rajta utazók védjék vízágyúval, ahogy a greenpeace aktivistákat is le szokták zúzni a bálnavadászok. Csak hogy az elõzõektõl ne menjünk messzire. 😄

[NST]Cifu
Egy hajót nem lehet vízágyúval megállítani...

A reakcióknál pedig illendõ megnézni azért a mikénteket, volt már példa, hogy figyelmeztetõ lövéseket adtak le (abból is nagy felháborodás lett), máskor nekimentek a blokádot áttörni szándékozó hajónak (abból is).

Talán sose tudjuk meg, miként és hogyan jött az ötlet, hogy helikopterrõl szálljanak át a hajókra, de talán az lehetett a parancs, hogy ne nyissanak a hajókra tüzet, és mivel elég nagy hajók is voltak ott, az ütközés akár még visszájára is elsülhet adott esetben... A gumicsónakos átszállás reménytelennek tûnik alapból (borítékolható, hogy ott is mindent megtettek volna azért, hogy az átszállás ne sikerülhessen, márpedig egy hajóra sokkal nehezebb felmászni, mint leereszkedni...).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nyilván nem teljes az analógia... de például amit hiányoltam, az a vízágyú! Az lett volna a minimum, hogy a fedélzetet legalább vízágyúval fedezik...

Nekem az egésszel az a bajom, hogy egyszerûen nem tudom elhinni, hogy az IDF ilyen dilettáns módon járjon el. Egyszerûen nem lett volna szabad olyan szituációba kerülni, ahol ilyen kontaktus tud kialakulni... Én úgy vélem, hogy egy IDF szintû haderõ ha akar, egy lövés nélkül elfoglal egy ilyen hajót úgy, hogy a hajón lévõk legmerészebb gondolata max az lenne, hogy merjenek-e hangosan pukizni...

Egyszerûen az egészrõl a TV székházas sztori jut eszembe... játsszák a "hülyét", hogy aztán legyen indok alaposan seggbe billenteni akit csak lehet...

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
Azért nem csak, Greenpeace aktivisták több akciót is megkíséreltek végre hajtani az Arab-Öbölbe tartó ellátóhajók ellen, Hollandiában, Angliában, Olaszországban, ám ezeket általában a kikötõkben hajtották végre, ahol legtöbbször a helyi vizirendõrség és parti õrség lépett fel ellenük.

[NST]Cifu
Alapvetõen eltérõek a körülmények. A Greenpeace akciói általában kimerülnek abban, hogy megpróbálnak feljutni a célhajóra, és ott transzparenseket húznak ki, halászhajóknál a hálókat tönkreteszik, esetleg bálnavadász hajóknál a csörlõket tönkreteszik. Ellenük a legtöbb esetben elegendõ a vízágyú és hasonló eszközök, plusz a Greenpeace aktivisták sose álltak ellen igazán komolyan, még csúzli vagy kés se volt náluk soha (a hálók és kötelek ellen csákjákat használnak), legfeljebb kötél, lánc és lakat.

Itt egy tengeri blokádot próbált áttörni egy kisebb flottila, amelyet meg kellett állítani, ráadásul a hajó fedélzetérõ lépõkkel szemben aktívan ellenálltak, azt amennyire nézem, még a Pro-Palesztin oldalakon sem tagadják, hogy az egyik katona fegyverét ideiglenesen megszerezték a hajón lévõ civilek. No, ilyet se csinálna soha egy Greenpeace-aktivista.

Ami a képet illeti, az is szent, hogy azt a tisztet, aki ezt az akciót jóváhagyta, nem fogják megdicsérni...

Humorosból... én sírtam a röhögéstõl amikor megláttam! 😄 😄

Nem éppen a bálnavadász akciókra gondoltam... 😊

www.smart-bus.hu

modellmaker
Mert a greenpeace aktivisták a bálnavadász hajónak mennek neki, nem a japán flottának. 😊

modellmaker
Ezt honnan? 😄

Nagyon nagy. 😄😄

www.smart-bus.hu

Tisztelem a véleményed, és adok is a szavadra, de egy hajó elfoglalása igencsak katonai feladat, amire illik felkészülve lenni. Más ország katonasága ezt eredményesen gyakorolja is, mondjuk a greenpeace-s hajók esetében... halálos áldozatok nélkül...

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
A katonák nincsenek is erre kiképezve, az õ feladatuk a haza fegyveres védelme fegyveres ellenség támadása esetén, szóval most egy tipikusan rendõri feladatra küldtek ki erre ki nem képzett katonákat, akik a saját módszerükkel - lõfegyverrel - oldották meg a helyzetet!

Pardon, de itt némi ellentmondás vélek felfedezni. A rendõrség nem vehet részt egy blokád fenntartásában, az ugyanis katonai feladat. Azon lehet vitatkozni, hogy jól vagy rosszul oldotta-e meg a feladatát az Izraeli haditengerészet, de elég demagóg dolog elvárni, hogy a haditengerészet fel legyen készülve ilyen rendõrségi feladatokra (én legalábbis még nem nagyon hallottam olyanról, hogy parti õrség vagy haditengerészet komolyan foglalkozna nem-halálos fegyverekkel - az õ felségterületükön a fegyver és a fellépés a döntõ, mondhatni a tengerész-hagyomány...).

Én továbbra is úgy vélem, hogy aki egy évek óta fenntartott, és közismert blokádba belevezet egy jópár civil hajót, nagy számú civillel a fedélzetén, az pontosan tudhatta, hogy valami ilyesmi fog történni. Megjegyzem, a blokádra vonatkozó jogszabályok szerint akár tüzet is nyithattak volna a hajókra. Persze az még a mostaninál is rosszabb médiareakciókat váltana ki, ám azon se csodálkozhatna senki...

Molnibalage
Hová? Talán le a felsõ fedélzet alá? Milyen hülye ötlet egy batár nagy hajón lemenni oda, ahova nem tudnak rád lõni egy helibõl... Márha tényleg ez történt volna.

Ez egyszerûen nem igaz. Egy háborús övezetbe senki sem megy védelem nélkül.

Tudtommal meg semlyik segélyszervezet nem megy fegyverrel sehova számtalan okból. Persze, ha te tudsz olyan forrást adni errõl, ami ezt cáfolja azt megköszönném.

degenerator
hát hogy ez nem csupán rendõri feladat, az tuti.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Egy állítólagos ex-rendõrtõl. De tökmindegy, mert "csak" egy vélemény.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez egyszerûen nem igaz. Egy háborús övezetbe senki sem megy védelem nélkül. Speciel nem tudjuk, hogy pontosan kiknél találták a csúzlikat, botokat meg a svájci bicskákat. Mellesleg egy bicska sem épp a legjobb támadó fegyver, és a felvételek alapján legfeljebb pár tíz embert tudtak volna felszerelni. A hajón pedig 600 civil tartózkodott.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mégis hova menne szét a tömeg? Egy hajón voltak, nem egy városban. A videókat megvághatták úgy, hogy a katonák támadása ne látszódjon (Izraeltõl minimum kitelik az ilyen). Nekem személy szerint gyanúsak azok a bizonyos felvételek. Többször is meg vannak vágva. Messze nincs rajtuk az egész esemény. Az ott tartózkodók azt mondták, hogy rájuk lõttek, könnygázt alkalmaztak, stb. Nem arabok "hazudozták", hanem európaiak, civilek. Az egész hadmûvelet Izrael részérõl rettentõen amatõr volt. Legalábbis az én meglátásom alapján. Az is furcsa, hogy a helikopterrõl a tömeg közepébe eresztik le egyenként a katonákat. Megmondom õszintén, szerintem ugyan annyira rá lehet fogni az izraeli felvételekre, hogy a saját állításukra formálva manipuláltak, mint amennyire az ellenkezõ oldal segélyakciójáról összeesküvés elméletet alkotnak.

"Ami kellett még hozzá az az IDF elég gyenge produkciója."

A kérdés csak az, hogy ez véletlen, vagy direkt ügyetlenkedés volt...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Kitõl?

Molnibalage
A humanitárus munkatárs soha sehova nem megy fegyverrel. Pont.

Egy vélemény:

"A belinkelt, a támadásról szóló videókkal kapcsolatban megjegyezném, hogy - már ha tényleg a hajón levõk kezdték el ütlegelni a zsidó katonákat és nem fordítva történt - akkor sem tudhatjuk, hogy mit tettek az izraeli katonák korábban, ami nem látszik a felvételen. Esetleg õk lõttek elõször, csak azután léptek a fedélzetre? Korábban rendõrként dolgoztam és egyértelmûen kijelenthetem, hogy egy ilyen helyzetben, ahol lõfegyverek nélküli, pusztán ütõ-, szúró- és vágószerszámokkal felszerelt tömeg támad a rendfenntartókra, nincs szükség lõfegyver használatára! Egyetlen nyugati, magát civilizáltnak tartó országban sem fordult még elõ, hogy hasonló eszközökkel támadó, erõszakos tüntetõkkel szemben lõfegyvert vetettek volna be, ez csak olyan diktatúrákban jellemzõ, mint Etiópia, Zimbabwe, Mianmar vagy Kína, illetve most láthattuk a magát civilizáltnak hazudó Izrael katonáit is hasonlót cselekedni! Ezt még a demokratikusnak semmiképpen sem nevezhetõ Gyurcsány-kormány sem merte megengedni magának!
A fenti helyzet megoldása egyébként nem a katonaság feladata lett volna, a világ minden civilizált országában a rendõrséget vetik be tömegoszlatásra, nem fegyveres csoportok megfékezésére. A katonák nincsenek is erre kiképezve, az õ feladatuk a haza fegyveres védelme fegyveres ellenség támadása esetén, szóval most egy tipikusan rendõri feladatra küldtek ki erre ki nem képzett katonákat, akik a saját módszerükkel - lõfegyverrel - oldották meg a helyzetet! Nyilván nem véletlenül tette ezt a cionista állam kormánya, hiszen nem kapkodva döntöttek, napok óta, vagy még régebben tudtak a hajókonvoj érkezésérõl, tehát volt idejük a felkészülésre. Az igazi ok a véres támadásra a megfélemlítés lehetett, hogy elriasszák a palesztinpárti aktivistákat a hasonló akcióktól, valamint meg akarták mutatni, hogy õk mindent megtehetnek következmények nélkül! Ha ezt a sok emberi és egyéb jogsértést nem zsidók követték volna el, már az egész világ elítélte volna!"

Molnibalage
De, "konteót" gyártott. Annyi a difi, hogy ez nem konteó, mert annál picit több jel mutat arra, hogy ezt megszervezték. Mondjuk nagy szervezõi kézség nem kell hozzá. Kellett találni egy rakás idiótát, aki felszáll a hajóra. Ami kellett még hozzá az az IDF elég gyenge produkciója.

Gázába tartottak ember. Nem hiszem hogy a csúzlik meg a kis kések olyan hatalmas fegyveres segítséget nyújtottak volna és támadásra olyan alkalmas fegyverek lennének. Mellesleg az a minimum, hogy én is vittem volna magammal önvédelmi fegyvert. A történtek szerint nem is vitték fölöslegesen õket.

Molnibalage
Igen, tényleg "logikusan" hangzik, hogy belelõnek a tömegbe - mert ezt állítják páran - és a tömeg nem megy szét! Aha. Melyik mesében? Aztán a lövöldözés után úgy küldik le õket, hogy az egyik felének alapból csak "gázpuska" van a kezében, mert nem számítanak semmi ellenállásra csak barátságosabb fogadatásra.

Ez azelõtt vagy aztán hihetõ, hogy letolam egy üveg Sétáló Jánost? <#fejvakaras>