Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ha csak az egyik fél nézõpontját veszed figyelembe, sose fogsz megérteni egy ilyen jellegû problémát... Két oldala van mindig az éremnek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

L Viper
c=v sorry.
L Viper
L Viper
A 9 halottból legalább 5-öt fejbe?
Kisendre
Tehát, ha te azt írod, hogy 30 lövés ért valakit akkor az azt jelenti, hogy 30 lövés volt összesen?<#wow3>
Másrészt állítólag nem egy fejlövés történt: link

Molnibalage
Én is így értem. 30 lövésból, ha felfordulás van és összevisza löknek, akkor mi abban a meglepõ, hogy egy fejlövés is összejöhet. Valaki balesetben lövi magát ügyenes fejbe. 1 lövésbõl egyeszer...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Csak szólok, hogy ezt a hangnemet továbbra sem tûröm el itt, szóval a következõ hasonlóért egybõl adom az egy hét pihit...

Kultúrált hangnemben kéretik folytatni a vitát, ha kérhetem.

[NST]Cifu
Háború aligha, Izrael a legutóbbi Gázai offenzívával gyakorlatilag nem ért el semmit, legfeljebb jól maga ellen fordította a közvélemény egy újabb részét. Szó se róla, az utóbbi idõben két ilyen sikertelen offenzívát is sikerült összehozniuk (a másikat ugye Libanon ellen), de jelenleg egy újabb offenzívával újból csak maguknak okozhatnak (erkölcsi) kárt.

Kétlem, hogy a jelenlegi helyzetben Izrael meg merné kockáztatni ezt.

Izraelt megtámadni pedig botorság lenne a szomszédos államok részérõl. Irán pedig ugyan hangos lehet, de katonailag szintén nem tud effektíven fellépni Izrael ellen.

Törökország pattoghatja az ostorát, de egy Izrael elleni háború nagyon-nagyon távol sodorhatja az Egyesült Államoktól és Európától, amit nem engedhet meg magának. Emlékeztetõleg neki ott van még mindig a Kurd probléma, ami továbbra is komoly fejfájást okoz nekik. Szó se róla, politikailag, ha jól manõvereznek, ebbõl akár jól is kijöhetnek, de az a politikáról, tárgyalásokról és nem a fegyverekrõl fog szólni.

[NST]Cifu
1.: Anno a 3 arab nép (Egyiptom, Szíria és Jordánia) ment oda, hogy felossza egymás között a területet, amiért a Palsztínok és Zsídók éppen egymást ütötték-vágták. Egyiket sem érdekelte a Palesztin nép, amelynek a segítségére mentek (elég megnézni, mi lett az elfoglalt területtekkel, Gázával (Egyiptom uralta) és Cisz-Jordániával (Jordánia uralta). Tegyük fel, hogy 1948-ban sikerrel járnak, ez esetben a Palesztin népnek valószínûleg továbbra se lenne saját országa.

2.: A "kinek van nagyobb esélye eltûnni" elég egyesélyes, tetszik vagy sem, de Izrael katonailag továbbra is irgalmatlanul erõs, ráadásul atomhatalom. Amíg õk nem akarnak onnan elmenni önszántukból, addig legfeljebb katonai erõvel lehetne erre rávenni õket. A fentiek miatt erre elég pici az esély (a szuper- és nagyhatalmak közül senki sem akarja Izrael pusztulását, rajtuk kívül pedig senkinek sincs reális esélye ellenük). Vagyis ha valaki meg akarja oldani a helyzetet, számolnia kell Izrael létével továbbra is.

3.: A megoldás az lehetne, ami eddig is ha lassan is, de mûködött. Fentrõl nyomást gyakorolni mindkét félre, és a békés együttélés feltételeit ráerõszakolni a két oldalra. Erre volt példa, Jasszer Arafat majdnem elérte, ha 2000-ben aláírja a Camp David-i egyezményt. Nem vitás, hogy sok téren kifogásolható volt a megegyezés végsõ változata is, de ha létrejön, és Arafat erõs kézben lévõ Palesztinája megszületik, akkor valószínûleg nem szakadt volna ketté az ország, ahogy most van, és lett volna egy szilárd ország, ami valóban Palesztinát képviselheti, amibõl további engedményeket lehetett volna kicsikarni az Izraeliekbõl, és javítani a Palesztin nép helyzetét.

Nem túl jó hasonlat, de abból a szempontból hasonlít Ghandi esetéhez, hogy katonailag nincs esélye gyõzni, akkor a felesleges vérontás nem vezet sehova. Ez az, amit a Hamasz másképpen lát, de tényszerûen megállapítható, hogy még ha Izrael rengeteg politikai, emberi és katonai hibát is vét, egyszerûen nem lehetséges, hogy katonailag legyõzzék rövid távon... Vagyis marad a felesleges vérontás minkét oldalról (amibe persze szó se róla, az Izraeliek is ugyanúgy ludasak), ezt pedig mindkét oldalon az egyszerû lakosság szívja meg...

Nem valakit, hanem összesen 30 lövés volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

csige791
Nézõpont kérdése. Valaki Izraelbõl nézi valaki az összes többi államból (kivéve USA).
Remélem ezeknek a férgeknek sikerül magukra haragítaniuk a világot és kiirtjuk végre õket, ha már elsõre nem jött össze.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Molnibalage
Úgy látszik, hogy õ a leghülyébb...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

csige791
Na végre. Elvileg a Török Miniszterelnök felfog szállni egy segélyhajóra, hogy maga törje fel a Gázát sújtó Holokausztal felérõ embertelen blokádot. Úgy látszik csak egy igaz kormányfõ van ezen a kur_a világo

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Molnibalage
Azt írja, hogy 30 lövés ért valakit. Akkor ott nagyon csúnyán elszabadulhatott valami. 30 lövésbõl meg statisztikai alapon 1 fejlövésben mia a meglepõ?

Nem értelek...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Van egy olyan baljós érzésem, hogy újabb háború közeleg...

Strahd_
Szerinted szuksege van a zsidoknak erre a cikkre hogy tudjak? 😊

Lehet neked csak mindenfel ujsagcikre szukseged van hogy tudd magyar vagy (elnezest vallasod nem irom mert nem tudhatom kiben/miben hiszel de ide az is felkerulhet mint felsorolas) es teged neha figyelmeztetni kell es jellezni neked hogy magyar vagy es hogy nem vagy egyedul.

Tán erõsiteni kell az összetartozás öntudatát hogy ilyen cikkek jelennek meg ?

http://www.origo.hu/tudomany/20100603-a-zsido-diaszpora-megorizte-a-rokonsagot-a-genjeiben.html
Hát, ez magért beszél...

www.smart-bus.hu

"Az egész körül az a porbléma, hogy láthatólag az emberek 90%-a teljesen hülye a témban, és hülynébbnél hülyéb ötletekkel jönnek."

<#nevetes1>

És mi a Te ötleted? Hiszen Te nyilvánvalóan azon kevesek egyike vagy a Földön, aki szakértõje a témának.

A zsidók magukkal basztak ki, amikor pontosan azt a helyet kezdték felvásárolni. Eleve nem békés szándékkal mentek oda, szóóóval... Béke szerintem csak akkor lesz abban a térsékben, ha vagy a zsidók, vagy az arabok eltünnek onnan. Nos szerintem egyértelmû, hogy kiknek az eltûnésére van nagyobb esély...

L Viper
Strahd_
Most hogy egyiptom megnyitott a hatart Gaza fele kivancsi vagyok hogy a beke aktivistak arra mennek vagy csakazert is provokaljak tovabb Izraelt.

Molnibalage
Egy ekkra hajó rakományának átkutatása szerinted 5 perc?

Most akkor szerinted az a jó út, ha provokációra provokáció a válasz?

Az egész körül az a porbléma, hogy láthatólag az emberek 90%-a teljesen hülye a témban, és hülynébbnél hülyéb ötletekkel jönnek.

berlinboy6329
És?Nem tudnak bemenni?Csak repülõrõl kemények?Meg ki mondta,h engedni kell arra menni õket..El kell állni az utjukat,ki kell provokálni,h õk támadjanak utána lehet pofázni,h hát nem mi tehetünk róla...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Molnibalage
Gázában? Mintha a dél-koreai vámos Japában vámolna...

berlinboy6329
hoppáhoppá..höhö

Ám azon gondolkozok,hogy...Nem mindegy a hülye zsidóknak,hogy hol köt ki az a kurva hajó?menejenek utánuk,oszt ha kikötött lehet OTT átvizsgálni..Ennyi...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Molnibalage
"önkényesen ellenõrzése alá von egy hajót"

Na ez a rész erõsen kétértelmû. Eszerint akkor a blokádjog megszûnt? Mert a megállított szempontjáb önkényes, de a másik oldalról meg nem.

Most, akkor legyen okos az ember...

Kisendre
Csak ráadásként:

"Az idõsebbek emlékezhetnek rá, mert elég nagy port vert fel, 1985 októberében egy négytagú, palesztin terrorcsoport a nyílt tengeren megszállta az Achille Lauro nevû olasz kirándulóhajót nem messze Egyiptom partjaitól. Nem tudni mi volt a terroristák pontos célja, de a videóra vett jelenet, amikor egy tolókocsihoz kötött, nyomorék, amerikai, zsidó turistát (Leon Klinghoffer) megölték, és tolókocsival együtt belökték a tengerbe, elképesztõ felháborodást váltott ki az egész világon. A felháborodás mértékére utal, hogy három éven belül megszületett egy új nemzetközi törvény. A „Safety of Maritime Navigation of 1988, 3.§” (A tengeri utazás biztonságáról szóló törvény 3. Paragrafusa) Ezek szerint nemzetközi bûnt követ el az, aki erõszakkal megszáll, önkényesen ellenõrzése alá von egy hajót, és nemzetközi bûnt követ el az is, aki, ezen folyamat közben bárkit megsebesít vagy meggyilkol. - A törvény külön kitér annak rögzítésére, hogy aki megtámad egy hajót, nem hivatkozhat önvédelemre, amennyiben a hajón tartózkodok bármely eszközzel ellenállnak a törvénytelen erõszaknak."

Forrás: http://www.antalffy-tibor.hu/

sz4bolcs
Olvasgattam ma index fórumot, idézek az egyik hozzászólásból:

"Már megint az az idióta hajószakács."

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

veszelka
Azt esetleg el tudnám képzelni, hogy a békefolyamatok megszakadnak, ergo Izrael tovább folytathatná a lebensraum projektjét.

Mély sóhaj... maradjunk annyiban, hogy nem értjük egymást.

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
"Ebbõl a videóból az én összeesküvés elméletes elmém azt szûri le, hogy pár katona be lett áldozva, ( egy kis sérülés, mert tudták, hogy fegyver úgy sincs ) hogy aztán lehessen hivatkozni az erõszakos, "terrorista" aktivistákra..."

-Aha, Izraelnek most nagyon kellett, hogy a fél világ õket utálja a legyilkolt emberekért.
Szerintem meg gonosz holokausztrelativizáló nácik voltak izraeli kommandósnak öltözve... Ennyit az összeesküvéselméletekrõl.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

<#sniffles>

Molnibalage
Szegény nagykövet is elõbb megkérdezhette volna a tanácsadóit a jogról. Nem az elsõ magasrangú diplomata a történelem során aki orbitális hülyeséget mond.

Semmiféle ellenszenv nincs, ha visszaolvasol láthatod, hogy elismerõen nyilatkozom az IDF-rõl! Szeretem, vagy nem szeretem õket, attól még a világ egyik legjobban kiképzett hadserege... pontosan ezért fura az amit itt mûveltek!

A villanó gránátos témán felesleges lovagolni. Szerintem hatékony lehet zárt tömegben, már csak a pszichikai hatása miatt is, de az egész mondanivalómból ez a leglényegtelenebb momentum... jelenleg egyesek szerint ez volt a leggyengébb láncszem, ezt lehetett szokás szerint támadni. A lényeg az, hogy egy ilyen profi hadseregtõl az ember nem azt várja amit a videón látni. Én ezt vetettem fel, és erre mondtam, hogy szerintem nem véletlen a sztori...

Mellesleg a legelején kifejtettem, hogy nem érdekel ki mit keresett ott, kinek van igaza, ki a jófiú, stb...

www.smart-bus.hu

Régen mondtál ekkora hülyeséget, betudom a rossz idõnek! Zero egy agresszív, egoista, nagyképû ... nem fejezem be, mert inkább lezárnám ezt a parttalan vitát...

www.smart-bus.hu

Néha? <#nevetes1>

Pontosítsunk: Néha nem.

Kisendre
"Zero az egyik legintelligensebb fórumozó csak ahogy nálam is néha nála is elszakad a céra a magadfajta trollokon."

Zeronál? Néha? <#vigyor5>

Az izraelieknek teljesen természetes hogy gyilkolhatnak hála az USA cionista lobbinak ! Ha ugyanezt a mészárlást zsidrákokkal csinálná meg valaki akkon a nemzetközi cion sajtó vagy terrorizmusról vagy ujfasizmusról telekürtölné az egész világot . Nem váletlenül érdekük az iraelieknek az áldozati mitosz fenntartása ( holokauszt ) . Enélkül a mitosz nélkül sokkal nehezebb lenne elfogatatni az agressziv néha vérengzõ izraeli külpolitikát . Ha van igazán nacionalista fajgyülölõ állam a földön az pont izrael . Õk azok akiknek magukba kéne már szálniuk vizet prédikálnak és bort isznak . Olyanok mint a Mátyás király mesékbe a Gyevi bíró aki szerint mindenkire vonatkoznak a törvények kivéve õrá !
Most néztem a CNN-en a volt (amerikai) iraki nagykövetet, aki ott volt a hajók egyikén, látta az esetet és mélyen elítéli az izraeli akciót. Nevetségesnek találta a zsidó vádakat, miszerint a hajón lévõk támadtak volna elõször. A hajón lévõ civilek, akik közül sokan családosan voltak ott, nem támadtak, hanem védekeztek. Úgy fogalmazott, hogy "egy nemzetközi vizeken hajózó, háború és blokád sújtotta területre tartó hajóról volt szó, amely segélyeket hordozott és rengeteg civil volt a fedélzeten, sokan családostul. A hajót kommandósok támadták meg, és katonailag akarták elfoglalni. Rá akarták kényszeríteni a hajót és utasait, hogy oda menjenek, ahová nem akartak. Gyakorlatilag elrabolták a hajót, kalózok voltak. Természetes, hogy az utasok védekezni próbáltak a megszállók ellen. Azon meg se lepõdtem, hogy a zsidók a hajó utasait fegyveres terroristáknak nevezte, számtalan európai állampolgárral és közéleti személyiséggel együtt." Vagy valahogy így fogalmazott. Természetesen nem pontosan ezt mondta, de nagyon kritikusan fogalmazott Izraellel szemben. És itt azért nem akárkirõl van szó. Ráadásul ott is volt, még ha nem a szóban forgó hajó fedélzetén is, de elmondása szerint látta, mi történt.
Személy szerint sem tartom azt hihetetlen nagy leleplezésnek, hogy primitív parittyákat meg kis bicskákat, konyhakéseket, franciakulcsokat meg egyéb dolgokat találtak a hajón. Azt is vegyük figyelembe, hogy mûszaki részleg is volt a hajón, na meg konyha is.
Egy korábbi videóból az is kiderült, hogy akkora volt a tömegnyomor, hogy sokak a kint a fedélzeten aludtak hálózsákokon, szóval nem sok lehetõség volt a menekülésre.

Sadist
"az általam említettek meg szerintem arra a pár percre amíg túl erõbe kerülnek, igen is hatékonyak."

Szerinted. Ezt vesd össze azzal, hogy nagy tömeg ellen, nyílt terepen sehol nem használnak villanó gránátot. A világ katonai és rendvédelmi szerveinek szerintem kicsit nagyobb tapasztalata van ilyen téren.

#1069-bõl is nekem az jön le, hogy nem tudod az izraeliek iránti ellenszenvedet háttérbe szorítani, és kizárólag szakmai tényekre támaszkodni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Strahd_
Amire a tegnereszek voltak kepezve azt jol csinaltak, az mas kerdes hogy nem volt ott es abban az idoben helyenvalo.
Mire is kepeztek ki oket? hogy lojjenek ezt megtettek.
Nem hiszem hogy ilyen jellegu feladatra kikepeztek volna oket. Azert szalltak helirol at hogy gyorsabb legyen es nem hajoval/gumicsonakkal pocsoltek.
Szerintem nem lehetett ra szamitani hogy a bekes tuntetokbol elojon az allat es elkezdenek kesekkel, szekekkel, csuzlival, vasdorongkolla, valami robbano/gyujto anyaggal (egy felvetelen egyikuk egy robbano valamit dob el) tamadni.

Miert nem volt naluk gumi lovedek? En ugy tudom csak a rendfentarto ereoknel akik a varosokban vedenek azoknal van erre a celra municio, normal katonai egysegnel minek.

Kivancsi lennek ha mondjuk Magyarorszagnak lenne tengere es egy hajo amit a hatarorseg, partiorseg meg akar allitani de leszarja a jelzeseket mit csinalna... mindegy hagyjuk oket vagy megprobalna erejesebben megallitani oket.
Ha elkezdenek figyelemezteto raketakat lovesektet leadni a hajora az sem lett volna megoldas. En ugy gondolom probaltak bekesebben megoldani mindhogy azonnal lojjenek, sajnos nem volt jo modszer.
Az az erdekes hogy ha mas orszag katonaja tette volna le se szarnatok.

Kivancsi leszek a tobbi provokalo hajoval mit fognak csinalni... gondolom addigra odavezenyelnek egy kepzettebb csoportot es hamarabb es ver nelkul fogjak elfoglalni a hajot bar en megvanram amig Izaeli vizekhez ernek, es mint hatar sertoket felszolitani hogy aljanak meg ha nem akkor lojenek rajuk az is egy megoldas.
Ha nem provokacio hanem humanitarius lenne segely akkor mehetnenek most Egyiptom felol is de szinte biztos vagyok hogy ezzel a lehetoseggel sem elnek majd.. mert abban nincs semmi provokalas.

Molnibalage
Zero az egyik legintelligensebb fórumozó csak ahogy nálam is néha nála is elszakad a céra a magadfajta trollokon. Lásd a Holdaszálás topikban. Most nála szakadt el hamarbb bár már nálam is ciripel a madzag.

Nem tudok erre mit mondani! Úgy érzem értelmesen elmondtam a véleményem, abból semmi ilyen nem következik... Sajnálom, hogy te is beállsz a sorba!

www.smart-bus.hu

Látod megmutatkozik a valód! A kõbunkó! Benyögöd megint a felületes nagyképû hülyeségedet, majd erre még büszke is vagy. Segítek, szánalmas vagy... inkább feszíts tovább az IDF-s pólódban, és súgd meg a haverjaidnak, hogy elbaszták... Ja, és a kedvemért kérdezd meg tõlük, hogy direkt, vagy véletlen! Én az elsõre tippelek...

Egyébként igen! Az kurva mindegy, hogy te mit mondasz... röhögni jó rajta...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Többen is ugyannara a következetésre jutottunk az "miért egy heli" témában. Most akkor mit mondjunk? Igen Solt, mi, a helikoperesek is totál hülyék. Miért is nem te voltált ott, hogy megmutasd, hogy hogyan kell ezt csinálni...

Nem kedves Balázs! Ha jól emlékszem érdemben annyiban maradtunk, hogy az akcióra nem lehet büszke az IDF. Ezek után én vázoltam a saját véleményem. Ha valami olyan emberke akinek a véleményére adni is lehet, normális stílusban leírja, hogy az én elképzelésem hol hibás, azt szívesen veszem. De az elmúlt jó pár hozzászólás színvonalán érkezõ degradáló, személyeskedõ okoskodásra már ne is haragudj, de nem adok. Olyan mintha ott sem lenne... maximum jót röhögök rajtuk...

www.smart-bus.hu

dronkZero
A témához meg annyi, hogy semmi értelme leírni még százszor, hogy a vízágyú meg a flashbang erre nem alkalmas, ha már elsõre sem sikerült felfognod a csökött agyaddal.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Kurvára mindegy, hogy mit mondok, az érvelésre is csak az ostobaságaidat vagy képes szajkózni, ezt eljútszottuk már párszor, ismerlek már.

Úgyhogy energiaminimumon vagyok, szólok, ha ostoba seggfej vagy, de hogy miért, azt majd csak akkor mondom el, ha érdekel is.

Hülyékbe, akik hülyék AKARNAK maradni, kár energiát feccölni. Azokkal normális hangnemben beszélek, akik meg akarják hallgatni a mondanivalómat. Alapvetõen ez a hozzáállásom, de vannak, akik el tudják játszani ezt a jóindulatot.
Te eljátszottad ezt már, számtalanszor, egy nagyarcú idióta vagy.

Csak hogy tiszta legyen a kép, tudd, hogy mit miért. De már megint több karaktert kaptál, mint amennyit megérdemelsz.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ó drágaságaim! 😄

uwu: Te igencsak messze vagy attól, hogy engem ismerj! Maximum a kényszerképzeteid közt ez a vélekedés is szerepel... vakhit címszó alatt! Megint mit mûvelsz? A témához még egy büdös szót nem szóltál hozzá, de ez a primitív kötekedés, a másik degradálása az csípõbõl megy. Minden topikban ezt mûveled ahol olyan vélemény hangzik el, ami nem tetszik a fülecskédnek. Tiszta szívbõl javaslom, hogy fordulj orvoshoz, hátha egy jó pszichológus még tud veled mit kezdeni.

zero: És ezt éppen te mondod akinek minden második szava valamilyen személyeskedõ sértegetés? Tükör... nézz bele jó mélyen! Nem mellesleg kettõnk stílusa közt szakadéknyi a különbség... ( nem a te javadra, mielõtt félre érted! )

Majd, ha mindketten ahhoz szóltok hozzá ami a téma, és nem a személyemmel foglalkoztok, akkor tán odafigyelek rátok... addig mindketten csak a primitív provokátorok szerepét töltitek be a szemeben. Csak bízni tudok benne, hogy a való életben ennél normálisabb emberek vagytok, mert amit itt mûveltek, az tanulmányba illõ lenne...

www.smart-bus.hu