13596
H001.jpg
  • Bucser
    Ha nem lépsz át az állami rendszerbe szimplán nem fizetik ki a nyugdíjad 70%-át amire jogosult vagy. tehát teszem azt dolgoztál 10 évet úgy hogy 24% ment államiba 8+2 százalék magánba és a 24%-ot lehúzhatod a retyón.

Ugyanis amellett, hogy vontak 8%-nyi magnyugdíjpénztári befizetést a munkáltató fizetett másik 24% munkáltatói járulékot az államnak amit most átneveznek.

A kifizetés pedig úgy zajlott volna, hogy 70%-át a nyugdíjadnak az állam állja (hisz a járulék 70%-át állambácsinak adtad) a maradékot pedig kigazdálkodják a magánnyögdíjból.

Másik dolog. Válságra hivatkozás: A kedves magyar honpógár annyira logikus mint a többi majom. berakta pénzecskét magánnyögdíjba amit részvénybe fektettek. A részvény értéke leesett, de ez rohadtul nem befolyásolja a jövedelmezőképességét a részvénynek, csak az árfolyamát. Kedve állampógár csak azt látja, hogy a tőke oldalon ideiglenesen kevesebb volt. hogy minimalizálja a veszteséget aztat mondotta, hogy ki akar szállni (azaz likvidálta a pozit) és nem várta meg a felpattanást így realizálta szépen a veszteséget... Pedig ha ült volna a seggén az a hülye tőke sor szépen visszaemelkedett volna és jóval kevesebbett bukott volna. Dehát honpolgáraink 99%-a nem így gondolkodott...
  • csige791
    Valaki egyszer írta (nem tudom,már, hogy hol olvastam, de már régebben volt), hogy neki a válságra hivatkozva több mint 1 évi befizetését húzták le a WC-n ezek a magáncégek.
    Pontosan nem tudom, hogy fog működni ez a dolog, de gondolom, csak azt teszik át államiba amit kötelező volt fizetni, amit ti pluszba fizetettek azt nyilván nem. Ebből nekem az jön le, hogy nulla lesz a veszteségetek.
    Én így látom:
    Csak állami:
    nyugdíjjárulék 100%-a állambácsihoz megy.
    Teljesen magán: 100% a magáncégekhez.
    Vegyes: 50-50 vagy ahogy meg szablyák.
    Tehát a pénzed nem veszhet el mert amit eddig a tököm tudja kinek fizettél azt most átteszik magánból államiba ami tuti, hogy biztonságosabb. Aztán, hogy ez mellet ki milyen életbiztosítás meg ilyen olyan szarokat fizet az az ő dolga.

Az, hogy ennyire rinyál Gyurcsány, csak megerősíti, hogy ez az egész rendszer a pénzemberek érdekeit szolgálta.
  • Solt
    Én is egyetértek vele, emberek jövője ne a tőzsdén dőljön el... akármilyen csábító is. Egyébként most hallottam a rádióban, hogy Amerikában a miénkkel megegyező rendszert akarnak bevezetni... ezek szerint mégsem akkora hülyeség amit a kormány kitalált... ( elvileg )
  • Bucser
    spec nekem kb 1 millámba kerül. Nem jó érzés. De ismerek olyat akinek meg többmilliójába. Ugyanis az egy dolog, hogy a manyup 70%-ban állampapírba fektetett, de a 30%-on akár jelentős növekedést is el tudott érni. És ez a nem mindegy. Még jó, hogy már nem érint az egész.
  • Strahd_
    Te egytertesz vele, mert nem 10+ eve fizeted oda a megtakaritasaid.
    Tehat amit a mar leadozott penzedbol oda kuldtel, azt most egyszeruen elveszik.
    Szerintem vegyek el az emberek betetit es a folyoszamlaikon levo osszeget is hisz az is ugyanugy a zallame es viktorkat illeti meg.
  • csige791
    Erre sem kellet sokat várnunk.
  • csige791
    De tüntettek Roberta eltávolításáért. Meg volt még valami, de most nem ugrik be.
    Ez a nyugdíjas téma meg nagyon is érdekel, de egyelőre nem látok tisztán, próbálok infókhoz jutni, de kevés van, ráadásul közgazdász sem vagyok.

Az MSZP ugyan tüntetett ez ellen, de elég érdekes volt látni, hogy az egybegyűltek között kb 5%-nyi volt olyan akit érintett is a téma, a többi mind idős volt hozzá azaz még állami nyugdíj rendszerben lévő. A maradék kb 5% meg gondolom a kis család volt mármint a magánnyugdíj rendszerből gazdagodók kis családja. Jól látható az is, hogy a kommunisták nem az emberekért tüntettek hanem a gazdasági körükért. Pénz beszél gyurcsány ugat.

Jelenleg teljesen egyetértek azzal , hogy elveszik a lóvét a magánnyugdíjpénztáraktól, de lehet kapok még olyan infót, hogy ez megváltozik.

Nem szeretnék olyan országban élni mint amcsi ahol minden magánkézben van, és ha nincs lóvéd akkor kb. dögölj meg.
  • polluxware
    példul ők még nem tüntettek semmi ellen..

pölö

azért kíváncsi lettem volna ha ezt a nyugdíj bulit ann az mszp léi meg ugyanígy, akkor mi lett volna erről az oldalról a hozzáállás

vagy csak arra hogy államadósság törlesztésre fordítják az emberek pééézit

mondjuk értem én....

nked ezek nem témák, te ultimáte elvagy foglalva a zsidókkal;)
  • Molnibalage
    Melyik II.Vh-s Lufwaffwe pilóta volt háborús bűnös...?
  • csige791
    "es ehhez assziszal a Jobbik is"
    - tudsz erre mondani egy darab konkrétumot, alátámasztva videóval vagy valamivel?

A többire meg:
    Mindegy mi az ürügy, a cionistáknak egy a célja, mégpedig, hogy ne legyen béke mert akkor nem tudnak tovább terjeszkedni.
  • Solt
    Irónia... :)
  • Freeda Krueger
    Nem egészen erre gondoltam,de...
    mitől rosszabb lelőni valakit 30 év után mint életfogytiglanra ítélni 40 év után.
    Mondjuk a hírt olvasva kérdés hogy igaz e egyáltalán.
    Nem védek senkit!!!
  • Solt
    Az más!!! Azok nácik!!! Mert II. VH-s bűnös ugye kizárólag náci lehet... a többi felszabadító.
  • Freeda Krueger
    Mi ebben a különös?
    A 2. VH bűnöseit máig keresik.
    Biztos félre lessz értve :(
  • Strahd_
    el tudom kepzelni a Knesszet tagjait ahogy aggodnak egy porszemnyi orszag vajon hogy dont elismeri e a palasztin allamot vagy sem. ;)
    Viktorka el van foglalva most ugy a Viktatura kellokepen bebetonozasaba es ehhez assziszal a Jobbik is :)

Jeruzsalem kerdese meg mindig is erdekes lesz, leven Jeruzsalem most Israel fovarosa aminek a felet most meg nem letezo orszag szeretne szinten fovaroskent kikialtani. Ergo ha maradnak ezzek az allaspontok akkor nem lesz semmi. Nem a palesztinoktol hanem Jordaniatol foglalta el Israel kelet Jeruzsalemet.

Tovabba hogy zsidok szamara szent helykent a Siratofal kelet jeruzsalemben van. 1948 ban amikor a Jordania elfoglalta, az ott elo zsidoknak megtilotta hogy a sirato falnal imadkozzanak.
    A sirato fal, Jeruzsalem a zsidosag elsodleges szent helye, mig a muzulmanok 3. szent helye. Emiatt nem lesz konnyu megoldani a helyzetet. de ha a tenyadatokat veszed, akkor 1967 elott sem volt palesztinoke a terulet ergo ha azt a teruletet kerik vissza ami nem is volt az ovek, mivel jordan megszallas alatt voltak.

Szerintem jo lenne ha most a kozosen ellenorzott teruletekrol kimenne az Izraeli sereg, szepen lezarnak a hatarokat hogy onnan ne jojjenek at az emberek dolgozni sem. De en nem adnam at Kelet Jeruzsalemet ami nem lenne erdeke se az ott elo zsidoknak se a keresztenyeknek sem.

• Molnibalage
    20-30 évvel a háború után felkutatják és megölik azt, aki csak a haza iránti kötelességét teljesítette. Az igen...

Ehhez képest az izraeliek nácivadászata az a piskóta kategória...
  • Molnibalage
    Irán fanoknak...

Az utolsó bekezdés a lényeg.
  • polluxware
    ezolyan amerikais volt..

nálunk inkább az volt hogy: ami szögletes gurítjuk, ami gömbölyű visszük..
  • csige791
    Anglia kb úgy ugrál, ahogy a cionisták fütyülnek, ez a bbc-n lenyomott kis riport filmből is tisztán kiderült. Volt is nagy antiszemitázás. Mármint, hogy a bbc az antiszemita mert arról mert műsort készíteni, hogy az angol politikát kb teljesen behálózta a cionista lobbi.

Aki volt katona talán emlékszik az öreg katonáktól jövő üdvözlésre az első napon:
    -Ha azt mondom ugorj, azt kérded milyen magasra, ha azt mondom fesd be az eget, azt kérded milyen színűre.

Nagyjából Angliában is ez a helyzet, Magyarországról nem is beszélve.
  • polluxware
    angliát nem hiszem hogy ledózerolnák.. ott még azért ők sem tartanak;)
  • Hypo #3549
    lol ne legy mar ennyire beszarva foleg hogy kozeledik a szeretet unnepe nyugi senki nem fog bantani...:)))
  • Strahd_
    koszonom
  • csige791
    Kicsit viccesre fogva (túl nagy jelentősége úgysincs):

Argentína is elismerte a független palesztin államot

Brazília, Dél-Amerika legnagyobb országa szombaton bejelentette, hogy elismeri a palesztinok független államát az 1967-es határokkal, magyarán, az Izrael által 1967 nyarán meghódított és megszállt területeken, beleértve Kelet-Jeruzsálemet is. Hétfőn Argentína és Uruguay szintén közölte, hogy elismeri a palesztin államot. Izraelben nem tartanak attól, hogy a közeljövőben a Magyar Köztársaság is hasonló lépésre szánja el magát.

Cristina Kirschner argentin elnök hétfőn levélben tudatta Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnökével, hogy Buenos Aires – követve a brazil példát – elismeri a független és szabad palesztin államot az Izrael által 1967-ben elfoglalt palesztinai arab területeken, beleértve a palesztin állam leendő fővárosát, a megszállt és bekebelezett Kelet-Jeruzsálemet is.

Az említett dél-amerikai országok ezzel a lépésükkel tulajdonképpen az időhúzó, birtokon belüli, a béketárgyalásokat ezért mindenféle ürüggyel és trükkel elodázni szándékozó izraeli kormányra és az őt támogató Washingtonra kívánnak nyomást gyakorolni. A három dél-amerikai ország bejelentése után Izrael attól tart, hogy további államok ismerik majd el a palesztin államot, s ezért máris megkezdte a színfalak mögötti diplomáciai meggyőző, magyarán, a tőle megszokott megfélemlítő hadjáratot azon kormányok vezetői ellen, akik várhatóan követni kívánják a brazil és az argentin példát.

A Kuruc.info értesülése szerint Jeruzsálemben az izraeli politikai vezetés attól nem tart, hogy a Magyar Köztársaság is rövidesen elismeri a független és szabad Palesztinát.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
  • csige791
    Már működik. Stradh_t elég lesz vagy keressek még hozzá?
  • csige791
    Remélem olyat linkeltél ami megadja a választ Strath_-nak, és megúszom a hírkeresgélést.
  • Solt
    Akcióban a moszad!!! :D:D Nézz rá később... ;)
  • remark #3543
    "A webhely ideiglenesen nem érhető el vagy túlterhelt."
  • Solt
    kuruc
  • Strahd_
    En pl most nem latom toled belnkelve amit par arab vezeto mondott a tuz miatt, sot azt sem hogy a palesztin, jordan, egyiptomi, torok tuzoltok szinten ott voltak, sot azt se lattam toled hogy hogyan iteltek el ezeket a tobbi arab nep nagy vezetoi... mi van mar a kuruc sem ir minden hirrol?
  • csige791
    Szerintem nem fognak eljutni odáig, hogy ezt a kérdést megvitassák, cionistáknak ugyanis nem érdeke, ők a terjeszkedésben érdekeltek, legalábbis eddig ezt láthattuk. Már az is érdekes, hogy amikor valami balhét csinálnak a "terrorista" hamaszosok, az összes cionista sajtó vinnyog, erről meg egy szót sem írtak. Hát igen ha megírnák nem lenne tartható a "mocskos terrorista palesztinok" kép az egyszerű emberekben.
  • Strahd_
    a kerdes hogy 67 elejen vagy 67 vegen levo hatarrol van szo. De amugy nem lenne rossz egyik felnek sem. Csak a fenti kerdes megvalaszolasa a kerdeses.
  • csige791
    Teljes cikk
  • csige791
    Hoppá-Hoppá!!!

Történelmi lehetőség vagy hiábavaló kísérlet - fordulat a Hamász politikájában

A cionista irányítás alatt álló nyugati sajtó nem verte nagy dobra a hírt, mely szerint a Gázai övezetet irányító Hamász mozgalom miniszterelnöke, Iszmáil Hánije a napokban bejelentette: amennyiben a palesztin tömegek népszavazáson hozzájárulnak a független palesztin állam megszületéséhez az 1967-es határokon belül, az iszlamista szervezet hajlandó lesz békét kötni Izraellel.

Na most kíváncsi leszek, hogy oldják meg a Cionisták, hogy ne kelljen békét kötniük, ez által tovább folytathassák a terjeszkedést.
  • csige791
    "Irán soha nem alkalmazna erőszakot muzulmán szomszédaival szemben"

Ezt jelentette ki Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter. A politikus egyben cáfolta, hogy országa nukleáris fegyvert akarna előállítani.
    Mottaki kijelentése válasznak tűnik arra, hogy előző nap Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, ugyancsak Manámában, hangoztatta: az Egyesült Államokat aggasztja a vitatott iráni atomprogram, és ezt az aggodalmát osztják Irán szomszédai.
    A WikiLeaks kiszivárogtató portál által közzétett amerikai diplomáciai üzenetekből az derül ki, hogy a térségbeli arab monarchiák tartanak az iráni nukleáris programtól. Mottaki nekik címezve azt mondta: "Az önök régióbeli ereje a miénk, a mi erőnk az önöké". Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a külföldi erők jelenléte nem segíti a biztonság megteremtését a térségben.
    Mottaki a nukleáris fegyverekről azt mondta, azoknak, akik állítják, hogy Irán előállít ilyesmit, nincs bátorságuk arra, hogy beismerjék tévedésüket. "Jogunk van a tiszta energia előállítására, és eltiltásunk ettől tudományos megkülönböztetést jelent" - fejtette ki az iráni külügyek irányítója.
    Irán az Európai Unió ajánlatát elfogadva december 6-án és 7-én Genfben kezd - egyévi szünet után újra - tárgyalást a Biztonsági Tanács öt állandó tagjával és Németországgal vitatott nukleáris programjáról.
    (MTI nyomán)

Vajon Izrael mikor fogadna el egy ilyen ajánlatot? még azt sem fogadták el, hogy segélyhajós mészárlást rendesen kivizsgálják.
  • csige791
    Iráni videó-játék
  • csige791
    "Tarlós István az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület által tartott rendezvényen rámutatott arra: a magyarországi zsidóság szabadon élheti meg vallását, és "közvetítheti az egész magyar társadalomnak a fény, a szabadság és a jövő reménységének üzenetét"."

- Remélem nem úgy akarják ezt tenni mint Gázában.
  • Strahd_
  • remark #3532
    Én sem értem, hogy te mit akarsz most ezzel.
  • polluxware
    +át
  • polluxware
    asszem nem jött sem a vicc.. sem a mondanivaló