13596
-
#5451 Értem. Sok mindent szeretnék én is. Nem kapom meg. Na akkor megyek beverem pár, kipás fejit mert hát miattuk nem lehet nekem ilyen, valamint agyonverek egy-két nálam gazdagabbat is, mert há', hogy van az, hogy nekik meg telik rá.
A görögök jobb ha kussoljak és csendeb nyelik a megszorításokat, ugyanis olyan életszínvonalon éltek eddig ami messze meghaladta a képességeiket. Az értelmesebb belátja, hogy nem életszerű, hogy semmit nem fizetek be a közösbe, de elvárok 15. havi nyugdíjat, olcsó benzint, stb. A többi megy hőbörögni, meg dobálózni. -
remark #5450 Pontosan azt igazolod, amit beidéztem:
"Two months ago we marched to Scotland Yard, more than 2,000 of us, all blacks, and it was peaceful and calm and you know what? Not a word in the press. Last night a bit of rioting and looting and look around you." -
remark #5449 Ha elolvastad, akkor az hogyhogy nem látszik a reakciódból? Elolvastad, csak megérteni nem sikerült, vagy mi van?
Azért adok forrásokat, hogy ne nekem kelljen mindent kifejtenem. Ha van ellenérved, akkor halljuk. Miért nem azok a probléma okai, amit én mondok és amiket ezek szerint sokan mások is mondanak? Hol van a hiba az eszmefuttatásban? Ja, hogy azt nem akarod de nem is tudod elmondani? Jó. Ezt már megszoktam. Érvelés annyi, hogy "te hülye vagy". Mondom én, kocsmában vagyunk. -
remark #5448 Nem fordítom le. Ha nem érted, akkor nem érted:
Two centuries ago in Europe, a few decades ago still in many some distant from Europe places, and to this day in some battlegrounds of tribal wars or playgrounds of dictatorships, the prime object setting the have-nots and the haves in conflict was bread or rice. Thank God, science, technology and certain reasonable political expedients this is no longer the case. Which does not mean though that the old division is dead and buried. Quite on the contrary... The objects of desire, whose absence is most violently resented, are nowadays many and varied – and their numbers, as well as the temptation to have them, grow by the day. And so grows the wrath, humiliation, spite and grudge aroused by not having them – as well as the urge to destroy what have you can’t. Looting shops and setting them on fire derive from the same impulsion and gratify the same longing.
Ebben a hsz-ben szereplő linkek egyikéből van az írás. Meg lehetne érteni, hogy mi a helyzet, és hogy miről beszélek, de helyettetek nem tudom elvégezni a házi feladatot.
De ez csak a probléma gazdasági vonatkozása. Ez ugyanaz a vonal, ami miatt Izraelben és Görögországban is tüntetések voltak. Lehet úgy csinálni, mintha a probléma nem lenne valós, csak akkor úgy jártok mint a brit kormány, amelyik meglepődött, hogy "némá, ezek mindent nem nyelnek le szó nélkül". -
#5447 Nem. Előtte is. Az, hogy neked ez nem tűnik fel, az nem az én bajom. Az meg nem forrásm, hogy egy rakás nímand idióta véleményet beposzolod. Csinálok 3 blogbejegyzést és onnantól fogva mértékadó lesz? Egy régi egyént idézve, MUAHAHAHA... -
#5446 Hja, szegény zavargó enni nincs neki, de azért tökig adidasban megy törni zúzni.
-
Cef #5445 Hát igen, szegény zavargók már annyira éhesek, hogy nem bírnak elvánszorogni az élelmiszerüzletekig, ezért a közelebb eső elektronikai boltokból kénytelenek plazmatévéket és I-phonokat lopni.
Számomra az a hihetetlen, hogy egy fejlett nyugat-európai országban, hogy engedhetnek meg ilyesmit. Már napok óta megy ez az egész hercehurca, a beszámolók alapján a fosztogatók szinte ellenállás nélkül nyomulnak a városokban 10-30 éves korig, a rendőrség alig tudja uralni a helyzetet, az emberek egymással összefogva próbálják menteni az üzleteiket. Én személy szerint éjszakára kijárási tilalmat rendeltem volna el, és aki kint van azt azonnal letartóztatni. Kezd már szánalmassá válni ez az egész. Ez nem társadalmi megmozdulás, hanem szervezett fosztogatás. Szerencsére már azért kezd csendesülni a dolog.
Néhány beszámoló az Angliában élő magyaroktól
Ez is érdekes. -
#5444 Majd ha valamelyik boltos shotgunnal koszoni meg a ténykedésuket, akkor is mérgesek lesznek? Azt majd kinek koszonhetik? Arról is más tehet majd? -
remark #5443 Tényleg most olvastad csak el? Te valóban nem olvasol el egyetlen belinkelt oldalt sem! De akkor meg mihez szólsz hozzá?
De nem csak azt nem olvasod el, de még amit bemásolok a hozzászólásaimba, azt se olvasod el! Pl.: Zavargok, mert gyűlölöm a rendőrséget és mert tudom, hogy a rendőrség gyűlöl engem. Rasszisták, brutálisak, és úgy bánnak velem, mint a söpredékkel az életem minden egyes napján. Mindig megtalálnak, és minden rosszal megvádolnak, zaklatnak engem, amikor megyek az utcán. Gyűlölöm őket, mert azt hiszik, ők az Isten, és nem kell tetteikért felelniük senkinek.
Tehát itt egy komplex problémáról van szó. De tudom, a komplexitás rémisztő. Lőjünk rájuk! Az egyszerűbb... -
#5442 Elolvastam. Bullshit. Sokan munka mellett rosszabbul élnek, mint a "szegény zavargók". Én sem engedhetek meg sokmondent magamnak mégsem török zúzok. Én is szoktam dühös lenni, akkor sem török zúzok.
Szépen megideologizálják az egészet. Röhej. -
remark #5441 Szokásos, annyit látsz, hogy blablabla. Itt a vita vége, elérted a határaidat. -
remark #5440 Ez nyilvánvaló. A zavargó nem megoldást keres. Nem érted? Legalább ezt olvasd el, ez magyarul van. -
#5439 Szokásos, azt látom, hogy blablabla. Kíváncsi vagyok, hogy akkor mit szólnál, ha a te üzleted vernék szét, te házadat foszanták ki és a te családtagjaidat vernék meg, késelnék meg, stb...
Miden habzószájú "szegénytüntetős" dumával a rendvédelmi szervek sorfala mögül nagyszájú... -
#5438 Attól, hogy valamiről tudósítanak, attól nem lesz megoldva. Számtalan dolog meg lett oldva úgy, hogy egyetlen híradás egy kurva hangot sem írt róla... -
remark #5437 OMG az, amit írsz. Le van írva az anyagokban amit hoztam, hogy nem azért csinálják, hogy tárgyalás legyen belőle. Nem értesz te semmit, pedig még a szádba is rágtam a dolgot. Olvasd el a forrásaimat, és utána szólalj csak meg!
Apropó, amit csinálsz, az tökéletes példája annak, hogy hiába tudósít az Internet mindenről, ez az átlagembert hidegen hagyja. Az átlagember kizárólag a jól bejáratott prekoncepciói alapján ítél még mindent. Azon prekoncepciók alapján, amit a fősodrású média határoz meg. Azért vagy erre jó példa, mert hozom az anyagokat amik szépen érthetően elmagyarázzák hogy mi a helyzet, de rád semmilyen hatással nincsenek. Egy darabot nem értesz belőlük. Elolvasod te egyáltalán őket? -
remark #5436 Nem azért van benne a hírekben, mert a birka fogyasztó erre kíváncsi. Ezt már megtanulhattad volna. A birka fogyasztó pont attól lesz birka fogyasztó, mert a TV-ben csak ilyenekről van szó. Ahogy be is idéztem, mikor 2000-en vonultak békében a rendőrőrshöz, arról a média nem tudósított. Miért? Mert semmi olyasmiről nem tudósít a TV amiből kiderülne hogy valójában ki a hunyó. Ezt fogalmazta meg az egyik randalírozó is: Soha senki nem figyel ránk. Most törünk-zúzunk, és íme, most bezzeg figyeltek...
Ugyanígy a líbiai és görögországi nyugatellenes ("korrupt, spekulatív, kapitalista társadalom" ellenes) tüntetésekről se tudósítanak kellő módon. Bezzeg a gyújtogatásokról, arról igen. Meg a 9/11-ről, arról igen. Meg a gazdasági világválságról, arról igen. Mert ezek kapcsán be lehet vezetni az újabb megszorító intézkedéseket. De ha kiderülne, hogy a lakosság nagyobb része szimplán békét akar, dolgozni akar, és rendes értelmes ember módján akarna élni, azt elhallgatják nagyívben. Mert egy ilyen társadalomban alacsony a profit... Tessék már felébredni! -
#5435 Értem. Ezek szerint, ha én szegény vagyok és török, zúzok, rabolok, ölök és nőket vetkőztetek az utcán - miféle okból és minek - akkor tárgyalóasztalhoz kell ülni, mert az a megoldás ugye? OMG...
Megyek törni a házadhoz, mert jobb dolgom nincs. Tudsz adni egy címet. Rámjött a lázadozhatnék. Vagy mi lenne, ha nem egyedül mennék, hanem a "gyófej, havokkan, noej" értelmi szintű emberrekkel, akik láthatólag egy dologból értenek, az erőből. N+1-szer mondtam, hogy mindenkihez olyan nyelven kell beszélni, amit megért. Te láthatólag ezt nem vagy hajladnó felfogni. Szerinted a nagyvilágban mindenki tolerán, okos, értelmes. Túrót... -
remark #5434 En megertem hogy nektek ez a velemenyetek es sirtok mindig hogy igy elnyomnak titeket az izraeliek , de legalabb a PR otok jo.
Nagyon ragaszkodtok hozza hogy Jeruzsalem a tietek, pedig le se szarod hisz nektek mekka a fo szentseg.
Ezt nem tudom értelmezni. Miért nekem írsz ilyeneket? Mi közöm a palesztinokhoz? Semmi.
Mindenesetre ha palesztin lennék, biztos feltűnne nekem az, hogy a zsidók azok, akik mindig sírnak, hogy alaptalanul elnyomják őket, és mivel jó a PR-juk ők azok akik érdemtelenül engedményekben részesülnek...
Jeruzsálem pedig mint megosztott főváros van a tervben, nem? Nem tudom, kérdezem. -
#5433 Nem értelek. Azért van benne a hírekben, mert a birka fogyasztó erre kíváncsi. Értek el vele valamit? Szégnéy miniszterelnökkel kitoltak, mert szabiról hazajött, de milyen eredményt érnek el vele? A rongálások által okozott kárt ki fogja fizetni?
Én speciel már régen közéjük lőttem volna... -
remark #5432 Strahd!!! Elnéztem. Molnibalage-tól idéztem, nem tőled. Te itt általánosítottál: "egyik nem ismeri a masik oldal letet sem". Nincs ilyen, hogy az "egyik oldal". Ez általánosítás. Ahogy Izrael céljaival se ért minden izraeli egyet. Ez is általánosítás!
Pont azért van esély egy új erő megjelenésére, mert ezek buta értelmetlen hazug általánosítások! Az izraeli baloldal ellen írtam, hogy mit látok, hogy hogyan próbálnak meg fellépni Izraelben. A palesztin "baloldal" pedig pont most éri el egyik jelentős sikerét. De ti mind Izrael, mind Palesztina esetén az agresszív jobboldalra koncentráltok. És ez általánosítás! -
remark #5431 A "korrupt, spekulatív, kapitalista társadalom" kifejezést se tudod értelmezni. Abból hogy Magyarországon olcsóbbak az albérletek más országokhoz képest (!!!), abból következik szerinted bármi is? Ennyiben nyilvánul meg szerinted a "korrupt, spekulatív, kapitalista társadalom"? És akkor te beszélsz IQ-ról. Miközben lőnél mindenkire, akit nem értesz és aki ugyanezen okból feldühít téged. -
remark #5430 Ja egyébként pedig nem érted a helyzetet. A rendőrség képtelen volt kezelni a helyzetet. Ezt a zavargók helyesen mérték fel. Így nem hülyék ők. Ha azt hiszed, hogy a te stratégiád alkalmas bármilyen emberekkel kapcsolatos probléma kezelésére, akkor tévedsz. Te mindig mindenre erőből adsz választ. "ha szép szóval nem megy, akkor lövünk. Legalábbis sokan ezt várják el." - te legalábbis ezt várod el az élet szinte minden helyzetében. Legyen az egy neked nem tetsző fórumozó, vagy legyen egy terrorista, legyen egy rendszert támadó aktivista, legyen egy "sötétzöld", legyen egy zavargásban résztvevő, neked mindegy, a válaszod az, hogy "verjük jól pofán, aztán majd megtanulja hol a helye". És mivel ennyire egyszerűen látod a dolgokat, képtelen vagy as események valódi okait értelmesen kielemezni. Egyszerűen nincs rá igényed. -
remark #5429 Te beszélsz IQ-ról, aki kommentjében olyan szófordulatokat használ, hogy "a londin pánikkos fickó is IQ nuku". Már megint a bulvárstílusnál és a kocsmahangulatnál vagyunk. Ez egy tudományos topik. Ha nem tudod értelmesen kielemezni a helyzetet és a felvetett konkrétumokra konkrétumokkal válaszolni, akkor inkább hallgass. Az nem színvonal hogy "ekkora hülyét". Vagyis a gumiban lehet hogy az. Itt nem. -
remark #5428 Ez egy alaptalan általánosítás: "palesztín oldalról továbbra is erre van igény". Nem csak erre van igény. Tehát általánosítsz. És ha általánosítasz, akkor pont amellett mész el, ami ÉPP MOST zajlik a világban. Esetleg még a norvégiai eseményeket se leszel képes értelmezni. -
#5427 Mert Izrael a végső megtestesülése a korrupt, spekulatív, kapitalista társadalomnak.
Ezen a részen röhögök. A fél világban drágább az albérlet, mint itthon, a lakás meg végképp. Ezek szerint ksi hazánk a maga a anitkapitalista antispekulatív paradicsom ugye...?
A londin pánikkos fickó is IQ nuku. Benne vannak a hírekben és beszélnek vele. Miért? Azért, mert tör zúz. Eredménye mi lesz? Az, ha sokáig fojtatják, akkor több véf folyik, mert ha szép szóval nem megy, akkor lövünk. Legalábbis sokan ezt várják el. -
remark #5426 Az általánosítás (!!!) egyértelműen alaptalan. Izrael MOST pont attól rezelt be, hogy a mérsékelt palesztin oldal taktikája kezd eredményeket hozni. Ez látható azokból a forrásokból amiket idehoztam. Tehát van mérsékelt palesztin oldal, és ez talán még jobban is böki Izrael csőrét mint a radikális oldal. Mert a zavarosban lehet igazán halászgatni... Ha nincs krízis, az rossz az üzletnek. Már a szent iratok is megírták.
További szép napot. -
remark #5425 Adalék ahhoz, hogy miért NEM etnikai/kulturális kérdésről van szó, és hogy miért szól UGYANARRÓL egy londoni zavargás és egy izraeli tüntetés:
Miért zavargok? (eredeti)
Zavargok, mert dühös vagyok. A düh takaróként burkol be engem, az életem minden napján. Dühös vagyok, mert szegény vagyok, mert mindig szegény voltam, és tudom, hogy soha nem leszek képes megengedni magamnak azokat a jó dolgokat, amiket az embereknek birtokolniuk illik.
(...) Zavargok, mert gyűlölöm a rendőrséget és mert tudom, hogy a rendőrség gyűlöl engem. Rasszisták, brutálisak, és úgy bánnak velem, mint a söpredékkel az életem minden egyes napján. Mindig megtalálnak, és minden rosszal megvádolnak, zaklatnak engem, amikor megyek az utcán. Gyűlölöm őket, mert azt hiszik, ők az Isten, és nem kell tetteikért felelniük senkinek.
(...) Zavargok, mert így lophatok a boltokból. Tudom, hogy soha nem engedhetném meg magamnak azokat a gyönyörű cuccokat, amik úgy tűnnek, mindenki másnak megvannak. De egy zavargásban elveheted őket. Kell egy új melegítő, egy új teló, laptop, ruhák, pénz, játékok. Ez egy fogyasztói társadalom, barátom. Nekünk meg kell, hogy legyenek ezek a dolgok, különben nem leszünk boldogok. Én csak boldog akarok lenni.
Teccik érteni? Ezek a valódi problémák. Ebből csinálnak egyesek "az egyszerűség kedvéért" etnikai/kulturális kérdést. Ez ugyanaz mintha a fejüket a homokba dugnák!
Ugye Izraelben is ugyanerről van szó: Miért akarnak az izraeli tüntetők ingatlantulajdonosok lenni? Mert bérelni nem tudnak. És miért nem tudnak bérelni? Mert nyilvánvalóan túl drága. De miért túl drága a bérlés? Mert Izrael a végső megtestesülése a korrupt, spekulatív, kapitalista társadalomnak. És szerintem itt ez az igazi elhallgatott háttértörténet. ---ez az oka a londoni és görögországi zavargásoknak is!!!
Kapcsolódó írás: Panic on the streets of London.
In one NBC report, a young man in Tottenham was asked if rioting really achieved anything:
"Yes," said the young man. "You wouldn't be talking to me now if we didn't riot, would you?"
"Two months ago we marched to Scotland Yard, more than 2,000 of us, all blacks, and it was peaceful and calm and you know what? Not a word in the press. Last night a bit of rioting and looting and look around you."
(...) The people running Britain had absolutely no clue how desperate things had become. They thought that after thirty years of soaring inequality, in the middle of a recession, they could take away the last little things that gave people hope, the benefits, the jobs, the possibility of higher education, the support structures, and nothing would happen. They were wrong.
Kiegészítés: The London Riots – On Consumerism coming Home to Roost
These are not hunger or bread riots. These are riots of defective and disqualified consumers.
(...) We are all consumers now, consumers first and foremost, consumers by right and by duty.
(...) The fullness of consumer enjoyment means fullness of life. I shop, therefore I am. To shop or not to shop, this is the question.
For defective consumers, those contemporary have-nots, non-shopping is the jarring and festering stigma of a life un-fulfilled – and of own nonentity and good-for-nothingness. Not just the absence of pleasure: absence of human dignity. Of life meaning. Ultimately, of humanity and any other ground for self-respect and respect of the others around. -
#5424 #5419 hol is van az en allitasomban az egyoldalu vadaskodas? Csak neked lehet? baromira nem nezed a helyzetet semleges felkent, de a vita parteneredtol meg elvarod? erdekes.
Oroszorszaggal meg amugy egyet ertek, en is tamogatom a Csecsen fuggetlenseget :) hajra.
Ergo az az otlet hogy a zsidok nem imadkozhatnak a legfobb szent helyukon ismet otletet tamogatod hol is van ebben a beke?
Egy orszag fovarosat megosztjuk es mostantol fogva mas orszag fovarosa lesz a fele (Berlinnel is erdekesen mukodott)
- Joga van a palesztinoknak az allamra amit 1946 ban megigertek nekik, es az arab testvereik miatt nem sikerult nekik.
- Izraelnek is ugyanezen okbol joga van letezni es megvedenie magat.
Izraelnek el kellene ismernie Palesztina fuggetlenseget (es mint mar meg is tettek Gaza teruletvel amit a plaesztinok megkaptak teljes felugyelettel, mondjuk lathato mit kezdtek vele) majd szepen lezarni Izrael/Palesztin hatarokat es nem beengedni oket tobbet az orszagba.
Igy mindenki boldog lesz, palesztinoknak lesz allamuk.
Zsidoknak lesz allamuk.
Hogy gondolod megoldani a vallasi problemat amit az okoz hogy ezzel a lepessel a zsidosag szent helye Palesztin fenhatosag ala kerul,es mint regebben a zsidok ismet nem mehetnek oda imadkozni es ismet at lehet alakitani piacca? szemet tarolova? Ez nem fikcio hanem a multon valo kovetkeztetes, amit megertek hogy ti igy akarjatok a zsidokkal szemben mert majd ugy is lenyelik, de a fene nagy fuggeltensegetekkel mihez kezdtetek Gazaban? -
#5423 Nem alaptalan.
En megertem hogy nektek ez a velemenyetek es sirtok mindig hogy igy elnyomnak titeket az izraeliek , de legalabb a PR otok jo.
Nagyon ragaszkodtok hozza hogy Jeruzsalem a tietek, pedig le se szarod hisz nektek mekka a fo szentseg.
-
#5422 És mi köze az világ x állam véleményéhez, hogy a palesztínok jelenleg rohadtul nem ezt akarják? A szavazás eredménye egyértelmű volt. Legalábbis a Hamasz szerint. 2006 óta két nagyobb lövöldözése volt, a Hamasz meg továbbra is lényegében ott tart, ahol régen.
Kit érdekelnek a forrásaid, ha logikailag semmi közük a helyzethez? -
remark #5421 Neked is mondom, hogy nincs szükség az alaptalan általánosításra a palesztinokkal kapcsolatban!
Itt van az új erő. Új szelek fújdogálnak, láthatnád te is, talán már egy tucat forrást is adtam azt fejtegetve, hogy lehetséges, hogy Izrael ezen új erőktől/folyamatoktól tart és ezért állhatott érdekében többek között egy norvégiai álmerénylet, hogy ezen új folyamatok ellen hasson, lelassítsa, eltérítse azokat. Egész eddig ezt fejtegettem. Nem kell velem egyetérteni, és lehet az is hogy tévedek, de ennyire ne csodálkozz, erről beszélek napok óta. -
#5420 Milyen új erő, ha palesztín oldalról továbbra is erre van igény...? -
remark #5419 A probléma ott kezdődik, hogy te megint egyoldalúan vádaskodsz, és ezt te teljesen természetesnek és magától értetődőnek veszed. -
#5418 A problema ennel sokkal bonyolultabb es emiatt nem lesz belole semmi.
elemelet szep, csak ahhez 2 fel kellene aki ebben egyetert, csak amig az egyik nem ismeri a masik oldal letet sem addig nehez kooperaciorol beszelni, pedig jo lenne :) -
remark #5417 Egy új erőnek kellene elzavarnia, mely a muszlimok és zsidók kooperációját tekinti célnak. Ha most két állam is jön létre, a két állam idővel még mindig egyesülhet. Ha előbb nem, hát majd akkor, mikor mindketten EU tagok lesznek. -
#5416 Az ezavarást hogyan érted? Melyiket kellene és kinek elzavarnia? A Hamasz elvben választásokon nyert, fölényesen. Kicsit problámás innentől fogva az elzavarás kérdése... -
#5415 "..Aki Dávid királyt valakinek tartja, az nem is értheti," :))))
Na jo nem egy Szt Istvan:) -
remark #5414 Ez még nyíltabban és egyértelműbben kifejezi a problémát:
Onnan, hogy "It clearly failed, and the truth of the matter is...":
A cionizmus egyértelműen kudarcot vallott, és az igazság az, hogy a zsidó államban az izraeli zsidók most pont a saját problematikus kultúrájuk negatív hatásait kell elszenvedjék.
Pontosan erről beszélek. És a fentieket ugye Gilad Atzmon írja, aki Izraelben született. -
remark #5413 Cionizmus bukása, mikor a zsidó zsidó ellen fordul:
"But why do they want to own a property?"-től:
Miért akarnak az izraeli tüntetők ingatlantulajdonosok lenni? Mert bérelni nem tudnak. És miért nem tudnak bérelni? Mert nyilvánvalóan túl drága. De miért túl drága a bérlés? Mert Izrael a végső megtestesülése a korrupt, spekulatív, kapitalista társadalomnak. És szerintem itt ez az igazi elhallgatott háttértörténet. Ha a cionizmus valóban a zsidókérdés megoldását célozza meg, akkor nyilvánvalóan kudarcot vallott, hisz mindösszesen annyit tudott elérni, hogy a zsidókérdést egy új helyre, Palesztinába költöztette.
Ezért mondom, hogy elsősorban az izraeliek érdeke lenne felismerni, hogy a saját kormányuk csak agyútölteléknek használja őket. De persze mindezt a jogok biztosítása nevében. Jogod van a saját kifosztásodhoz asszisztálni és közben a nálad még szerencsétlenebbekre mutogatva megnyugodni, hogy veled még nem is bántak el annyira. De ma már sokkal jobban akkor sem jársz, ha zsidó vagy.
Muszlimoknak és zsidóknak valóban össze kellene fogniuk egy közös államért, ahogy azt Strahd oly szépen bemutatta. De ha van eszük, akkor először a mostani uraikat közös erővel messzire zavarják.
Ja, és ennyit arról, hogy Netanjehu nemzeti érdekeket képvisel. Nem nemzeti érdekeket képvisel, hanem globális érdekeket. -
remark #5412 Gilad Atzmon: The Landlord Wannabe Protest
Az írást olvasva az a benyomásom támadt, hogy a közel-keleti békéért harcoló baloldali mozgalmakat Izraelben úgy akarják hatástalanítani, hogy társadalmi elégedetlenséget szítanak így arra kényszerítve a baloldalt, hogy figyelmét a közel-keleti régió békefolyamatairól az izraeliek jólétére irányítsa: “We have erected a Left that has been focusing on the fight for peace, and peace only. But there is a huge hole in our struggle- we failed to struggle for social justice.”
Ez illeszkedne ahhoz az ezer éves törvényhez, hogy az embernek csak teli gyomorral jut ideje olyan haszontalan elméleti dolgokkal foglalkozni, mint a béke.
És persze ahhoz is illeszkedik, amit itt is írtam valamikor, hogy az izraeli zsidók is áldozatok: saját cionista kormányuk tevékenységének áldozatai.